Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Voor-& Nazorg XTC & 4-FA

Hier vind je alles wat niet bij één bepaalde drug hoort. Voor vragen over combinaties kun je het best in de subfora over de aparte drugs zoeken.

Voor-& Nazorg XTC & 4-FA

Berichtdoor saesje » do dec 11, 2014 11:04 am

Hi!

Ik ben redelijk nieuw met partydrugs, en heb tot nu toe 3 keer xtc gebruikt. (laatste keer was 2 maanden geleden). Ben bezig om mij zo goed mogelijk in te lezen over de risico's, en voor- en nazorg met het gebruik van bepaalde party-drugs. Nu wil ik even een xtc-break tot aan de zomer en wil ik voor de verandering 4-FA proberen (dit heeft minder aanslag op je serotonine heb ik begrepen?).

Wel las ik ergens dat het semi-euforische effect van 4-FA verdwijnt na 2 uur. Wat is jullie ervaring hiermee en hoe moet je dit doseren? Vriendin van me vond dat ze er nogal misselijk van werd in het begin en pakte een halve pil ipv een hele (140-160mg), en later nog een kwart op de avond (het andere kwartje had ze laten vallen in t Dixie toilet :| )

Tot nu toe heb ik niet echt een maandag/dinsdag dip/depressie gehad van de 3 keren xtc (1x 1,25 Blue Superman 160mg, 1,5x Blue Superman 160mg, en 1x Goudstaafje 200mg), maar ben ik zeker 4-5 dagen slaperig. Zijn er bepaalde maatregelen die ik kan treffen om beter door de dagen heen te komen en het herstel te bevorderen? Hoe zit het met de after-effects van 4-FA en wat zijn hierbij specifieke nazorg-tips?

Mocht deze informatie van belang zijn: ben een 1.76 lange vrouw, weeg 72kg, sport 5 dagen in de week behoorlijk intensief en eet gezond :-)

Dank jullie!
saesje
Newbie
Offline
 
Posts: 2
Geregistreerd: do dec 11, 2014 10:22 am
Woonplaats: Utrecht

Re: Voor-& Nazorg XTC & 4-FA

Berichtdoor TripAnt » do dec 11, 2014 11:50 am

Vitamine C schijnt goed te helpen, ik neem meestal 500 mg samen met de xtc en achteraf in totaal nog 2000 mg verspreid over de avond zelf en de volgende ochtend, wat ook heel goed schijnt te zijn is l-tryptofaan, zelf nooit geprobeerd, 5htp schijnt de serotonine aanmaak te bevorderen, maar ook nog nooit zelf geprobeerd, het beste is gewoon goed (gezond) eten en bewegen, maar dat doe je zo te horen al. Ik zou ook wel graag meer weten over wat goed is voor herstel, met name of je de vitamine c best voor tijdens of na de xtc neemt en hoelang voor/na.

Ahja, nog 1 ding, ik ben niet bepaald een expert en gebruik zelf ook nog niet zo lang xtc (half jaartje bijna) maar heb al vaak gehoord dat je max 1,5-2 mg per kilo lichaamsgewicht moet nemen en 1,5 bij vrouwen en je er liefst altijd 2-3 maanden tussen moet houden (maar dat doe je al zo te zien). Ik heb zelf ook al gezondigd met deze dingen zoals iedreen die het gebruikt (heeft) denk ik (vorige keer maar 5-6 weken gewacht en 215 mg trwijl ik er maar 60 weeg..), maar ben van plan me hier nu wel echt altijd aan te houden. Heb toen ook een dip gehad en 5 dagen moe enzo geweest, daarvoor nooit last van een dip gehad en dit betekende voor mij wel dat ik te ver was gegaan dusja
Done: MDMA, Truffels, Cannabis, Caffeine, MethylFenidaat(rilatine), Alcohol, speed, tramadol
To Do: LSD, GHB, Ketamine, 4FA, 2CB, 6APB
Ivo schreef:Ik heb eens 4 negers met een bouwvakkershelm op om 3u 's nachts in een park met een frisbee zien gooien. Bleek gewoon een Dixie te zijn.
Avatar gebruiker
TripAnt
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 300
Geregistreerd: za okt 25, 2014 4:04 pm

Re: Voor-& Nazorg XTC & 4-FA

Berichtdoor Italiano » do dec 11, 2014 4:39 pm

Er zijn hele theorieën en recepten te vinden op internet als je zoekt op MDMA preloading / postloading.

Ze dienen meestal als doel harm-reduction en/of langere/betere high.

Magnesium (citraat) is een voedingssupplement dat je vaak terug zult vinden. Is goed voor een hele rits aan dingen (o.a. tegen het kauwen / stijve spieren)
Daarnaast is Alfa-Liponzuur een goede antioxidant (heeft ook positieve invloed op andere in je lichaam aanwezige antioxidanten zoals Vitamine C)
Tenslotte melatonine nemen voor het slapen (lichaameigen stof, bevordert de normale slaap en is daarnaast een sterke (opofferings) antioxidant) --> liefst time release variant, bijv. die van Melatomatine 3 mg of Circadin 3 mg.

Die 3 neem ik zelf, maar als je niets neemt is dat ook geen ramp. Goed slapen, goed eten / drinken en sporten is waarschijnlijk veel belangrijker. Oh, en natuurlijk, niet teveel/te vaak drugs nemen (maar dat spreekt voor zich)

Overigens zijn er ook mensen die met bepaalde middelen een betere high proberen te behalen waardoor ze in totaal minder MDMA hoeven te nemen en/of langer spacen.

Bijv. door:
- Preloaden met piracetam.
- MDMA tegelijk droppen met lage dosis 2C-D, later klein beetje R-keta (raar, maar waar)

De dagen na het gebruik van XTC / 4-FA zijn er mensen die 5-HTP (wordt in je lichaam omgezet in serotonine) slikken om de dip op te vangen. Dit werkt beter dan L-tryptofaan (wordt in je lichaam omgezet in 5-HTP) aangezien het enzym dat L-tryptofaan omzet tijdelijk onwerkzaam is na het nemen van MDMA.

Zelf heb ik bedenkingen bij 5-HTP:
- Je wilt serotonine in je brein. Serotonine kan niet door de blood-brain barrier, dus als 5-HTP al in je lichaam wordt omgezet in serotonine (en dit gebeurt in bepaalde mate) komt niet alle serotonine op de plek waar je het wilt hebben.
- De dip die je kunt ervaren is niet alleen het gevolg van een "laag serotonine peil" (als hier uberhaupt al sprake van is). Andere, minstens even belangrijke factoren zijn het effect op je receptoren (downregulatie en/of schade). Het nemen van 5-HTP betekent niet dat je weer sneller MDMA "mag" nemen.

saesje schreef:Nu wil ik even een xtc-break tot aan de zomer en wil ik voor de verandering 4-FA proberen (dit heeft minder aanslag op je serotonine heb ik begrepen?).

Alles wijst op dit moment die kant op ja. Maar als je 4-FA neemt ben je minder snel moe, dus bestaat er evt. de kans dat je langer doorgaat, meer drugs gaat nemen / minder slaapt etc. waardoor de kater alsnog vies tegen kan vallen.

Echter als je vergelijkt, een standaard dosis XTC (MDMA) met een standaard dosis 4-FA, dan is inderdaad de "aanslag op je serotonine" minder bij 4-FA.
Avatar gebruiker
Italiano
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1036
Geregistreerd: zo jan 08, 2012 1:29 pm


Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner