Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Wat vind jij er van?

Hier vind je alles wat niet bij één bepaalde drug hoort. Voor vragen over combinaties kun je het best in de subfora over de aparte drugs zoeken.

Wat vind jij er van?

Berichtdoor TheMcJunior » wo jul 10, 2013 2:04 pm

Hi peeps! :)
Ik ben een jongen van 17 jaar en vanwege m'n gezins-situatie al begonnen met blowen op mijn 11e.
Ben volop opgegroeid in het drugswereld, vader was dealer, kweker etc, dus ben altijd "positief" met drugs opgegroeid.

Na nu 6 en een half jaar volop geblowd te hebben, en vanaf mijn 13e tot 17e ook regelmatig en veel harddrugs heb gebruikt ben ik er grotendeels klaar mee met alles, behalve het blowen haha! (A).

Niet zozeer dat ik de drugs vervelend vindt of het gebruik ervan, daarin tegen ben ik juist ontzettend nieuwsgierig geweest en nog steeds. Ik ben er eigenlijk alleen klaar mee mijn lichaam te verpesten zeg maar door middel van drugs waar chemicaliën in zitten. Nu ben ik ook bewust dat in praktisch allee wiet van de coffeeshop chemicaliën kunnen zitten, gezien haast geen 1 kweker tegenwoordig nog echte goede natuurlijke kwaliteit kan kweken.

Mijn plan/idee is dus om te stoppen met drugs waar chemicaliën inzitten, en alles wat op een natuurlijke manier te vervangen valt en dus niet en/of minder schadelijk is dan de chemische varianten erop te gaan gebruiken. Ik weet dat geen 1 drugs eigenlijk goed voor je is, maar ik ben toch van mening dat dit een juiste oplossing is. Want ik zit met het probleem, ik wil niet stoppen met drugs. Nu niet, en nooit niet, dit weet ik gewoon heel zeker. Vooral het blowen is een punt bij mij, ik ben begonnen met blowen uit het feit dat ik niet lekker in me vel zat etc. Maar na jarenlang niet meer thuis gewoond te hebben, 100en instellingen gehad te hebben en daarnaast al die therapieën (die overigens nooit gewerkt hebben), heb ik mezelf er toe gedwongen om te veranderen in bepaalde aspecten, en bepaalde dingen te verwerken op een gezonde manier.
En dit is zeker gelukt, tuurlijk zijn er nog een aantal dingen die ik graag zou willen verbeteren, maar hé, ik mag niet klagen, voor mijn 17 jonge jaartjes ben ik stukken volwassener dan mijn zus die overigens 21 is een zoontje van 4 heeft. Daarbij heb ik juist nog genoeg de tijd om aan die punten te werken.

Omdat ik die veranderingen ben doorgekomen ben ik van een emotionele gebruiker naar een recreatieve/normale gebruiker gegaan. Ik kan prima functioneren zonder een blow, maar met een blow functioneer ik wel degelijk vele malen beter. Ik heb geen last van luiheid o.i.d., ik wordt er stukken opener van op eigenlijke elke vlak. Kortom, ik ben meer mezelf met een blow op, dan zonder. Nu moet ik wel vermelden dat er vanaf mijn geboorte tot nu altijd geblowd is in dezelfde ruimtes waar ik was, en/of zelf heb geblowd. Dus kan dit de reden zijn? Dat mijn hersenen zodanig aan de THC / stoffen is gewend dat beter functioneert? Ook ben ik gediagnosticeerd met ADHD, maar goed, wie is dat tegenwoordig nu niet?

Wat denk jij? Beter de biologische varianten indien die er zijn gebruiken en de chemische troep links laten liggen, of zien jullie hier geen verschil in?
Long story I know, maar toch ben ik gewoon benieuwd, wat vind jij er van! :kleuter:

ADD-ON:
Moet er wel even bijzetten dat ik al ben gestopt en 4 clean ben van speed & XTC, was namelijk een vervelende en pittige verslaving, but still having trouble's with it!
Het topic hierover kun je hier vinden: verslaving-uppers/speed-xtc-verslaving-t7364.html
It is the journey through the mind that is inspiring!
Avatar gebruiker
TheMcJunior
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 33
Geregistreerd: di jul 09, 2013 2:05 pm
Woonplaats: Noardburgum (Friesland)

Re: Wat vind jij er van?

Berichtdoor Einstein » wo jul 10, 2013 2:52 pm

Er is geen chemisch verschil tussen de werkzame stof in een plant en diezelfde werkzame stof gemaakt in een laboratorium (mits volstrekt zuiver). Aangezien in een plant extra gifstoffen kunnen zitten zou ik in principe de synthetische drug verkiezen. In het lab worden wel eens nare stofjes gebruikt die goed moeten worden weggezuiverd, maar dat is meestal geen probleem.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Wat vind jij er van?

Berichtdoor Eko » wo jul 10, 2013 5:33 pm

Wat Einstein zegt. Elke molecuul is chemisch per definitie
- #Eko4Mod -
Avatar gebruiker
Eko
-~○☼○~-
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3975
Geregistreerd: do feb 24, 2011 10:27 pm
Woonplaats: Ganda

labo-drugs VS natuurlijke drugs

Berichtdoor psychotrance » do jul 11, 2013 1:22 am

Ik heb net een kleine discussie gehad met een vriend.
Zijn quote is: "only what nature gives us", met andere woorden, hij doet enkel drugs die in de natuur voorkomen, zoals truffels, wiet, paddo's, Salvia Divinorum en ga zo maar door.
Hij beperkt het nemen van drugs die gemaakt zijn in een labo, zoals pillen en poeders zoveel mogelijk.


Ik vroeg hem waarom hij dit deed, hij antwoode me dat hij er van overtuigd is dat labodrugs veel ongezonder is dan de stoffen die je in planten vindt.

Ik plak hier een paar quotes van hem die hij me verzond tijdens onze discussie

"je hebt nooit pure dope als je met labo-ingrediënten werkt. meeste stoffen waar je mee werkt zijn ronduit giftig, kankerverwekkend en niet bedoelt voor menselijke consumptie. je kan nooit volledig juist zijn in je verhoudingen. dus sowieso blijven er stoffen over die niet compleet zijn weggereageerd."

"natuurlijke drugs daarentegen groeien gewoon in de natuur. er kunnen giftige stoffen in zitten, maar meestal niet zo sterk als in de labo-shit, er van uitgaande dat de planten gewoon gezond zijn, en niet in de buurt van een kerncentrale groeien ofzo natuurlijk :roll2: )"

"het mengsel (de verschillende moleculen bij elkaar die samen de plant vormen) is iets wat veel meer gemaakt is voor onze menselijke anatomie. wij eten elke dag planten. maar chemische labo shit, dat is wat anders. De natuur heeft steeds de neiging zijn balans te vinden. die cocktail van stoffen zorgt ervoor dat je lichaam niet voor de gek wordt gehouden of dat het er te straf voor is, maar voor het totaalplaatje gaat.
op die manier is gevaar voor psychoses, overdosering en mss zelfs gewenning kleiner"
-----------------------------

Ik ben het hier niet mee eens, alleen mijn probleem is dat ik te weinig van chemie en biologie en dergelijke afweet om hem een correct antwoord te kunnen geven.

Mijn gevoel zegt mij dat moleculen gewoon moleculen zijn, of ze nu in de natuur voorkomen of door de mens in een labo bij elkaar gezet, en dat het een daarom niet ongezonder kan zijn dan het ander.

ik zou graag jullie mening hierover horen! Waarom ook labo drugs? waarom enkel wat de natuur ons voorschotelt ?
Avatar gebruiker
psychotrance
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 693
Geregistreerd: zo feb 24, 2013 4:55 pm

Re: labo-drugs VS natuurlijke drugs

Berichtdoor Eko » do jul 11, 2013 1:39 am

- #Eko4Mod -
Avatar gebruiker
Eko
-~○☼○~-
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3975
Geregistreerd: do feb 24, 2011 10:27 pm
Woonplaats: Ganda

Re: Wat vind jij er van?

Berichtdoor Einstein » do jul 11, 2013 2:18 am

Yes, dit topic hadden we al, heb ze samengevoegd.

psychotrance schreef:"je hebt nooit pure dope als je met labo-ingrediënten werkt. meeste stoffen waar je mee werkt zijn ronduit giftig, kankerverwekkend en niet bedoelt voor menselijke consumptie. je kan nooit volledig juist zijn in je verhoudingen. dus sowieso blijven er stoffen over die niet compleet zijn weggereageerd."

Pertinent onwaar. Direct na synthese is het verkregen product vrijwel zeker onzuiver, giftig en kankerverwekkend, maar chemici zijn (meestal) niet achterlijk. Genoeg technieken om dat product zuiver te krijgen.
Overigens gebeurt het nog wel eens dat drugs vervuild zijn met gevaarlijke stoffen, maar dat is altijd te wijten aan een slordig productieproces.

psychotrance schreef:"natuurlijke drugs daarentegen groeien gewoon in de natuur. er kunnen giftige stoffen in zitten, maar meestal niet zo sterk als in de labo-shit, er van uitgaande dat de planten gewoon gezond zijn, en niet in de buurt van een kerncentrale groeien ofzo natuurlijk :roll2: )"

Dat hangt ervan af, er zijn (uiteraard) plantaardige drugs die zo'n beetje geheel veilig zijn, verder zijn er (uiteraard) psychoactieve planten die zeer giftig zijn en ook (uiteraard) extreem giftige planten zonder psychoactief effect.

psychotrance schreef:"het mengsel (de verschillende moleculen bij elkaar die samen de plant vormen) is iets wat veel meer gemaakt is voor onze menselijke anatomie. wij eten elke dag planten. maar chemische labo shit, dat is wat anders. De natuur heeft steeds de neiging zijn balans te vinden. die cocktail van stoffen zorgt ervoor dat je lichaam niet voor de gek wordt gehouden of dat het er te straf voor is, maar voor het totaalplaatje gaat.
op die manier is gevaar voor psychoses, overdosering en mss zelfs gewenning kleiner"

De meeste plantaardige drugs bevatten slechts een paar werkzame stoffen (waarvan meestal maar één of twee in significante dosis) die qua werking nooit fundamenteel verschillend zijn van stoffen die in het lab te maken zijn.
Daarbij: vrijwel elke psychoactieve stof in de natuur vervult ofwel een onbekende functie, ofwel een functie als gifstof. Daardoor heeft de natuur geen enkele reden om 'de balans te vinden'.

psychotrance schreef:Mijn gevoel zegt mij dat moleculen gewoon moleculen zijn, of ze nu in de natuur voorkomen of door de mens in een labo bij elkaar gezet, en dat het een daarom niet ongezonder kan zijn dan het ander.

Zo is het maar net :)
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Wat vind jij er van?

Berichtdoor Eko » do jul 11, 2013 2:26 am

Einstein legt het maar eens uit :) er is geen verschil tussen natuur en chemie en fysica.
Fysica wordt zelfs al eens vertaald als natuurkunde.
- #Eko4Mod -
Avatar gebruiker
Eko
-~○☼○~-
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3975
Geregistreerd: do feb 24, 2011 10:27 pm
Woonplaats: Ganda

Re: Wat vind jij er van?

Berichtdoor psychotrance » do jul 11, 2013 9:47 am

Zo, denk dat ik jouw tekst maar eens ga kopie pasten naar die vriend, Einstein :)
Bedankt!!
Avatar gebruiker
psychotrance
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 693
Geregistreerd: zo feb 24, 2013 4:55 pm

Re: Wat vind jij er van?

Berichtdoor Poseidon » do jul 11, 2013 3:04 pm

Als natuurfanaat zeg ik: Ga lekker coca bladeren kauwen :wink:
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner