Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Methylfenidaat (Ritalin)

Voor (bijna) alle drugs die je bij de apotheek kunt kopen. Van benzo's tot ritalin. Topics over opiaten zoals codeïne horen in het opiatenforum.

Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor Schism » za dec 03, 2011 12:30 pmMethylfenidaat is een psychostimulanticum dat sinds het begin van de jaren zestig is geregistreerd als geneesmiddel. Het verschil met amfetamine is dat het een piperidine-kern bevat in plaats van een fenethylaminekern. Methylfenidaat wordt onder meer op de markt gebracht onder de merknamen Concerta, Equasym, Medikinet en Ritalin (België: Rilatine).
Dus vanaf nu ook geen gezeur meer dat er verschil is tussen ritalin en ritaline, waar ik sommige Vlamingen/Nederlanders op betrap.

Methylfenidaat valt als wekamine onder de Opiumwet en mag daarom officieel niet zonder schriftelijke verklaring van de voorschrijvend arts over de grens worden meegenomen. Methylfenidaat remt de heropname van dopamine en noradrenaline. Methylfenidaat in de klassieke tabletvorm werkt na een half uur en is na drie tot vier uur uitgewerkt. Toedieningsvormen met gereguleerde afgifte werken acht tot twaalf uur. Maar hebben geen piek en zijn niet echt bestemd voor recreatief gebruik.

Als medicijn voor bijvoorbeeld ADHD wordt gaat de voorkeur uit naar het middel met gereguleerde afgifte om zo te voorkomen dat de medicatie vergeten wordt te nemen. (bijv. als je elke 4 uur een tablet moet nemen)

Kenmerkend voor methylfenidaat is, dat de stof snel in het bloed wordt opgenomen, snel werkt en ook weer snel is afgebroken. Voor de kortwerkende tabletten betekent dit, dat een dosis vrij snel is uitgewerkt en een vervolg-dosis stipt op tijd moet worden ingenomen. De concentratie in het bloed vertoont anders te grote schommelingen. Als een dosis is uitgewerkt treedt mogelijk een 'rebound-effect' op.

Een nadelige eigenschap van methylfenidaat is dat de biologische beschikbaarheid zeer uiteen kan lopen. Deze loopt uiteen van 11 tot 51%. Dit betekent, dat bij de ene persoon slechts 11% van het ingenomen medicijn effectief is, bij een ander 51%. Voor een onervaren gebruiker is het daarom even puzzelen wat de juiste dosis. Hierdoor kan makkelijk een onder- of overdosering worden ontstaan. Het is daarom mogelijk dat gedacht wordt dat het medicijn niet werkt terwijl het komt door een onjuiste dosering.

Bekend is, dat het innemen van methylfenidaat tezamen met sinaasappelsap (veel vitamine C) een vermindering van de werking teweeg brengt. Dit komt doordat vitamine C een sterk organisch zuur is dat de opname van methylfenidaat in de darmen kan remmen. Bij een hoog vitamine C-gebruik is daarom een hogere dosering van het medicijn noodzakelijk. Ook inname met thee heeft dit effect, vermoedelijk door het binden van het medicament aan de tannine (looizuur) in de thee.

Verdere informatie over methylfenidaat:

Toepassing:
Geregistreerd:
• narcolepsie
• ADHD bij kinderen en adolescenten.
Niet geregistreerd:
• ADHD bij volwassenen
• persisterende sufheid door opioïden
• depressie in de palliatieve fase, als alternatief voor andere antidepressiva (TCA's of SSRI's) of ter overbrugging van de periode tot het antidepressivum begint te werken.

Contra-indicaties:
• Voorzichtigheid is geboden bij epilepsie.
• De tabletten met gereguleerde afgifte mogen niet worden toegepast bij ernstige vernauwing van maagdarmkanaal of bij ernstige slikproblemen, omdat de tablet niet vervormbaar is.

Dosering:
Recreatieve dosering:
Spoiler! :
Zoals al eerder in de tekst aangegeven verschilt de recreatieve dosis per persoon door de uiteenlopende biologische beschikbaarheid. Een dosering van 10-20mg van een gewoon preparaat kan een goede dosering zijn.


Bijwerkingen:
Bij 1-10% van de patiënten: slaperigheid, dyskinesie, alopecia (een causaal verband is niet bewezen) en overgevoeligheidsreacties met symptomen als koorts, gewrichtspijn, exantheem, jeuk en urticaria.
Zelden bloedbeeldafwijkingen, zoals leukopenie, trombocytopenie inclusief trombocytopenische purpura en anemie; convulsies, spierkrampen, cerebrale arteriitis of vasculitis, cerebrale occlusie, cerebrale bloeding, cerebrovasculair accident, maligne neuroleptica syndroom (een causaal verband is niet bewezen, het trad meestal op in combinatie met andere middelen die dit als bijwerking hebben), leverfunctiestoornis, exfoliatieve dermatitis en erythema multiforme.
Tachycardie, buikpijn, slapeloosheid, anorexie en gewichtsverlies lijken vaker voor te komen bij kinderen dan bij volwassenen.
Het risico op convulsies wordt bij een reeds aanwezige aanleg hiervoor verhoogd; bij patiënten met epilepsie kan een toename van de aanvalsfrequentie optreden. Indien dit optreedt, dient de behandeling met methylfenidaat te worden gestaakt.

Interacties:
Geen interactie: in de literatuur is onvoldoende onderbouwing voor interactie met clonidine.
Niet beoordeeld: methylfenidaat kan het metabolisme van cumarinederivaten, fenobarbital, fenytoïne, primidon en sommige tricyclische antidepressiva, zoals imipramine, en SSRI's remmen. Bepaalde geneesmiddelen (zoals acetazolamide en natriumwaterstofcarbonaat) kunnen, evenals een vegetarische voeding, de urine alkalisch maken en zodoende de uitscheiding van amfetamine en dexamfetamine vertragen.
Tricyclische antidepressiva kunnen het bloeddrukverhogende effect van amfetaminen versterken.
Amfetaminen kunnen de werking van antidopaminerg werkende antipsychotica verminderen.
Amfetaminen kunnen het effect van antihypertensiva verminderen.
Alcohol kan het effect van methylfenidaat op het centraal zenuwstelsel versterken.
Bij combinatie van clonidine met methylfenidaat zijn ernstige bijwerkingen inclusief plotseling overlijden gemeld.

Kinetiek:
• Methylfenidaat wordt vrijwel volledig geabsorbeerd.
• Vanwege het 'first pass'-effect bedraagt de biologische beschikbaarheid ong. 30%.
• Na toediening van de gewone tablet wordt de Cmax na 1-2 uur bereikt.
• Voedsel versnelt de absorptie, maar heeft geen invloed op de geabsorbeerde hoeveelheid.
• De biologische beschikbaarheid bedraagt 11-51%.
• De plasma-eiwitbinding bedraagt 10-33%.
• Het verdelingsvolume bedraagt ong. 13 l/kg lich.gewicht.
• Het wordt uitgebreid gemetaboliseerd door het carboxylesterase CES1A1, tevens wordt het gehydrolyseerd. De belangrijkste metaboliet is het (vrijwel) inactieve α-fenyl-2-piperidine-azijnzuur. De Cmax hiervan is 30-50 x zo hoog als die van de onveranderde stof.
• Binnen 48-96 uur wordt 78-97% uitgescheiden met de urine, waarvan minder dan 1% in onveranderde vorm en 60-86% in de vorm van α-fenyl-2-piperidine-azijnzuur.
• Met de feces wordt 1-3% uitgescheiden.
• De eliminatiehalfwaardetijd is ong. 2 uur.
KInetiek van diverse vertraagde preparaten:
Spoiler! :
• Na toediening van Concerta® wordt de initiële Cmax na 1-2 uur bereikt als gevolg van absorptie van de buitenste laag van de tablet, vervolgens wordt methylfenidaat geleidelijk uit de binnenste lagen afgegeven, waardoor een tweede piek na 6-8 uur wordt bereikt . De werking houdt ong. 12 uur aan.
• Na toediening van Equasym XL® wordt 30% direct afgegeven, waarbij de Cmax na 1-2 uur wordt bereikt, en wordt 70% vertraagd afgegeven (stijging afgifte start 3 uur na inname), waarbij de Cmax na ong. 4.5 uur wordt bereikt. Voedsel verlengt de Tmax met ong. 1 uur, verhoogt de Cmax met ong. 30% en verhoogt de AUC met ong. 17%.
• Na toediening van Medikinet CR® wordt 50% direct afgegeven, waarbij de Cmax na 1-2 uur wordt bereikt en wordt 50% vertraagd afgegeven (stijging afgifte start 3 uur na inname) waarna gedurende 3-4 uur een plateau optreedt. Voedsel verlengt de Tmax met ong. 1.5 uur.


Als jullie aanvullingen hebben hoor ik het graag!
Laatst bijgewerkt door Schism op do mei 18, 2017 6:53 pm, in totaal 4 keer bewerkt.
Schism
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2684
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:28 pm

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor Petrovic » za dec 03, 2011 6:25 pm

Sticky waardig!
Avatar gebruiker
Petrovic
Wipkip Specialist
Moderator
Offline
 
Posts: 6935
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 9:12 pm
Woonplaats: Onder zeeniveau

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor Pilletje » za apr 28, 2012 11:13 pm

Mogelijk bij interacties: Heb ergens gelezen dat tramadol icm methylfenidaat een slecht idee is. Beiden verhogen de kans op convulsies. Denk dat tramadol het gevaarlijkste is van de 2 aangezien ik daar al veel over heb gelezen (zelfs wanneer het niet werd gecombineerd). Weet niet of de bron betrouwbaar is maar het lijkt me wel logisch want het is een van de bijwerkingen beide de medicijnen.

Van bluelight:

After reading up on some of tramadol's interactions, swim wouldnt really reccomend this combination. with a normal opiate, a therapeutic dose might be fine, but due to the SSRI action of tramadol, in combination with the dopamine reuptake inhibitor action of methylphenidate, there could be some potentially nasty side effects such as reduced seizure threshold or elevated heart rate. swiy may want to try something else for pain relief if anything is at hand.

Dat van die verhoogde hartslag betwijfel ik, want ik dacht dat tramadol juist lage bloeddruk en tragere hartslag veroorzaakte. En het is geloof ik een SNRI werking, niet SSRI.

Mooi topic! :)
Avatar gebruiker
Pilletje
Feels good man
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1392
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:54 pm
Woonplaats: Belgique

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor Schism » zo apr 29, 2012 12:04 am

Pilletje schreef:Mogelijk bij interacties: Heb ergens gelezen dat tramadol icm methylfenidaat een slecht idee is. Beiden verhogen de kans op convulsies. Denk dat tramadol het gevaarlijkste is van de 2 aangezien ik daar al veel over heb gelezen (zelfs wanneer het niet werd gecombineerd). Weet niet of de bron betrouwbaar is maar het lijkt me wel logisch want het is een van de bijwerkingen beide de medicijnen.

Van bluelight:

After reading up on some of tramadol's interactions, swim wouldnt really reccomend this combination. with a normal opiate, a therapeutic dose might be fine, but due to the SSRI action of tramadol, in combination with the dopamine reuptake inhibitor action of methylphenidate, there could be some potentially nasty side effects such as reduced seizure threshold or elevated heart rate. swiy may want to try something else for pain relief if anything is at hand.

Dat van die verhoogde hartslag betwijfel ik, want ik dacht dat tramadol juist lage bloeddruk en tragere hartslag veroorzaakte. En het is geloof ik een SNRI werking, niet SSRI.

Mooi topic! :)

Over de neurologie van Tramadol vind ik dit:
Bijzonderheden
Tramadol is een (zwakke) opiaatagonist. Het bestaat uit 2 enantiomeren. De (+)-isomeer heeft een 20x zo hoge affiniteit voor de µ-opiaatreceptor als de (-)-isomeer en remt tevens de heropname van serotonine. De (-)-isomeer remt de heropname van norepinefrine (noradrenaline) en potentieert de analgetische werking van de (+)-isomeer.
Bij therapeutische doseringen heeft het nauwelijks of geen depressief effect op de ademhaling en een geringe invloed op de gastro-intestinale motiliteit en het cardiovasculaire systeem.

Het remt degelijk wel de heropname van serotonine en is dus een SSRI of SNRI. Het verschil zit namelijk in hoeverre noradrenaline wordt geremd. Dopamine wordt enkel in geringe mate geremd, bij zowel SSRI's als SNRI's. En ik denk eerder dat het hartritmestoornissen zal veroorzaken als je beide combineert (Door de upper/downer combinatie). Het zal ook liggen aan de dosissen van beide middelen of de hartslag nou omhoog, of omlaag gaat, want in normale doseringen heeft het dus weinig effect op zowel de hartslag als de bloeddruk.

De combinatie is op zich zal wel te doen zijn. Uiteraard beide middelen met mate. Natuurlijk is het nooit aan te raden. En als je het echt veilig wilt spelen, doe het dan gewoon niet.
De kans op convulsies bij gebruik van enkel tramadol in therapeutische doseringen is heel klein. Maar de combinatie kan er wel tot leiden, ja.
Bijwerkingen Tramadol schreef:Zelden convulsies, vooral na een hoge dosis of bij gelijktijdig gebruik van middelen die de prikkeldrempel verlagen (met name tricyclische antidepressiva en SSRI's).
Schism
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2684
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:28 pm

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor Einstein » zo apr 29, 2012 2:54 pm

Mja, in dit geval spreek je niet echt van SSRI of SNRI, maar het half-stimulanterige effectenprofiel van tramadol kan wel een extra risico opleveren, al zal het in normale doses wel meevallen allemaal.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor inception » do mei 17, 2012 1:26 pm

Einstein schreef:Mja, in dit geval spreek je niet echt van SSRI of SNRI, maar het half-stimulanterige effectenprofiel van tramadol kan wel een extra risico opleveren, al zal het in normale doses wel meevallen allemaal.


I agree
"a world of imagination"'
Avatar gebruiker
inception
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 35
Geregistreerd: ma mei 14, 2012 9:52 am
Woonplaats: Planet Earth

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor Ketalar » ma jun 11, 2012 2:23 pm

fuck relatine :puke: veel bijwerkingen voor wat concentratie in je hoofd..nu voor 2 weekjes 30mg MR maar dan direct stoppen, fuck dit spul. Zoiets wil je toch niet dagelijks? Krijg er lichte hartkloppingen van, leeg gevoel, buikpijn, hoofdpijn..
Miss PsYchedelic
you rush through my system...You are what you take
Avatar gebruiker
Ketalar
Professionele tamzakkerij
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 795
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:15 pm

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor Soma » do okt 04, 2012 2:20 pm

NorthernLightBE schreef:fuck relatine :puke: veel bijwerkingen voor wat concentratie in je hoofd..nu voor 2 weekjes 30mg MR maar dan direct stoppen, fuck dit spul. Zoiets wil je toch niet dagelijks? Krijg er lichte hartkloppingen van, leeg gevoel, buikpijn, hoofdpijn..Ik heb ADD en Asperger, kreeg eerst atomoxetine voorgeschreven, was een totale mislukking, toen naar methylfenidaat XR ( Concerta 36 mg), ook daarvan veel last van bijwerking en concentratie verbeterde amper.
Heb dat met mn psych besproken en nu krijg ik Dexamfetamine Retard pillen, 2 keer 10 mg en dit helpt en helpt ook mn illegaal pepgebruik beetj terug te dringen
- I can line dance if you can hold the straw steady -
Avatar gebruiker
Soma
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 81
Geregistreerd: ma okt 01, 2012 4:15 pm

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor DutchCookie » wo nov 07, 2012 8:48 pm

Heb het 2 weken geleden voor het eerst voorgeschreven gekregen van mijn huisarts op verzoek. Gebruik het als een studiehulp en wanneer ik 1 pil van 10 mg neem werkt dat dan ook perfect.

Ik heb laatst ook 3 pillen gesnoven tijdens een uitgaansavond en dat maakt meteen heel wat verschil. Mn kaken konden niet stil blijven staan en ik voelde me geweldig. Zou het bijna vergelijken met een soort MDMA light?
Wat voor slechte bijwerkingen kan ik verwachten en wat zijn nou echt excessieve dosissen? Ik ben van plan het methylfenidaat uit een paar pillen te koken (hopelijk lukt het nog nooit zoiets geprobeerd). Maar wat zou nu een goed aantal pillen daarvoor zijn? Zou 50 mg genoeg zijn voor een avond lekker gaan of moet ik toch sneller denken aan 100?

hebben er meer mensen ervaring met het recreatief gebruik?
Druks schreef:het is die snoevende schnabbelaar die moeilijke kankeraar
Avatar gebruiker
DutchCookie
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 572
Geregistreerd: di apr 26, 2011 11:33 pm

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor MarkBeest » do nov 08, 2012 1:46 pm

Pak gewoon pep man
Mijn ervaring met zowel hoge als lage dosering is onregelmatige hartslag, zweten, vage gedachten.
Er zit een feestje in m'n hoofd.
Avatar gebruiker
MarkBeest
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 373
Geregistreerd: wo maart 07, 2012 11:45 am
Woonplaats: In een grot

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor DutchCookie » vr nov 09, 2012 12:21 am

MarkBeest schreef:Pak gewoon pep man :s
Mijn ervaring met zowel hoge als lage dosering is onregelmatige hartslag, zweten, vage gedachten.
pep is verschrikkelijke troep
ik voel me er een uur lekker door en daarna is het 7 uur lang wakker zijn terwijl ik er klaar mee ben en wil slapen, heb het een paar keer geprobeerd en het is totaal niet mijn ding, waarom drugs doen als je er alleen maar druk wakker en scherp van wordt?
Druks schreef:het is die snoevende schnabbelaar die moeilijke kankeraar
Avatar gebruiker
DutchCookie
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 572
Geregistreerd: di apr 26, 2011 11:33 pm

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor ndo » vr nov 09, 2012 2:29 pm

oke
ndo
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 52
Geregistreerd: ma nov 05, 2012 8:04 pm

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor MarkBeest » vr nov 09, 2012 2:34 pm

DutchCookie schreef:
MarkBeest schreef:Pak gewoon pep man :s
Mijn ervaring met zowel hoge als lage dosering is onregelmatige hartslag, zweten, vage gedachten.
pep is verschrikkelijke troep
ik voel me er een uur lekker door en daarna is het 7 uur lang wakker zijn terwijl ik er klaar mee ben en wil slapen, heb het een paar keer geprobeerd en het is totaal niet mijn ding, waarom drugs doen als je er alleen maar druk wakker en scherp van wordt?


Je moet er natuurlijk bij blowen en bier drinken! :lol:
Geintje, ieder z'n eigen ding toch
Er zit een feestje in m'n hoofd.
Avatar gebruiker
MarkBeest
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 373
Geregistreerd: wo maart 07, 2012 11:45 am
Woonplaats: In een grot

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor pink_sky » wo nov 14, 2012 2:37 pm

Leuk topic, ik gebruik altijd concerta pillen bij het studeren. Ik haal de capsule wel niet uit mekaar ofzo. Slik het gewoon in en als ik een snelle werking wil dan neem ik wat pep.
Maar pep zorgt eerder voor dat ik stop met studeren en muziek opzet en leukere dingen ga doen.
Rilatine pilletjes neem ik ook soms , maar is maar 10 mg, moet ik constant bij nemen.
Drink er veel red-bull en koffie ook bij.
Maar enkel tijdens de blokperiode
Zou graag eens modafinil proberen, maar mn dokter schrijft me gewoon concerta voor, zeg ook eerlijk dat het voor het studeren is, dus maar 3 of 4 doosjes maximum per jaar.
Modafinil maybe volgende keer eens voorstellen hiihi
Avatar gebruiker
pink_sky
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 72
Geregistreerd: vr nov 02, 2012 1:36 pm

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor BOOBS » zo nov 25, 2012 8:04 pm

hoe zit het met gezondheid. af en toe voor school een of 2 dagen achter elkaar gebruiken kan geen kwaad toch?
Avatar gebruiker
BOOBS
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 973
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 2:19 pm

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor Einstein » zo nov 25, 2012 8:56 pm

Als je er geen gewoonte van maakt waarschijnlijk niet :P Er zal mogelijk een amfetamine-achtige tolerantie optreden, maar aangezien Ritalin meestal wat lager wordt gedoseerd zal dat ook wel te overzien zijn.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor BOOBS » zo nov 25, 2012 10:47 pm

Nee, ik gebruik alleen als ik echt niet uitkom qua tijd enzo.
Thanks for the info!
Avatar gebruiker
BOOBS
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 973
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 2:19 pm

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor Perception » zo dec 16, 2012 10:10 pm

Vraagje: ik heb zon 150mg tramadol liggen maar heb 12 uur geleden een 56mg concerta pil genomen en 6u geleden nog een klein snuifje. Kan ik dan over een half uurtje de trama nemen of gaat dit dan schadelijk zijn/voor stuiptrekkingen zorgen? Ik voel op dit moment niet echt meer iets van de rilatine...
Perception
Newbie
Offline
 
Posts: 15
Geregistreerd: za maart 05, 2011 2:15 am

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor Jules » zo dec 30, 2012 2:21 am

als het goed is stopt de stimulatie ong na 8-12u van de concerta zeker bij 56mg, slik je concerta recreatief of echt frequent? . Zelf gebruik ik concerta al jaren en is het bij mij ong +-7u al uitgewerkt, ik zou dit toch niet combineren Beiden verhogen de kans op convulsie toch?
Jules: You know what they call a Quarter Pounder with cheese in France?
Brett: No.
Jules: Tell 'em, Vincent.
Vincent: A Royale with cheese.
Jules
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 77
Geregistreerd: di nov 27, 2012 12:42 am

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor Einstein » zo dec 30, 2012 6:33 pm

Heel groot is het risico niet echt, volgens mij (in ieder geval als er 12 uur tussen Concerta en tramadol zit), maar inderdaad is er wel het gevaar van een epileptische aanval.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor Paradise » vr jun 21, 2013 1:31 pm

Als je dit neemt voor ADHD hoe vaak kan je dit nemen zonder een verhogen te hebben van de ADHD eigenschappen wanneer je het niet neemt?
Avatar gebruiker
Paradise
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 442
Geregistreerd: wo jul 13, 2011 3:45 am

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor DutchCookie » vr jun 21, 2013 1:46 pm

Paradise schreef:Als je dit neemt voor ADHD hoe vaak kan je dit nemen zonder een verhogen te hebben van de ADHD eigenschappen wanneer je het niet neemt?


Die kunnen niet verhoogd worden. Wel kan je het gevoel hebben dat je drukker bent omdat je normaal onder invloed van de ritalin bent.
Druks schreef:het is die snoevende schnabbelaar die moeilijke kankeraar
Avatar gebruiker
DutchCookie
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 572
Geregistreerd: di apr 26, 2011 11:33 pm

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor Soma » vr feb 21, 2014 3:15 pm

Soma schreef:
NorthernLightBE schreef:fuck relatine :puke: veel bijwerkingen voor wat concentratie in je hoofd..nu voor 2 weekjes 30mg MR maar dan direct stoppen, fuck dit spul. Zoiets wil je toch niet dagelijks? Krijg er lichte hartkloppingen van, leeg gevoel, buikpijn, hoofdpijn..Ik heb ADD en Asperger, kreeg eerst atomoxetine voorgeschreven, was een totale mislukking, toen naar methylfenidaat XR ( Concerta 36 mg), ook daarvan veel last van bijwerking en concentratie verbeterde amper.
Heb dat met mn psych besproken en nu krijg ik Dexamfetamine Retard pillen, 2 keer 10 mg en dit helpt en helpt ook mn illegaal pepgebruik beetj terug te dringenHeb het ook niet zo begrepen op Rilatine en ook niet op die Atomoxetine-strattera.......Dexamfetamine vind ik gewoon het beste, is trouwens het best onderzocht en wordt ook al veel langer gebruik dan methylfenidaat, dexedrine was bijna een eeuw geleden al op de markt....je kan dit vind ik moeilijk vergelijken met pep van straat-dealer, dexamfetamine is gewoon puur en dealers versnijden toch (bijna) allemaal wel...of toch veel die of versnijden of gewoon qua productie geen hoge zuiverheid behalen via hun leverancier dan...

Zelf nam ik toen ik vorige berichtj postte 20 mg dexamfetamine, neem nog altijd dex, maar mijn dosis is verhoogd tot 45 mg, 2 pillen van 15 's ochtends en ook 1 's middags van 15, retardvorm.

In de jaren 90 had ik ook via via makkelijke toegang tot methamfetamine(wat ik nog beter vind), had het toevallig na bijna 15 jaar ofzo nog eens kunnen bemachtigen en nu heb ik ook via via weer makkelijker toegang tot methamfetamine ( prijs ligt hoog, maar ja snap ik wel) dus dat wil iknog wel eens gebruiken dan.....illegaal amfetamine-gebruik is eigenlijk momenteel nihil

:rock2:
- I can line dance if you can hold the straw steady -
Avatar gebruiker
Soma
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 81
Geregistreerd: ma okt 01, 2012 4:15 pm

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor Perry » za feb 22, 2014 1:41 am

Ik bedenk mij net dat ik zojuist 2 ritalin pilletjes heb genomen, omdat ik dronken was...
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13291
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor zaagmans » za maart 15, 2014 8:29 pm

Ketalar schreef:fuck relatine :puke: veel bijwerkingen voor wat concentratie in je hoofd..nu voor 2 weekjes 30mg MR maar dan direct stoppen, fuck dit spul. Zoiets wil je toch niet dagelijks? Krijg er lichte hartkloppingen van, leeg gevoel, buikpijn, hoofdpijn..


Ik ook hoor. Voor mijn ADHD. Ik heb er geen voordeel van.
zaagmans
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 98
Geregistreerd: za feb 09, 2013 7:26 am

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor Ricardo1G2 » wo maart 26, 2014 2:26 am

zaagmans schreef:
Ketalar schreef:fuck relatine :puke: veel bijwerkingen voor wat concentratie in je hoofd..nu voor 2 weekjes 30mg MR maar dan direct stoppen, fuck dit spul. Zoiets wil je toch niet dagelijks? Krijg er lichte hartkloppingen van, leeg gevoel, buikpijn, hoofdpijn..


Ik ook hoor. Voor mijn ADHD. Ik heb er geen voordeel van.


Informatief topic Schism hierover, maar net als Ketalar en Zaagmans, kreeg ik ook even Methylfenidat ( vertraagde afgifte)....heb adhd....maar heb er ook geen voordeel van gehad eigenlijk, daarom krijg ik nu capsules dexamfetamine 10 mg op recept.

Dit bevalt veel beter ( ook alis het tweede keus), maar zou leuk zijn om ook hier zo'n informatief topic over te vinden....


Ik kreeg wel geen hartkloppingen of leeg gevoel ofzo van Methylfenidaat, alleen dat het me niet vooruit hielp, terwijl ik 54 mg nam per dag....misschien kan dit ook zijn omdat ik het middel niet goed opnam in mijn lichaam......

Vind het oodk vrij duur ivm bv. D_amfetamine, magistraal bereid....maar Strattera schijnt pas echt enorm duur te zijn (over de 90 euro per doosje!) en het is niet eens echt een middel toch voor adhd....???

Iemand die weet of Modafinil ook bij adhd geschreven wordt?
Nam dit ooit ( niet op recept) een keer....vond het ook helpen...maar schijnt enkel bij narkolepsie voorgeschreven te worden?
Avatar gebruiker
Ricardo1G2
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 28
Geregistreerd: di jun 19, 2012 9:45 am

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor miAnne » di mei 27, 2014 4:48 am

Bij elke slok die je drinkt pis je het er bijna weer uit.
miAnne
Newbie
Offline
 
Posts: 11
Geregistreerd: di okt 08, 2013 9:29 am

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor Coke-user » do jun 05, 2014 12:36 am

Een goede avond Forum-leden en forumgasten.
Ik ben hier kers vers op dit forum sinds van avond en zelf ook een AD[H]D-er en slik zelf 180 Ritalintjes per maand en ik heb er baat bij. Ik ben dan iemand die een beetje op leeftijd is en in mijn tijd was AD[H]D eigenlijk zo goed als niet bekend wat niet wegneemt dat het niet bestond maar artsen wisten zich er geen raad mee, en ook mijn ouders zaten vaak met hun handen in hun haar om erachter te komen wat er mis was met hun zoon. Hun oudste kind mijn broer dus had die verschijnselen allemaal niet en ook hun jongste kind een dochter mijn zusje was volgens mijn vader ook normaal en dat ik dus anders was heb ik telkens weer op vaak zeer brutale wijze moeten ondervinden en dat op vrij jonge leeftijd. AD[H]D is bij mij pas op late leeftijd aan het licht gekomen maar sinds een aantal jaren gebruik ik Ritalin maar mij helpt het wel. Ik heb hier van alles gelezen op het forum en bijna alleen maar negatieve ervaringen van gebruikers. Feit is dat je lichaam eerst moet wennen aan Ritalin wat tegenwoordig in der daad Methylfenidaat heet en ook de werkzame stof is. Er kunnen bijwerkingen optreden zoals hoofdpijn, hartkloppingen e.d. maar na twee weken is het lichaam gewend aan de stof. En de zogenaamde REBOUND treed alleen op als er gestopt word met de inname van Ritalin na regelmatig gebruik. En bij 80% van de AD[H]D-ers werkt Ritalin wel . Maar het is dus niet zomaar te koop bij de Drogist of Apotheek omdat het onder de Opiumwet valt en alleen op Recept te krijgen is en in mijn geval alleen maar van mijn Zielenknijper en niet eens van mijn Huisarts. Ik krijg het dus alleen via het GGZ waar ik onder Ambulante behandeling ben. Ik ben met alcohol en drugs op gegroeid maar drink en snuif net zo goed door al zit ik op Ritalin maar ben gelukkig wel nergens verslaafd aan , alleen aan shag dan maar hier kan ik mee leven. Maar zoals gezegd werkt Ritalin bij 80 % van de AD[H]D-ers en bij 20 % niet maar ik weet ook van meer mensen en kennissen die geen AD[H]D hebben maar wel vaker Ritalin gebruikt hebben met uitgaan als een trein gingen en het min of meer toch wel met een lijntje coke gelijk stelden . Ik kan mss nog veel meer over Ritalin vertellen maar heb zelf ook wel wat vragen omtrent de COKE. Wat mij opviel tijdens het lezen van berichten dat iemand een vraag stelt en zich hier kundig wil maken en vervolgens als reactie domme opmerkingen krijgt of als het ware naar huis gestuurd word wat ik zelf een beetje beneden niveau vindt van de zogenaamde COKE-EXPERTS
Coke-user
Newbie
Offline
 
Posts: 2
Geregistreerd: wo jun 04, 2014 9:38 pm

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor Ed Aldus » do jun 05, 2014 12:57 am

Hey Coke-user, welkom op het forum. Trek je niet teveel aan van domme opmerkingen, daar doe je niets tegen op internet.

Een rebound treed overigens altijd op als Methylfenidaat uitwerkt, je leert er wel mee leven naarmate je goed op het medicijn instelt en vaak worden de tijden van inname bij elke persoon zo ingecalculeerd dat hij/zij de hele dag profijt heeft van het medicijn zonder al te veel rebound te ervaren.

Die cijfers van 80% ADHD'ers reageren goed op Ritalin en 20% niet, dat zijn geen recente cijfers he. Die percentages zie je vaker in ADHD folders en op internet, maar de werkelijkheid is dat Dexamfetamine steeds meer wordt ingezet bij ADHD patienten. Methylfenidaat is al jaren een medicijn wat wordt verstrekt aan ADHD'ers, Dex daarin tegen wordt pas sinds vrij recent ingezet. Mijn psych. heeft me verteld dat hij juist bij zo' 75% van zijn patienten heeft gemerkt dat Ritalin NIET werkt, en bij 25% wel (precies de omgekeerde cijfers). Voor mij werkt het ook een stuk minder prettig, ik reageer een stuk beter op dex. Alleen zijn ze bij mij heel terughoudend met het voorschrijven hiervan, vanwege het feit dat ik een jaar lang speedverslaafd ben geweest en mn psych dus bang is voor een terugval.

Ik heb een paar jaar geleden, voor ik mijn ADHD diagnose had, een keer met een vriend ritalin gesnoven, en zoals jij ook zegt over vrienden die het nemen bij het stappen; die vriend van mij ging als een trein. Zelfs van speed heb ik hem nooit zo druk gezien. Ik was juist het compleet tegenovergestelde, helemaal kalm zittend in de bank. Het doet dus zeker wel iets anders voor niet ADHD-ers :grin:
╔═════════════════ ೋღ☃ღೋ ════════════════╗
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ Repost this if ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
~ ~ ~ ~ you are a beautiful strong black woman ~ ~ ~
~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ who don’t need no man ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~
╚═════════════════ ೋღ☃ღೋ ════════════════╝
Avatar gebruiker
Ed Aldus
Ik ben gelukkig!
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 404
Geregistreerd: za feb 26, 2011 12:18 pm

Re: Methylfenidaat (Ritalin)

Berichtdoor Maanvos » do jun 05, 2014 1:04 am

Coke-user schreef:.......


Mooi dat het goed uitwerkt bij jouw.

Echter denk ik dat je de bijwerkingen bagataliseerd, waarschijnlijk door je eigen ervaring ermee, en door je "zielenknijper" zijn woorden?
Ik raad je aan op dit forum even wat meer informatie op te zoeken of ervaringen te lezen. Op andere site's kan natuurlijk ook. iig als je dat nog niet had gedaan, de meer bronnen de beter (meestal).

Imo is dit forum wat anders dan andere fora. Dat zul je snel merken :smokin:
Heet je van harte welkom in deze durks jungle.


PS:
COKE-EXPERT'S ???? :lol:

Novocaine, Novocaine! Shoot the muscle, not the vein!


カエルが死んでいます
Avatar gebruiker
Maanvos
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 972
Geregistreerd: za mei 14, 2011 4:41 pm

Volgende

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Farmaceutische Drugs

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 7 gasten

Royal Queen Seeds banner