Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

DMAE

Hier kun je terecht met al je vragen die betrekking hebben op je gezondheid: supplementen, voeding en sport. Topics over noötropica horen hier ook thuis.

DMAE

Berichtdoor Petrovic » di apr 05, 2011 4:58 pm

Dimethylaminoethanol (DMAE) komt van nature in het lichaam voor. In de voeding wordt het vooral in vette vis aangetroffen, zoals bijvoorbeeld in sardientjes. Het heeft een remmend effect op de enzymen die de neurotransmitter acetylcholine afbreken. DMAE kan hierdoor de concentraties van acetylcholine in de hersenen en andere neurologische systemen verhogen.

De neurotransmitter acetylcholine kan door binding aan receptoren in de synapsen impulsen doorgeven tussen zenuwcellen of tussen een zenuwcel en een spiercel. Het enzym acetylcholinesterase catalyseert de afbraak (hydrose) van acetylcholine in choline en acetaat.
DMAE kan dit enzym reversibel inhiberen, waardoor er meer acetylcholine in de synapsen voor neurotransmissie beschikbaar blijft.

De neurotransmitter acetylcholine is vooral van belang voor het gedrag, het leervermogen en de geheugen- en gezichtsfuncties. De aansturing van de ogen en het functioneren van de oogzenuw zijn bijvoorbeeld mede van acetylcholine afhankelijk. Acetylcholine speelt ook een belangrijke rol bij de peristaltiek van het maagdarmkanaal en bij het regelen van de druk in bloedvaten. Klinische studies tonen aan, dat DMAE een gunstig effect kan hebben op hyperactiviteit, chronische vermoeidheid, milde depressiviteit en stoornissen van de motorische coördinatie.

Dit is gewoon legaal te koop bij bijvoorbeeld Azarius.
Avatar gebruiker
Petrovic
Wipkip Specialist
Moderator
Offline
 
Posts: 6930
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 9:12 pm
Woonplaats: Onder zeeniveau

Re: DMAE

Berichtdoor Petrovic » di apr 05, 2011 5:05 pm

Dit middel gebruik ik zelf puur en alleen om te studeren. Mijn focus neemt hier echt behoorlijk mee toe. Eerst gebruikte ik het elke dag, maar dan gaat de werking ervan verloren. Ik merk zelf geen negatieve dingen, geen rebound of kater of zo. Sommige mensen zijn hier gek op maar ik ken ook mensen die er nauwelijks iets van merken. Hangt denk ik dus een beetje van de persoon af.

Ik merk ook dat de kater na bijvoorbeeld pep een stuk dragelijker is.
Avatar gebruiker
Petrovic
Wipkip Specialist
Moderator
Offline
 
Posts: 6930
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 9:12 pm
Woonplaats: Onder zeeniveau

Re: DMAE

Berichtdoor Davinci » do aug 16, 2012 1:20 pm

Wikipedia doet hier nogal lauw over. Woorden als 'onvolledig' doen mij sterk twijfelen aan het mogelijke potentieel van DMAE.
Deze studie leek wel interessant:

New insights on DMAE features as a free radical scavenger

Recently, a number of synthetic drugs used in a variety of therapeutic indications have been reported to have antiaging effects. Among them, Dimethylaminoethanol (DMAE), an anologue of dietylaminoethanol, is a precursor of choline, which in turn allows the brain to optimize the production of acetylcholine that is a primary neurotransmitter involved in learning and memory. The data presented here includes new information on the ability of the compound to scavenge specific free radicals, assessed by Electron Spectroscopic Resonance (EPR), to further analyze the role ofDMAEas an antioxidant.DMAEability to directly react with hydroxyl, ascorbyl and lipid radicals was tested employing in vitro assays, and related to the supplemented dose of the compound.
bron
You have to know the material you're writing about before you alter it.
Avatar gebruiker
Davinci
Omnia fert aetas
Donateur
Offline
 
Posts: 1504
Geregistreerd: vr maart 04, 2011 1:47 pm
Woonplaats: Permanent ++

Re: DMAE

Berichtdoor herejezus » vr aug 17, 2012 8:59 am

Het is een leuk middel, maar gebruik het niet te vaak. Dan gaat de magische werking ervan naar de kanker. Gebruik dit evt. ook in combinatie met vinpocentine. (en evt. wat ginko, spirulina en visolie hihi) <-- naast een gezonde levenstijl vol goed voedsel, voldoende slaap en beweging.
Verslaving is niet voor iedereen weggelegd. Voor mij wel. Dus ik vermijd alles wat met drugs te maken heeft. Logisch.
herejezus
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2053
Geregistreerd: za maart 12, 2011 9:13 pm


Keer terug naar Gezondheid

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner