Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

[Mentale Gezondheid]Ik ben bang

Hier kun je terecht met al je vragen die betrekking hebben op je gezondheid: supplementen, voeding en sport. Topics over noötropica horen hier ook thuis.

Re: [Mentale Gezondheid]Ik ben bang

Berichtdoor Perry » do sep 24, 2015 12:21 pm

Veel vaker
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13266
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: [Mentale Gezondheid]Ik ben bang

Berichtdoor Moonlight Fanatic » vr sep 25, 2015 2:11 am

Druks schreef:Ik ken je verhaal een beetje en kan me voorstellen dat je heel wat te verwerken hebt. Ooit overwogen om met een psycholoog te praten?
Slecht idee wanneer dan ook. Het maskeren van mentale-tekortkomingen met drugs is geen correcte stelling. Het drugs gebruiken is vluchten van de angst om de denigrenerende, of beschamende waarheid over jezelf recht in de ogen te kijken. Je staat hierbij mentaal stil en verspilt die kostbare tijd die je nodig hebt om aan jezelf te beginnen werken. Het is eng, en zal pijn doen, maar als beloning voor je moed weet u waar te beginnen met aan jezelf werken.
Avatar gebruiker
Moonlight Fanatic
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 794
Geregistreerd: zo dec 21, 2014 7:51 pm

Re: [Mentale Gezondheid]Ik ben bang

Berichtdoor Partypipo » vr sep 25, 2015 2:23 am

MoonBeMoon schreef:
Druks schreef:Ooit overwogen om met een psycholoog te praten?
Slecht idee wanneer dan ook.

Wuutttt?

:conf:
Ted Bundy schreef:Mochten quotes van mede df'ers in je onderschrift plaatsen weer 'in' worden. Dan is deze de mijne.
Avatar gebruiker
Partypipo
Doneer-meneer
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4138
Geregistreerd: di sep 06, 2011 1:36 am

Re: [Mentale Gezondheid]Ik ben bang

Berichtdoor Prototype » vr sep 25, 2015 6:10 am

Partypipo schreef:
MoonBeMoon schreef:
Druks schreef:Ooit overwogen om met een psycholoog te praten?
Slecht idee wanneer dan ook.

Wuutttt?

:conf:

Kun je beter met moonbemoon praten.
I'll make my own drugsforum! With blackjack and hookers!
In fact, forget the forum!
BEK HOUWE, NEUS VOLSTOUWE.

Frog schreef:Predatorprotomotherucking t rex
Avatar gebruiker
Prototype
Harder dan de rest
Donateur
Offline
 
Posts: 7474
Geregistreerd: do aug 01, 2013 11:57 pm
Woonplaats: The Void

Re: [Mentale Gezondheid]Ik ben bang

Berichtdoor Claviceps » vr sep 25, 2015 11:36 am

Ik denk niet dat ik hier veel aan kan toevoegen JG. Ik vermoed dat je post deels voortkomt uit het verkrijgen van een stuk verlichting door het van je af te kunnen schrijven. Het is wetenschappelijk bewezen dat schrijven, zoals bijvoorbeeld het bijhouden van een dagboek of een journal positieve effecten heeft.
Brain scans on volunteers showed that putting feelings down on paper reduces activity in a part of the brain called the amygdala, which is responsible for controlling the intensity of our emotions.

[...]

"Writing seems to help the brain regulate emotion unintentionally. Whether it's writing things down in a diary, writing bad poetry, or making up song lyrics that should never be played on the radio, it seems to help people emotionally," Dr Lieberman said.

[...]

Men seemed to benefit from writing about their feelings more than women, and writing by hand had a bigger effect than typing, Dr Lieberman said.
- The Guardian: Keeping a diary makes you happier

Het advies dat ik je zou willen geven is om te gaan werken aan het emotioneel kunnen ontladen en jezelf te kunnen open stellen om problemen te bespreken. Daarbij zou ik aan mijzelf proberen te werken eventueel met hulp van je vriendin of een zeer goed vertrouwde vriend om langzaam aan de wonden open te trekken en de dingen te gaan ontladen. Bij voorkeur nuchter, alhoewel er mensen zijn die bijvoorbeeld middels MDMA assisted therapy hierbij baat hebben als het echt om heel traumatische ervaringen gaat. Ik zou je echter aanraden om het eerst zonder substanties te proberen. Als toevoeging hieraan zou jezelf een journal kunnen gaan bijhouden waarin je problematiek of storende gedachten van je "af" kunt schrijven.

Tevens is een goede techniek om tijd in te plannen om je zorgen te maken en over problematische dingen na te denken in een poging deze gedachten te reduceren gedurende andere periodes van je dag. Je kunt bijvoorbeeld iedere dag 10-30 minuten uit trekken om over problemen na te denken, dingen die er moeten gebeuren, de toekomst of wat dan ook. Als gedurende de dag zich dan een ongewenste gedachten zich voort doet kun je eventueel middels een notitie app of reminder app op je telefoon er een notitie van maken en vervolgens dit dan gedurende de speciaal daarvoor gekozen tijd opnieuw ophalen. Wellicht dat deze techniek kan helpen om stress te reduceren. De combinatie van noteren en speciaal tijd ervoor uittrekken heb ik zelf heel behulpzaam gevonden. Het noteren is essentieel zodat je weet dat je het niet vergeet en je het hopelijk op dat moment mentaal kunt los laten.

Een strategie die in ieder geval minder goed werkt is het onderdrukken van gedachten. Als ik tegen jouw zeg denk niet aan een roze olifant dan kan ik je garanderen dat je daar moeite mee zult hebben vooral zodra de cognitieve belading verhoogd wordt. Je zult dus moeten proberen andere strategieen daarin te ontwikkelen, andere coping's strategieen zoals dat wordt genoemd.

Je zult je ook moeten realiseren dat dit een proces zal zijn van vele maanden. Er zullen tegenslagen zijn en momenten zijn waarin je het wellicht niet ziet zitten. Het gaat erom dat je leert omgaan met deze tegenslagen (coping strategieen) en probeert de draad steeds opnieuw op te pakken hoe moeilijk dit ook kan zijn. Hulp uit je omgeving en een goed netwerk (vrienden, vriendinnen, familie) ter ondersteuning is hierbij essentieel. Daarbij een passende psycholoog of psychiater zoeken waarbij je comfortabel kunt voelen zou ook zeer verstandig zijn.

Als laatste wil ik nog even deze mooie quote uit de film Her toevoegen, iets wat mijzelf persoonlijk raakte toen ik het voor het eerst hoorde in de film:
"The past is just a story we tell ourselves."
“Scientists do not speak in absolutes, they present the results that support the hypothesis and the tolerance for error.”
Claviceps
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 902
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 6:17 pm

Re: [Mentale Gezondheid]Ik ben bang

Berichtdoor Perry » vr sep 25, 2015 1:27 pm

Dank voor deze toevoeging :hulde:
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13266
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Vorige

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Gezondheid

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner