Paardenvlees is lekker! Vanavond eet ik paard en ik ga het recept met jullie delen, zodat jullie ook een keer lekker paardenhachee kunnen maken. Ik serveer vanavond mijn paardenhachee met spruitjes en gekookte aardappelen in schil, maar ik ga jullie alleen uitleggen hoe ik de hachee klaarmaak.
Hachee is altijd lekker bij een stamppotje of winterkost. Vooral paardenhachee is door zijn zoetere smaak een echte winterse verwenner. Probeer ook eens hachee bij de friet te serveren of met rijst.
Paardenhacheevlees is ook uitermate geschikt om goulash mee te maken.
Ingrediënten:
500 gram paardenhachee (paardenstoofvlees mag ook, in blokjes, als het maar paard is)
3 teentjes knoflook
2 rode uien
een paar snufjes piment
laurierblad
ongeveer 100 gram echte boter
Snij eerst de rode ui in stukjes en schil de knoflookteentjes. Zet een stoofpan op het vuur en smelt hierin de boter. Wanneer de boter gesmolten is kan je hierin de ui en de knoflook fruiten. Zorg dat de knoflook geperst is. Als je geen knoflookpers hebt, snijd dan de knoflook in kleine schijfjes.
Je kan ook normale ui gebruiken, maar ik gebruik graag rode ui omdat de smaak hiervan sterker is.
Voeg vervolgens de paardenhachee toe en bak dit rondom bruin. Bestrooi het vlees ondertussen met piment. Doe dit naar smaak. Piment is een mengeling van kaneel, nootmuskaat en kruidnagel. Dit kan je vinden in het kruidenrek bij je supermarkt.
Wanneer het vlees rondom bruin is kan je het afblussen met water. Gebruik bij voorkeur warm water. Voeg het laurierblad toe en zet het deksel op de pan. Je mag dit nu ongeveer drie uur laten stoven. Controleer wel geregeld of er niet wat water bij moet en proef af en toe een stukje. Een kok mag dat. En het is lekker!
Drie uur later kan je beginnen met de spruitjes een aardappelen koken. Kook de spruitjes niet te lang, want dan gaan ze stinken. Tien minuten is meer dan genoeg.
De aardappelen laat ik graag in de schil voor ik ze kook. Met een bouillionblokje erbij worden ze extra lekker!
Ik bak ook wat spekreepjes uit voor door de spruitjes.
Dien het allemaal gezamelijk op, eet smakelijk!
Ik heb ook een filmpje gemaakt ter impressie: