Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Recepten.

Hier kun je terecht met al je vragen die betrekking hebben op je gezondheid: supplementen, voeding en sport. Topics over noötropica horen hier ook thuis.

Recepten.

Berichtdoor Porcelain » ma aug 22, 2011 3:58 pm

Ja, je favoriete recepten dus.

Mijn liefde gaat uit naar wraps. Simpelste manier:

-wraps
-tofu
-saus of kruidenmix
-wokgroenten

Tofu en groente wokken. Daarna saus/kruidenmix erbij en goed roeren. Wraps opwarmen, vulling erop, oprollen en klaar :love:
hee ik heb geen probleem
en ik vind niemand raar
alleen maar zien hoe je de trap oploopt
ik zit simpel in elkaar
Porcelain
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 195
Geregistreerd: ma apr 04, 2011 3:38 pm
Woonplaats: Enschede.

Re: Recepten.

Berichtdoor Dreuge » ma aug 22, 2011 4:04 pm

Wraps:

kip snijden, paprika snijden, ui snijden

ui in de pan, kip er bij tot het lekker bruin is, paprika er bij, uitgelekt blikje mais erbij, eventueel jalapenos, zo'n zakje poeder + glas water erdoor, nog ff laten opwarmen en klaar

edit: goed topic trouwens, ik hou van koken :grin: is het de bedoeling dat er alleen gezonde dingen worden gepost??
~*Hardcore Is A Way Of Life And If You Are Against It Than FUCK YOU!!*~

~*Take Me The Way I Am And Than We Could Be Friends*~


~~~~~FREE GONZO~~~~~
Avatar gebruiker
Dreuge
Einsteins koffiebitch
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4615
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:22 pm

Re: Recepten.

Berichtdoor Einstein » ma aug 22, 2011 4:05 pm

- Tomatenfrito
- Gehakt
- Gehakt
- Ui
- Gehakt
- Groenten shit
- Macaroni
- Knoflook

Alles door elkaar flikkeren, bakken tot er geen rook meer vanaf komt en klaar is kees :rock:
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Recepten.

Berichtdoor Aaltje » ma aug 22, 2011 4:06 pm

-Pompoen
-2 kleine uien
-Peen
-Tomaat
-1 liter tuinkruidenbouillion
-Creme Fraiche
-Rozemarijn

Pompoen, uien, peen en tomaat koken in de bouillion, 45 minuten.
Flikker alles in de blender
Terug in de pan, creme fraiche en rozemarijn erbij, met een garde doorroeren.

Eet smakelijk.
Avatar gebruiker
Aaltje
Bringer of destruction
Donateur
Offline
 
Posts: 2264
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:21 am

Re: Recepten.

Berichtdoor Porcelain » ma aug 22, 2011 4:34 pm

Helaas heb ik geen blender, klinkt wel lekker namelijk.

Dreuge, nee natuurlijk niet. Ongezond is immers ook lekker.
hee ik heb geen probleem
en ik vind niemand raar
alleen maar zien hoe je de trap oploopt
ik zit simpel in elkaar
Porcelain
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 195
Geregistreerd: ma apr 04, 2011 3:38 pm
Woonplaats: Enschede.

Re: Recepten.

Berichtdoor Elfquest » ma aug 22, 2011 4:54 pm

Gisteren gemaakt:
Zalm Teriyaki

Rooster wat sesamzaad
Verwarm 4el Japanse sojasaus, 2el honing en 1 el witte wijnazijn in een pan.
Bestrijk je zalmfilet aan beide kanten met deze marinade.
Roerbak wat broccoliroosjes, peultjes of sugarsnaps en een rode ui in ringetjes in de wok.
Kook een pakje eiermie.
Bak de zalm rose, liefst in een grillpan en giet tijdens het bakken wat van de marinade eroverheen.
Rest van de marinade/saus door je eiermie waar je de wokgroenten doorheen mengt.
Verdeel over borden en leg de zalm teriyaki erop
Bestrooi met sesamzaad.
Ga je mee verdwalen? Ik weet de weg.
Avatar gebruiker
Elfquest
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 658
Geregistreerd: di feb 22, 2011 6:21 pm

Re: Recepten.

Berichtdoor Elfquest » ma aug 22, 2011 5:05 pm

Vandaag:
Andijviepasta met worst (klinkt onlogisch maar is heel lekker)

Kook penne (halve zak ongeveer), voeg de laatste 2-3 minuten een gesnipperde ui en minstens 1 blik in stukjes gesneden knakworstjes toe (om het echt lekker te maken, ipv knakworstjes uit blik van die ambachtelijke gebruiken)

Giet af en vang het kookvocht op. Schenk 150 ml kookvocht terug in de pan bij de pasta.

Zet de pan op laag vuur. Meng hier 600 gr andijvie, 1 beker creme fraiche, 3 tomaten in blokjes en t tl kerriepoeder doorheen. Door elkaar mengen tot andijvie geslonken is.

Op smaak brengen met basilicum, peper en zout.
Ga je mee verdwalen? Ik weet de weg.
Avatar gebruiker
Elfquest
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 658
Geregistreerd: di feb 22, 2011 6:21 pm

Re: Recepten.

Berichtdoor Dreuge » ma aug 22, 2011 5:40 pm

Nice :grin:
~*Hardcore Is A Way Of Life And If You Are Against It Than FUCK YOU!!*~

~*Take Me The Way I Am And Than We Could Be Friends*~


~~~~~FREE GONZO~~~~~
Avatar gebruiker
Dreuge
Einsteins koffiebitch
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4615
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:22 pm

Re: Recepten.

Berichtdoor Shizzel » ma aug 22, 2011 6:29 pm

Kippenfilet in blokjes, bakken in de pan, dan stronkjes witloof ook in stukjes snijden die erbij doen als de kip gaar is. zorgen dat die ook mee goed gaar bakken en dan een of andere boursin kaas erdoor doen. en ondertussen iets van aardappelschijfjes bakken ofzo in een andere pan.
ik maak hier ook vele variaties op met bv sojascheuten, bloemkool of broccoli (op voorhand gekookt), en champignons enzo..
Richt je op de toekomst, Verdrink niet in het verleden *
Avatar gebruiker
Shizzel
Duivelinneke
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 390
Geregistreerd: ma jun 27, 2011 11:48 pm
Woonplaats: Antwerpen

Re: Recepten.

Berichtdoor Einstein » ma aug 22, 2011 6:31 pm

Aardappelschijfjes bakken met veel koriander, gember, sambal, komijn en sereh, daar dan gewokte spitskool met kerrie bij eten :rock:
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Recepten.

Berichtdoor Oppepper » ma aug 22, 2011 6:44 pm

Aardappelsschijfjes, met een grote lading spekjes. De basis voor een geslaagde maaltijd. :love:
'Ik zeg altijd maar: beter opbranden dan uitdoven.'
-Jules Deelder
Avatar gebruiker
Oppepper
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 702
Geregistreerd: di feb 22, 2011 6:31 pm

Re: Recepten.

Berichtdoor Elfquest » ma aug 22, 2011 6:47 pm

Shizzel schreef:Kippenfilet in blokjes, bakken in de pan, dan stronkjes witloof ook in stukjes snijden die erbij doen als de kip gaar is. zorgen dat die ook mee goed gaar bakken en dan een of andere boursin kaas erdoor doen. en ondertussen iets van aardappelschijfjes bakken ofzo in een andere pan.
ik maak hier ook vele variaties op met bv sojascheuten, bloemkool of broccoli (op voorhand gekookt), en champignons enzo..


Boursin is lekker he. :mrgreen:

Ik maak het altijd met kip, champignons, broccoli en pasta en dan een hoop boursin erbij. :woeh:
Ga je mee verdwalen? Ik weet de weg.
Avatar gebruiker
Elfquest
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 658
Geregistreerd: di feb 22, 2011 6:21 pm

Re: Recepten.

Berichtdoor Bloxnix » ma aug 22, 2011 8:30 pm

Je moet eens kip maken in een kom en in die kom ook boursinsaus maken, doet mijn papa vaak.
Dan smaakt dat zo pikant achtig enzo, maar dat is echt overheerlijk
Bloxnix
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 881
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 5:03 am
Woonplaats: België

Re: Recepten.

Berichtdoor Porcelain » ma aug 22, 2011 11:26 pm

Oooh pasta met boursin is lekker ja!

Ik at vandaag gekruide kip met rijst, cashewnoten, broccoli en boontjes.

Kip snijden.
Kip kruiden.
Kip in de pan met olie, broccoli en boontjes en als het bijna gaar is five spice woksaus erbij.
Rijst koken in bouillon.
Rijst afgieten, cashewnoten er doorheen, groenten, kip en saus er overheen.
hee ik heb geen probleem
en ik vind niemand raar
alleen maar zien hoe je de trap oploopt
ik zit simpel in elkaar
Porcelain
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 195
Geregistreerd: ma apr 04, 2011 3:38 pm
Woonplaats: Enschede.

Re: Recepten.

Berichtdoor Vinz » ma aug 22, 2011 11:34 pm

Kipkerrie salade, bolletjes. De kipkerrie salade op de bolletjes. Eet smakelijk.
Vinz
<3
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3045
Geregistreerd: ma maart 28, 2011 12:10 pm

Re: Recepten.

Berichtdoor Vinz » ma aug 22, 2011 11:49 pm

et is de moeite waard om je best te doen paardenvlees te kopen voor dit verrukkelijke recept. Het is onze favoriete hachee. Je kunt natuurlijk ook rundvlees nemen, maar dan wordt het weer een ′gewone′ hachee.
Bereidingstijd:
Langer dan 2 uur
Gang:
Hoofdgerecht
Smaak:
Pittig
Techniek:
Stoven
Soort gerecht:
Hoofdgerecht
Uit eigen keuken:
Nee (i)
Smulweb BBQ dagen
Leer nieuwe trucs tijdens een gezellige BBQ workshop.

Actie: nu 2 voor de prijs van 1!
Ingrediënten voor 4 personen

1 kg paardenvlees (stooflappen), 2 kg uien, 50 g bloem, 60 g boter, 3 dl rode wijn, bouillon (groente- of runder-) zoveel als nodig is, 2 tl fijngehakte verse oregano (of 1 tl gedroogde), 2 tl fijngehakte verse tijm (of 1 tl gedroogde), 1 blik tomatenblokjes, versgemalen (zwarte) peper, zout, eventueel tomatenpuree
Voorbereiding

Snijd het vlees in niet te kleine dobbelstenen en bestrooi het naar smaak met peper en zout.
Snijd de uien in flinke stukken.
Bereidingswijze

Verhit de boter en fruit hierin de uien. Voeg het vlees toe en bak het vlees-uienmengsel al roerend tot het aan alle kanten goudbruin is. Strooi de bloem erover en bak nog even, zodat de bloem goed opgenomen wordt.
Voeg de tomatenblokjes toe - als het tomatensap dik is kan het erbij, neem anders 2 eetlepels tomatenpuree - en de wijn. Aanvullen met bouillon tot het vlees net onder staat. Deksel op de pan doen en het vlees minimaal 3 uren laten sudderen, totdat het lekker mals en zacht is.
Serveertips

Geef er aardappelpuree (of gekookte aardappelen) en zuurkool bij.
Vinz
<3
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3045
Geregistreerd: ma maart 28, 2011 12:10 pm

Re: Recepten.

Berichtdoor Aaltje » ma aug 22, 2011 11:52 pm

Bij de jumbo is paardenvlees verkrijgbaar. Als het niet in de schappen ligt, kan de slager het altijd bestellen :)
Avatar gebruiker
Aaltje
Bringer of destruction
Donateur
Offline
 
Posts: 2264
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:21 am

Re: Recepten.

Berichtdoor Vinz » ma aug 22, 2011 11:52 pm

Zonder humor zeker?
Vinz
<3
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3045
Geregistreerd: ma maart 28, 2011 12:10 pm

Re: Recepten.

Berichtdoor Aaltje » ma aug 22, 2011 11:53 pm

Vinz schreef:Zonder humor zeker?

Nee, gewoon paarden eten omdat het trieste beesten zijn 8-)
Avatar gebruiker
Aaltje
Bringer of destruction
Donateur
Offline
 
Posts: 2264
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:21 am

Re: Recepten.

Berichtdoor Aaltje » ma aug 22, 2011 11:55 pm

Waar zijn paarden eigenlijk goed voor?
Avatar gebruiker
Aaltje
Bringer of destruction
Donateur
Offline
 
Posts: 2264
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:21 am

Re: Recepten.

Berichtdoor Vinz » ma aug 22, 2011 11:57 pm

Om hachee mee te maken.
Vinz
<3
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3045
Geregistreerd: ma maart 28, 2011 12:10 pm

Re: Recepten.

Berichtdoor Schism » ma aug 22, 2011 11:59 pm

En te berijden natuurlijk.
Schism
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2694
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:28 pm

Re: Recepten.

Berichtdoor Vinz » di aug 23, 2011 12:00 am

=']
Vinz
<3
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3045
Geregistreerd: ma maart 28, 2011 12:10 pm

Re: Recepten.

Berichtdoor Schism » di aug 23, 2011 12:02 am

Binnenkort plaats ik trouwens wel een lekker, maar vrij simpel wokrecept. Ik zou niet weten hoelang het moet bakken, want ik doe alles op gevoel. :P
Schism
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2694
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:28 pm

Re: Recepten.

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » di aug 23, 2011 3:39 pm

Porcelain, als mensen bij je blijven eten, mogen ze dan een recept kiezen of moeten ze gewoon eten wat de pot schaft? 8-)
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4089
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: Recepten.

Berichtdoor Petrovic » wo aug 24, 2011 12:11 pm

:lol:
Avatar gebruiker
Petrovic
Wipkip Specialist
Moderator
Offline
 
Posts: 7023
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 9:12 pm
Woonplaats: Onder zeeniveau

Re: Recepten.

Berichtdoor Elfquest » do aug 25, 2011 1:41 am

Lekker bijgerechtje:

Koop wat champignons, liefst kastanjechampignons of als je echt uit wil pakken Portobello's
Snijd de steeltjes eraf en lepel er wat uit met een lepel.
Vul met geitenkaas en honing of Boursin.
Ff bakken in de pan tot champignons gaar zijn en kaas gesmolten.
Smullen. :love:
Ga je mee verdwalen? Ik weet de weg.
Avatar gebruiker
Elfquest
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 658
Geregistreerd: di feb 22, 2011 6:21 pm

Re: Recepten.

Berichtdoor Bloxnix » do aug 25, 2011 1:44 am

Champignons met boursin zijn inderdaad heerlijk, maar ik zet ze wel in de oven.
Bloxnix
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 881
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 5:03 am
Woonplaats: België

Re: Recepten.

Berichtdoor Elfquest » do aug 25, 2011 1:44 am

Kan ook ja.
Hoe lang zet jij ze in de oven?
Ga je mee verdwalen? Ik weet de weg.
Avatar gebruiker
Elfquest
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 658
Geregistreerd: di feb 22, 2011 6:21 pm

Re: Recepten.

Berichtdoor Elfquest » do aug 25, 2011 1:49 am

Paardenvlees wil ik ook nog eens proberen.
Dat heb ik nog nooit op.
Lekker recept voor stoofvlees op zijn Grieks: Stifado:

Ingrediënten voor 4 personen
1 kg riblappen.
3 uien.
1 pakje gezeefde tomaten.
0,5 liter rode wijn.
100 gram feta.
2 theel. knoflookpasta.
2 theel. honing.
1 eetl. citroensap.
1 theel. gedroogde tijm.
2 laurierblaadjes.
3 eetl. olie.
75 gram boter.
zout en peper.

Voorbereiding
Snij het vlees in grote dobbelstenen.
Maak de uien schoon en snij deze doormidden en dan in schijfjes.
Snij de feta in kleine blokjes.

Bereidingswijze
Verhit de olie met de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
Voeg de ui en de knoflook toe en laat omscheppend een paar minuten meebakken.
Voeg wat zout en peper, de tijm en de laurier toe en giet de wijn bij het vlees.
Breng het geheel aan de kook en draai het vuur laag.
Laat met de deksel op de pan circa 3 uur stoven, om het uur even doorroeren.
Roer er de gezeefde tomaten, de honing en het citroensap door.
Verwijder de laurierblaadjes.
Verdeel, als vlees en saus goed zijn doorgewarmd, de fetablokjes op het gerecht.
Dien de stifado op als de kaas begint te smelten.

Lekker met penne.
Ga je mee verdwalen? Ik weet de weg.
Avatar gebruiker
Elfquest
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 658
Geregistreerd: di feb 22, 2011 6:21 pm

Volgende

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Gezondheid

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner