Qlimax taart!Ingrediënten: 6 eieren
160 gram suiker
15 gram bakpoeder
160 gram bloem
250 gram oranje marsenpein
250 gram zwarte marsenpeinScheid de eierdooiers en het eiwit van elkaar. Let op! Met het scheiden mag er geen eigeel bij het eiwit zitten, anders moet je helemaal opnieuw beginnen want dan is je taart al verneukt.
Klop de eierdooiers zeer luchtig op en voeg er de helft van de suiker aan toe.
Klop het zeer zuivere eiwit en de rest van de suiker goed stijf. Het is pas goed, als je de kom met het stijve eiwit suiker mengel op zijn kop houd en het er niet uitvalt.
Spatel hierna de eidooiers er luchtig doorheen (niet te lang).
Zeef de bloem en meng ze met het bakpoeder. Spatel het geheel snel door het eiwitmengsel en doe het in een ingevette taartvorm, ong. 24 cm. doorsnee (ik had 3 cm.) en bak het af in een voorverwarmde oven (180 graden) in 20 à 25 minuten. (Ik had de oven 175 graden, en 40 minuten.)
Als de bodem goed is, snijd je die in 2/3 lagen (ligt eraan hoe hoog de bodem is geworden).
Smeer je tussen de lagen wat je zelf lekker vind, of wat voor taart je zou maken voor de jarige/kennis/vrienden/familie of whatever.
Ik heb er chocolade ganache tussen gedaan. In de eerste laag bruine ganache en de tweede laag witte ganache. Hierbij ook het recept voor ganache te maken:
Ingrediënten:250ml slagroom
250 gram chocolade
(gebruik bij witte chocolade 300 gram op 125 ml slagroom)
Hak de chocolade in kleine stukjes, met een mes of blender. Doe het daarna in een glazen kom.
De slagroom aan de kook brengen. Daarna over de chocolade gieten. Met een garde goed roeren.
Als alles is gesmolten dan bv 3 eetlepels likeur erdoor doen. ( hoeft niet persé) en mag naar smaak.
Laten afkoelen, ik zelf laat het ongeveer 2,5 uur afkoelen, ik zet het op een koele plek bv de garage, wel ga ik elk half uur kijken naar de gewenste dikte, ook elk half uur even door roeren. Als je hem heel dik wil dan kan je langer wachten maar als je hem vloeibaar wil dan kan je het sneller gebruiken, het ligt ook aan het weer hoe snel het gaat, als het vriest dan gaat het soms sneller dan 2,5 uur.
Ganache gieten:
Geschikt voor over of tussen je taart. Giet verschillende lagen ganache over je taart om goede dekking te krijgen.
Daarna heb ik gewoon de oranje en zwarte marsenpein goed uitgerold, en de oranje over de taart heengedaan. De zwarte op het keukenblok gelegd, en het Qlimax 2011 logo eruit gesneden.
Als je taart af is komt die er natuurlijk zo uit te zien:
Natuurlijk als er weer een DF meet is waar ik heen ga maak ik een DF taart!