door Vinz » ma aug 22, 2011 11:49 pm
et is de moeite waard om je best te doen paardenvlees te kopen voor dit verrukkelijke recept. Het is onze favoriete hachee. Je kunt natuurlijk ook rundvlees nemen, maar dan wordt het weer een ′gewone′ hachee.
Bereidingstijd:
Langer dan 2 uur
Gang:
Hoofdgerecht
Smaak:
Pittig
Techniek:
Stoven
Soort gerecht:
Hoofdgerecht
Uit eigen keuken:
Nee (i)
Smulweb BBQ dagen
Leer nieuwe trucs tijdens een gezellige BBQ workshop.
Actie: nu 2 voor de prijs van 1!
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg paardenvlees (stooflappen), 2 kg uien, 50 g bloem, 60 g boter, 3 dl rode wijn, bouillon (groente- of runder-) zoveel als nodig is, 2 tl fijngehakte verse oregano (of 1 tl gedroogde), 2 tl fijngehakte verse tijm (of 1 tl gedroogde), 1 blik tomatenblokjes, versgemalen (zwarte) peper, zout, eventueel tomatenpuree
Voorbereiding
Snijd het vlees in niet te kleine dobbelstenen en bestrooi het naar smaak met peper en zout.
Snijd de uien in flinke stukken.
Bereidingswijze
Verhit de boter en fruit hierin de uien. Voeg het vlees toe en bak het vlees-uienmengsel al roerend tot het aan alle kanten goudbruin is. Strooi de bloem erover en bak nog even, zodat de bloem goed opgenomen wordt.
Voeg de tomatenblokjes toe - als het tomatensap dik is kan het erbij, neem anders 2 eetlepels tomatenpuree - en de wijn. Aanvullen met bouillon tot het vlees net onder staat. Deksel op de pan doen en het vlees minimaal 3 uren laten sudderen, totdat het lekker mals en zacht is.
Serveertips
Geef er aardappelpuree (of gekookte aardappelen) en zuurkool bij.