Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Growlog Mexicaanse paddostoeltjes

Heb je een cake gebakken of zelf een bong in elkaar geknutseld? Hier kun je al je creatieve creaties laten zien en je kennis delen.

Growlog Mexicaanse paddostoeltjes

Berichtdoor Pending » vr apr 29, 2011 1:22 am

Hooi,

Om me maar eerst even voor te stellen; de naam waaronder ik schuilga is Pending, welke slaat op mijn (momentele^^) mentale gesteldheid . Ik ben 20 jaar oud en, aangezien we hier op een D-forum zitten, heb al verschillende ervaringen met paddo's, truffels en dat soort dingen. Omdat het de laatste tijd toch weer begint te kriebelen een trip te maken, heb ik besloten om deze keer mijn eigen paddo's te kweken. Dit ook omdat ik truffels niet echt relaxt vind en omdat ik de laatste keer paddo's gedaan heb toen ze net verboden waren..

Anyway, ik heb me dus eerst een beetje ingelezen op verschillende fora t.a.v. wat nu belangrijk was voor de kweek van je eigen Psilocybe Cubensis. Daaruit kreeg ik informatie over warmte, luchtvochtigheid, plaats, lichtinval/intensiteit, zuurstof, enzovoorts.
Vanaf de eerste dag heb ik een logboek bijgehouden over hoe mijn setje erbij stond m.b.t. de temperatuur en de ontwikkelingen binnenin.

Op 21/4/2011 om 15.30 ben in begonnen met het soaken van mijn kweekset. Aangezien de temperaturen toen lekker hoog waren buiten, waren ze dit in mijn kamer dus ook Dit is ook de plaats waar de paddo's gedurende de cyclus verblijven.
Op 22/4 om 11.30 is de kweek officieel begonnen (na 20 uur te hebben gesoakt). In principe is de temperatuur dan niet erg van belang, maar deze bleef goed met een een dip diep in de nacht.
Omdat ik 23/4 toch een beetje schrik kreeg van de instabiliteit van de temperatuur heb ik "een soort van" broeikasje gefixd om zo de temperatuur stabiel te krijgen.


Nadat de set gewend was aan zijn nieuwe habitat heb ik 26/4 temperaturen genoteerd van: 22C, 23C en 23C om respectievelijk, 16.30uur, 20.00uur, 23.30uur. Condensvorming genoeg, true. maar nog helemaal geen teken van leven... Dit was ook zo 27/4, geen teken van leven terwijl de temperatuur constant bleef binnen mijn broeikasje.
Ik dacht bij mezelf "'t Is wel heel fijn dat nu de temperatuur stabiel blijft, maar waar the f.. blijven de puntjes?"Ik heb toen nog maar even rondgesurft op internet en toen viel het kwartje!
Het zuurstof gehalte was waarschijnlijk te laag. Dus wat doe ik? Die dag moest ik toch vroeg werken, dus zette ik de zak eventjes (+- 5 min) open om te luchten en besloot dit 2x daags te doen.
Ik vind het leuk om even de temperatuur hier neer te zetten(27/4):
06.30uur - 19C
16.30uur - 18C
19.15uur - 18C
22.30uur - 18-19C
00.00uur - 18-19C
En wat denk je? Na de eerste keer luchten, bleek dat ik gelijk had gehad en dat het zuurstofgehalte te laag was. Dus ik kwam thuis om 16.30uur en maakte deze foto:
Het allereerste kopje had zich getoond
Maar toch vond ik gister dat de temperatuur te laag was (naja, hij staat dan ook op mn kamer en is afhankelijk van het weer buiten...) ik heb toen 'ns wat rondgezocht thuis en heb toen het volgende om mijn broeikasje gedaan:

Okay, het ziet er een beetje raar uit... maar het blijkt dus zeker te werken!!
Afgezien van de huidige te lage temperatuur (28/3 13.00uur: 17.5-18C) zijn er al 7/8 puntjes/kopjes/micro-paddootjes te zien =D

Dit is wat ik tot nu toe heb;) Ik zal elke dag even iets posten, foto's, klein verhaaltje aangezien ik nu van mening ben dat het snel zal gaan.
ALS het weer een beetje aantrekt, gelukkig maar dat er gezegd wordt dat het in het weekend weer wat beter wordt.
ps. denkt iemand dat de set nu te weinig lucht zal aantrekken buiten het manueel luchten om? Ik iig wel, maar dat zien we vnv wel weer als ik thuis kom!
Laatst bijgewerkt door Pending op za mei 28, 2011 11:22 am, in totaal 2 keer bewerkt.
" Start everyday as if it were on purpose "
Pending
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 82
Geregistreerd: vr apr 29, 2011 1:16 am

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor Pending » vr apr 29, 2011 1:40 am

Nu, ik was lekker laat klaar met werken (+- 01.00uur) dus moestik gewoon naar mijn setje kijken :mrgreen:. Eerst even de temperatuur gemeten, welke tussen de 18-19C was.. Ik vind het nog steeds aan de lage kant, maar blijkbaar doet dat witte geval toch zijn werk! Of, dat wil ik in ieder geval geloven. (het witte ding zit trouwens normaliter omhooggeknoopt over het broeikasje)
Maar toen ik naar mijn setje keek schrok ik me kapot!
Ik zag ineens zo veel meer kopjes boven de grond uitsteken, dat morgen al niet meer kapot kan.


Ook lijkt het wel alsof ze een paar milimeter gegroeid zijn. Ik ben zo opgetogen nu!

Okay stiekem ben ik buiten mijn eigen regels gegaan, wilde eigenlijk het setje binnen de zak houden, maar wilde een foto maken waar ze lekker op stonden ;)Even een snelle headcount gedaan en zag er zo 17 staan =] Wat me trouwens opvalt is dat het merendeel ongeveer dezelfde hoogte heeft, hopen we maar dat het zo doorzet want dat komt de oogst weer ten goede!

Voor nu laat ik ze weer lekker rusten, groeien en genieten! Gelukkig voor hen, en voor ons.., dat het weer morgen weer wat aantrekt.

Weltrusten ;)
" Start everyday as if it were on purpose "
Pending
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 82
Geregistreerd: vr apr 29, 2011 1:16 am

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor Ivo » vr apr 29, 2011 6:56 am

Ziet er mooi uit :) Ik zou de zak wel niet te vaak openen om te luchten, dat vergroot de kans op contaminatie alleen maar. Geen idee hoe je het zuurstofgehalte dan wel omhoog moet krijgen, dat wordt even op PoisonDrink wachten :p
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7874
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor PoisonDrink » vr apr 29, 2011 9:42 am

Hey! Welkom op het nieuwe drugsforum. :grin:

Ik ben er steeds meer over verbaast dat mensen zo snel hun pins (kleine paddo's) beginnen zien. Die van jou staat nog maar een weekje en ze zijn al aan het groeien! Maar des te beter voor jou!

Pending schreef:Het zuurstof gehalte was waarschijnlijk te laag. Dus wat doe ik? Die dag moest ik toch vroeg werken, dus zette ik de zak eventjes (+- 5 min) open om te luchten en besloot dit 2x daags te doen.


Dat heb je goed gezien! Er is geen gasuitwisseling mogelijk tussen je kweekzak en de buitenwereld. In die zak zitten normaal gezien filters verwerkt, dus als je daar iets rond gaat plakken gaan de filters niet werken. Ook is het, zoals Ivo al zei, geen goed idee om de zak om de paar dagen open te doen om te verluchten (of om foto's te trekken). De filters dienen om de zaak een beetje steriel te houden, zodat enkel lucht kan passeren en geen ongewenste micro-organismen die je box kunnen contamineren.

Ook is je temperatuur wat aan de lage kant, hoewel het op die manier ook wel zal lukken. Misschien kan je overwegen om een thermomat te kopen? Meerdere mensen op dit forum hebben hier al gebruik van gemaakt. Het kost niet zo veel, heeft een laag wattage en het houdt de temperatuur van je growbox constant. :)

Zal ik je meteen ook al deze tip meegeven: Je kan best je growbox met zak rond in het kartonnen doosje zetten (waar de growbox in zat bij aankoop). Aangezien paddo's licht gebruiken ter oriëntatie en om te bepalen waar ze moeten beginnen groeien, kan het dus zijn dat je paddo's tussen het doosje en het substraat beginnen te groeien. Deze paddo's zijn vervelend om (steriel) te kunnen oogsten, en het kan je substraat licht beschadigen. Het beste is echter om aluminiumfolie rond de buitenkant van het bakje te plakken, maar aangezien je growbox al in de zak staat lijkt het me geen goed idee om hem er weer uit te nemen. Misschien kan je dat de volgende flush doen..

Veel succes nog! :woeh:
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor PoisonDrink » vr apr 29, 2011 10:24 am

Trouwens, welke strain paddo's zijn het? Psilocybe Cubensis kan vanalles zijn. Volgens mij is elke growbox wel een Psilocybe Cubensis. :grin:
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor Peptalk » vr apr 29, 2011 12:13 pm

Pins al 6 dagen na het soaken?
Dat is, zoals poisondrink al zegt erg vroeg!

Misschien hebben de ''fabrikanten'' eindelijk eens door hoe ze zo'n kit fatsoenlijk moeten koloniseren en hoe ze de kits het beste voorbereiden op een snelle fruiting denk ik...

Ik weet nog wel dat vorige jaar gezegd werd dat wanneer je na 2 weken nog niets ziet gewoon nog even geduld moet hebben... En nu al een aantal setjes binnen een week :shock:

Succes met je kweek man!
Adjustment is the key of life.

What if sleeping is an adiction.....
Then tiredness is just an withdrawal symptom.
Avatar gebruiker
Peptalk
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1780
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:57 am

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor PoisonDrink » vr apr 29, 2011 2:13 pm

Peptalk schreef:Misschien hebben de ''fabrikanten'' eindelijk eens door hoe ze zo'n kit fatsoenlijk moeten koloniseren en hoe ze de kits het beste voorbereiden op een snelle fruiting denk ik...


De fabrikanten zullen wel verstand hebben van de paddokweek. Smartshop eigenaars daarentegen. :roll2:En als je zélf je growbox maakt (dus ook substraat koloniseren en dergelijke) dan duurt het ook nog altijd 1-2 weken na volledige kolonisatie tot er iets begint te groeien. Misschien heeft Pending daar gewoon wat geluk in gehad. Juiste groeiomstandigheden, sterker genotype, .. Ik weet niet juist hoe ze zo'n growbox maken, maar ik veronderstel dat ze de box in de koeling zetten eens het substraat 100% is gekoloniseerd. Heeft niks met onkunde van de paddokweker (of ja, myceliumkweker) te maken. :)

Alleen mochten ze het bakje wel eens maken van een materiaal dat geen zonlicht doorlaat.
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor SjaakT » vr apr 29, 2011 9:25 pm

"Combinatie van paddenstoelen en uhm... drugs."
Avatar gebruiker
SjaakT
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1139
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:53 pm

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor Pending » za apr 30, 2011 3:31 am

jo,

ik heb ze gekocht als Mexicaanse, +ik dacht dat dat Cubensis voor 'Mexicaanse' stond... my bad.
ik zal morgen wel een beter verhaaltje typen aangezien ik nu dus echt te dronken ben om dat te doen.

Wel moet ik zeggen dat ik ze zienderogen zie groeien. d.w.z. dat ze toch een paar milimeter zijn gegroeid! beter dat het weer water sterker wordt, anders moet ik alsnogeen thermopad aansdhaffen..

tot nuchter! GrtZ Pending
" Start everyday as if it were on purpose "
Pending
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 82
Geregistreerd: vr apr 29, 2011 1:16 am

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor PoisonDrink » za apr 30, 2011 3:39 am

Ok tot morgen, ben toevallig ook nog wakker. :lol:
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor Pending » za apr 30, 2011 2:36 pm

haha hoe grappig, de eerste paar zinnen van mijn vorige post waren nog wel leesbaar maar daarna snapte zelfs ik er niks meer van..

naja eerst maar een foto die vers van de lens is;


Hoe kan het toch dat ik voor het nemen (tijdens het growen) al helemaal euforisch wordt? Best een retorische vraag als je het aan mij zou vragen..
Zoals jullie al zeiden is het waarschijnlijk ook niet het slimste om de zak steeds te openen, dus doe ik dat niet meer. Uhm, zoals je heel misschien kunt zien op vorige foto's zie je dat er ook folie om de bovenkant van mijn broeikasje zit. Ik heb besloten dat dit zoveel verse lucht tegenhoudt en dat 'k 't er het beste vanaf kan halen.
Om even een beeld te schetsen: Om mijn emmer (die gemaakt is uit gaas) zit verhoudfolie (om een broeikas na te bootsen). Op de bodem van de emmer ligt een handdoek (eigenlijk omdat ik niets beters kon bedenken om de warmte in de set te houden). Om de groeikas zit een soort van wit piepschuimachtig-plastic materiaal (waar ooit mijn monitor in heeft gezeten tijdens verzending^) om zo hopelijk warmte op te wekken en licht te dempen.


nog even dit; er wordt door sommige mensen gezegd dat het vroeg is dat er na +- 7 dagen al pins te zien zijn. Anderen zeggen dat het normaal gesproken pas na 10 - 14 dagen is. De smartshop zegt 9 dagen.
Persoonlijk zou ik gek worden als er na 7 dagen nog niets gebeurt was. En zou dan zelf waarschijnlijk mijn setje verneuken door er allemaal vage dingen mee te proberen om zo het growen te stimuleren... Heb al snel het idee dat ik dan iets fout gedaan zou hebben met het soaken of de plek of dat er toch contaminatie heeft plaatsgevonden.
" Start everyday as if it were on purpose "
Pending
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 82
Geregistreerd: vr apr 29, 2011 1:16 am

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor SjaakT » za apr 30, 2011 2:38 pm

Pending schreef:Persoonlijk zou ik gek worden als er na 7 dagen nog niets gebeurt was. En zou dan zelf waarschijnlijk mijn setje verneuken door er allemaal vage dingen mee te proberen om zo het growen te stimuleren...


Dan kan dit beter je enige setje ooit blijven, en daarna niet meer, want je hebt deze keer geluk gehad :P Maarja, daar is niks mis mee toch? :beer:
Avatar gebruiker
SjaakT
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1139
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:53 pm

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor Pending » za apr 30, 2011 2:44 pm

SjaakT schreef:
Pending schreef:Persoonlijk zou ik gek worden als er na 7 dagen nog niets gebeurt was. En zou dan zelf waarschijnlijk mijn setje verneuken door er allemaal vage dingen mee te proberen om zo het growen te stimuleren...


Dan kan dit beter je enige setje ooit blijven, en daarna niet meer, want je hebt deze keer geluk gehad :P


ik weet niet of ik moet huilen of lachen bij zo'n uitspraak,, Nu er juist binnen 7 dagen al iets te zien was, ga ik er stiekem vanuit dat het de volgende keer ook gebeurt. Mits ik grow in dezelfde omstandigheden (alhoewel de warmte wel omhoog mag)
" Start everyday as if it were on purpose "
Pending
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 82
Geregistreerd: vr apr 29, 2011 1:16 am

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor Pending » za apr 30, 2011 2:45 pm

haha die "edit"knop is geweldig nietwaar =]
" Start everyday as if it were on purpose "
Pending
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 82
Geregistreerd: vr apr 29, 2011 1:16 am

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor SjaakT » za apr 30, 2011 2:45 pm

Was niet boos bedoeld hoor, gewoon meer als reactie op die 2 zinnen, meer niet! Ze gaan in ieder geval lekker hard :)

Edit: Ja, en de verwijder knop ook, want wat is een Zwiepske? :mrgreen:
Avatar gebruiker
SjaakT
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1139
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:53 pm

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor PoisonDrink » za apr 30, 2011 2:47 pm

Ja, die van mij begon pas te groeien na 2,5 week denk ik. Maar was toen wel een kouder seizoen. Maar toch, de verwarming stond aan dus misschien was het zelfs warmer als jou growbox het nu heeft.
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor Pending » za apr 30, 2011 2:59 pm

hahah sowiesoo :D
Weetniet precies, Zwiep.. ja, uhm, gewoon, iemand is/kan een zwiep zijn.
waarschijnlijk ontstaan doordat mensen een zwiepkaak hebben enzo enzo ;) + eerst las ik je berichtje verkeerd, waardoor ik het idee kreeg dat het wel boos bedoeld was sorry
" Start everyday as if it were on purpose "
Pending
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 82
Geregistreerd: vr apr 29, 2011 1:16 am

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor SjaakT » za apr 30, 2011 3:05 pm

Maakt niet uit hoor :) Ik ben (nog) geen Zwiepske met een zwiepkaak :lol:
Avatar gebruiker
SjaakT
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1139
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:53 pm

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor Pending » za apr 30, 2011 3:13 pm

PoisonDrink schreef:Ja, die van mij begon pas te groeien na 2,5 week denk ik. Maar was toen wel een kouder seizoen. Maar toch, de verwarming stond aan dus misschien was het zelfs warmer als jou growbox het nu heeft.


Hmm.. misschien kan het zo zijn dat de schimmels sterker reageren op natuurlijke warmte dan op gemaakte warmte? Weet het niet, zomaar een idee
" Start everyday as if it were on purpose "
Pending
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 82
Geregistreerd: vr apr 29, 2011 1:16 am

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor seth » za apr 30, 2011 3:15 pm

kan toch wel van meer factoren afhangen volgens mij. Zelfs waar je ergens woont, hoeveel zon/schaduw.......
WIE HEEFT ER MET MIJN ONDERSCHRIFT ZITTEN KLOOIEN?
Avatar gebruiker
seth
DrugsForUmGodBE
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1044
Geregistreerd: vr feb 25, 2011 1:56 pm
Woonplaats: the far west

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor PoisonDrink » za apr 30, 2011 3:32 pm

Pending schreef:Hmm.. misschien kan het zo zijn dat de schimmels sterker reageren op natuurlijke warmte dan op gemaakte warmte? Weet het niet, zomaar een idee


Dat betwijfel ik, aangezien ik op andere fora soms zie dat ze paddo's groeien met een fruiting chamber (warmtebak die een constante temperatuur heeft) én onder kunstmatig licht. Zal er dus niet veel mee te maken hebben.

seth schreef:kan toch wel van meer factoren afhangen volgens mij. Zelfs waar je ergens woont, hoeveel zon/schaduw.......


Hangt van veel factoren af ja. De strain paddo's, genotype van de paddo's, warmte, luchtvochtigheid, verse lucht, ... Maar zon/schaduw heeft er weinig mee te maken aangezien paddo's geen licht nodig hebben om te groeien. Paddo's in direct zonlicht gaan dat niet lang overleven. :)
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor seth » za apr 30, 2011 4:14 pm

PoisonDrink schreef:
Pending schreef:Hmm.. misschien kan het zo zijn dat de schimmels sterker reageren op natuurlijke warmte dan op gemaakte warmte? Weet het niet, zomaar een idee


Dat betwijfel ik, aangezien ik op andere fora soms zie dat ze paddo's groeien met een fruiting chamber (warmtebak die een constante temperatuur heeft) én onder kunstmatig licht. Zal er dus niet veel mee te maken hebben.

seth schreef:kan toch wel van meer factoren afhangen volgens mij. Zelfs waar je ergens woont, hoeveel zon/schaduw.......


Hangt van veel factoren af ja. De strain paddo's, genotype van de paddo's, warmte, luchtvochtigheid, verse lucht, ... Maar zon/schaduw heeft er weinig mee te maken aangezien paddo's geen licht nodig hebben om te groeien. Paddo's in direct zonlicht gaan dat niet lang overleven. :)


ik doelde op het feit, dat als ze in het donker staan (in een kast vb) of ze staan op een rek met direct of indirect licht.
WIE HEEFT ER MET MIJN ONDERSCHRIFT ZITTEN KLOOIEN?
Avatar gebruiker
seth
DrugsForUmGodBE
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1044
Geregistreerd: vr feb 25, 2011 1:56 pm
Woonplaats: the far west

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor Pending » za apr 30, 2011 9:50 pm

True, maar een fruiting chamber heeft een compleet eigen klimaat en is derhalve niet afhankelijk van externe factoren.

Ik heb in mijn zak een laagje water staan (jaja bacterien enzo) maar ben niet van plan dit aan te vullen/ te verversen indien er geeen/minder condensvorming ontstaat. Is dit verstandig?
" Start everyday as if it were on purpose "
Pending
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 82
Geregistreerd: vr apr 29, 2011 1:16 am

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor Pending » zo mei 01, 2011 5:56 am

PoisonDrink schreef:Trouwens, welke strain paddo's zijn het? Psilocybe Cubensis kan vanalles zijn. Volgens mij is elke growbox wel een Psilocybe Cubensis. :grin:


Hahaa kom er net achter dat de naam gewoon op de doos staat; Stopharia Cubensis. Vind ze meteen een stuk lekkerder klinken :)
Morgen zal ik ff foto plaatsen, gezien het feit dat ik doodmoe ben ;(

Jullie wel chille Q-day gehad?
" Start everyday as if it were on purpose "
Pending
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 82
Geregistreerd: vr apr 29, 2011 1:16 am

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor Pending » zo mei 01, 2011 2:23 pm


rond 06.00uur vanochtend


rond 14.00uur vanmiddag

In mijn ogen groeien ze steeds een paar milimeter :mrgreen:... Ik ben geen professional maar volgens mij doen ze het best goed toch?
Verder heb ik eigenlijk niet echt iets boeiends erover te vertellen, aangezien ze het nu toch zelf moeten doen.

edit: oohja, ik heb de set nu, met zak en al, in de doos gezet. Hoop dat het werkt, want ik zag dat er eentje richting bodem aan het groeien was...
Ook heb ik ze ff geteld en kwam uit op zo'n 48 pins =] daarvan zijn er sowieso 25 groter
" Start everyday as if it were on purpose "
Pending
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 82
Geregistreerd: vr apr 29, 2011 1:16 am

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor PoisonDrink » zo mei 01, 2011 4:34 pm

Pending schreef:Hahaa kom er net achter dat de naam gewoon op de doos staat; Stopharia Cubensis.


Van waar heb je de growbox? Stropharia is een oude benaming voor Psilocybe normaal gezien, maar ik las ook ergens dat er een strain bestaat die men Stropharia heeft genoemd. Maar aangezien je "Stropharia Cubensis" zei ga ik ervan uit dat het gewoon de oude naam is. In dat geval weet ik nog niet welke strain je hebt. :grin:

wikipedia schreef:Psilocybe cubensis is a species of psychedelic mushroom whose principal active compounds are psilocybin and psilocin. Commonly called Boomers or Gold Caps, it belongs to the Strophariaceae family of fungi and was previously known as Stropharia cubensis.


Maar heb dit ook al op andere fora gelezen. Beetje een gekke naam voor een growbox vind ik. Staat er niks anders op vermeld?
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor Pending » zo mei 01, 2011 9:34 pm

Ja PoisonDrink, dat klopt. Kwam ik ook achter toen ik wikipedia bezocht. Maar ik zal straks ns ff kijken want vind het zelf ook leuk/belangrijk om te weten;)
Maar hoe kom ik achter het genotype? Want is dat dan weer een een bepaald type paddo?
" Start everyday as if it were on purpose "
Pending
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 82
Geregistreerd: vr apr 29, 2011 1:16 am

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor PoisonDrink » zo mei 01, 2011 9:47 pm

Pending schreef:Maar hoe kom ik achter het genotype? Want is dat dan weer een een bepaald type paddo?


Nee, met genotype bedoel ik: Je kan paddo's hebben die gigantisch groot zijn. Als je deze dan gaat klonen, dan gaan alle paddo's die je dan gaat groeien groot zijn. Dus je selecteert de paddo met het beste genotype om te klonen, hoewel ze van dezelfde strain zijn. Maar dat kun je dus niet op het blote oog "bepalen".

Het kan zijn dat ik genotype verwar met fenotype, ben ik nooit goed in geweest om die uit elkaar te houden. :|
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor Pending » ma mei 02, 2011 12:17 am

Hmm okay ;) Dus stel ik zou zelf sporen willen trekken, dan is het het slimst om dat van de allergrootste paddo van je flush te doen ?
Ik heb ook nog ff op de doos gekeken en dit staat er: Magic Mushroom, Mexican "stropharia Cubensis" . . .
In het nederlands lijkt me dat: Mexicaanse Paddo's ?:D

even nog een fotootje van 00.00 toen straks
Ik ben blij dat mijn meisjes me leuk beginnen te vinden :)
" Start everyday as if it were on purpose "
Pending
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 82
Geregistreerd: vr apr 29, 2011 1:16 am

Re: Mijn aller-allereerste probeersel qua Cubensis kweekset

Berichtdoor PoisonDrink » ma mei 02, 2011 1:25 am

Pending schreef:Hmm okay ;) Dus stel ik zou zelf sporen willen trekken, dan is het het slimst om dat van de allergrootste paddo van je flush te doen ?


Nee, want die bevat ook verschillende soorten genotypes. Je kan bijvoorbeeld een selectie maken door sporen te inoculeren op agar en het best gegroeide stuk uitsnijden (bv: het meest rizomorfe gedeelte) en gebruiken om een substraat te inoculeren. Dan weet je dat dat stuk mycelium sterk zal groeien. Deze video legt het een beetje uit:Ook kan je uit het middelste van een grote paddo een stuk uitsnijden en dit verder kweken op agar, liquid culture, .. om hiermee dan weer nieuwe substraten te inoculeren.Er zullen vast nog meer methoden bestaan om grotere/sterkere paddo's te kweken. Maar daar kruipt wel wat tijd in als je daarmee wilt beginnen, die video's zijn maar een klein deel van het werk.
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Volgende

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar De Kweek- en Crea-hoek

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner