Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Blijven hangen in een LSD trip (df.nl)

Hier kan je alles vragen over het tripmiddel LSD, of het nu over zegels, microdots of druppels gaat.

Re: Blijven hangen in een LSD trip (df.nl)

Berichtdoor Tisjeboy » do feb 02, 2012 8:53 pm

Lµs. D schreef:Er bestaat niet zoiets als een waarheid, het concept "waarheid" is de grootste leugen uit het geschiedenis van bewustzijn. Ik raad jullie allemaal aan om de boeken "Voorbij goed en kwaad" van Nietzche en "Inventing right and wrong" van J.L. Mackie te lezen :).

En dat van die psychose, er is inderdaad geen uniforme, wetenschappelijk toetsbare manier om zeker te zijn of je er vatbaar voor bent. Ik denk echter wel dat als je je erg verdiept in psychologie/psychiatrie, en veel jezelf gaat analyseren je wel +- een inschatting kan maken, als je over je eigen bias kan komen van wat je zou willen te zien. Wat moeilijk is enzo.


Jawel, die is er wel. Er is met zekerheid een genetische component aanwezig bij psychotische stoornissen en die is ook zeker aantoonbaar. Ik kan de precieze wijze waarop ze dit kunnen aantonen je niet vertellen, maar weet wel dat o.a. gevoeligheid voor stress een indicator is voor genetische aanleg.

http://www.mednet.nl/nieuws/id3336-stressgevoeligheid-indicatie-voor-genetische-aanleg-psychose.html

Wat betreft het 'blijven hangen' in een trip, zoals ik het ken gebruiken mensen vaak deze bewoordingen voor middelspecifieke psychoses, stoornissen en herbelevingen. Het is dus zeker wel mogelijk. Door drugs te gebruiken, zeker als er veel en lang gebruikt wordt, kun je allerlei stoornissen ontwikkelen of triggeren.
Avatar gebruiker
Tisjeboy
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 734
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 11:38 pm

Re: Blijven hangen in een LSD trip (df.nl)

Berichtdoor Tisjeboy » do feb 02, 2012 9:08 pm

Nog even verduidelijking, het is dus niet zo dat je blijft trippen op het middel, die zooi gaat je lichaam echt wel weer uit, maar blijvende psychische stoornissen kunnen zeker ontstaan tijdens een trip waardoor je dus de beleving kunt hebben in een trip te blijven hangen.
Avatar gebruiker
Tisjeboy
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 734
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 11:38 pm

Re: Blijven hangen in een LSD trip (df.nl)

Berichtdoor blooddrain » do feb 02, 2012 9:33 pm

Tisjeboy schreef:Nog even verduidelijking, het is dus niet zo dat je blijft trippen op het middel, die zooi gaat je lichaam echt wel weer uit, maar blijvende psychische stoornissen kunnen zeker ontstaan tijdens een trip waardoor je dus de beleving kunt hebben in een trip te blijven hangen.


Hmm, op die manier had ik het nog niet bekeken. Klinkt eigenlijk best wel logisch wat je zegt en op die manier is het inderdaad zeker mogelijk. Weer wat bijgeleerd! :ugeek:
Done: THC, Nicotine, Alcohol, Ritalin , Speed, MDMA, XTC, Salvia, MDAI, LSD, LSA, Yopo, Truffels, 5-Meo-Mipt, AMT, GHB, Cocaïne, Ketamine, N2O, 2c-b, 4-FMP, Mephedrone, Methcathinone
To Do: Mescaline, DMT, 5-Meo-DMT, 2c-x, Methylone

DROP ACID NOT BOMBS
Avatar gebruiker
blooddrain
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 220
Geregistreerd: wo jul 06, 2011 11:52 am
Woonplaats: Tongeren, België

Re: Blijven hangen in een LSD trip (df.nl)

Berichtdoor Claviceps » do feb 09, 2012 12:41 am

Tisjeboy schreef:Jawel, die is er wel. Er is met zekerheid een genetische component aanwezig bij psychotische stoornissen en die is ook zeker aantoonbaar. Ik kan de precieze wijze waarop ze dit kunnen aantonen je niet vertellen, maar weet wel dat o.a. gevoeligheid voor stress een indicator is voor genetische aanleg.

Wat betreft het 'blijven hangen' in een trip, zoals ik het ken gebruiken mensen vaak deze bewoordingen voor middelspecifieke psychoses, stoornissen en herbelevingen. Het is dus zeker wel mogelijk. Door drugs te gebruiken, zeker als er veel en lang gebruikt wordt, kun je allerlei stoornissen ontwikkelen of triggeren.

Klopt, voor verschillende aandoeningen zoals bijvoorbeeld schizofrenie zijn er genetische componenten die een rol kunnen spelen. Als je het precieze hiervan zou willen weten kun je het onderzoek van deze specifieke aandoeningen gaan bekijken. Als er binnen jouw familie mensen zijn met psychotische stoornissen kan dat betekenen dat jij mogelijk ook deze gene draagt, echter spreek je dan over percentages kans en niet over zekerheid. Ook het aanwezig zijn van een gene betekend niet automatisch dat het 100% zeker zal zijn dat je schizofreen of psychotisch wordt. Over het algemeen is het vaak een aantal factoren van invloeden (genetisch + omgeving).

Het vaststellen van deze genetische en voorspellende aspecten staat volgens mij nog vrij in de kinderschoenen en er is nog heel veel dat wij niet weten over deze aandoeningen. Als jullie interesse hebben in psychotische stoornissen dan kun je via Internet de DSM-IV-TR opzoeken of via de website zelf de stoornissen opzoeken. Het hoofdstuk over schizofrenie en overige psychotische stoornissen is vrij lang met verschillende subtypes.

Zo bestaat er ook een aparte classe voor substance induced disorders, hierbij kun je denken aan psychosis naar aanleiding van hallucinogene gebruik bijvoorbeeld. Bij een diagnose hiervan zal dan ook goed gekeken moeten worden naar het onderscheid van psychosis als oorzaak van drugs gebruik of eventuele predispositie voor andere stoornissen zoals bijvoorbeeld schizofrenie.

Hallucinogen-Induced Disorders may be characterized by symptoms (e.g., delusions) that resemble primary mental disorders (e.g.. Schizophreniform Disorder versus Hallucinogen-Induced Psychotic Disorder, With Delusions, With Onset During Intoxication). See p. 210 for a discussion of this differential diagnosis.

Hierbij moet je dus inderdaad niet denken aan een continue onder de invloed zijn van bijvoorbeeld LSD maar meer denken aan schizofreen-achtige symptomen met eventuele hallucinaties en/of waanbeelden. Dit clipje geeft je een beetje een idee: Schizophrenic Episode Simulation (Janssen's Mindstorm)

Je spreekt dus eigenlijk niet van blijven hangen in de trip maar over het triggeren/verkeren in een psychosis die dan wel blijvend of tijdelijk kan zijn. Een substance-induced psychosis kan tijdens het gebruik ontstaan maar ook tijdens de ontwennings fase.

Een psychosis zelf heeft ook verschillende "niveau's" zo kan het zijn dat je zelf bewust bent van het feit dat je abnormale dingen waarneemt of denkt maar je hebt ook vormen van psychosis waarbij mensen zelf niet eens inzien dat er iets mis is en deze beschouwen zichzelf dan ook als "mentaal gezond". Iemand helpen die in deze staat verkeerd is dan ook vrij moeilijk.
“Scientists do not speak in absolutes, they present the results that support the hypothesis and the tolerance for error.”
Claviceps
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 902
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 6:17 pm

Vorige

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar LSD

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner