Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Amanita muscaria (vliegenzwam): the basics

Tripmiddelen die je in de natuur kan vinden horen hier thuis, zoals paddo's en cacti, maar je kunt hier ook terecht voor bvb herbal xtc.
Als je het in een smartshop kunt vinden, is de kans groot dat het hier hoort.

Amanita muscaria (vliegenzwam): the basics

Berichtdoor Sublimo » zo maart 06, 2011 6:56 am”Op een grote paddenstoel, rood met witte stippen
Zat kabouter Spillebeen, heen en weer te wippen
"Krak", zei toen de paddestoel, met een diepe zucht
Allebei de beentjes hopla in de lucht”


Geschiedenis

Het gebruik van de Amanita muscaria is al zeer lang een feit. Men vermoedt al duizenden jaren. Vroeger werd het bij rituelen gebruikt door Siberische sjamanen. Zij aten de paddenstoel om in een helderziende trance te geraken, om hun sjamanistische krachten voor genezing te mobiliseren en om te communiceren met de zielen van hun voorouders of andere geesten.

Het vroegste bekende gedocumenteerd verslag van het gebruik van de “Siberische paddenstoel” dateert van 1658.

Een andere naam voor de Amanita muscaria is de vliegenzwam, die naam dankt de paddenstoel aan een oud gebruik waarbij boeren de felgekleurde, fraaie zwammen enige tijd in zoete melk lieten trekken, waarna hele zwermen geile vliegen op de paddenstoelen afstormden. Echter als ze dichtbij kwamen, stortte ze levenloos ter aarde. Dit was te danken aan twee van de giftige stoffen in de vliegenzwam, iboteenzuur en muscimol.

Voorkomen en kenmerken

Amanita muscaria is een paddenstoel die op grote schaal bijna overal in het noordelijk halfrond groeit en heeft een donkerrode hoed met witte stippen. De witte stippen zijn de restanten van het algeheel omhulsel waarin de paddestoel opgesloten zat voordat hij uit de grond omhoog kwam. Deze spoelen bij regenachtig weer vrij snel van de hoed. De rest van de paddestoel is wit.
De hoed word 5-15 cm breed.
Ze kunnen voorkomen vanaf juli tot en met de late herfst, met een hoogtepunt rond eind augustus.

Zorg dat je altijd de juiste paddenstoelen hebt, er zijn veel paddenstoelen die op de Amanita muscaria lijken maar dodelijk zijn !

Werkingsprincipe

De drie voornaamste actieve bestanddelen van de Amanita muscaria zijn de twee isoxazoolderivaten (iboteenzuur, muscimol) en muscarine.

De psychedelische werking wordt veroorzaakt door de twee isoxazoolderivaten, iboteenzuur en muscimol. Ze gaan zorgen voor een verstoring van de normale regulering van de neurotransmissie, dat uit zich in afwisselende periodes van enerzijds verdovingsverschijnselen, sufheid, duiziligheid en motorische problemen, en anderzijds hallucinaties, opwinding en hyperactiviteit. Het is de combinatie van beide dat hiervoor zorgt. Hieronder, bij de uitleg over de stoffen afzonderlijk, wordt duidelijk welke stof voor welk effect zorgt.

Dan heb je nog muscarine, wat geen psychoactieve stof is. Het werkt slechts als gifstof, de meest voorkomende uiting ervan is de misselijheid.

IboteenzuurIboteenzuur is een van de twee isoxazoolderivaten die zorgt voor een deel van de psychedelische effecten van de trip. Het gaat zich gedragen als de neurotransmitter glutamaat (de zuurrest van het aminozuur glutaminezuur). De werking ervan is dus licht stimulerend.

Iboteenzuur wordt voor een deel omgezet in muscimol m.b.v. het chemische proces decarboxylering. Dat gebeurt al voor het grootste deel bij het drogen van de paddenstoel, maar ook nog eens voor een klein gedeelte in het lichaam. Toch blijft er nog altijd een deel iboteenzuur in het lichaam over.

Wat het effect van het drogen op de decarboxylering heeft weet ik echter niet precies, daar ben nog naar aan het zoeken. Het gaat hier over een biochemisch proces uitgevoerd door een schimmel. De stofwisseling bij schimmels gebeurt via fermentatie, dus dat betekent dat er hoogstwaarschijnlijk sowieso al sprake is van decarboxylatie, maar dan van stoffen die de paddenstoel omzet om te overleven. Nu is de grote vraag welk enzym katalyseert en wat beïnvloedt de decarboxylering van iboteenzuur tot muscimol...

MuscimolMuscimol is de andere isoxazoolderivaat en de meest potente van de twee. Dit is de stof die voornamelijk de psychedelische effecten van de trip veroorzaakt. (Vandaar dat men de paddenstoelen eerst droogt, want dan wordt er immers het meeste muscimol gevormd.) Muscimol gaat zich gedragen als de neurotransmitter GABA (ɣ-aminoboterzuur). Het heeft dus een remmende werking.

Muscimol komt ook al voor in de paddenstoel zelf (een deel iboteenzuur dat al omgezet is) en wordt ook gevormd vanuit iboteenzuur in het lichaam. Ongeveer 30 % van de muscimol wordt uitgescheiden door de urine.

MuscarineMuscarine is een secundaire plantenstof die voor het eerst werd geïsoleerd uit de Amanita muscaria in 1869.
Het lijkt op de neurotransmitter acetylcholine en werkt in op het perifere zenuwstelsel, een deel van het zenuwstelsel, dat buiten het centrale zenuwstelsel ligt, wat kan resulteren in verhoogde speeksel concentratie, hevig transpireren, vocht uit de ogen (tranen), maag- en darmproblemen, lage bloeddruk, vernauwing van de pupillen, stuiptrekkingen, de verlamming van de ademhaling en tenslotte ook de dood.
Muscarine heeft geen psychedelische werking, het werkt niet in op het centraal zenuwstelsel. Dat komt doordat het vanwege zijn geladen stikstofatoom niet door de bloed-hersenbarrière heen kan.
Het blijft tamelijk lang in het lichaam aanwezig omdat het niet kan worden afgebroken door acetylcholinesterase.

Het antidotum voor muscarine, is atropine.

Drogen zorgt er niet voor dat de muscarine verdwijnt uit de paddenstoel. En dat is makkelijk te bewijzen met simpele chemie.
Muscarine is bij kamertemperatuur een vaste stof, de smelttemperatuur is 180-181 ºC, dus een vaste stof bij kamertemperatuur. En die gaat niet mee verdampen met het water, zelfs niet in een oven want de temperatuur voor sublimatie gaat ver boven de temperatuur van in je oven liggen.

Positieve effecten

Euforie (gevoelens van vrede en welzijn), analgesie (pijnbestrijding), lichamelijke ontspanning/droomtoestand, meer kleur en details, gevoel van duidelijkheid en helderheid, wordt wel eens vergeleken met een lucide droom, OOBEs, interne dialoog (interne discussie en het gevoel hebben te kunnen denken over persoonlijke kwesties, vermindering van de interne dialoog, synesthesie (ruiken van woorden, proeven van kleuren), milde tot sterke verwarring, moeite met concentreren op externe taken, toegenomen focus op interne verbeelding, moeilijke interactie in een groep en zowel meer als minder seksuele gevoelens.

Neutrale effecten

Sedatieve en slaperige effecten, excitatie en extreme energie uitbarstingen, moeite met de motoriek, enigszins wazig zicht, tranende ogen, loopneus, verlies van evenwicht, pupilverwijding en glazige starende ogen.

Negatieve effecten

Milde tot extreme misselijkheid en maagklachten/krampen (hoe hoger de dosis, hoe meer last ervan), spiersamentrekkingen, beven, verhoogde speekselproductie, transpiratie en sterke dissociatie en deliriums bij hoge dosissen.

Verloop van een trip

Over het algemeen komen er twee fasen aan bod tijdens een trip:

De eerste fase, de excitatiefase. Gekenmerkt door gedragsstoornissen, euforie, woede, agitatie, verwardheid, deliriums en hallucinaties.

De tweede fase, de fase van diepe slaap. Treed pas vanaf een bepaalde dosis op.

Mijn persoonlijke ervaring is ook exact zo verlopen.

Voor de geïnteresseerden:

Amanita muscaria: een ervaring goed of slecht ?

Doseringen

Oraal (deze dosering is alleen voor compleet gedroogd materiaal)

Lichte dosis: 1-5 g
Gebruikelijke dosis: 5-10 g
Hoge dosis: 10-30 g

Aanvang: 30-120 minuten
Piek: 1-2 uur
Duur: 5-10 uur (hoe hoger de dosis, hoe langer het duurt)
Normale after effects: 1-5 uur

Chemisch

Voor iboteenzuur: 50-100 mg
Voor muscimol: 10-15 mg

Toxiciteit

De lethale dosis van muscarine is 0,2 g. De Amanita muscaria bevat echter slechts ongeveer 2 ppm (parts per million), dit betekent dat een gezonde volwassene ongeveer 110.000 kg verse Amanita muscaria zou moeten opeten op aan een lethale dosis te komen.

En het verschil met andere paddenstoelen van deze soort is dat de Amanita muscaria geen amatoxine bevat, dat juist verantwoordelijk is voor het levensbedreigende gedeelte van de vergiftiging.

Toedieningsvormen

Oraal

Poeder

Met poeder kun je twee dingen doen, het in capsules stoppen of er thee van zetten. Capsules kun je gewoon halen bij de apotheek.

Voor de thee, meng de gewenste dosering met een paar kopjes water en laat het een uur sudderen op een zacht vuurtje. Drink om te beginnen de helft van de hoeveelheid vloeistof op een lege maag. Wacht dan 2 uur, dan weet je normaal gezien wel hoe heftig het is. Als het niet heftig genoeg is kun je nog eens de helft van de overgebleven vloeistof opdrinken, en eventueel een uur later de rest.
Voorzichtigheid is zeer belangrijk, de werking is onvoorspelbaar.

Persoonlijk zou ik poeder altijd in capsules doen, zo een papperig drankje is niet echt lekker.

Hele paddestoelen

Breek van de gedroogde paddestoel de gewenste dosis af en maak er kleine stukjes van. (Niet fijnmalen !)

Verwarm 250-350 ml water in een pan tot ongeveer 80 °C. Voeg dan de stukjes gedroogde paddestoel erbij, roer dan een halve minuut, doe de deksel erop en haal de pan van het vuur. Laat de thee 15-30 minuten trekken en roer een aantal keer erin.

Haal dan de stukjes paddestoel met een zeef eruit, laat hetgeen wat door de zeef gaat naar de bodem zakken en drink de thee.
Ook hier geldt weer, voorzichtigheid boven alles !

Roken

Voor het roken worden de velletjes van de hoed gebruikt.

De Amanita muscaria kan ook verdampt worden m.b.v. een vaporizer, 175-200 °C.

Recyclen

In totaal wordt er ongeveer 30 % muscimol via de urine uitgescheiden, of je hier opnieuw van gaat trippen als je dit opdrinkt is maar net de vraag.

Moest iemand zo gek zijn om dat uit te proberen, hoor ik dat graag. Dat zal wel de enige manier zijn waarop je daadwerkelijk uitsluitsel krijgt.


Voorzorgsmaatregelen

Je kunt een magnifieke ervaring beleven met de Amanita muscaria, maar het kan net zo goed een hel zijn. Vandaar een aantal regels:

1. Als je voor de eerste keer Amanita muscaria gaat gebruiken, begin dan met een lage dosis. (1-5 g gedroogd poeder) Elke persoon kan totaal anders reageren op deze paddestoel.
2. Zorg dat je een degelijke mindset hebt, het versterkt al je emoties enorm.
3. Zorg voor een ervaren tripsitter.
4. Kies een plaats uit waar jullie niet gestoord worden.

Een tripsitter

Als je gaat trippen op de Amanita muscaria is een tripsitter een absolute must. Het kan hemels zijn, maar net zo goed een grote hel. Los van het feit dat de potentie verschillend is, wat normaal is bij natuurproducten zoals paddenstoelen.
De Amanita muscaria kan rare dingen met je doen, het is belangrijk dat je zelf ervaren bent voordat je hier aan begint, maar het is net zo belangrijk om een ervaren en nuchtere tripsitter erbij te hebben. Je weet immers niet goed wat de uitwerking gaat zijn.

Vergeet ook niet om een plaats uit te kiezen waar jullie minstens de hele dag alleen kunnen zijn, als je hard gaat ervan kun je dat niet verbergen.

Tips tegen de misselijkheid

De misselijkheid in het begin van de trip, veroorzaakt door de muscarine, is toch iets wat vrij vaak voorkomt, een zeer onaangenaam effect. Vandaar een aantal tips om de misselijkheid te verminderen, bij de ene persoon zal het helpen, bij de andere niet.

1. Licht eten op voorhand kan de misselijkheid verminderen.
2. Het roken van wiet zou kunnen helpen tegen eventuele misselijkheid. (Let wel op, het kan ook je trip versterken !)
3. De misselijkheid kan ook vermindert worden door ontspannen achterover te gaan liggen tijdens het eerste stadia van de trip.

Bronnen

Wikipedia
Erowid
Google
Amanita muscaria
DHP
...
...

Ik heb in totaal gigantisch veel bronnen doorgelezen en lang doorgezocht totdat ik uiteindelijk het juiste had gevonden.

Als er iets niet klopt of ontbreekt, dan hoor ik dat graag ! ;)

- Sublimo -
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor Tripkonijn » zo maart 06, 2011 2:58 pm

leuk artikel ! :)
'leer uit een slechte ervaring' zei grootvader konijn
Avatar gebruiker
Tripkonijn
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 362
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:02 pm
Woonplaats: in't Konijnenhol

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor Sublimo » zo maart 06, 2011 3:02 pm

Tripkonijn schreef:leuk artikel ! :)


Dankjewel ! :grin:
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor PoisonDrink » zo maart 06, 2011 10:29 pm

Weeral heel mooi geschreven Sublimo! Misschien ooit eens proberen. Ik heb het even snel overlezen en momenteel geen fouten tegengekomen. Meer van dat! :grin:
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor Sublimo » zo maart 06, 2011 10:36 pm

PoisonDrink schreef:Weeral heel mooi geschreven Sublimo! Misschien ooit eens proberen. Ik heb het even snel overlezen en momenteel geen fouten tegengekomen. Meer van dat! :grin:


Dankjewel ! :oops:
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor PoisonDrink » ma maart 07, 2011 3:12 pm

Misschien iets schrijven over tabaksplanten kweken?

:lol:
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor thepablo » ma maart 07, 2011 8:51 pm

misschien een hele lap tekst maar zeker de moeite waard om te lezen :rock:

Vliegenzwam

Wie kent niet de prachtige vliegenzwam, rood met witte stippen ? Het is de meest tot de verbeelding sprekende paddestoel uit onze bossen. In talloze sprookjes en kinderboeken vinden we de vliegenzwam terug. De gespikkelde hoed, die een doorsnee van wel twintig centimeter kan hebben, is niet alleen een kleurrijke versiering van de bruinzwarte bosgrond, maar wordt ook altijd in verband gebracht met tovenarij, kabouters en heksen.

De vliegenzwam (Amanita muscaria) groeit vooral in de buurt van berken, soms ook bij dennen. In de reusachtige berken- en dennenwouden in Oost- en Noord-Europa, Rusland en Siberië, komt deze paddestoel veel voor. Uit die streken kwamen ook de meeste berichten over de magische werking van de vliegenzwam, die in de Nederlandse handboeken van oudsher giftig tot zeer giftig wordt genoemd. Vanaf de zestiende eeuw zijn er verslagen van reizigers bekend die het gebruik van paddestoelen in Siberië beschrijven. Zo schreef de Zweed Strahlberg, die twaalf jaar krijgsgevangene was in Siberië, in 1736:

"De rijke Koryaks leggen een grote voorraad van deze paddestoelen aan voor de winter. Als ze een feest geven, gieten ze water over enkele van deze paddestoelen en koken die. Dan drinken ze thee waar ze dronken van worden. De armen, die geen geld hebben om een grote voorraad van deze paddestoelen aan te leggen, verzamelen zich bij deze gelegenheden rond de hutten van de rijken en wachten tot er gasten naar buiten komen om te wateren. Ze houden dan een houten nap op om de urine op te vangen, die ze gulzig opdrinken. Er zit nog iets van de paddestoel in en op deze manier worden ze ook dronken.

(...) Bij stammen waar de mensen niet zelf hun urine bewaren, storten de rendieren zich gretig op de gele plek in de sneeuw. Ook zij zijn verzot op de werking van de vliegenzwam."

De publikaties van Valentina en Gordon Wasson gaven meer bekendheid aan de entheogene werking van magische paddestoelen, waaronder de vliegenzwam. In de "onschuldige" jaren vijftig, propagandeerde zelfs het familiebald LIFE het gebruik van deze paddestoelen. De dikke Van Dale spreekt van een "zeer giftige plaatzwam. Als insekten erop gaan zitten, sterven zij." De Wassons daarentegen meenden dat zij met de vliegenzwam het soma van de oude Indiase goden gevonden hadden. De Koryaks, een Siberisch volk, geloven dat de "wapaq" of vliegenzwam aan ieder die hem eet, ook al is hij geen shamaan, openbaart wat de zieke mankeert, een droom verklaart, hem meeneemt naar een boven- of onderwereld, of voorspelt wat er gaat gebeuren.

Alle delen van de hoed zijn psychoactief; het sterkst is het velletje met de stippen. Sommigen zijn van mening dat het witte "rokje", vlak onder de hoed, boven aan de steel, misselijkheid kan veroorzaken. De kracht van de vliegenzwam kan nogal variëren. In Nederland zijn ze over het algemeen tamelijk zwak.

De vliegenzwam is op verschillende manieren te gebruiken. Eet bijvoorbeeld een of twee velletjes. Als je een werkzame zwam hebt getroffen, ga je je na een uurtje heel prettig voelen. Het middel bevordert de spreeklust en je hebt zin om te fluiten, te zingen en te dansen, en dat ga je ook doen. Kleuren worden intenser en je voelt je fit en krachtig. Dit duurt ongeveer zes uur.

De velletjes kunnen ook worden gedroogd en dan gerookt, wat een sneller, maar korter effect heeft. Volgens Wasson moeten de paddestoelen bij voorkeur in de zon gedroogd worden, maar hier kan dat in de herfst een probleem zijn; vaak blijken er wormpjes in het vlees te zitten. Je kunt ook de gedroogde hoeden helemaal opeten, met vlees en al. Het is het best ze eerst te weken in zwarte-bessensap of melk, of ze te versnipperen in soep of muesli. Sommige gebruikers rapporteren een lichte misselijkheid en daarna slaperigheid. Na een uur of twee is deze voorbij en volgt de als boven beschreven opgetogen staat. Tegen misselijkheid helpt een droge beschuit of een stukje droog brood.

Na een dosis van twee verse paddestoelen rapporteert een gebruiker; "Omdat ik me draaierig en zweverig begon te voelen ging ik op de grond zitten en ik sloot mijn ogen. Plotseling kwamen er sterke, bijna filmische beelden; ik was een Nederlandse militaire arts in het leger van Napoleon in Rusland. Ik liep met een troep in een sneeuwstorm. Het was ijskoud, maar ik droeg een dikke mantel, een zware pelsmuts en goede laarzen. Ik had het niet koud en voelde me zelfs ongelooflijk vitaal en sterk dankzij de gedroogde vliegenzwammen die ik pas geleden van een apotheker in een dorpje had gekregen. Veel van de soldaten om mij heen waren er slecht aan toe. Met deze vliegenzwammen kon ik hen eindelijk een medicijn geven waar ze iets aan hadden... De beelden stopten, ik opende mijn ogen. In de verte zag ik mijn vrienden, die waren doorgelopen. Ik stond op en volgde hen. Lange tijd had ik het gevoel dat ik onzichtbaar naast mijn lichaam liep."

We moeten, als we paddestoelen plukken, altijd zorgen dat we het wortel-stelsel, of mycelium, onbeschadigd laten. Van de vliegenzwam plukken we alleen de hoed en we zorgen dat de steel niet beweegt. Bij het kaalkopje breken het steeltje net boven de grond af. Ruk nooit een paddestoel met steel en al uit de grond en laat altijd een aantal paddestoelen op elke vindplaats staan, dan zullen ze volgend jaar terugkomen. Als er maar een paar groeien, laat ze dan ongemoeid. Overigens is de vliegenzwam in Nederland een beschermde paddestoel en is het verboden haar te plukken. Wij ontraden het gebruik van de Nederlandse vliegenzwam, want in onze verarmde bossen hebben de paddestoelen het zo al moeilijk genoeg, en het effect is niet zo spectaculair. De Oosteuropese, Russische en vooral de Siberische berkenbossen staan er vol mee. De werking van de Siberische vliegenzwammen is het krachtigst. Misschien iets voor een psychonautische vakantie ?

Ten slotte een waarschuwing: er zijn verschillende paddestoelen die op de vliegenzwam lijken. Sommige zijn wel degelijk dodelijk giftig. Pluk paddestoelen dus alleen als je van een kenner geleerd hebt ze van elkaar te onderscheiden.
Ja maar.....
Alles is eigenlijk ook best wel veel
Avatar gebruiker
thepablo
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 160
Geregistreerd: di feb 22, 2011 6:28 pm
Woonplaats: Maaskantje

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor Einstein » di maart 08, 2011 12:47 am

Nice, Subbie :love: Ik wacht met smart op de herfst :rock2:
Nooit geweten trouwens dat iboteenzuur een glutamaatagonist is, weer wat geleerd 8-)
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor Sublimo » di maart 08, 2011 4:28 pm

PoisonDrink schreef:Misschien iets schrijven over tabaksplanten kweken?

:lol:


8-)

Einstein schreef:Nice, Subbie :love: Ik wacht met smart op de herfst :rock2:
Nooit geweten trouwens dat iboteenzuur een glutamaatagonist is, weer wat geleerd 8-)


Dankjewel ! :grin:

Daar heb ik dan ook lang achter gezocht. :P
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor OnderDeEik » do maart 10, 2011 11:24 am

Goed werk Sublimo :rock:

Denk overigens dat ik maar snel weer eens wat Amanita Muscaria in een pijp stop. Die dromerige, actieve high is heerlijk. :love:
Sodeknetters!
Avatar gebruiker
OnderDeEik
Ruimtevaart, Ruimtevaart
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 545
Geregistreerd: do maart 03, 2011 9:19 pm
Woonplaats: Ergens tussen de weermannetjes en yuppen

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor Sublimo » do maart 10, 2011 5:07 pm

OnderDeEik schreef:Goed werk Sublimo :rock:


Dankjewel ! :grin:

Denk overigens dat ik maar snel weer eens wat Amanita Muscaria in een pijp stop. Die dromerige, actieve high is heerlijk. :love:


Ja, dat moet ik ook nog snel eens doen, de vorige keer gaf niet zo veel effect.
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor PoisonDrink » zo maart 13, 2011 12:52 am

Welk seizoen groeien ze eigenlijk? :oops:
Sorry ben nogal slecht in zo'n dingen onthouden.
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor PoisonDrink » zo maart 13, 2011 12:53 am

Sublimo schreef:Ze kunnen voorkomen vanaf juli tot en met de late herfst, met een hoogtepunt rond eind augustus.


Nevermind. Jammer dat het al voorbij is! :|
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor Sublimo » zo maart 13, 2011 12:57 am

PoisonDrink schreef:
Sublimo schreef:Ze kunnen voorkomen vanaf juli tot en met de late herfst, met een hoogtepunt rond eind augustus.


Nevermind. Jammer dat het al voorbij is! :|


Ja, inderdaad, ik had er eigenlijk ook nog willen plukken...
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor PoisonDrink » zo maart 13, 2011 2:20 am

Misschien vallen ze ook te groeien met behulp van een print enz.. Hoewel ik dat betwijfel.
En hoezo jij hebt er ook geen? :|
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor Sublimo » zo maart 13, 2011 5:39 pm

PoisonDrink schreef:Misschien vallen ze ook te groeien met behulp van een print enz.. Hoewel ik dat betwijfel.


Is de moeite waard om eens te proberen.

En hoezo jij hebt er ook geen? :|


Ik ben er geen gaan plukken...
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor Einstein » zo maart 13, 2011 5:50 pm

Vliegenzwammen komen toch voornamelijk voor in symbiose met bepaalde bomen? Als je bomen in je tuin hebt kan dat misschien wel, anders lijkt het me vrij lastig die dingen te kweken, hoewel ik er het fijne niet van weet.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor Sublimo » zo maart 13, 2011 5:52 pm

Einstein schreef:Vliegenzwammen komen toch voornamelijk voor in symbiose met bepaalde bomen? Als je bomen in je tuin hebt kan dat misschien wel, anders lijkt het me vrij lastig die dingen te kweken, hoewel ik er het fijne niet van weet.


True, zal eens opzoeken of het mogelijk is.
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor PoisonDrink » zo maart 13, 2011 5:58 pm

Sublimo schreef:
Einstein schreef:Vliegenzwammen komen toch voornamelijk voor in symbiose met bepaalde bomen? Als je bomen in je tuin hebt kan dat misschien wel, anders lijkt het me vrij lastig die dingen te kweken, hoewel ik er het fijne niet van weet.


True, zal eens opzoeken of het mogelijk is.Ik gok van niet eigenlijk..
Trouwens, ik heb ook geen print ofzo. :|
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor RobTrip » ma maart 21, 2011 1:04 pm

Mooi artikel. Maar wat ik me afvraag. Waarom zou je toch een bepaald risico nemen voor deze paddestoel? Zoals je vertelde zijn er meerdere soorten die er op lijken, maar dodelijk kunnen zijn. Is dit zó bijzonder dat je het toch zou willen nemen? Er zijn genoeg andere tripmiddelen tenslotte.
Just interested.....
Avatar gebruiker
RobTrip
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 139
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 2:24 pm

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor Einstein » ma maart 21, 2011 4:46 pm

Vliegenzwammen zijn redelijk makkelijk te herkennen, mits je de normale, rood-met-witte variant zoekt (er zijn ook wat variëteiten die mogelijk wel snel verward kunnen worden met giftige soorten). Zo heel groot is de kans op een trip richting begrafenisondernemer dus niet. Bovendien geeft vliegenzwam een ervaring die wel zo uniek is dat velen wel even de tijd willen nemen om te leren welke paddenstoelen wel en welke niet goed zijn.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor Einstein » di apr 19, 2011 12:55 am

Wat ik hierin niet terugvind, waar ik al die tijd blijkbaar ook overheen heb gelezen, maar wat toch wel flink belangrijk is: iboteenzuur is zeer sterk neurotoxisch en wordt direct in de hersenen geïnjecteerd bij proefdieren om de betreffende hersenen professioneel om zeep te helpen. Of het door de bloed-hersenbarrière heen komt weet ik niet, maar het lijkt me ontzettend handig om geen risico te nemen: verhit altijd je vliegenzwammen om het iboteenzuur om te zetten tot muscimol. Ik weet niet bij welke temperatuur of onder welke omstandigheden iboteenzuur precies afbreekt tot muscimol, maar het verhitten van de zwammen is een kleine moeite en kan mogelijk een hoop rotzooi voorkomen. Puur iboteenzuur zorgt ook voor tripeffecten, maar voornamelijk doordat het dan (voor slechts een klein deel) in je lichaam wordt omgezet tot muscimol, in plaats van dat dit in de oven gebeurt. Mik de zwammen in de oven, gooi er heet water overheen om thee te zetten of rook ze: ga in ieder geval geen rauwe zwammen eten.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor Sublimo » do mei 12, 2011 10:31 pm

Heb je misschien een paar bronnen i.v.m. dat verhitten van de paddenstoelen ? Want ik heb me daar rot achter gezocht maar niet echt iets duidelijks erover kunnen vinden.
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor Einstein » do mei 12, 2011 10:42 pm

Zou graag willen dat ik bronnen had, maar helaas. Scheikundig instinct zegt me dat verhitten helpt, maar ik weet het dus niet zeker.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor Sublimo » do mei 12, 2011 10:44 pm

Einstein schreef:Zou graag willen dat ik bronnen had, maar helaas. Scheikundig instinct zegt me dat verhitten helpt, maar ik weet het dus niet zeker.


Ja, ik zit dus met exact hetzelfde dilemma. Er wordt zowel gezegd dat het super belangrijk is, als dat het niet uitmaakt. Zelfs met redelijk goede argumenten voor de stelling dat het niet zo veel uitmaakt. Maar zekerheid erover valt niet goed te vinden, en dit is wel zo belangrijk dat hier zekerheid over is.
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor Einstein » ma mei 16, 2011 12:04 am

Ik heb weer even verder gezocht, als ik het goed begrijp wordt volgens één onderzoek iboteenzuur bij 100° C alleen omgezet tot muscimol in erg zuur milieu (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2863325). Ik vind wel wat dubieuze forumdiscussies (http://www.chemicalforums.com/index.php?topic=1298.0) waarin wordt beweerd dat iboteenzuur sowieso wordt omgezet tot muscimol bij verhitting, maar dat stelt niet veel voor.
Misschien dat hier wat nuttigs tussen staat:
http://www.entheogen.com/forum/showthread.php?t=11709
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor Evert » ma mei 23, 2011 2:58 pm

Is het echt onmogelijk om puur muscimol te extraheren of misschien zelfs te synthetiseren zodat je geen last meer hebt van dat iboteenzuur en ook geen last meer van dat super vervelende muscarine?
Done: Alcohol, THC, XTC, Truffels, LSD, DMT, Paddo's, N2O, Concerta 36, Racetams, Dextro-Amfetamine, MDAI
To do: Cocaïne, MDA, MDMAI, GHB, Mescaline, Salvia, Muscimol (aka Amanita Muscaria), 5-MeO-DMT, (5-MeO)-DPT, (5-MeO)-AMT, (5-MeO)-DIPT (aka foxy), (5-MeO)-MIPT, Mephedrone (aka Meow) and Nootropics (aka smart drugs)
(No idea where I can get all that stuff XD)

Op zoek naar de ultieme seks drug/combo en naar de ultieme euforische/liefdevolle drug/combo.
Evert
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 127
Geregistreerd: zo mei 01, 2011 12:38 pm

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor Einstein » ma mei 23, 2011 3:40 pm

Het kan geloof ik wel, met bepaalde absorberende filters kan je in ieder geval het iboteenzuur eruit halen, weet niet hoe haalbaar dat is voor de huis-, tuin- en keukentripper. Van muscarine heb je sowieso niet bijster veel last, dat is doorgaans slechts in kleine hoeveelheden aanwezig in vliegenzwammen en zorgt hooguit voor zweten en kleine bijwerkingen.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor Evert » ma mei 23, 2011 4:05 pm

Nouja en vreselijke misselijkheid en buikkrampen als ik de tekst hierboven mag geloven. Dat lijkt me geen pretje...
Done: Alcohol, THC, XTC, Truffels, LSD, DMT, Paddo's, N2O, Concerta 36, Racetams, Dextro-Amfetamine, MDAI
To do: Cocaïne, MDA, MDMAI, GHB, Mescaline, Salvia, Muscimol (aka Amanita Muscaria), 5-MeO-DMT, (5-MeO)-DPT, (5-MeO)-AMT, (5-MeO)-DIPT (aka foxy), (5-MeO)-MIPT, Mephedrone (aka Meow) and Nootropics (aka smart drugs)
(No idea where I can get all that stuff XD)

Op zoek naar de ultieme seks drug/combo en naar de ultieme euforische/liefdevolle drug/combo.
Evert
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 127
Geregistreerd: zo mei 01, 2011 12:38 pm

Re: Amanita muscaria: the basics

Berichtdoor Einstein » ma mei 23, 2011 4:11 pm

Bij hogere doses is het inderdaad flinke rotzooi. In de gemiddelde vliegenzwam valt de hoeveelheid wel mee, je zal er hooguit misselijk van worden. Manier om het eruit te halen weet ik zo ook niet. Zowel muscimol als iboteenzuur als muscarine zijn in ieder geval oplosbaar in water en, geloof ik, ook in ethanol en methanol, dus daarmee valt in ieder geval weinig te beginnen.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Volgende

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Natuurlijke Psychoactieven

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner