Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan mij

Hier kun je al je vragen stellen over stoffen zoals heroïne en morfine.

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Azy » ma jul 23, 2012 12:38 pm

Ben je weer onder invloed frog? Je reactie slaat echt nergens op. Azgaza post een volledig relevante nuttige reply en vraagt daarna even om on topic te blijven. Je zegt dat mods niets te doen hebben, wel, is dit niet een van de taken? Ik wacht alvast vol ongeduld op een nuttige post van jou. Dan kan iemand je even ongepast persoonlijk aanvallen, leuk.
Avatar gebruiker
Azy
Donateur
Offline
 
Posts: 1950
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:56 pm

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Frog » ma jul 23, 2012 1:16 pm

Azymuth schreef:Ben je weer onder invloed frog? Je reactie slaat echt nergens op. Azgaza post een volledig relevante nuttige reply en vraagt daarna even om on topic te blijven. Je zegt dat mods niets te doen hebben, wel, is dit niet een van de taken? Ik wacht alvast vol ongeduld op een nuttige post van jou. Dan kan iemand je even ongepast persoonlijk aanvallen, leuk.


Lekker geslapen?
Ik ben van mening dat Azgaza nooit veel toevoegt, en het wel erg opvalt dat nu ineens haar goede vriend word aangepakt ze wel ineens wat zegt, dat vind ik alles behalve normaal.
Weer onder invloed vraag je?
Zo vaak gebruik ik niet iets, en nee ben broodnuchter, ik kom hier grotendeels voor het vertier, maar heb imo best wel is nuttige dingen gepost, zei het misschien minder recent.
Avatar gebruiker
Frog
Badass Junkie
Verbannen
 
Posts: 2111
Geregistreerd: vr nov 01, 2013 11:52 pm

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Azy » ma jul 23, 2012 1:28 pm

Ik pm je wel even want op deze manier komt dit topic natuurlijk nooit meer 'on topic'.
Avatar gebruiker
Azy
Donateur
Offline
 
Posts: 1950
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:56 pm

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Bonke » ma jul 23, 2012 7:03 pm

Goed preventie topic dit! Ik ga het dus nooit doen want dan komt er ook onzinnig ontkennend praat uit:lol:
Avatar gebruiker
Bonke
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1161
Geregistreerd: wo jan 11, 2012 11:58 pm
Woonplaats: Ouagadougou

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Lµs. D » ma jul 23, 2012 7:34 pm

Davinci schreef:Opiaten zijn geen sluipmoordenaar, je verkoopt je ziel aan de duivel. En contractbreuk met de duivel is heel lastig. De kracht van een opiaat is uniek: ze bouwen een complexe illusie op. Dit topic is er een bewijs van. Elke junk ontkent wel eens verslavingen en denkt 'lol dit is echt overrated'. Ik weet niet of je nuchter was, toen je dit topic maakte. Negeer eens alle bewijs niet :p Hoogmoed komt voor de val... Ik ben echt als de dood voor opiaten. De gulden middenweg bestaat niet! Ofwel ben je niet-gebruiker, ofwel junk. Alle andere visies zijn een manifestatie van opiaten. Ze zijn echt meester in het subtiel manipuleren van het menselijk ego. Bestaat er een type drug waar het procentueel gezien zo veel fout loopt? Ik dacht het niet. Opiates are for life... Met dit topic wil je alleen maar bevestiging dat je mag doorgebruiken. Echt alles wat je typt, wordt omgeven door de mist van opiaten. Why the fuck gebruik je ook opiaten? Je vindt ze niet echt leuk, je hebt er niets aan... (komt uit je posts) PTSS, moeder met alcoholisme, van school geschopt, benzo verslaving etc. zijn zowat de ideale voedingsbodem voor een destructieve verslaving. Je kan echt maar twee wegen op: het ene is clean leven, het andere eindigt in een duister luguber straatje. Pas wanneer je dit inziet, breekt er een straaltje zonlicht door de sluimerende mist. Opiaten verleiden je ziel op een heel sinistere manier. Eigenlijk is het zo duidelijk: ze verdoven alle pijn, en toch is verslaving overrated volgens jou. Dit topic is naïef as fuck. Ik herken de gedachtengang van een verslaafde. Niemand wil verslaafd worden, toch moeten ze op een bepaald punt aanvaarden dat ze verslaafd zijn.
Je onderschat de kracht van die mooie, bedwelmende draak volledig. Ik herinner mij het punt van verandering nog zo goed. Plots veranderde er iets in mij naar een gevoel dat ik alleen maar kan omschrijven met een dierlijke honger of een bloeddorst van een vampier. Het ironische van de zaak is dat ik toen bitter weinig gebruikte (lees maandelijks) Een biochemisch verhaal ga ik er zelfs niet meer bijsleuren. Het is intriest dat de goden van de bedwelmende slaap weer met een mens aan het spelen zijn.

Dit is de visie van iemand die de rivier naar the dark side is overgevaren en gelukkig op tijd is teruggekeerd...

Ps: je liegt over de frequentie van je gebruik :love:


Neen, dat doe ik niet. De rest ja, zou behoorlijk kunnen kloppen, vandaar ook dat ik dit topic post. En nog iets. Opiaten kunnen m'n pijn niet verdoven. Niks kan dat. Ik wil er niet eens te veel over praten m'n PTSS (trigger) maar tenzij ik bewusteloos ben zal elke trigger, ondanks welke drugs ik op heb, een hel veroorzaken die buiten het voorstellingsvermogen van je brein ligt al zou je tien duizend jaar wijden aan pogen het te snappen.


Maar goed, ik ben geen zeikende emo, mijn probleem, niet dat van jullie - maar gezien je "Pijn verdoven" erbij haalt zeg ik het er even bij. Verder ga ik niet in tegen wat je zegt. Je zou gelijk kunnen hebben. Het zou best kunnen; Of het zo is is m'n hele vraag, daarvoor wil ik echt een boel invalshoeken vergelijken.

En waarom doe ik het als ik er niks aan heb; Nieuwsgierigheid, om dezelfde reden dat ik soms bij het gamen een paar biertjes drink, of dat ik soms pep doe bij het opruimen. Ook onnodig, maar ik ben ook geen alcoholist of speedjunk geweest.

I have no soul to begin with, er is niks menselijks aan me at all. Maar goed, je maakt een sterk argument verder, dank je daarvoor :) Ik zal het als belangrijk punt meenemen in m'n verdere onderzoek (en met onderzoek bedoel ik niet gebruiken.)


Nog een vraagje: Hoeveel jaren gebruik zeer incidenteel gebruik zouden genoeg zijn om te weten dat je echt niet op weg naar verslaving bent? 4 schijnbaar niet. 10? 30?

Verder spreek je jezelf op een punt tegen:

"Bestaat er een type drug waar het procentueel gezien zo veel fout loopt?" - Je insinueert dat qua percentage gebruikers, bij opiaten het het vaakst misgaat. Laten we aannemen dat het zo is (Ik weet niet of het zo is, meth en crack zouden hoger uit kunnen vallen, maar mogelijk heb je gelijk, ik heb dat niet onderzocht) betekent dat dat een percentage uit de 100% - Laten we zeggen 95% - de mist in gaat.

Tegelijkertijd zeg je "De gulden middenweg bestaat niet! Ofwel ben je niet-gebruiker, ofwel junk." - Dus zeg je dat alle gebruikers, zonder uitzondering de mist in gaan. Waarom spreek je dan over procenten? Zou een accuratere verwoording niet zijn "Bestaat er een type drug waarbij het altijd fout loopt?"
Lµs. D
Offline
 

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Dreuge » ma jul 23, 2012 7:41 pm

Lµs. D schreef:Opiaten kunnen m'n pijn niet verdoven. Niks kan dat. Ik wil er niet eens te veel over praten m'n PTSS (trigger) maar tenzij ik bewusteloos ben zal elke trigger, ondanks welke drugs ik op heb, een hel veroorzaken die buiten het voorstellingsvermogen van je brein ligt al zou je tien duizend jaar wijden aan pogen het te snappen.oja, ik begrijp hoe je je voelt
~*Hardcore Is A Way Of Life And If You Are Against It Than FUCK YOU!!*~

~*Take Me The Way I Am And Than We Could Be Friends*~


~~~~~FREE GONZO~~~~~
Avatar gebruiker
Dreuge
Einsteins koffiebitch
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4615
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:22 pm

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » ma jul 23, 2012 7:42 pm

:lol:
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor herejezus » ma jul 23, 2012 7:53 pm

Ja, die gozer ownt de dead note.Daarom sta ik ook in zijn testament :mrgreen:
Verslaving is niet voor iedereen weggelegd. Voor mij wel. Dus ik vermijd alles wat met drugs te maken heeft. Logisch.
herejezus
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2053
Geregistreerd: za maart 12, 2011 9:13 pm

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Koekwaus » ma jul 23, 2012 7:55 pm

Lµs. D schreef:I have no soul to begin with, er is niks menselijks aan me at all.


Waar is je gevoel van eigen waarde? Op het ene moment prijs je jezelf de hemel in op het andere moment zeg je zoiets?

Lµs. D schreef:Nog een vraagje: Hoeveel jaren gebruik zeer incidenteel gebruik zouden genoeg zijn om te weten dat je echt niet op weg naar verslaving bent? 4 schijnbaar niet. 10? 30?


Denk dat je je het te simpel voorstelt, het is denk ik niet wel-niet, maar meer een proces op-weg-naar. Je zoekt grond om jezelf uit te sluiten, maar de enige uitsluitingsgrond die ik zie is zeggen dat je het niet meer doet en je daar (langdurig, lees jaren) aan houden.

Lµs. D schreef:Tegelijkertijd zeg je "De gulden middenweg bestaat niet! Ofwel ben je niet-gebruiker, ofwel junk." - Dus zeg je dat alle gebruikers, zonder uitzondering de mist in gaan. Waarom spreek je dan over procenten? Zou een accuratere verwoording niet zijn "Bestaat er een type drug waarbij het altijd fout loopt?"


Zie vorige opmerking.


Het is al eens vaker gezegd hier.. Als het allemaal zo weinig voor je doet, waarom geef je het niet op? In plaats van je hier verdedigen tegenover mensen die er een ander beeld bij hebben en bovenal tegenover jezelf want jij zoekt bevestiging. Als je echt zeker van je zaak was, was je niet zo op zoek naar antwoorden imho. Laat die rommel liggen, move on en fok je onderzoek.
Did: Alcohol, wiet, hasj, boter, olie, lachgas, pammetjes, slaapmiddelen, ritalin, cocaine, pep, dexamfetamine, 4-ma, 4-fa, 6-apb, 3-mmc, 2c-i, lsd, paddo's, mdma kristallen, xtc.

Todo: 5-apb, mxe, 4-mmc, cactus, dmt, keta, ghb, poppers en aantal kruiden/planten.
Avatar gebruiker
Koekwaus
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 393
Geregistreerd: za jun 23, 2012 12:23 pm

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Berbatov » ma jul 23, 2012 8:17 pm

Zonder dat ik hier een account had, heb ik dit topic al bestudeerd. Ik meld hierbij toch wat mijn bevindingen zijn.

Allereerst: Waarom maak je dit bericht? Dat is omdat je twijfelt. In mijn ogen wil je de bevestiging dat je goed bezig bent. Je formuleert het zelfs op zo'n manier dat je naar mijn idee complimenten in ontvangst wil nemen. Ik herken dit heel erg vanuit mijzelf.

Ten tweede: Je formuleert allerlei feiten over jezelf die naar mijn idee kunnen leiden tot een verslaving, is het niet aan opiaten dan waarschuw ik je tevens om voorzichtig te zijn met andere zwakke punten.

Punt 3: Waarom gebruik je het als je het niet lekker of bijzonder vindt? Op deze vraag moet je voor jezelf een goed antwoord hebben. Is dat wel zo? Spreek je wel de waarheid tegen jezelf? Dit lijkt is kleins maar is het belangrijkste wat invloed kan hebben op een verslaving. Deze vraag moet eerlijk beantwoord worden.

Punt 4: De opiaten hebben jou nu nog niet in hun greep, maar mijn vermoeden is dat het elke keer dat je gebruikt kan gebeuren. Wanneer dit zal zijn valt niet te zeggen, door niemand niet, ook door jouzelf niet. Dat hangt van veel variabelen af, maar zeker is dat het op den duur lekkerder voor de gebruiker wordt dan nuchter zijn. Zeker gezien het bericht met jouw emotioneel mindere periodes, zou ik hier goed over nadenken. Opiaten zijn niet zoals alcohol, gokken, of vet eten. Laatstgenoemde drie daar is naar mijn idee een bepaalde aanleg en achtergrond voor nodig voor een verslaving. Het kan zijn dat iemand aan die 3 nooit verslaafd raakt terwijl het regelmatig wordt gedaan. Bij opiaten is dat naar mijn idee niet zo. Bij de één duurt het langer dan bij de ander, maar iedereen zal op den duur toegeven.

Kort samengevat: Naar mijn idee gaat het ooit mis, zeker met jouw lijstje hints wat ik tussen jouw verhaal heb opgevangen. De vraag is enkel: wanneer merk je deze op? Nu is het nog niet te laat.

Tevens wil ik melden dat bepaalde personen zich hier zeer kinderachtig gedragen. Jammer dat er niet naar de inhoud wordt gekeken.
Berbatov
Newbie
Offline
 
Posts: 17
Geregistreerd: ma jul 23, 2012 8:02 pm
Woonplaats: G-town

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Lµs. D » ma jul 23, 2012 8:23 pm

Ik ga liever dood dan te accepteren iets niet te weten. Onwetendheid accepteren is hetzelfde als voor bin laden koran-WCpapier accepteren. Ik ga nu even een rant @ antwoord op de vorige poster;

Mijn gevoel van eigenwaarde? Die is daarop gebaseerd. Ik ben rede. Ik ben geen rudimentair organisch stuk biomassa - daaruit ben ik ontstaan, maar IK ben de som van de complexe neurochemische reacties in mijn centraal zenuwstelsel. Ik ben een neurocomputer. Ik ben daar trots op. Ik zou niet met van bewustzijn willen ruilen met een homo sapiens die moraal, zingeving, betekenis, goed/slecht, normen, waarden of eer ervaart willen ruilen voor al het geld en goederen van de wereld.

Ik veracht de moeder die zichzelf opoffert om haar kind te redden. Ze is onlogisch. Ik veracht de filosoof die op ethische gronden vindt dat we gentherapie moeten verwerpen omdat we dan voor god spelen. Ik wil z'n hersenen over de stoeprand geblazen zien worden. Ik veracht de hippie, die probeert diep bij zijn instinct te komen om in harmonie te leven met de natuur. Ik hoop dat die z'n pasgeboren kinderen verslonden ziet worden door een "natuurlijke" tijger, en ik hem uit kan lachen voor het verdriet dat zijn natuur hem aandoet - immers, een band met een pasgeboren kind is puur instinctief/menselijk, het kind heeft nog geen bewustzijn/persoonlijkheid waarmee je een band opbouwt.

En ik ben daar trotser op dan wat dan ook. Ik ben ziek. Ja, ik ben ziek volgens onlogische, organische chaos, die die mening gevormd heeft als een gevolg van de evolutie, een proces die bestaat om een soort in leven te houden, en niet het individu. Alle psychologie alle aannames, alle voorspellingen en alle theorieen die je over me kan hebben zijn gebaseerd op dezelfde premise; Dat mijn logica geboren is vanuit die menselijkheid, en niet dat mijn menselijkheid grond werd voor een psychologische mutatie, die de menselijkheid vernietigt heeft en de boel heeft overgenomen.

Maar vergeet niet dat de biotechnologie elke vijf jaar ruim tien keer meer vordert dan de vijftig jaar ervoor. Het is geen lineair, maar een exponentieel verband. Nu al bestaan synthetische netvliezen, voor blinden die beschadigde retinas hebben maar een intact gezichtscentrum, zodat ze kunnen zien - in 80 bij 80 pixels, weliswaar - Over 30 jaar heb je ze ook, maar met een scherpte tien duizend keer groter dan het biologische oog. Het eerste synthetische leven is al gemaakt, en de AI sciences ontwikkelen zich in zo'n tempo dat elk drie jaar de complexiteit van AI's verhonderdvoudigt. Het menselijk DNA is bijna voor de 100% in kaart gebracht.

Over 300 jaar is de menselijkheid, de "ziel" hoe je het noemt obsolete, uitgestorven en hoogstens gefokt in dierentuinen, om de biodiversiteit te behouden. De homo sapiens en de natuur hebben z'n grens bereikt; Ik open dat met open armen, en conditioneer mezelf daar mentaal en fysiek op. Getuigt dat van geen eigenwaarde?


P.S: In before 8). Misschien krijg je in marokko op de markt i.p.v mensen die aapjes en slangen kunstjes laten doen wel posthumanisten die normale homo sapiens dat laten doen. Misschien krijg je zelfs een leuke zonnebril op! 8)Also Berbatov: Bedankt voor de goede post! Dat vind ik dus een nuttige post. Wel wil ik zeggen dat ik dus ruim voor die problemen voor het eerst gebruikte, en door die problemen het gebruik niet meer is geworden. Dat is ook iets waardoor ik ben gaan twijfelen. Op de vraag waarom herhaal ik m'n vorige antwoord:


En waarom doe ik het als ik er niks aan heb; Nieuwsgierigheid, om dezelfde reden dat ik soms bij het gamen een paar biertjes drink, of dat ik soms pep doe bij het opruimen. Ook onnodig, maar ik ben ook geen alcoholist of speedjunk geweest.
Lµs. D
Offline
 

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » ma jul 23, 2012 8:30 pm

Lµs. D schreef:Ik ga liever dood dan te accepteren iets niet te weten. Onwetendheid accepteren is hetzelfde als voor bin laden koran-WCpapier accepteren. Ik ga nu even een rant @ antwoord op de vorige poster;

Mijn gevoel van eigenwaarde? Die is daarop gebaseerd. Ik ben rede. Ik ben geen rudimentair organisch stuk biomassa - daaruit ben ik ontstaan, maar IK ben de som van de complexe neurochemische reacties in mijn centraal zenuwstelsel. Ik ben een neurocomputer. Ik ben daar trots op. Ik zou niet met van bewustzijn willen ruilen met een homo sapiens die moraal, zingeving, betekenis, goed/slecht, normen, waarden of eer ervaart willen ruilen voor al het geld en goederen van de wereld.

Ik veracht de moeder die zichzelf opoffert om haar kind te redden. Ze is onlogisch. Ik veracht de filosoof die op ethische gronden vindt dat we gentherapie moeten verwerpen omdat we dan voor god spelen. Ik wil z'n hersenen over de stoeprand geblazen zien worden. Ik veracht de hippie, die probeert diep bij zijn instinct te komen om in harmonie te leven met de natuur. Ik hoop dat die z'n pasgeboren kinderen verslonden ziet worden door een "natuurlijke" tijger, en ik hem uit kan lachen voor het verdriet dat zijn natuur hem aandoet - immers, een band met een pasgeboren kind is puur instinctief/menselijk, het kind heeft nog geen bewustzijn/persoonlijkheid waarmee je een band opbouwt.

En ik ben daar trotser op dan wat dan ook. Ik ben ziek. Ja, ik ben ziek volgens onlogische, organische chaos, die die mening gevormd heeft als een gevolg van de evolutie, een proces die bestaat om een soort in leven te houden, en niet het individu. Alle psychologie alle aannames, alle voorspellingen en alle theorieen die je over me kan hebben zijn gebaseerd op dezelfde premise; Dat mijn logica geboren is vanuit die menselijkheid, en niet dat mijn menselijkheid grond werd voor een psychologische mutatie, die de menselijkheid vernietigt heeft en de boel heeft overgenomen.

Maar vergeet niet dat de biotechnologie elke vijf jaar ruim tien keer meer vordert dan de vijftig jaar ervoor. Het is geen lineair, maar een exponentieel verband. Nu al bestaan synthetische netvliezen, voor blinden die beschadigde retinas hebben maar een intact gezichtscentrum, zodat ze kunnen zien - in 80 bij 80 pixels, weliswaar - Over 30 jaar heb je ze ook, maar met een scherpte tien duizend keer groter dan het biologische oog. Het eerste synthetische leven is al gemaakt, en de AI sciences ontwikkelen zich in zo'n tempo dat elk drie jaar de complexiteit van AI's verhonderdvoudigt. Het menselijk DNA is bijna voor de 100% in kaart gebracht.

Over 300 jaar is de menselijkheid, de "ziel" hoe je het noemt obsolete, uitgestorven en hoogstens gefokt in dierentuinen, om de biodiversiteit te behouden. De homo sapiens en de natuur hebben z'n grens bereikt; Ik open dat met open armen, en conditioneer mezelf daar mentaal en fysiek op. Getuigt dat van geen eigenwaarde?


P.S: In before 8). Misschien krijg je in marokko op de markt i.p.v mensen die aapjes en slangen kunstjes laten doen wel posthumanisten die normale homo sapiens dat laten doen. Misschien krijg je zelfs een leuke zonnebril op! 8)Also Berbatov: Bedankt voor de goede post! Dat vind ik dus een nuttige post. Wel wil ik zeggen dat ik dus ruim voor die problemen voor het eerst gebruikte, en door die problemen het gebruik niet meer is geworden. Dat is ook iets waardoor ik ben gaan twijfelen. Op de vraag waarom herhaal ik m'n vorige antwoord:


En waarom doe ik het als ik er niks aan heb; Nieuwsgierigheid, om dezelfde reden dat ik soms bij het gamen een paar biertjes drink, of dat ik soms pep doe bij het opruimen. Ook onnodig, maar ik ben ook geen alcoholist of speedjunk geweest.Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor herejezus » ma jul 23, 2012 8:31 pm

Verslaving is niet voor iedereen weggelegd. Voor mij wel. Dus ik vermijd alles wat met drugs te maken heeft. Logisch.
herejezus
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2053
Geregistreerd: za maart 12, 2011 9:13 pm

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Berbatov » ma jul 23, 2012 8:36 pm

En daar is de volgende hint die ik uit je tekst op maak: Je voelt je anders en specialer dan de rest en denkt daarom dat je in tegenstelling tot de rest niet zo dom bent om verslaafd te raken. Dat heb ik ook meegemaakt. Of dat per se een oorzaak of een gevolg is van een verslaving durf ik niet te zeggen, maar wat is wel durf te zeggen is dat dit zeker bij veel gebruikers voorkomt. Of het dan aan het type persoon ligt of aan de verschijnselen dat weet ik niet.

Verder is het naar mijn idee -zoals ik al zei- een poging voor begrip. Je naar mijn mening vrij warrige laatste bericht dient tot een zekere vraag naar bevestiging van je intelligentie, denk ik. Dat maak ik er uit op. Enkel nieuwsgierigheid is nooit een reden. Volgens mij wil jij dit soort dingen deel laten maken van jouw identiteit en is dat meer een achterliggende reden. Ik wil enkel zeggen, dat dat nooit de manier is om begrip te ontvangen. Mensen zullen hooguit geboeid raken om jouw situatie maar niet om jou als persoon.

Ik zeg niet dat ik het goed heb, maar ik herken zo veel van mensen die ik in Utrecht heb leren kennen, dat het naar mijn idee echt oppassen geblazen is. Misschien zoek ik er wel te veel naar, dat kan ook. Maar ik zou je smeken om nooit meer een zware opiaat aan te raken.
Berbatov
Newbie
Offline
 
Posts: 17
Geregistreerd: ma jul 23, 2012 8:02 pm
Woonplaats: G-town

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Lµs. D » ma jul 23, 2012 8:40 pm

Berbatov schreef:En daar is de volgende hint die ik uit je tekst op maak: Je voelt je anders en specialer dan de rest en denkt daarom dat je in tegenstelling tot de rest niet zo dom bent om verslaafd te raken. Dat heb ik ook meegemaakt. Of dat per se een oorzaak of een gevolg is van een verslaving durf ik niet te zeggen, maar wat is wel durf te zeggen is dat dit zeker bij veel gebruikers voorkomt. Of het dan aan het type persoon ligt of aan de verschijnselen dat weet ik niet.

Verder is het naar mijn idee -zoals ik al zei- een poging voor begrip. Je naar mijn mening vrij warrige laatste bericht dient tot een zekere vraag naar bevestiging van je intelligentie, denk ik. Dat maak ik er uit op. Enkel nieuwsgierigheid is nooit een reden. Volgens mij wil jij dit soort dingen deel laten maken van jouw identiteit en is dat meer een achterliggende reden. Ik wil enkel zeggen, dat dat nooit de manier is om begrip te ontvangen. Mensen zullen hooguit geboeid raken om jouw situatie maar niet om jou als persoon.

Ik zeg niet dat ik het goed heb, maar ik herken zo veel van mensen die ik in Utrecht heb leren kennen, dat het naar mijn idee echt oppassen geblazen is. Misschien zoek ik er wel te veel naar, dat kan ook. Maar ik zou je smeken om nooit meer een zware opiaat aan te raken.


Al maanden niet gedaan, was het verder ook niet specifiek van plan ofzo, dus sure. En nee, dat was altijd al zo. Iedereen om me heen weet het. Warrig? Als je dat warrig vindt heb je het of niet goed gelezen of kan je slecht begrijpend lezen...
Lµs. D
Offline
 

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » ma jul 23, 2012 8:41 pm

Lµs. D schreef:Warrig? Als je dat warrig vindt heb je het of niet goed gelezen of kan je slecht begrijpend lezen...Dat zal het zijn ja :lol:
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor herejezus » ma jul 23, 2012 8:41 pm

Kom op gast, Berbatov zegt wijze dingen en probeert jou inzicht te geven. Ben je al zo snel op je teentjes getrapt, omdat je schijnbaar de waarheid niet aan kan?
Verslaving is niet voor iedereen weggelegd. Voor mij wel. Dus ik vermijd alles wat met drugs te maken heeft. Logisch.
herejezus
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2053
Geregistreerd: za maart 12, 2011 9:13 pm

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Berbatov » ma jul 23, 2012 8:45 pm

Lµs. D schreef:
Berbatov schreef:En daar is de volgende hint die ik uit je tekst op maak: Je voelt je anders en specialer dan de rest en denkt daarom dat je in tegenstelling tot de rest niet zo dom bent om verslaafd te raken. Dat heb ik ook meegemaakt. Of dat per se een oorzaak of een gevolg is van een verslaving durf ik niet te zeggen, maar wat is wel durf te zeggen is dat dit zeker bij veel gebruikers voorkomt. Of het dan aan het type persoon ligt of aan de verschijnselen dat weet ik niet.

Verder is het naar mijn idee -zoals ik al zei- een poging voor begrip. Je naar mijn mening vrij warrige laatste bericht dient tot een zekere vraag naar bevestiging van je intelligentie, denk ik. Dat maak ik er uit op. Enkel nieuwsgierigheid is nooit een reden. Volgens mij wil jij dit soort dingen deel laten maken van jouw identiteit en is dat meer een achterliggende reden. Ik wil enkel zeggen, dat dat nooit de manier is om begrip te ontvangen. Mensen zullen hooguit geboeid raken om jouw situatie maar niet om jou als persoon.

Ik zeg niet dat ik het goed heb, maar ik herken zo veel van mensen die ik in Utrecht heb leren kennen, dat het naar mijn idee echt oppassen geblazen is. Misschien zoek ik er wel te veel naar, dat kan ook. Maar ik zou je smeken om nooit meer een zware opiaat aan te raken.


Al maanden niet gedaan, was het verder ook niet specifiek van plan ofzo, dus sure. En nee, dat was altijd al zo. Iedereen om me heen weet het. Warrig? Als je dat warrig vindt heb je het of niet goed gelezen of kan je slecht begrijpend lezen...


Snap je zelf ook waarom het beter is om nooit meer te gebruiken? Anders moet ik het misschien op een andere manier uitleggen.
Berbatov
Newbie
Offline
 
Posts: 17
Geregistreerd: ma jul 23, 2012 8:02 pm
Woonplaats: G-town

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Lµs. D » ma jul 23, 2012 8:47 pm

Tomsn0r schreef:
Lµs. D schreef:Warrig? Als je dat warrig vindt heb je het of niet goed gelezen of kan je slecht begrijpend lezen...Dat zal het zijn ja :lol:


Uiteraard, gezien je in je hele carriere hier op DF nog nooit een rationeel, serieus weerwoord hebt gegeven op ook maar iets wat met het transhumanisme te maken heeft. Niet een. Je verbergt je alleen maar achter het feit dat je aanneemt dat iedereen het raar vindt en dus ga je lachen, waardoor je verantwoordelijkheid afschuift maar probeert toch cred ervoor te krijgen. Dat is echt makkelijk zichtbaar. Maar kom op jongetje. Je kan toch een argument bedenken? Is dat zoveel gevraagd voor kleine tommie?


En: Ik snap het om dezelfde reden dat ik snap dat het beter is om nooit meer speed of keta te gebruiken.
Lµs. D
Offline
 

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor herejezus » ma jul 23, 2012 8:50 pm

Oké, Lys d. heeft gelijk; de opiaten-verslavendheid is mild overdreven. Applaus voor Lys. d.

Verslaving is niet voor iedereen weggelegd. Voor mij wel. Dus ik vermijd alles wat met drugs te maken heeft. Logisch.
herejezus
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2053
Geregistreerd: za maart 12, 2011 9:13 pm

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » ma jul 23, 2012 8:51 pm

Stuur me maar een pm als je in discussie wil. 8-) Ik denk dat die berbatoff eerder op een antwoord van je zit te wachten dan ik 8-)
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » ma jul 23, 2012 8:57 pm

Ik moet trouwens nog even zeggen dat ik het echt vreemd vind hoe je op die berbatov reageert, die met je in gesprek wil over het onderwerp wat jij wil weten. Zoals ik al zei, het ligt niet aan hoe wij je benaderen, met jou valt gewoon niet te praten. 8-) Ik vind sowieso dat je je best wel even mag doen om hem normaal te antwoorden.
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Lµs. D » ma jul 23, 2012 9:06 pm

Ik heb gereageerd...En: Ik snap het om dezelfde reden dat ik snap dat het beter is om nooit meer speed of keta te gebruiken.
Lµs. D
Offline
 

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Berbatov » ma jul 23, 2012 9:26 pm

Ik ga even nadenken hoe ik dit zal formuleren. Het is namelijk echt moeilijk door te dringen zo, ik ben ook zo geweest. Ik voelde me verheven boven iedereen, en die indruk heb ik ook bij jou.

Je krijgt nog te horen hoe ik het zie, ok?
Berbatov
Newbie
Offline
 
Posts: 17
Geregistreerd: ma jul 23, 2012 8:02 pm
Woonplaats: G-town

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Ketalar » ma jul 23, 2012 9:37 pm

Dat is nu toch net het gevaar van 'drugs'. Een verslaving dat merk je eerst niet, tot het te laat is.

Dat geloof je niet. Je denkt dat je wel sterker bent dan dat. Het zal iedereen wel overkomen, maar jezelf niet. Dat is wat de meesten onder ons toch wel op een bepaald punt in hun leven gedacht hebben.
En het grootste deel ontkent het, maar ik weet zeker dat een heel groot deel van DF op een bepaald moment zoveel gebruikt dat je van een verslaving kan spreken. Of toch meer gebruikt heeft dan goed voor zichzelf was. Het echte gevaar van drugs besef je niet tot je het zelf hebt meegemaakt, en niemand maar dan echt niemand is compleet immuun voor verslavingsgevaar.

En als je denkt dat je immuun voor verslaving bent, dan heb je volgens mij pas echt potentie om een verslaving te ontwikkelen. Hoe een verslaving tot stand komt, meestal beseft de gebruiker het gevaar wel, maar verzet stap voor stap zijn grens, tot hij uiteindelijk beseft dat het te laat is en verslaafd is. Als je denkt dat je niet vatbaar bent, of toch denkt dat iedereen overdrijft met het verslavingsgehalte, dan zie je zelf dat gevaar zelf niet en dat maakt het nog veel gevaarlijker.

en even offtopic, frog, jammer dat je azgaza aanvalt. Zij is namelijk een van de weinige leden dat wél steeds ontopic blijft en zich niet laat verleiden tot persoonlijke aanvallen.
Ik zie haar veel meer nuttige informatie posten dan jou..
Miss PsYchedelic
you rush through my system...You are what you take
Avatar gebruiker
Ketalar
Professionele tamzakkerij
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 795
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:15 pm

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Koekwaus » ma jul 23, 2012 10:31 pm

Lµs. D schreef:Ik ga liever dood dan te accepteren iets niet te weten. Onwetendheid accepteren is hetzelfde als voor bin laden koran-WCpapier accepteren. Ik ga nu even een rant @ antwoord op de vorige poster;

Mijn gevoel van eigenwaarde? Die is daarop gebaseerd. Ik ben rede. Ik ben geen rudimentair organisch stuk biomassa - daaruit ben ik ontstaan, maar IK ben de som van de complexe neurochemische reacties in mijn centraal zenuwstelsel. Ik ben een neurocomputer. Ik ben daar trots op. Ik zou niet met van bewustzijn willen ruilen met een homo sapiens die moraal, zingeving, betekenis, goed/slecht, normen, waarden of eer ervaart willen ruilen voor al het geld en goederen van de wereld.

Ik veracht de moeder die zichzelf opoffert om haar kind te redden. Ze is onlogisch. Ik veracht de filosoof die op ethische gronden vindt dat we gentherapie moeten verwerpen omdat we dan voor god spelen. Ik wil z'n hersenen over de stoeprand geblazen zien worden. Ik veracht de hippie, die probeert diep bij zijn instinct te komen om in harmonie te leven met de natuur. Ik hoop dat die z'n pasgeboren kinderen verslonden ziet worden door een "natuurlijke" tijger, en ik hem uit kan lachen voor het verdriet dat zijn natuur hem aandoet - immers, een band met een pasgeboren kind is puur instinctief/menselijk, het kind heeft nog geen bewustzijn/persoonlijkheid waarmee je een band opbouwt.


Hoe jij jezelf uitdrukt heeft niets met rationeel te maken of boven het sociale te staan. Het is een uitdrukking van egoïsme en verdrietigheid denk ik, een schreeuw om aandacht if you will. Maar ik kan niet in jouw hoofd kijken noch voel ik die behoefte. Het hele gegeven dat mensen hier de moeite nemen om jouw vraag te beantwoorden en jou van advies te voorzien zou volgens jou niet moeten want wat hebben wij er mee te winnen? Hetgeen je van ons verlangt is hetgeen je van ons veracht. Ik heb het idee dat je enorm naar je gevoel van eigenwaarde op zoek bent, wanneer je geen gelijk krijgt of een compliment krijgt voel je de behoefte om je op een andere manier boven anderen te stellen. Zelfs als je daar complete narcistische bullcrap voor moet uitkramen. Het was denk ik een heel ander topic geworden als we hadden gezegd, goh wat knap van jou..

Lµs. D schreef:
Over 300 jaar is de menselijkheid, de "ziel" hoe je het noemt obsolete, uitgestorven en hoogstens gefokt in dierentuinen, om de biodiversiteit te behouden. De homo sapiens en de natuur hebben z'n grens bereikt; Ik open dat met open armen, en conditioneer mezelf daar mentaal en fysiek op. Getuigt dat van geen eigenwaarde?


Hier spreek je jezelf weer tegen. In jouw visie: 'Ik zou niet met van bewustzijn willen ruilen met een homo sapiens die moraal, zingeving, betekenis, goed/slecht, normen, waarden of eer ervaart willen ruilen voor al het geld en goederen van de wereld.' Neem ik aan dat je geen nazaat wilt of er in ieder geval onverschillig over bent. Getuige ook: 'Ik veracht de moeder die zichzelf opoffert om haar kind te redden. Ze is onlogisch.' Dan ben jij er niet op uit leven te conserveren wat aan jouw eigen ego voorbij gaat. Je kan logischerwijs ook niet 300 jaar oud worden. Dus het heeft geen enkel nut om jezelf te conditioneren voor wat volgens jou tegen die tijd zal zijn. Je bent verdoemd te leven met de rest van ons klootjesvolk al dan niet in de wetenschap dat jij veeeeel beter bent dan anderen.

Lµs. D schreef:En waarom doe ik het als ik er niks aan heb; Nieuwsgierigheid, om dezelfde reden dat ik soms bij het gamen een paar biertjes drink, of dat ik soms pep doe bij het opruimen. Ook onnodig, maar ik ben ook geen alcoholist of speedjunk geweest.


Ook hier spreek je jezelf weer tegen. 'Ik zou niet met van bewustzijn willen ruilen met een homo sapiens die moraal, zingeving, betekenis, goed/slecht, normen, waarden of eer ervaart willen ruilen voor al het geld en goederen van de wereld.' Je probeert je gebruik betekenis te laten hebben, je wil het onderzoeken niemand is hier bij gebaat maar bovenal jij hebt er niks aan. Eerder geef je al aan dat het niet zo veel doet voor jou. In jouw logica is iets doen wat geen nut heeft onlogisch en verachtbaar. En toch doe je het.

NorthernLightBE schreef:en even offtopic, frog, jammer dat je azgaza aanvalt. Zij is namelijk een van de weinige leden dat wél steeds ontopic blijft en zich niet laat verleiden tot persoonlijke aanvallen.
Ik zie haar veel meer nuttige informatie posten dan jou..

+
Berbatov schreef:Tevens wil ik melden dat bepaalde personen zich hier zeer kinderachtig gedragen. Jammer dat er niet naar de inhoud wordt gekeken.


Er is hier 1 persoon die continu off topic gaat en dat lokt reacties uit. Ik vind het niet gek en een stukje kritiek is misschien ook wel op z'n plaats. Zelf deelt topicstarter aardig wat irrelevante en op-de-man kritiek uit. Ik citeer: 'Misschien krijg je in marokko op de markt i.p.v mensen die aapjes en slangen kunstjes laten doen wel posthumanisten die normale homo sapiens dat laten doen. Misschien krijg je zelfs een leuke zonnebril op!' Dus o-o-o wat is het ontzettend ongepast als er af en toe een gifje of een opmerking voorbij komt. En ik heb 1 post kunnen ontdekken hier van azgaza en dat ging eigenlijk alleen over dat dit topic een kans verdiende niet over de inhoud van dit topic, dus ik snap dat verhaal van steeds ontopic blijven niet zo goed NorthernLightBE.

Ps. Ontopic, dit lijkt me voer voor een psychiater en dan probeer ik niet gemeen of bot te zijn.
Did: Alcohol, wiet, hasj, boter, olie, lachgas, pammetjes, slaapmiddelen, ritalin, cocaine, pep, dexamfetamine, 4-ma, 4-fa, 6-apb, 3-mmc, 2c-i, lsd, paddo's, mdma kristallen, xtc.

Todo: 5-apb, mxe, 4-mmc, cactus, dmt, keta, ghb, poppers en aantal kruiden/planten.
Avatar gebruiker
Koekwaus
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 393
Geregistreerd: za jun 23, 2012 12:23 pm

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Spoednick » ma jul 23, 2012 11:07 pm

Ik denk trouwens dat je een beetje met dezelfde vraag zit als ik.

Ik gebruik al een jaar of 2 regelmatig tramadol en kratom (ook wel eens opium en codeïne gedaan). Ik heb ook totaal niet de indruk dat ik verslaafd ben (op emotioneel vlak dan, rationeel weet ik wel dat je dit ondertussen wel als verslaving zou kunnen omschrijven). Tramadol en kratom zijn gelukkig geen echte/zware opiaten, maar ik zit me nu ook af te vragen: zou ik ondertussen al niet verslaafder moeten zijn dan ik me nu voel? Het gaat immers toch om 'opiaten', die zeer verslavend schijnen te zijn? Waarom smacht ik er dan niet elke dag naar om ze te nemen? Als ik er na 2 jaar nog niet elke dag aan hang, dan zal ik toch wel nooit écht verslaafd meer worden. Anderzijds blijf ik op mijn hoede en denk ik niet dat het gevaar geweken is omdat ik het al x aantal jaar gebruik zonder steeds meer te willen.

Die warme zorgeloze geborgenheid die opiaten me geven zitten diep in m'n achterhoofd. Ik heb er een emotionele band mee opgebouwd, zo van: als ik ooit érgens voor wil vluchten, staan opiaten klaar om de pijn te verzachten. Ik heb dit nog nooit effectief gedaan, maar het feit dat ik zo denk is voor mij ook een hint dat opiatenverslaving zich op een heel gevoelsgebonden, niet-rationeel vlak afspeelt, al weet ik niet of dit voor jou als 'biorobot' ook van toepassing is. Ga er toch maar niet te snel vanuit dat je niet menselijk bent en daardoor dus niet vatbaar voor opiatenverslaving.
Avatar gebruiker
Spoednick
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 252
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:05 pm

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Spoednick » ma jul 23, 2012 11:14 pm

Koekwaus schreef:
Lµs. D schreef:En waarom doe ik het als ik er niks aan heb; Nieuwsgierigheid, om dezelfde reden dat ik soms bij het gamen een paar biertjes drink, of dat ik soms pep doe bij het opruimen. Ook onnodig, maar ik ben ook geen alcoholist of speedjunk geweest.


Ook hier spreek je jezelf weer tegen. 'Ik zou niet met van bewustzijn willen ruilen met een homo sapiens die moraal, zingeving, betekenis, goed/slecht, normen, waarden of eer ervaart willen ruilen voor al het geld en goederen van de wereld.' Je probeert je gebruik betekenis te laten hebben, je wil het onderzoeken niemand is hier bij gebaat maar bovenal jij hebt er niks aan. Eerder geef je al aan dat het niet zo veel doet voor jou. In jouw logica is iets doen wat geen nut heeft onlogisch en verachtbaar. En toch doe je het.Lawyered.
Avatar gebruiker
Spoednick
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 252
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:05 pm

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Jdjsusinebeieje » ma jul 23, 2012 11:19 pm

Zonde van jullie tijd. Ik vind het aardig dat jullie het proberen maar ik blijf herhalen dat met die man niet te praten valt. 8-) Jullie zien toch hopelijk ook wel dat die man nergens op in kan gaan en alleen maar rare dingen over zichzelf loopt te brabbelen? 8-)
Perry schreef:Hiermee zal je niets dan weerstand opwekken en waarschijnlijk zal je de schuld hiervan bij de ander zoeken, omdat deze aanpak veelal ook duidt op weinig zelf-reflectie.
Avatar gebruiker
Jdjsusinebeieje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4088
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 7:40 pm

Re: Is opiaten-verslavendheid mild overdreven, of ligt t aan

Berichtdoor Lµs. D » ma jul 23, 2012 11:36 pm

Koekwaus schreef:Ps. Ontopic, dit lijkt me voer voor een psychiater en dan probeer ik niet gemeen of bot te zijn.


Een psychiater is een arts. Waar heb ik last van, welke aandoening moet genezen worden? Ik functioneer super. Ik doe een goede studie, ik ben verloofd en heb veel vrienden. Jullie zijn een stel trieste junks die betekenis proberen te vinden in de onzin die jullie je aangepraat hebben door te veel drugs te gebruiken en je bewustzijn te misbruiken.
Lµs. D
Offline
 

VorigeVolgende

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Opiaten en Opioïden

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten

Royal Queen Seeds banner