Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Methamfetamine: the basics

Het subforum voor alles wat eindigt op -amfetamine.

Methamfetamine: the basics

Berichtdoor Sublimo » ma feb 21, 2011 5:41 pmMethamfetamine

Werkingsprincipe

Methamfetamine is een krachtige stimulant die inwerkt op het centraal zenuwstelsel.
Het gaat voornamelijk zorgen voor vier dingen:

1. Hogere afgifte van dopamine en noradrenaline.
2. Langere werking van dopamine en noradrenaline, het blokkeert namelijk de heropname van dopamine en noradrenaline door de zenuw die het heeft afgescheiden.
3. Dopamine en noradrenaline worden niet afgebroken.
4. Lichte verhoging van de afgifte van serotonine.

Veel dopamine bevattende zenuwen bevinden zich in de hersenen in het gebied waar het beloningscentrum ligt. Doordat de afgifte van dopamine gestimuleerd wordt en de heropname geblokkeerd, wordt het beloningscentrum extra geprikkeld.
Dit heeft als gevolg dat je een euforische en alert gevoel krijgt, ook wordt je een stuk spraakzamer. Deze werking kan er ook voor zorgen dat je sterk naar het middel gaat verlangen.
Dopamine zorgt dus voor de psychische effecten.

De zenuwen die noradrenaline bevatten liggen in het orthosympatisch zenuwstelsel. Door een verhoogd afgifte van noradrenaline daar verhoogt de hartslag, verwijden de luchtwegen zich en verhoogt de stofwisseling (extra glucose wordt vrijgemaakt). Dit zorgt ervoor dat bij herhaaldelijk gebruik de energie voorraden van het lichaam uitgeput raken.
Noradrenaline zorgt dus voor de lichamelijk effecten.

De verhoogde serotonine productie kan ervoor zorgen dat je een dipje hebt de dag erna.

Aan de psychische effecten (dopamine) wen je, maar aan de lichamelijke effecten (noradrenaline) wen je niet. Om de psychische effecten nog te voelen zijn gebruikers geneigd om meer te nemen. Met als gevolg dat er roofbouw gepleegd wordt op het lichaam.

Methamfetamine vs. amfetamine

Het is algemeen bekend dat methamfetamine de sterkere variant van amfetamine is, dat klopt ook. Het belangrijkste verschil tussen beide stoffen is de extra methyl groep (CH3) bij methamfetamine. Zoals je hieronder kunt zien.AmfetamineMethamfetamine

Die extra methyl groep zorgt ervoor dat methamfetamine beter oplost in vet. Dit heeft twee gevolgen. Allereerst passeert het de bloed-hersenbarrière makkelijker dan amfetamine, waardoor het 1,5 tot 2 keer zo sterk is als amfetamine. Vervolgens komt de in vet opgeloste methamfetamine langzamer vrij waardoor het langer doorwerkt dan amfetamine.

Metabolisme

Methamfetamine wordt gemetaboliseerd in de lever en voornamelijk uitgescheiden door de urine. Echter zijn er ook sporen gebruik terug te vinden in het speeksel en zweet.

Biologische beschikbaarheid

Biologische beschikbaarheid is een farmaceutische term die aangeeft in welke mate de werkzame stoffen beschikbaar komen op de bedoelde plek.
Het wil dus eigenlijk zeggen hoeveel procent van de genomen hoeveelheid daadwerkelijk werkzaam is in het lichaam.

Voor methamfetamine:

Oraal: 62,7 %
Nasaal: 79 %
Roken (chinezen): 90,3 %
Rectaal: 99 %
I.V.: 100 %

Een stukje geschiedenisMethamfetamine werd voor het eerst gesynthetiseerd vanuit efedrine in Japan in 1887. Dit was het werk van de chemicus Nagai Nagayoshi.
De gekristalliseerde versie van methamfetamine werd gesynthetiseerd in 1919. De verantwoordelijke chemicus wat Akira Ogata.

In december 1944 krijgt methamfetamine een aantal medische indicaties toegewezen, vandaag de dag zijn er daan nog maar drie van over, de rest is alweer verboden. Het wordt nog gebruikt bij ADHD, exogene obesitas en narcolepsie.

De eerste echte gebruikers van methamfetamine waren de soldaten in de tweede wereld oorlog. Het werd zowel door de geallieerde troepen als door de Duitse militaire gebruikt. Zelfs Adolf Hitler maakte er gebruik van. Van 1942 tot in zijn dood in 1945 kreeg hij dagelijks een intraveneuze injectie van methamfetamine.

Vanaf 1960 begon men met het vervaardigen van methamfetamine in clandestiene laboratoriums. Daarbij kwam nog dat de vervaardiging van methamfetamine ook al thuis gebeurde, dit was dan vaak voor eigen gebruik.

Het recreatieve gebruik van methamfetamine is gebleven tot vandaag. (In Europa komt het nauwelijks voor.)

Positieve effecten

Methamfetamine is een psychoactief en stimulerend middel.

Verhoogde concentratie en alertheid, geeft energie, euforie, verhoogt het gevoel van eigenwaarde, verhoogt in sommige gevallen het libido en geen behoefte aan slaap.

Neutrale effecten

Overdadig praten, gewichtsverlies, zweten, visuele en auditieve hallucinaties (stemmen horen).

Negatieve effecten

Verstoord slaappatroon, kaakspanning, tandenknarsen, verlies van eetlust, na een tijdje verlies van de interesse in seks, jeuk, striemen op de huid, misselijkheid, braken, diarree, overdreven stimulatie, hyperactiviteit, kortademigheid, humeurigheid, prikkelbaarheid, angstgevoelens, nervositeit, agressiviteit en gewelddadig gedrag, paniek/paranoia/achterdocht, ongecontroleerde spiersamentrekkingen, vals gevoel van vertrouwen en kracht (grootheidswaan), ernstige depressie en suïcidale neigingen.

Effecten van regelmatig gebruik

Fatale nier- en longaandoeningen, mogelijke schade aan de hersenen, permanente psychologische problemen, verminderde weerstand tegen ziekten, leverschade en een beroerte.

Mogelijke indicaties van een overdosering

Braken, hoofdpijn, duizeligheid, koud zweet en trillen.

Ontwenningsverschijnselen

Ontwenningsverschijnselen kunnen optreden wanneer er na langdurig gebruik van methamfetamine abrupt stopt met gebruiken. Gebruikers kunnen last krijgen van vermoeidheid, verstoord slaapritme, prikkelbaarheid, intense honger en een matige tot ernstige depressie. De lengte en de ernst van de depressie is gerelateerd aan de frequente en de kwantiteit van het gebruik.

Toedieningsvormen

Elk toedieningsvorm heeft zijn eigen specifieke effecten.

Orale inname zorgt voor een minder gehaast gevoel, heeft minder euforische effecten maar ook een mindere drang naar het opnieuw gebruiken van methamfetamine.

Het roken en het injecteren van methamfetamine geeft een sterker euforisch gevoel maar hierbij is de drang om opnieuw te gebruiken vele malen groter.

Dosering

Oraal

Drempelwaarde: 5 mg
Lichte dosis: 5-15 mg
Gebruikelijke dosis: 10-30 mg
Hoge dosis: 20-60 mg
Zeer hoge dosis: 40-150 mg

Aanvang: 20 tot 70 minuten (afhankelijk van de vorm en inhoud van de maag)
Duur: 3-5 uur
Coming down: 2-6 uur
Normale after effects: tot 24 uur

Nasaal

Drempelwaarde: 5 mg
Lichte dosis: 5-15 mg
Gebruikelijke dosis: 10-40 mg
Hoge dosis: 30-60 mg

Aanvang: 5-10 minuten
Duur: 2-4 uur
Coming down: 2-6 uur
Normale after effects: tot 24 uur

Chinezen

Drempelwaarde: 5-10 mg
Lichte dosis: 10-20 mg
Gebruikelijke dosis: 10-40 mg
Hoge dosis: 30-60 mg

Aanvang: 0-2 minuten
Duur: 1-3 uur
Coming down: 2-4 uur
Normale after effects: tot 24 uur

I.V.

Drempelwaarde: 5 mg
Lichte dosis: 5-10 mg
Gebruikelijke dosis: 10-40 mg
Hoge dosis: 30-60 mg

Aanvang: 0-2 minuten
Duur: 4-8 uur
Coming down: 2-4 uur
Normale after effects: tot 24 uur

Maximale zuiverheid = 80,36%

Gevaren

Chronisch gebruik van methamfetamine kan leiden tot wat wordt genoemd een “amfetamine psychose”, wat resulteert in paranoia, auditieve en visuele hallucinaties, egocentrisme, prikkelbaarheid, agressief en grillig gedrag, en plukken aan de huid.
Het chronische slaapgebrek dat bij een chronisch gebruik van methamfetamine optreedt versterkt dit alleen nog maar.
De symptomen verdwijnen meestal na een aantal weken na het moment dat men gestopt is met gebruiken.

Methamfetamine zorgt er ook voor dat de meeste gebruikers ervan hun interesse in eten verliezen. Dit wordt beschouwd als een voordeel voor lichte gebruikers, maar bij normale en zware gebruikers kan het leiden tot ondervoeding.

Methamfetamine is neurotoxisch, het kan voor een verminderde werking van dopamine zorgen, ook wordt verondersteld dat een hoge omgevingstemperatuur zorgt voor een verhoogde neurotoxiteit.

Een van de grootste valkuilen is dat methamfetamine geen enkele lichaamsgrens respecteert. Bij amfetamine gebruik merk je bijvoorbeeld op een gegeven moment wel dat het genoeg is, dat merk je bij methamfetamine niet. Methamfetamine laat je gewoon doorgaan. Je hebt geen flauw idee hoeveel energie je eigenlijk aan het verbruiken bent. Die rekening krijg je op het moment dat je weer stopt met gebruiken. Dan pas merk je hoeveel energie je eigenlijk verbruikt hebt. Je hele lichaam smeekt om energie, daar niet aan toegeven is niet makkelijk.

Contra-indicaties

Methamfetamine gebruik verhoogt in het algemeen de hartslag, bloeddruk, lichaamstemperatuur en de snelheid van de ademhaling van de gebruiker.

1. Combineer methamfetamine nooit met een MAOI of het CYP450 2D6-inhibitor. Ze remmen het metabolisme (de afbraak) van alle amfetamine wat voor een gevaarlijk hoge concentratie zorgt in het bloed.
2. Personen die last hebben van hart en vaatziekten mogen methamfetamine niet gebruiken.
3. Gebruik van methamfetamine tijdens een zwangerschap kan leiden tot een lager geboortegewicht van de baby en het vergroot de kans op hartafwijkingen en eventuele andere geboorteafwijkingen.
4. Ook wordt methamfetamine via de moedermelk overgedragen, niet gebruiken dus.

Verslaving

Methamfetamine veroorzaakt een aanzienlijke tolerantie, evenals een psychische afhankelijkheid. Deze combinatie zorgt ervoor dat de gebruiker een sterke hunkering krijgt naar methamfetamine en dat uiteindelijk de gewenste effecten niet meer haalbaar zijn.
Stoppen met gebruik als je hoge dosissen neemt, kan leiden tot een ernstige depressie.

Bronnen

Erowid
DHP
Jellinek
Wikipedia
Google

Zie je fouten staan, zowel informatief als spellingfouten, stuur maar een pb en dan pas ik het wel aan. Ook eventuele aanvullingen zijn welkom. ;)

Ervaringen

Methamfetamine, oh zo interessant !
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor Langeman » wo feb 23, 2011 1:51 pm

Komt meth ook in verschillende zuiverheden. Zo ja wat is de max?
Langeman
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 72
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:10 am

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor Sublimo » wo feb 23, 2011 6:20 pm

Natuurlijk is er een verschil in zuiverheid, dat is bij alles zo. Hangt maar net af van wie het gemaakt heeft.

Wat betreft de maximale zuiverheid, no idea.
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor FryskHynder » za feb 26, 2011 11:34 am

Sublimo schreef:De eerste echte gebruikers van methamfetamine waren de soldaten in de tweede wereld oorlog. Het werd zowel door de geallieerde troepen als door de Duitse militaire gebruikt. Zelfs Adolf Hitler maakte er gebruik van. Van 1942 tot in zijn dood in 1945 kreeg hij dagelijks een intraveneuze injectie van methamfetamine.


Heb je hier ook een mooie bron voor? :#:
So relentless, oh yeah!
Avatar gebruiker
FryskHynder
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 52
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 2:48 pm
Woonplaats: Megacat City

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor Dopey » za feb 26, 2011 11:39 am

Ik heb er nu even geen bron voor, maar kan het wel bevestigen. Ik was er bij :kleuter:
Waarschijnlijk krijg je @ google zat hits over Hitler's gebruik.
De Blitzkrieg was niet zomaar zo snel. : )

edit; grote kans dat hij daarom ook Parkinson had.
8===D~~
Avatar gebruiker
Dopey
x Straight x Edge x
Donateur
Offline
 
Posts: 3423
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:39 pm

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor FryskHynder » za feb 26, 2011 11:47 am

Chris Pontius schreef: Ik was er bij :kleuter:.

:beer:

Ja, zat hits ja. Maar ik verwacht van een verder erg keurig topic toch ook wel dat TS mij een interessante bron kan passen. :smokin:
So relentless, oh yeah!
Avatar gebruiker
FryskHynder
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 52
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 2:48 pm
Woonplaats: Megacat City

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor Sublimo » za feb 26, 2011 12:53 pm

De bronnen staan erbij. :)

Geloof je niet dat Hilter dat echt gebruikte ?
En dit was niet het enigste wat hij gebruikte, aan wie denk je dat we methadone te danken hebben ?

Hitler.
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor Flameon » za feb 26, 2011 2:03 pm

Hitler was dus een van de eerste bekende zware drugsgebruikers?
Avatar gebruiker
Flameon
Donateur
Offline
 
Posts: 2315
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Bouwde dit forum mee op. Nu niet meer actief

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor Sublimo » za feb 26, 2011 6:16 pm

Flameon schreef:Hitler was dus een van de eerste bekende zware drugsgebruikers?


Ik denk niet dat hij de eerste was hoor ! :lol:

Maar een zware drugsgebruiker was hij zeker. :grin:
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor muz1k » zo feb 27, 2011 12:15 pm

Ik heb nog nooit speed gebruikt maar wat ik duidelijk zie is dat alle effecten redelijk op die van cocaïne lijken. Hoe zit dit precies in de werkelijkheid?
wil een geit als huisdier
Avatar gebruiker
muz1k
Master
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 478
Geregistreerd: za feb 26, 2011 5:44 pm
Woonplaats: Amsterdam

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor Flameon » zo feb 27, 2011 12:56 pm

Voor zover ik weet werkt meth vele malen langer als coke. Heb het nooit gebruikt, maar als ik het zo zie heeft het idd wat wg van coke
Avatar gebruiker
Flameon
Donateur
Offline
 
Posts: 2315
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Bouwde dit forum mee op. Nu niet meer actief

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor Sublimo » zo feb 27, 2011 11:28 pm

Het lijkt naar mijn mening niet echt op cocaïne, maar wel op speed.

Ohja, Breaking Bad is echt een geniale serie over methamfetamine, moeite waard om eens te kijken ! :grin:
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor pammer » do maart 03, 2011 12:37 am

:snort: Me likes this new emoticon :D
Avatar gebruiker
pammer
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 270
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 11:43 pm

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor Adebisi » vr maart 04, 2011 6:13 am

Sublimo schreef:
Flameon schreef:Hitler was dus een van de eerste bekende zware drugsgebruikers?


Ik denk niet dat hij de eerste was hoor ! :lol:

Maar een zware drugsgebruiker was hij zeker. :grin:


Churchill, Jeltsin, Anthony Eden, Kennedy, enz.... allemaal zware gebruikers om er maar een paar te noemen.
Hitler was dus zeker niet de enige (eerste weet ik niet :) )
Adebisi
Newbie
Offline
 
Posts: 1
Geregistreerd: vr maart 04, 2011 6:08 am

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor Tripper » vr maart 04, 2011 11:08 am

s het nou zo gevaarlijk en verslavend als alle lelijke beelden zeggen, dat je binnen 2 weken helemaal naar de klote bent.

Ik denk dat het grote deels allemaal propaganda is. Wat denken jullie?
DMT
Avatar gebruiker
Tripper
(ʘ_ʘ)
Donateur
Offline
 
Posts: 875
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:43 pm
Woonplaats: Utrecht

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor Sublimo » vr maart 04, 2011 6:51 pm

Tripper schreef:s het nou zo gevaarlijk en verslavend als alle lelijke beelden zeggen, dat je binnen 2 weken helemaal naar de klote bent.

Ik denk dat het grote deels allemaal propaganda is. Wat denken jullie?


Er zit wel een kern van waarheid in. Vind ik persoonlijk dan.
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor PoisonDrink » vr maart 11, 2011 11:46 pm

Sublimo schreef:
Flameon schreef:Hitler was dus een van de eerste bekende zware drugsgebruikers?


Ik denk niet dat hij de eerste was hoor ! :lol:

Maar een zware drugsgebruiker was hij zeker. :grin:


Nee zeker niet de eerste. En in die tijd was het nog geen 'drugs' waarschijnlijk. In de U.S. Air Force wordt er soms gebruik gemaakt van de zogenaamde 'go pills', deze bevatten dextro-amfetamine.

Zo zie je maar dat er meerdere interpretaties mogelijk zijn van de beruchte "war ON drugs". :roll2:


..Ik vind m wel goed gevonden!
:lol:
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor joel » di maart 15, 2011 2:39 pm

Sublimo schreef:Natuurlijk is er een verschil in zuiverheid, dat is bij alles zo. Hangt maar net af van wie het gemaakt heeft.

Wat betreft de maximale zuiverheid, no idea.


Methamfetamine: 149,2 g/mol
HCl: 36,46 g/mol
Methamfetamine.HCl = 185,66 g/mol

Maar de HCl is inactief dus..

149,2 / 185.66 * 100 = 80,36% maximale zuiverheid :snort:
joel
Experimenterende Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 27
Geregistreerd: di maart 15, 2011 2:30 pm

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor nannny » wo maart 30, 2011 6:38 pm

Mooie duidelijke uitleg

Is er iemand op het forum die weet of methamfetamine net als amfetamine niet oplost in aceton? :conf:

Verwacht zelf dat deze ook niet oplost in aceton maar dat gis ik maar.
nannny
Newbie
Offline
 
Posts: 1
Geregistreerd: wo maart 30, 2011 6:24 pm

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor Sublimo » vr apr 01, 2011 1:16 am

joel schreef:
Sublimo schreef:Natuurlijk is er een verschil in zuiverheid, dat is bij alles zo. Hangt maar net af van wie het gemaakt heeft.

Wat betreft de maximale zuiverheid, no idea.


Methamfetamine: 149,2 g/mol
HCl: 36,46 g/mol
Methamfetamine.HCl = 185,66 g/mol

Maar de HCl is inactief dus..

149,2 / 185.66 * 100 = 80,36% maximale zuiverheid :snort:


Dankjewel, heb het er eventjes bij gezet ! ;)

nannny schreef:Mooie duidelijke uitleg


Dankjewel ! :grin:
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor norco » do mei 12, 2011 3:57 pm

nannny schreef:Mooie duidelijke uitleg

Is er iemand op het forum die weet of methamfetamine net als amfetamine niet oplost in aceton? :conf:

Verwacht zelf dat deze ook niet oplost in aceton maar dat gis ik maar.

lost niet op nee..

en speed pakken met het CYP2D6 enzym kan geen kwaad. Het word anders als het een CYPD6 enzym inhibitor was.. (grapefruitsap etc.)
I don't do drugs. I am drugs.
Avatar gebruiker
norco
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 62
Geregistreerd: do mei 12, 2011 3:54 pm

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor Sublimo » do mei 12, 2011 6:39 pm

norco schreef:en speed pakken met het CYP2D6 enzym kan geen kwaad. Het word anders als het een CYPD6 enzym inhibitor was.. (grapefruitsap etc.)


True, daar moest dan ook inhibitor staan. :grin:
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor seth » do mei 12, 2011 6:43 pm

FryskHynder schreef:
Sublimo schreef:De eerste echte gebruikers van methamfetamine waren de soldaten in de tweede wereld oorlog. Het werd zowel door de geallieerde troepen als door de Duitse militaire gebruikt. Zelfs Adolf Hitler maakte er gebruik van. Van 1942 tot in zijn dood in 1945 kreeg hij dagelijks een intraveneuze injectie van methamfetamine.


Heb je hier ook een mooie bron voor? :#:


check voor meer info de documentaire

High Hitler

WIE HEEFT ER MET MIJN ONDERSCHRIFT ZITTEN KLOOIEN?
Avatar gebruiker
seth
DrugsForUmGodBE
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1044
Geregistreerd: vr feb 25, 2011 1:56 pm
Woonplaats: the far west

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor blooddrain » wo jul 13, 2011 3:36 pm

Sublimo schreef:Ohja, Breaking Bad is echt een geniale serie over methamfetamine, moeite waard om eens te kijken ! :grin:


Geniale serie inderdaad =o en als ik me niet vergis is 17 juli de air date van de eerste aflevering van season 4. Ik ga de eerste 3 seasons een dezer dagen zeker nog eens checke om men geheugen terug wat op te frissen. :-P is ondertussen ook alweer enkele maanden geleden. :-P
Done: THC, Nicotine, Alcohol, Ritalin , Speed, MDMA, XTC, Salvia, MDAI, LSD, LSA, Yopo, Truffels, 5-Meo-Mipt, AMT, GHB, Cocaïne, Ketamine, N2O, 2c-b, 4-FMP, Mephedrone, Methcathinone
To Do: Mescaline, DMT, 5-Meo-DMT, 2c-x, Methylone

DROP ACID NOT BOMBS
Avatar gebruiker
blooddrain
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 220
Geregistreerd: wo jul 06, 2011 11:52 am
Woonplaats: Tongeren, België

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor missem » wo jul 13, 2011 4:27 pm

breaking bad rules :woeh: de trailer van seizoen 4 staat online, spannend!!!

meth vind ik idd heel verslavend, vind het een vieze drug :puke:
heb het eens gebruikt en voor ik het wist hing ik er 4dagen aan, zonder het gevoel te hebben verslaafd te zijn.. hmm weet niet goed hoe uit te leggen..

zoals het er staat:
Een van de grootste valkuilen is dat methamfetamine geen enkele lichaamsgrens respecteert. Bij amfetamine gebruik merk je bijvoorbeeld op een gegeven moment wel dat het genoeg is, dat merk je bij methamfetamine niet. Methamfetamine laat je gewoon doorgaan. Je hebt geen flauw idee hoeveel energie je eigenlijk aan het verbruiken bent. Die rekening krijg je op het moment dat je weer stopt met gebruiken. Dan pas merk je hoeveel energie je eigenlijk verbruikt hebt. Je hele lichaam smeekt om energie, daar niet aan toegeven is niet makkelijk.
Avatar gebruiker
missem
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 186
Geregistreerd: ma jun 20, 2011 7:55 pm
Woonplaats: gent

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor Enjoy » ma jul 18, 2011 12:16 pm

Sublimo schreef:
norco schreef:en speed pakken met het CYP2D6 enzym kan geen kwaad. Het word anders als het een CYPD6 enzym inhibitor was.. (grapefruitsap etc.)


True, daar moest dan ook inhibitor staan. :grin:


Kan iemand mij uitleggen wat een CYP450 2D6-inhibitor is?
En kan ik uit bovenstaande tekst opmaken dat dat in grapefruitsap voorkomt?
Dan zou het misschien handig zijn om ook dat er tussen haakjes achter te zetten. Als ik de tekst namelijk lees, ga ik er bij die ingewikkelde namen vanuit dat dat in medicijnen voorkomt ofzo. En aangezien ik geen medicijnen gebruik.. ga ik ervan uit dat dat wel goed zit.
Zeg ik nu ook gewoon iets heel doms of...?
Laatst bijgewerkt door Enjoy op ma jul 18, 2011 1:25 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
Enjoy
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 268
Geregistreerd: wo maart 16, 2011 10:54 pm

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor Sublimo » ma jul 18, 2011 1:22 pm

Enjoy schreef:Kan iemand mij uitleggen wat een CYP450 2D6-inhibitor is.


Het remt het enzym dat betrokken is bij de afbraak van verschillende stoffen, zoals methamfetamine. Als dat enzym geremd wordt, verhoogt de concentratie van methamfetamine in het bloed omdat het niet wordt afgebroken.

En kan ik uit bovenstaande tekst opmaken dat dat in grapefruitsap voorkomt?


Ja.
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor Enjoy » ma jul 18, 2011 1:27 pm

En zijn er meer dingen waar dit in voorkomt? Misschien ben ik niet al te handig met google, maar ik heb die term gekopieerd en geplakt en kom nou niet echt op een plaats waar verteld wordt waar het in voorkomt.
Avatar gebruiker
Enjoy
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 268
Geregistreerd: wo maart 16, 2011 10:54 pm

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor Sublimo » ma jul 18, 2011 1:38 pm

Enjoy schreef:En zijn er meer dingen waar dit in voorkomt? Misschien ben ik niet al te handig met google, maar ik heb die term gekopieerd en geplakt en kom nou niet echt op een plaats waar verteld wordt waar het in voorkomt.


Kan het ook zo snel niet vinden. :)
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Methamfetamine: the basics

Berichtdoor FuntCase » ma jul 25, 2011 2:56 am

Heeft er iemand ervaring met levo-meth? Ik weet dat het minder potent is dan dextro-meth, maar is er een recreatieve waarde?

Als je vicks inhalers gebruikt, plas je dan positief voor amfetamine bij een drugstest?
Demons run when a good man goes to war
Night will fall and drown the sun
When a good man goes to war

Friendship dies and true love lies
Night will fall and the dark will rise
When a good man goes to war

Demons run, but count the cost
The battle's won, but the child is lost
Avatar gebruiker
FuntCase
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 229
Geregistreerd: vr feb 25, 2011 6:33 pm
Woonplaats: Rotterdam

Volgende

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Speed

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten

Royal Queen Seeds banner