Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

TR: Opium en hash, de knock-out combo

Voor tripreports die niet in de andere subfora thuishoren.

TR: Opium en hash, de knock-out combo

Berichtdoor FranX » za feb 07, 2015 4:47 pm

Jaren geleden las ik een stukje dat ging over twee back-packers die ergens diep in de Thaise Jungle zogenaamde 'Temple Balls' voorgeschoteld kregen. Volgens het verhaal ging het om een mix van hash en opium gerold tot een balletje dat vervolgens tot volle tevredenheid werd gerookt.

Het verhaal is me altijd bijgebleven en toen onlangs de karavaan weer eens langs trok bleven wij achter met wat mooie kwaliteit opium. Voor ons de hoogste tijd om eens een experimentje op te zetten om te zien of het back-packers verhaal klopt of dat we het kunnen afdoen als een broodje aap verhaal.

Het begrip Temple Balls is, als we het Internet mogen geloven, niet voor iedereen hetzelfde en wordt omringt door geruchten, mythen en flauwekul. Zo zou het niet gaan om een opium/hash mix maar om beschimmelde hash. Anderen menen dat de enige manier om Temple Balls te maken is door grote hoeveelheden cannabis bloemen tussen de handen te wrijven tot er een plakkerige bal THC ontstaat die vervolgens maanden diep onder de grond moet 'curen'. Sommigen beschrijven een soortgelijk proces maar dan met opium. Op die wijze zouden de opioïden in de hash trekken waarna men voor gebruik het restant opium weer uit de hash haalt. Of juist niet, afhankelijk van degene die het schreef. En men schrijft er nogal wat over, hieronder een tweetal voorbeelden van buitenlandse fora;

Do not smoke hash and opium at the same time! To get the most out of your opium you need to vape it not nearly at the same rate/temp as hash. You will waste a lot of opium by mixing two and attempting to vape/burn.


I would suggest mixing a hash-opium combo. It's like super heavy hitting opium. The hash taste will always overpower the opium taste but the combo's effects work great together.
I would just roll a little ball of the hash and opium together until they meld together and form a nice round ball. Either smoke that bitch with a screen and a bong or a pipe and you'll be feelin' great!


Uit al die verhalen is in ieder geval één dikke conclusie te trekken en dat is dat feiten of bronvermeldingen doorgaans ontbreken en dat men eerder meningen dan ervaringen deelt.

Misschien is de benaming 'Temple Balls' te beladen en ik besluit de term te laten voor wat het is en spreek vanaf nu van 'Op-hash'. Dat dekt de lading beter en voorkomt hopelijk nog meer verwarring.

Oké, voordat ik aan het eigenlijke verhaal begin wil ik jullie eerst even wijzen op een eerder experiment waarbij we opium-jointjes hadden gemaakt en gerookt. In dat stuk vind je ook wat meer achtergronden over het gebruik van opium. Je kan dat hier nog eens nalezen: tripreports-downers/opium-joint-t7805.html

Het plan

We gaan heel simpel te werk. We nemen een mooie kwaliteit Nepalese hash en mengen dat in 50/50 verhouding met de opium. Vervolgens gaan we het eindresultaat roken in een hashpijpje en als een tabakjoint.

Kortom... 'We put Op-hash to the test', zodat jij dat niet hoeft te doen.

De bereiding

Zowel de opium als de hash hebben we plat gedrukt.
Daarna, om het wat kneedbaarder te maken, besluiten we het goedje eerst een beetje op te warmen. 38 graden lijkt mij een prima temperatuur om het te verwerken en plaats de in folie verpakte lekkernijen op precies de juiste plek. En zo kwam het dat vrouwlief een uurtje rondliep met een pakketje op-hash tussen haar borsten geklemd.

Hierna was het een peulenschil en konden het goedje zonder problemen kneden tot een mooie homogene massa om er vervolgens ballen zo groot als dikke erwten van te draaien.

Samen met vrouwlief maakten we een Op-Hash tabaks joint.
We gingen uit van 400 mg van het opium/hash mengsel in een standaard joint met tipje.
We hadden het spul in piepkleine brokjes gepulkt en dat vervolgens door de tabak gemengd. Met een lange lik langs de vloeirand sloot vrouwlief uiteindelijk de joint tot een geheel.

Op-hash-joint 28 januari 13:00 uur

Om beurten rookten we de joint waarvan de gebruikelijke zware hash walm zo nu en dan toch nog doorprikt werd door de veel subtielere bloemengeur van de opium.
Als de joint nog maar amper is opgerookt is blijkt er van mijn aanvankelijke energieke houding nog maar weinig over.

“Ik geloof dat ik even moet gaan liggen” zeg ik tegen vrouwlief en loop ietwat onvast richting bank. Kennelijk kwam de joint ook goed aan bij vrouwlief want zij deed er een schepje bovenop en stelde voor op bed te gaan liggen.

Niet veel later liggen we behoorlijk stoned te wezen op ons waterbed. Niet verwonderlijk want het was een goede hash. Maar we merken meer. Buiten stoned voelen we ook de opium die ons in de twilight tussen waken en slapen brengt. Onmiskenbaar zijn de voor opium vluchtige gedachten en soms bijna lucide droombeelden. Zo floaten we een tijdje lekker warm tegen elkaar aan. Als ik na een half uurtje op de klok kijk blijkt er opeens anderhalf uur te zijn verstreken. Als vrouwlief deelgenoot maak van de verstreken tijd kijkt ze verbaast op. Ook zij zou zweren dat we nog maar net in bed zouden liggen.

We besluiten uit bed te gaan en zetten het chillen beneden voor de TV voort. De stonedheid houdt lang aan. Als het zo rond een uur of zes etenstijd is hebben we beide niet echt trek. Ervaring leert dat we na het roken van hash het eten ons doorgaans goed smaakt maar nu vermoeden we dat de opium de trek heeft onderdrukt.

Als we die avond naar bed gaan slapen we als roosjes en hebben beide mooie dromen.
De andere dag is er niets aan de hand en beginnen we goedgemutst aan onze routine.

We classificeren de 400 mg op-hash joint als type 'knock-out' en zeker niet iets om even tussendoor te doen.

Op-hash puur in een pijpje 04 februari 13:00 uur

Ik heb mijn eerste nachtdienst gehad en ben zoals tegenwoordig wel vaker al om 12:00 uur op en, wat erger is, klaar wakker. Dat is niet fijn want ervaring leert dat straks als ik weer de nachtdienst in ga de slaap in alle hevigheid terug komt.
Ik laat de hond uit en besluit om ongeveer 200 mg op-hash puur te roken.

De smaak is zwaar en het brokje heeft zo nu en dan een vlammetje nodig om de het te laten gloeien. Ik puf net zo lang tot er geen rook meer is. Daarna poets ik mijn tanden en ga weer op bed liggen.

Ik voel een enorme stonedheid opkomen en zweef binnen de kortste keren tussen hemel en aarde. Geen idee hoelang ik in deze staat ben geweest want ergens onderweg ben ik in slaap gevallen. Toen ik omstreeks 17:30 uur onder de douche stond was ik nog lang niet baseline. Even later sta ik nog behoorlijk stoned in de keuken de maaltijd voor die avond te prepareren. Wederom een flinke knock-out ervaring bedenkt ik mijzelf.

Op-hash puur in een pijpje 07 februari 13:00 uur

De boodschappen zijn gedaan en de hond is uit geweest. Nu staren we door het raam naar de grijze dag en een gestaag vallende koude motregen. Wat te doen? Ik stel voor om een pijpje te roken en daarna lekker onder de zonnebank te gaan liggen.

Niet veel later hebben we gezamenlijk 400 mg van de op-hash weggepaft en liggen we, bij gebrek aan beter, onder de elektrische zon. De machine zoemt en de temperatuur stijgt tot aangenaam warm. Ook de stonedheid stijgt en weldra zweven in een zee van licht en warmte. Wederom valt het ons op dat de tijd lijkt te vervliegen. De op-hash brengt je duidelijk ergens tussen waken en slapen of, zo je wilt, hemel en aarde. Prettig, aangenaam en fijn.

Is de opium een meerwaarde?

Een meerwaarde willen we het niet noemen, hoogstens een plusje.
De stonedheid werd duidelijk aangevuld door typische droompjes en het aangenaam wegzinken in slumberland. Ideaal voor op een koude winteravond voor de open haard of juist op een mooie zomeravond ergens buiten.

Echt bijzonder is het effect echter niet. Tenminste niet iets wat het najagen waard is. Het effect is eerder subtiel dan heftig. We vonden het leuk eens gedaan te hebben maar gaan de combo niet actief voorzetten.

Als het er is of kom je het tegen dan zou ik het zeker doen. Maar actief de boer op gaan om de benodigde spullen in handen te krijgen lijkt me de moeite, ondanks wat backpackers je vertellen, niet echt waard.

Tenzij je natuurlijk flink knock-out wil gaan.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: TR: Opium en hash, de knock-out combo

Berichtdoor Poseidon » zo feb 08, 2015 7:09 pm

Waarom kan ik de gedachte niet van me afzetten dat wat crack erbij het af zou maken. :smokin:
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: TR: Opium en hash, de knock-out combo

Berichtdoor Druks » zo feb 08, 2015 7:10 pm

Mooi reportje weer :hulde:

Ik zou wel wat Op-hash lusten :wub:
Avatar gebruiker
Druks
huba buba
Moderator
Offline
 
Posts: 7157
Geregistreerd: ma nov 26, 2012 10:06 pm

Re: TR: Opium en hash, de knock-out combo

Berichtdoor Rudolph » zo feb 08, 2015 7:35 pm

K.O. combo lijkt me ook wel wat eigenlijk :stoned:
xoxo dikke lebber van je favoriete rendier :blowkiss:
Avatar gebruiker
Rudolph
Voorproefje
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2800
Geregistreerd: do dec 12, 2013 9:42 pm
Woonplaats: Noordpöhl

Re: TR: Opium en hash, de knock-out combo

Berichtdoor bonghit » zo feb 08, 2015 9:51 pm

Lees je tr altijd graag franx 8-) :hulde:
Ook dit tr niet van die standaard combo,
is zeker interessant :hulde: 8-)
Wie ben jij: bonghit
Wat zijn we: samen
Wat gaan we: Naar de klote
Avatar gebruiker
bonghit
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3766
Geregistreerd: zo maart 13, 2011 9:39 pm
Woonplaats: in de coffeeshop


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Andere Tripreports

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner