Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Tripreport: Opium thee

Alle tripreports over verdovende stoffen komen hier terecht.

Tripreport: Opium thee

Berichtdoor FranX » wo feb 19, 2014 9:36 am

“Dit is de keus van de ayatollahs jonguh”. Niet begrijpend keek ik op van mijn computer in het breed lachende gezicht van mijn Iraanse connectie. “kijk dan” riep hij uit terwijl hij een klein diep glanzend bijna zwart plakje in zijn hand omhoog hield. Ik herkende het onmiddellijk, het was opium. Nog voor ik een reactie kon geven stak hij een lofzang af over het goedje in zijn hand. Het zou van uitzonderlijke kwaliteit zijn, precies zoals hij die vroeger geproefd had uit de privé stash van Iraanse hoogwaardigheidsbekleders. Ik geloofde hem direct op zijn woord maar dat was kennelijk niet voldoende. “kijk hoe mooi goud het kleurt als je het uittrekt”. Hij voegde daad bij het woord en trok aan het plakje dat zich als een kauwgom liet uitrekken en inderdaad op het spanningsveld kleurde de opium bijna goudkleurig.

Tot dan toe kende ik opium alleen als een nogal harde en compacte materie dat zich zeker niet zomaar liet buigen of uittrekken. Integendeel zelfs. Volgens mijn maat zou de opium die ik in het verleden had gekregen afkomstig zijn geweest uit Afghanistan. En, zo begreep ik, die zou nogal eens van bedenkelijke kwaliteit zijn. “Maar dit moet Iraanse opium zijn” zei hij vol trots “dat proef je niet alleen maar dat merk je ook”. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik vroeg hem hoe of waaraan je dat zou kunnen merken. Volgens hem was het een duidelijke zaak, van Afghaanse opium zou je slaperig en suf worden maar van de Iraanse versie zou er van slapen niets terecht komen. Ik vroeg hem of ik het zou kunnen vergelijken tussen een stoned of juist een high wietje en hij knikte bevestigend. “Hier jonguh, proef zelf maar” zei hij en hij drukte het ongeveer 5 gram wegende pakje in mijn hand.

Wie ben ik om zo een spontane uiting van Iraanse vrijgevendheid af te slaan? Het plakje 'Opium High' ging mee naar huis in afwachting tot een geschikt moment om het te consumeren zich voor zou doen. Het geschikt moment kwam sneller dan gedacht.

Vrijdagavond.

Terwijl een gure wind de regen tegen mijn pas gewassen ramen doet slaan zit vrouwlief diep verscholen onder haar dekentje op de bank te grieperig snotteren. Een dodelijke combinatie voor wie op een spannend weekend zit te wachten. Het zal wel weer langzaam stronken voor de buis worden omringd door vol gesnoten zakdoekjes. Dan schiet ineens “de keus van de Ayatollahs” door mijn hoofd. In de 19de eeuw achtte men opium een probaat middel tegen allerhande klachten waaronder verkoudheid. Ik keek naar vrouwlief en opperde dat we best wel een kopje opiumthee zouden kunnen nemen. Gewoon omdat we na roken en eten opium nog niet hadden geprobeerd als thee en ik best wel nieuwsgierig was naar het effect. Vrouwlief had er wel oren naar en ik ging de keuken in.

Opium smaakt bitter, laat daar geen misverstand over bestaan dus ik bracht maar een klein beetje water aan de kook. Al roerend loste ik een portie opium in het pruttelende water op en liet het inmiddels donker bruin gekleurde water trekken. Daarna schonk ik alles uit in twee borrelglaasjes en mixte het met een flinke scheut aloe vera siroop om de oorspronkelijke smaak te maskeren. We proostte en sloegen de opiumthee als shot achterover. Brrrrrr, toch nog bitter.

Wie: Echtpaar van middelbare leeftijd.
Waar: Thuis op de bank
Wat: Opium (ongeveer 350 mg per persoon, opgelost in water.)

00:00

De opium zit veilig in onze magen en ik breng de huiskamer op orde voor de dingen die gaan komen. Vrouwlief draait wat jointjes en ik schenk de glazen nog eens in en pak wat chocolade voor het geval we behoefte aan iets te snoepen krijgen. Met het hondje trotseer ik het gure weer voor een wandeling en als ik weer thuis ben zoek ik een film uit.

00:30

Eenmaal veilig op de bank voelen we beide de eerste effecten die een beetje te vergelijken zijn met gewone joint. Lekker relaxed maar zeker niet waus. We zetten de film aan en kruipen tegen elkaar aan. Het regent nog steeds en het hondje ligt inmiddels tevreden te snurken.

01:00

Van de snotneus van vrouwlief is geen spoor meer te bekennen en ze rapporteert dat ze zich niet meer grieperig voelt. We zijn nu heerlijk loom zonder slaperigheid en nog steeds coherent genoeg om de strapatsen van de detective in de film te volgen.

02:00

We hebben ieder een borreltje gedronken en zijn inderdaad zo high als een kanariepietje. Het lichaam is maximaal ontspannen en zo nu en dan drijven onze gedachte weg zodat het niet meer helemaal duidelijk is wie nu wat in de film doet. Grappig en vaag tegelijk.

03:00

De film is allang afgelopen en hoe het verhaal nu precies in elkaar stak is ons niet duidelijk geworden. Ik heb een muziekje opgezet en half dagdromend half kletsend drijven we rond in opium land.

De kwaliteit is inderdaad anders. Tot dan toe had opium bij ons een veel meer verdovend effect maar dit is anders. Loom ja, relaxed ook maar niet slaperig en we zakken niet weg in wat de Engelsen zo mooi 'oblivian' noemen. Heerlijke headspace en geen enkele bodyload.

04:00

We liggen in elkaars armen op de bank te luisteren naar de striemende regen. Op wat kaarsjes na zijn de lampen uit en we drijven nog steeds rond op een wolkje opium. Gedachten zijn helder en creatief en zo nu en dan zaken we om beurten weg in halve droomstaat zonder echt te slapen of te sluimeren. Het is dat het zo een rotweer is anders zou een fijne avondwandeling een goeie optie zijn.

04:30

We besluiten het weer toch te trotseren en het hondje voor een laatste maal uit te laten. Met rubberen benen weten we onze jassen aan te trekken en de straat op te gaan. Tja, we lopen op wolkjes en de regen en koude deert ons tegen iedere verwachting in niet. Schommelend als Johnny Depp in Pirates of the Carabian zwalken we het rondje af tot we weer veilig thuis zijn.

05:00

We besluiten om een jointje te roken om later op ons kingsize waterbed verder te spacen. Maar dan gaat het mis.
Na het roken van het jointje wordt vrouwlief overvallen door een golf van misselijkheid. Ik weet haar nog snel een handdoekje te geven als ze naar de WC spurt om over te geven. Op het moment dat zij haar maaginhoud leegt overvalt ook mij een golf van misselijkheid en ik weet niets beters te verzinnen dan de tuindeur te openen en vol overgave het stukje gras voor het hok van de schildpad vol te kotsen. Gelukkig is het beest in winterslaap.

Na het overgeven is de misselijkheid net zo plots weer verdwenen als zij was opgekomen en niet veel later liggen we lekker warm in bed. Voor het gevoel zweven we enkele millimeters boven het matras. Het voelt heel natuurlijk en uiterst comfortabel.

07:00

We liggen nu al een tijdje heerlijk te spacen in bed. Gedachten vervliegen in de uitgestrekte chillheid en ik heb een beetje het gevoel dat ik gewichtsloos door de ruimte zweef. Van slaperigheid of slapen is geen enkel spoor. Wel wat lastig nu want het ochtendgloren komt in rasse schreden dichterbij.

08:00

We besluiten om ieder een halve etizolam te nemen (0.5 mg) en niet veel later vallen we dan toch eindelijk in slaap.
De andere dag worden we heerlijk uitgerust wakker. We zijn beide nog heel chill en dat zou de rest van die dag ook zo blijven. Van de verkoudheid van vrouwlief is geen enkel spoor meer te bekennen.

Ze zijn zo gek nog niet die ayatollahs.

Meer lezen zie: http://www.uitjebol.net/opium.htm
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Tripreport: Opium thee

Berichtdoor yip yip » wo feb 19, 2014 10:37 am

Dat was een heel fijn verslag, bedankt voor het delen!
Ben je van plan deze Iraanse opium ook nog op andere wijzes te consumeren?
yip yip
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 288
Geregistreerd: za dec 28, 2013 2:55 am

Re: Tripreport: Opium thee

Berichtdoor FranX » wo feb 19, 2014 5:04 pm

commoshun schreef:Dat was een heel fijn verslag, bedankt voor het delen!
Ben je van plan deze Iraanse opium ook nog op andere wijzes te consumeren?


Jazeker.
Sowieso maak ik van een deel zogenaamde opium-joints (lekker voor bij en mooie natuur-wandeling)
En het restant zal vermoedelijk op de klassieke manier genomen worden ( alhoewel... de thee beviel ook zeer goed...)

Maar alles op z'n tijd, et kan nog wel even duren alvorens we het zwarte spul weer eens uit de verpakking halen. Hoewel opium niet zo heftig is als men soms doet voorkomen heeft het wel degelijk verslavende eigenschappen dus we laten een flinke ruimte tussen het gebruik.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Tripreport: Opium thee

Berichtdoor kaasje » wo feb 19, 2014 6:12 pm

Je schrijft echt super FranX! :hulde:

Opium staat toch ook nog wel op men todo lijstje. :D
:wave:
Avatar gebruiker
kaasje
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1223
Geregistreerd: zo mei 12, 2013 4:04 pm
Woonplaats: België

Re: Tripreport: Opium thee

Berichtdoor Poseidon » wo feb 19, 2014 6:18 pm

Top dat jullie toch nog een knus weekend kregen. Aangenaam verslag.
Krijg bijna zin om het ook te gaan halen maar er komt geloof ik een spannende detective op TV.
Ook niet zo'n behoefte om al speedballend naar lucht te gaan happen. 8-)
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10563
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Tripreport: Opium thee

Berichtdoor FranX » wo feb 19, 2014 7:11 pm

Poseidon schreef:Top dat jullie toch nog een knus weekend kregen. Aangenaam verslag.
Krijg bijna zin om het ook te gaan halen maar er komt geloof ik een spannende detective op TV.
Ook niet zo'n behoefte om al speedballend naar lucht te gaan happen. 8-)


Als jij de koffie doet neem ik de koek mee :smokin:
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Tripreport: Opium thee

Berichtdoor Multitude » wo feb 19, 2014 7:13 pmMooi report weer :hulde:
“And you are made of a hundred trillion cells. We are, each of us, a multitude.”
Avatar gebruiker
Multitude
Junkenhoeder
Donateur
Offline
 
Posts: 1877
Geregistreerd: di mei 08, 2012 12:27 am

Re: Tripreport: Opium thee

Berichtdoor Prototype » wo feb 19, 2014 10:01 pm

Mooi report zoals altijd! :hulde:
I'll make my own drugsforum! With blackjack and hookers!
In fact, forget the forum!
BEK HOUWE, NEUS VOLSTOUWE.

Frog schreef:Predatorprotomotherucking t rex
Avatar gebruiker
Prototype
Harder dan de rest
Donateur
Offline
 
Posts: 7535
Geregistreerd: do aug 01, 2013 11:57 pm
Woonplaats: The Void

Re: Tripreport: Opium thee

Berichtdoor Inhalicus » wo feb 19, 2014 10:19 pm

Wat een mooi report weer FranX!
Avatar gebruiker
Inhalicus
Guppekop
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 592
Geregistreerd: di feb 22, 2011 6:39 pm
Woonplaats: ZH

Re: Tripreport: Opium thee

Berichtdoor zaagmans » wo feb 19, 2014 10:29 pm

Lijkt me een heerlijk middel
zaagmans
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 98
Geregistreerd: za feb 09, 2013 7:26 am

Re: Tripreport: Opium thee

Berichtdoor psychotrance » do feb 20, 2014 1:41 am

prototype schreef:Mooi report zoals altijd! :hulde:
Avatar gebruiker
psychotrance
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 693
Geregistreerd: zo feb 24, 2013 4:55 pm

Re: Tripreport: Opium thee

Berichtdoor yip yip » do feb 20, 2014 10:41 am

FranX schreef:En het restant zal vermoedelijk op de klassieke manier genomen worden ( alhoewel... de thee beviel ook zeer goed...)


En dat is met een opiumpijp?

FranX schreef:Maar alles op z'n tijd, et kan nog wel even duren alvorens we het zwarte spul weer eens uit de verpakking halen. Hoewel opium niet zo heftig is als men soms doet voorkomen heeft het wel degelijk verslavende eigenschappen dus we laten een flinke ruimte tussen het gebruik.


heel verstandig 8-)
yip yip
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 288
Geregistreerd: za dec 28, 2013 2:55 am

Re: Tripreport: Opium thee

Berichtdoor FranX » do feb 20, 2014 10:52 am

commoshun schreef:
FranX schreef:En het restant zal vermoedelijk op de klassieke manier genomen worden ( alhoewel... de thee beviel ook zeer goed...)


En dat is met een opiumpijp?


Ja.
Tip voor de liefhebbers... Originele 19de eeuwse pijpen kan je voor een appel en een ei kopen op een van de vele bric-a-brac winkeltjes of markten in of rond Parijs. Je kan ze in alle vormen of maten kopen wat dan weer een goed beeld geeft van de populariteit van opium in dat tijdsgewricht.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Tripreport: Opium thee

Berichtdoor yip yip » do feb 20, 2014 10:58 am

Geweldig en bedankt voor de tip! Als ik ooit opium ga doen, dan ook zeker op deze wijze.
yip yip
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 288
Geregistreerd: za dec 28, 2013 2:55 am

Re: Tripreport: Opium thee

Berichtdoor xastur » ma apr 11, 2016 6:20 pm

opium wil ook zeker een keer geprobeerd hebben dan wel op deze manier. is opium anders dan heroine of totaal anders. en is opium net zo verslavend?
xastur
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 672
Geregistreerd: do jul 03, 2014 8:30 pm

Re: Tripreport: Opium thee

Berichtdoor Jcutter » ma apr 11, 2016 6:47 pm

Mooi verslag.

Mij is verteld dat opium te vergelijken is met slechte kwaliteit heroine. Geen idee of dat waar is. Ik wil ook een keer opium roken.
I will shit on you I don't care who you are
I'll shit on you!
I don't give a fuck about you or your car
I'll shit on you!
Fuck your house, fuck your jewelry and fuck your watch
I'll shit on you!
Fuck your wife, fuck your kids, fuck your family
I'll shit on you!
Avatar gebruiker
Jcutter
Mentally Ill
Donateur
Offline
 
Posts: 4158
Geregistreerd: do okt 10, 2013 9:23 pm
Woonplaats: Borderline.

Re: Tripreport: Opium thee

Berichtdoor FranX » ma apr 11, 2016 8:16 pm

xastur schreef:opium wil ook zeker een keer geprobeerd hebben dan wel op deze manier. is opium anders dan heroine of totaal anders. en is opium net zo verslavend?


Er is bij opium geen zogenaamde 'flash' maar meer rustig wegzakken en een beetje dromerig worden. "Hooked' raken na een paar keer gebruik is onwaarschijnlijk.
Verslavend kan het op termijn wel zijn maar het kan probleemloos incidenteel recreatief gebruikt worden. Ik denk allemaal een beetje vergelijkbaar met GHB.

Ik ken wat verslagen van liefhebbers die zomer's in de tuin papavers kweken om er vervolgens opium van te maken en dan 's winters voor de kachel hun pijpje roken.

Alles met mate denk ik zo.
Wij hebben met ons zeer incidenteel gebruik nooit cravings gehad in ieder geval.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Tripreport: Opium thee

Berichtdoor FranX » ma apr 11, 2016 8:21 pm

Wormenkrabber schreef:Mooi verslag.

Mij is verteld dat opium te vergelijken is met slechte kwaliteit heroine. Geen idee of dat waar is. Ik wil ook een keer opium roken.


Het omgekeerde zou dan ook waar moeten zijn:
Slechte heroïne is goede opium :shock:

Serieus. Ik kan me voorstellen dat als de piek/flash bij slechte heroïne achterwege blijft het warme dromerige gevoel zal overheersen. En ja... dat zou als opium-achtig over kunnen komen.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Tripreport: Opium thee

Berichtdoor verneukeratief » ma apr 11, 2016 10:28 pm

FranX schreef: Wij hebben met ons zeer incidenteel gebruik nooit cravings gehad in ieder geval.


Jullie gaan sowieso nooit bad, om dan ook maar ooit van enige vorm van verslaving te kunnen spreken. Stel je eens voor zeg :grin: Jij domineert en beschermt haar en zij voelt zich daar kennelijk veilig bij. Mooi rapport wel weer Frank! :hulde:
Avatar gebruiker
verneukeratief
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 3029
Geregistreerd: di maart 08, 2011 5:09 pm
Woonplaats: Geel(B)

Re: Tripreport: Opium thee

Berichtdoor xastur » za apr 16, 2016 12:15 am

FranX schreef:
xastur schreef:opium wil ook zeker een keer geprobeerd hebben dan wel op deze manier. is opium anders dan heroine of totaal anders. en is opium net zo verslavend?


Er is bij opium geen zogenaamde 'flash' maar meer rustig wegzakken en een beetje dromerig worden. "Hooked' raken na een paar keer gebruik is onwaarschijnlijk.
Verslavend kan het op termijn wel zijn maar het kan probleemloos incidenteel recreatief gebruikt worden. Ik denk allemaal een beetje vergelijkbaar met GHB.

Ik ken wat verslagen van liefhebbers die zomer's in de tuin papavers kweken om er vervolgens opium van te maken en dan 's winters voor de kachel hun pijpje roken.

Alles met mate denk ik zo.
Wij hebben met ons zeer incidenteel gebruik nooit cravings gehad in ieder geval.


dan spreekt mij dit ook aan.. mijn lijstje wordt
groter.
xastur
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 672
Geregistreerd: do jul 03, 2014 8:30 pm

Re: Tripreport: Opium thee

Berichtdoor Smileback » di nov 15, 2016 3:01 pm

Opium thee doe ik ook graag op z'n tijd. Alleen is het bij mij nooit zo een romantische ervaring geweest als hoe jij het omschrijft. Mooi report, dank voor het delen :stoned:
Death smiles at us all. All a man can do is smile back.
Smileback
Newbie
Verbannen
 
Posts: 17
Geregistreerd: di nov 15, 2016 12:01 am
Woonplaats: Geen behoefte aan een vaste verblijfsplek


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Downers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner
cron