Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Mescaline, chill in het kwadraat

Voor al je psychedelische avonturen.

Mescaline, chill in het kwadraat

Berichtdoor FranX » wo nov 13, 2013 9:42 pm

Wie hier een spannend TR verwacht zal bedrogen uitkomen, hoogstens is het een chill report al zullen sommigen liever het woord saai gebruiken. We hebben eindelijk de kans gehad om de volgens sommigen heilige graal van de psychedelica eens in alle rust uit te proberen. Ik heb het over het doorgaans moeilijk te verkrijgen en relatief kostbare synthetische Mescaline.

Wie: wij dus, echtpaar van middelbare leeftijd.
Waar: huiselijke setting.
Set: Beide in goede doen en opgewekt.
Wat: 500 mg Mescaline per persoon en een jointje.

Zaterdagmiddag

De kids zijn de hort op en we hebben de tijd en het huis aan onszelf. Eigenlijk was het de bedoeling om ergens in de afgelopen maanden de Mescaline op een mooie avond ergens in de open lucht te proberen. Dat was er niet van gekomen. Je kent dat wel, omdat als er een kans was de avond niet mooi was of als de avonden wel mooi waren dan hadden we, naar ons gevoel, niet de tijd om er in alle rust van te kunnen genieten. En zo kwam het dat we de afgelopen regenachtige zaterdag ons aanvankelijk plan voorgoed lieten varen en thuis de boel gereed brachten voor onze eerste serieuze kennismaking met 2-(3,4,5-trimethoxyfenyl)ethaanamine. We hadden besloten om na de lunch niets meer te eten en het wachten was op het moment dat het feest zou kunnen beginnen.

18:00

Ik heb voor ieder van ons 500 mg Mescaline verdeeld in 3 capsules. We nemen die in met ongeveer 5 minuten tussenpozen. Ik had ergens gelezen dat door de inname iets te verspreiden de kans op misselijkheid af zou nemen. Zo had ik ook ergens gelezen dat inname met wat sinaasappelsap ook eventuele misselijkheidsklachten zou verminderen. Of dat zo is kan ik niet beamen, ik was vergeten een pak appelsientje te kopen.

19:00

De Mescaline zit nu al een uur in ons lichaam maar er is nog geen spoor van de eerste effecten. Er is ook bij beide geen spoor van misselijkheid. We kennen meer mensen in onze omgeving die het spul uit dezelfde batch hebben geprobeerd en volgens hen zou het om een mooie kwaliteit Mescaline gaan. We hadden het volste vertrouwen in de kwaliteit.

19:30

De Mescaline begint te werken. Beetje vaag gevoel in de onderbuik en wat onrustige benen. Aparte tintelingen en gapen. De opkomst lijkt erg veel op die van paddo's of van LSD. Het gaat heel geleidelijk, zachter en daar waar LSD je opeens mee de diepte in sleurt of paddo's je in haar wonderlijke wereld trekt neemt Mescaline alle tijd om haar invloed te doen gelden.

20:00

Bij beide is er inmiddels een enorme 'headspace'. De van de doorgaans woest kolkende gedachtestroom in mijn hoofd is vrijwel niets meer over. De binnenkant van mijn hoofd is een rimpelloze uitgestrekte oceaan waar het ego als een schip zonder wind in de zeilen op rond dobbert.
Vrouwlief ervaart min of meer hetzelfde. Ik geloof dat de moderne term "uber-chill" hier goed tot haar recht komt.

20:30

Er zijn geen duidelijke CEV als OEV (closed en open-eyed visuals). De wereld om ons heen ziet er uit als na een mooie dosis 2C-B. Kleuren zijn intenser en vloeien uit, objecten lijken wat te 'ademen'. Praten gaat wat lastiger, het duurt lang om gedachten die als een incidenteel wolkje in een blauwe lucht voorbij drijven op een beetje redelijke manier in woorden uit te drukken.
Enerzijds voel ik me voor wat betreft de tegenwoordigheid van geest wel helder maar tegelijker tijd voel ik ook aan dat als ik nu zou gaan fietsen of autorijden ik vermoedelijk de straat niet zonder kleerscheuren zou uitkomen.

21:00

We zijn duidelijk plus 3 (+++) op de Shulgin schaal schatten we zo in en verwachten eigenlijk niet meer dat we op het niveau van ++++ komen.
http://en.wikipedia.org/wiki/Shulgin_Rating_Scale

22:00

Dat we op ons plateau zitten is wel duidelijk. Eigenlijk zijn we een beetje teleurgesteld, we zitten nog steeds in een soort chille 2C-B wereld maar dan zonder de kick-ass die paddo's kunnen geven of het spektakel van bijvoorbeeld een LSD. Chill begint hier en daar zelfs wat saai te worden. Hoogste tijd dus om de straat op te gaan en eens te zien of dat nog leuke effecten geeft.

23:00

We zijn weer terug in huis. De wandeling was mooi en, jawel, heel chill. Maar ook buiten geen rare mind-fucks of een twisted perceptie ervaren. Natuurlijk was alles mooi maar de grens tussen chill en saai blijft vaag. Er zijn geen diepere introspecties, geen party-gevoel en er zijn geen erotische ondertonen. Het is gewoon... euh.. chill. We besluiten om van de chill een deugd te maken en met wat relaxte muziek en een jointje kruipen we onder ons dekentje op de bank.

02:30

Op bijna dezelfde wijze als de come-down van een 2C-B gaat ook die van de Mescaline. Heel langzaam dooft het psychedelische aspect maar de headspace blijft hangen. We besluiten om in bed verder in ons hoofd rond te dobberen in de uitgestrekt kalme vlakte die de mezcline daar heeft aangebracht.

xx:xx

Eenmaal in bed ben ik van lekker spacen in slaap gesukkeld. Vrouwlief kon de slaap niet vatten en zij heeft zo rond een uur of 04:00 een etizolam genomen.

09:00

We zijn wakker, nog steeds in goede doen en na het ontbijt dat goed smaakte zijn we wat gaan wandelen. Al gauw bleek dat we "nog zo wap" als de kolere waren. Wel grappig aanvankelijk meende ik toch wel weer behoorlijk nuchter te zijn. Maar de chill in onze hoofden is nog nadrukkelijk aanwezig. En dat zou zo duren tot het einde van de middag.

Conclusie:

Ik wil allereerst nog even benadrukken dat we synthetische Mescaline hebben gebruikt en dat die niet noodzakelijkerwijs dezelfde effecten hoeft te geven als de verschillende psychedelische cactee zoals Peyote. Denk bijvoorbeeld aan de kleurrijke maar 'lege' 4-ACO-DMT (Psilocine) of de natuurlijke, altijd verbazingwekkende tegenhanger, de paddo zelf.

(lees deze nog maar eens na: http://drugsforum.info/tripreports-psychedelica/4-aco-dmt-een-hyper-visuele-ervaring-t4946.html )

De Mescaline die wij hadden bleek, overeenkomstig de verhalen, een zachte en vergevingsgezinde stof die op geen enkel moment en op wat voor wijze ook spectaculair bleek te zijn. Ja, een bijna weldadige headspace en een zacht kleurenpalet in het visuele departement maar dan hebben we het ook wel gehad. We delen onze ervaringen niet met Shulgin. Zeker niet toen hij schreef:

"The world soon became transformed where objects glowed as if from an inner illumination and my body sprang to life. The sense of my body, being alive in my muscles and sinews, filled me with enormous joy..."

(meer hier: http://www.erowid.org/library/books_online/pihkal/pihkal096.shtml )

Al met al is voor ons het hoofdstuk synthetische Mescaline hiermee gesloten. Het spul is naar onze smaak te duur. De prijs woog in ons geval zeker niet op tegen de effecten. Maar denk nu niet dat we Mescaline afschrijven want in de vensterbank kweekt vrouwlief nu al bijna 2 jaar San Pedro en Peyote en die zijn, zoals jullie zullen begrijpen, niet voor de sier.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Mescaline, chill in het kwadraat

Berichtdoor Multitude » wo nov 13, 2013 11:58 pm

Fijn reportje (chill zelfs :roll2: ), wel jammer dat het een beetje teleurstellend was, maar dat heb ik al vaker gehoord. Ik verplaats deze even naar Tripreports - Psychedelica.
“And you are made of a hundred trillion cells. We are, each of us, a multitude.”
Avatar gebruiker
Multitude
Junkenhoeder
Donateur
Offline
 
Posts: 1874
Geregistreerd: di mei 08, 2012 12:27 am

Re: Mescaline, chill in het kwadraat

Berichtdoor Verf » vr nov 15, 2013 2:15 am

Uit je report lijkt het wel een soort van 2C-B light? Word ik ook altijd enorm chill van, maar op een rare manier, niet zoals bij wiet.
"Spijt is wat de koe schijt"
-Herman Brood
Avatar gebruiker
Verf
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 409
Geregistreerd: di maart 22, 2011 6:30 pm

Re: Mescaline, chill in het kwadraat

Berichtdoor FranX » vr nov 15, 2013 2:16 pm

Verf schreef:Uit je report lijkt het wel een soort van 2C-B light? Word ik ook altijd enorm chill van, maar op een rare manier, niet zoals bij wiet.


Misschien is 2C-B light inderdaad wel een goede omschrijving.
Achteraf gezien hadden wij ons bij het oorspronkelijke plan moeten houden om de stof in de open natuur te nemen. Ik denk dat de beleving daar meer tot haar recht had gekomen.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Psychedelica

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner