Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Ik dacht dat ik nachtvlinder was maar ik ben een mot.

Ben je verslaafd aan speed, coke, mdma of een andere stimulant? Wil je info over dit type verslavingen? Hier moet je zijn.

Re: Ik dacht dat ik nachtvlinder was maar ik ben een mot.

Berichtdoor Ctrl » wo okt 14, 2015 6:56 pm

djeemen schreef:Heel veel sterkte! Kan je alleen maar zeggen dat als je continu aan de pep zit je moeilijk meer kan inschatten hoeveel waarde je normaal gesproken hecht aan je nuchter 'normaal' voelen. Dat is een heel fijn gevoel.

Dankjewel! Hoop dat ik er snel weer van kan meepraten! :)
Ik wroet hier op aarde maar leef graag in de wolken.
Avatar gebruiker
Ctrl
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 25
Geregistreerd: za okt 10, 2015 11:16 am

Re: Ik dacht dat ik nachtvlinder was maar ik ben een mot.

Berichtdoor Chrysopath » wo okt 14, 2015 8:35 pm

Ctrl schreef:Ik houd een dagboek bij waarin ik de reden voor mijn gebruik op dat moment beschrijf en mijn zus houdt de hoeveelheden bij. Verder ontwijk ik beter mensen die eenzelfde levensstijl hebben als ik nu en vanavond vertel ik mijn werk dat ik mijn contract niet teken. (nachtreceptie)
Tot zover de eerste stappen naar een speedloos leven.

Je bent goed op weg. Gedurende de periode waarin ik succesvol gestopt was vond ik het erg lastig om afstand te houden van de mensen met een destructieve levensstijl, en uiteindelijk heeft een combinatie van het vervagen van mijn doelen, een gevoel van leegte/onvervuldheid en bovenal een vorm van algehele apathie die sterker werd naar mate ik minder ging geloven in een vruchtbare toekomst bijgedragen aan een terugval. Waak hiervoor en houd jezelf, zeker in het begin, bezig met taken die geleidelijk oplopen in mate van uitdaging. Ook adviseer ik je om goed in contact te blijven met vrienden/familie & begeleider(s) zodat zij je kunnen helpen met het herkennen van signalen die je misschien zelf niet meteen doorhebt. De grootste valkuil voor de meesten is denk ik toch wel dat ze zichzelf, nadat het een periode goed is gegaan, langzaam beginnen te overschatten. Helaas kom je daar pas achter wanneer het te laat is, dus wees geduldig, dan kom je er wel.
Zij zien in de aarde een oneindige bron van kaas en botten.
Avatar gebruiker
Chrysopath
Always say less than necessary
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2151
Geregistreerd: di jun 14, 2011 2:25 am
Woonplaats: Pappa's SM-zolder

Re: Ik dacht dat ik nachtvlinder was maar ik ben een mot.

Berichtdoor Bokkie » vr okt 16, 2015 6:21 am

Hoi,

Val wat laat in, maar wat goed dat je wilt stoppen ook! een herkenbaar verhaal op sommige punten, speed is dan echt verslavend, kut is dat.Ivo schreef:Succes met het stoppen :) Het klinkt wel alsof het goed gaat komen.

Ik wilde hier nog even op inpikken:
Ik ben niet depressief


Dat kan zeker nog komen als je stopt... Het gaat terug weg, maar dat is (naast geen energie meer hebben) iets dat steeds terugkomt in verhalen van mensen die stoppen met pep.


Helemaal mee eens! [url][/url]

Het meeste is al gezegt maar ik heb misschien nog een paar tips.

probeer eerst te bedenken waar je het beste af kunt kicken, is het in een kliniek? Of thuis, en hoelang je een opname wilt en waar je naar toe gaat werken. dat helpt als je het echt niet meer weet. Als je misschien heel depressief bent. Doe dit desnoods nu je nog aan de pep zit, dan wil het nog wel eens makkelijker gaan.

Het helpt om je speed te gaan vervangen door iets gezonds leuks positiefs, misschien weet je niks, dan heb ik nog wel een enorm lange activiteiten lijst waar je tussen kan kijken, ik kan je m wel pb als ik m vinden kan, misschien kan ik m nog terug op Google vinden.

Als je je speed namelijk laat vervallen, en er komt niet iets voor terug waar je ook echt blij van wordt, of waar je op lange termijn echt gelukkig van wordt, pak je eerder terug naar de drugs want wat moet je anders zonder hobby? (het zal echt wel meer moeite kosten dan met speed)
Als je ervoor kiest thuis af te kicken, kan je lekker voor jezelf gaan koken bijv om de tijd te verdrijven, en het is gezond. Pompoenen zit bijv dat stofje van je serotonine in, de naam ff kwijt, en lekker gaan sp orten om de troep weer uit je lichaam te zweten. maar dat je het allemaal maar net leuk vinden.
Er zijn ook talloze kruiden die je kunnen ondersteunen tijdens onrust, gewone plantjes zonder hallucinerende werking, probeer niet naar verslavende medicatie uit te wijken wanneer je al erg verslavingsgrvoelig bent, tenzij je nog een andere verslaving deelt op dit moment, want dan heb je mischien toch iets nodig om een delirium te voorkomen bij het afkicken.

Kies je ervoor thuis af te kicken, ga dan wel even langs de ha voor een gezondheidscheck, al denk ik dat zeker de eerste 6 weken in een kliniek wel helpend zal zijn. Het is zo moeilijk als je in je eigen omgeving bent, de mensen om je heen kun je namelijk goed voor de gek houden, en de speed gaat er vaak snel in.
Kies er dan wel een die bij je past, je hebt verschillende programma's van verschillende periodes, eerst detox en aansluitend klinisch of dagbehandeling programma, of een speciaal therapie programma via het minnesota model. Verschillende soorten leefgroepen, vrijheden, gedeelde kamers, je hebt ook dubbele diagnose klinieken, voor als je ernaast echt psychische problemen hebt.daar kunnen ze je vaak wel goed helpen.

Sommige huisartsen kunnen je hiermee vast helpen, maar andere helaas echt niet , dus laat je niet zomaar ergens heen sturen!

Je kunt het wel, je hebt het al eerder gedaan!
“It is good to be a cynic~it is better to be a contented cat ~and it is best not to exist at all.
Avatar gebruiker
Bokkie
Newbie
Offline
 
Posts: 17
Geregistreerd: zo sep 27, 2015 3:16 am

Re: Ik dacht dat ik nachtvlinder was maar ik ben een mot.

Berichtdoor Adolf_Seeligmüller » di okt 27, 2015 6:28 pm

Ik zit helaas in net zo'n situatie, en niet voor 't eerst :s

Het is hierboven al kort genoemd maar ik vind het de moeite van het herhalen waard: Blijf goed eten en slapen. Zorg dat je minstens eens per dag een warme maaltijd naar binnen krijgt en een paar nachten in de week goed kan slapen.
Daarbij wil ik nog toevoegen dat het soms kan helpen om op te schrijven wat je voelt. Klinkt een beetje gay maar werkt verrassend confronterend. Schrijf tijdens een piek op wat er allemaal door je hoofd spookt en lees dit op een (relatief) nuchter moment terug. Dit kan helpen inzicht te krijgen in je eigen psyche en een eerste stap richting genezing zijn.

Sterkte.

PS: Voordat je naar een huisarts stapt misschien goed om te weten: ikzelf ben enkele jaren geleden naar een huisarts gegaan en vertelde dat ik moeite had om van de uppers af te blijven (was toen ethylfenidaat). Dit leidde tot een aantekening in mijn patientendossier waardoor ik geen middelen meer krijg die eventueel verslavend kunnen zijn (lees: benzodiazepines) zelfs wanneer ik deze echt nodig heb.
Ik zeg niet dat je geen hulp moet zoeken maar direct contact opnemen met een gespecialiseerde kliniek in combinatie met aanvullende zorgverzekering levert waarschijnlijk meer op dan een bezoekje aan de huisarts. Wederom, dit is mijn ervaring, misschien is jouw huisarts anders.
''Aan het hoofd der bedwelmende middelen staat de morphine. Het groote gevaar om in het tot gewoonte maken van het gebruik van dit middel te vervallen, ligt in de lafheid van de tegenwoordige menschen.''
-Adolf Seeligmüller (1891)

''Coca is a far more potent and far less harmful stimulant than alcohol, and its widespread utilization is hindered at present only by its high cost.''
-Sigmund Freud (1884)
Avatar gebruiker
Adolf_Seeligmüller
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 327
Geregistreerd: di okt 27, 2015 4:44 pm

Re: Ik dacht dat ik nachtvlinder was maar ik ben een mot.

Berichtdoor Ctrl » do okt 29, 2015 4:16 am

Dag lieve mensen, even van de bol verdwenen, hier ben ik weer! En hoe! Clean! Jawel, 'al' vier dagen. Het afbouwen lukte me niet omdat ik me bleef omringen met de verkeerde mensen (pep halen) en omdat ik mezelf steeds smoesjes wijsmaakte eens het op was.
Laatst bijgewerkt door Ctrl op wo jun 29, 2016 8:00 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
Ik wroet hier op aarde maar leef graag in de wolken.
Avatar gebruiker
Ctrl
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 25
Geregistreerd: za okt 10, 2015 11:16 am

Re: Ik dacht dat ik nachtvlinder was maar ik ben een mot.

Berichtdoor Ctrl » do okt 29, 2015 4:30 am

Adolf_Seeligmüller schreef:Ik zit helaas in net zo'n situatie, en niet voor 't eerst :s

Ik ken het gevoel! Dit is bij mij al herhaaldelijke keren kopzorg geweest. Maar nooit eerder is het me gelukt er zonder vriendje, zonder afbouwsysteem (of hulp van de dokter), gelukt me er van los te wrikken. Ik denk dat het 'loslaten' een zeer grote rol speelt in je manier van denken of althans het verlangen ernaartoe! Eens goed je roes uitslapen en er niet mee opnieuw beginnen. Maar ja ik praat alsof ik al jaaaaren gestopt ben. Mijn lichaam is tenslotte ook nog maar een paar dagen speedvrij! Maar in mijn geval is dit schrijvenswaardig! Hehe, ik weet wat je bedoelt! En ik heb zo al een dagboekje of 7 volgekrabbeld. Soms geraak ik gedegouteerd van mezelf als ik de situaties herlees waarin ik me dat moment bevond. Ik hoop voor jou dat je ergens je voorbeeld ziet in mij. (nogmaals --> groupie) maar dan voelen we ons beiden sterker, toch? Als we weten dat we niet alleen delen in dit 'lot'. Ik geloof daar wel in!
Ik wroet hier op aarde maar leef graag in de wolken.
Avatar gebruiker
Ctrl
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 25
Geregistreerd: za okt 10, 2015 11:16 am

Re: Ik dacht dat ik nachtvlinder was maar ik ben een mot.

Berichtdoor Ctrl » do okt 29, 2015 4:32 am

Adolf_Seeligmüller schreef:Ik zeg niet dat je geen hulp moet zoeken maar direct contact opnemen met een gespecialiseerde kliniek in combinatie met aanvullende zorgverzekering levert waarschijnlijk meer op dan een bezoekje aan de huisarts. Wederom, dit is mijn ervaring, misschien is jouw huisarts anders


Inderdaad, heb ik aan de levende lijve ondervonden. De hulp die moet er direct zijn, en ook met constant toezicht. Dat gevoel heb ik inderdaad ook.
Ik wroet hier op aarde maar leef graag in de wolken.
Avatar gebruiker
Ctrl
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 25
Geregistreerd: za okt 10, 2015 11:16 am

Re: Ik dacht dat ik nachtvlinder was maar ik ben een mot.

Berichtdoor Ctrl » do okt 29, 2015 4:34 am

Ohja en dat van die exschoonmoeder zeg ik maar bij als voorbeeld om de ernst van mijn situatie te schetsen! It is what it is, jammer genoeg.
Ik wroet hier op aarde maar leef graag in de wolken.
Avatar gebruiker
Ctrl
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 25
Geregistreerd: za okt 10, 2015 11:16 am

Re: Ik dacht dat ik nachtvlinder was maar ik ben een mot.

Berichtdoor djeemen » do okt 29, 2015 9:05 pm

Leuke quadruple post, en gefeliciteerd met het clean zijn!
Perspectief is alles.
djeemen
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 620
Geregistreerd: di apr 29, 2014 12:29 pm

Re: Ik dacht dat ik nachtvlinder was maar ik ben een mot.

Berichtdoor Ctrl » vr okt 30, 2015 3:19 am

djeemen schreef:Leuke quadruple post, en gefeliciteerd met het clean zijn!

Ja, ik was wat enthousiast over het nieuwtje! :) thanks!
Ik wroet hier op aarde maar leef graag in de wolken.
Avatar gebruiker
Ctrl
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 25
Geregistreerd: za okt 10, 2015 11:16 am

Re: Ik dacht dat ik nachtvlinder was maar ik ben een mot.

Berichtdoor Caine » za okt 31, 2015 11:43 pm

Ctrl schreef:En ik heb al de troep in het toilet doorgespoeld. Ik ben me sindsdien bewust van m n dagen, mn bezigheden en ik moet zeggen; ik lach, ik werk, ik slaap?, ik voel me goed in mn vel! Het lijkt wel of het geluk me toelachte, en ik gewoon eens mooi teruglachte ipv het te grijpen. Nu hoop ik het gewoon vol te houden! Maar dat begint bij het niet toegeven aan de gedachte; "ach, het blijft maar bij ene keer." En ik wil het ook niet meer! In verschiet van mezelf dat ik het zo bezie en zo hard meen maar dat geeft me tegelijkertijd zooooo'n gelukzalig gevoel. De wereld ligt aan m n voeten! En ipv ermee te spelen, zal ik er mee lopen! Echt! :rock:


Als je je zo goed in je vel voelt zonder, hoop ik van harte dat je eraf kunt blijven.
Sterkte, en het beste! :blowkiss:
Alles verandert, niets blijft (Heraclitos)
Avatar gebruiker
Caine
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 55
Geregistreerd: vr jul 10, 2015 9:15 pm
Woonplaats: Niemandsland

Vorige

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Verslaving - Uppers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner