Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Is mijn speedgebruik problematisch?

Ben je verslaafd aan speed, coke, mdma of een andere stimulant? Wil je info over dit type verslavingen? Hier moet je zijn.

Is mijn speedgebruik problematisch?

Berichtdoor WinnieDePoeh » za jun 17, 2017 4:38 am

Hallo allemaal,

Een beetje een rare vraag om te stellen aan jullie, maar ik wilde dit toch vragen.

Sinds ongeveer juni of juli 2016 heb ik voor het eerst speed gesnoven. Ik had daarvoor alleen nog xtc gedaan maar ik was nieuwsgierig naar speed. Het werd me afgeraden om te doen maar ik heb het toch met een vriend van mijn geprobeerd.

Ik denk vanaf de eerste keren gebruik dat ik al dacht van: Ja, dit vind ik lekker. Ik heb talloze drugs daarna gebruik maar allemaal niet veel gedaan (behalve XTC, en een tijdje wat coke geprobeerd maar na een paar keer halen vond ik het toch zn geld niet waard.)

Ik probeerde veel nieuwe drugs maar speed bleef heel subtiel in mn hoofd hangen, niet dat ik het heel graag wilde maar ik vind/vond dat wel de lekkerste drug.

Ik ging naar een crisisopvang, daarvoor, tijdens, en een aantal weken daarna heb ik heel veel speed gesnoven. Ik viel af, deed het af en toe door de weeks maar vooral in het weekend.

Toen ik een vriend kreeg ging ik minderen, af en toe een weekendje thuis met hem dus geen rede om speed te gebruiken, ik heb in die tijd weinig gebruikt, een keer ketamine en MDMA, voor de rest niets.


Inmiddels is het uit met mijn vriend, ben ik een weekje op vakantie geweest (daar ben ik erg van opgeknapt, ik heb borderline en ik had daar tijd om rustig en nuchter na te denken over mijn leven. Ik ging niet meer naar school al bijna een jaar vanwege mn emotionele toestand) en daar ben ik opgeknapt.

Ik ga nu netjes mn 2 uur per dag naar school (aangepast rooster omdat ik de prikkels van een hele schooldag nog niet kan hebben), ik heb ergens gesolliciteerd, gebruik niet meer doordeweeks, ben een stuk minder depressief en mijn emotieregulatie gaat beter, thuissituatie is een wereld van verschil want ik ben vaker thuis en dat vind mijn moeder ook fijn dat ik niet hele dagen weg ben. Ik heb ook de behoefte om gewoon wel eens thuis te zijn na al die maanden in een soort achtbaan geleefd te hebben.

Sinds ik terug ben van vakantie (ongeveer 2 weken geleden) heb ik bijna elke dag geblowd en in alle 2 de weekenden speed gebruikt. Ik schrijf dit nu in het tweede weekend dus ik weet niet hoe dit afloopt, maar vorig weekend ging prima. Ik nam alleen de dag daarna een heel klein beetje bij maar daar bleef het bij. En ik was gewoon vrolijk de rest van de week, geen woedeuitbarstingen. Ik heb me er een beetje overheen kunnen zetten dat brak zijn erbij hoort en dat het niet het einde van de wereld is en dat ik daar zeker niet verdrietig over moet zijn dat ik weer een dag heb ''verkloot''.

Ik probeer minder te nemen, ookal vind ik dat moeilijk als het voor me ligt. Als het me wordt aangeboden dan neem ik het eigenlijk gewoon (in het weekend). Er zit toch iets onweerstaanbaars in ookal kan ik nu wel grenzen stellen.

Ik had een gram gekocht vanavond, en iemand wilde de rest kopen (ik had er al van gebruikt). Met alle pijn en moeite, tegenstrijdigheid in mn hoofd en gedachtes die zeggen: '' Anders heb je morgen niks meer om je op te frissen '' waren super moeilijk om te weerstaan maar ik heb het toch weggedaan. Daar ben ik trots op.


Mijn vraag is, zoals ik nu bezig ben, vind ik het een mega verbetering met vroeger, ik sta er ook veel anders in. Maar ik ben benieuwd hoe het voor een buitenstaander overkomt. En ik ben benieuwd of jullie het idee hebben of ik weer ga terugvallen. Ik vraag dit omdat ik er misschien geen realistische kijk op heb.

Alvast bedankt

Doegg


Nog een kleine toevoeging: Ik heb sinds kort een coach bij de Brijder die me helpt naar school te gaan, met me praat als een psycholoog en gesprekken voor mij en mijn moeder. Dus ik ben bezig om mezelf meer in de hand te houden!


En nog eentje : (haha sorry voor deze lange post trouwens) ik ben ook een beetje bang dat als ik werk heb en weer gewoon naar school ga dat ik speed als een beloning ga gebruiken, omdat het best allebei hele grote stappen voor me zijn (please dont judge, ik loop sinds de basisschool bij ziekenhuizen en daarna ging t psychisch niet goed, ik ben bijna nooit naar school gegaan en ben ook een beetje angstig voor school, en heel onzeker om te gaan werken). Maargoed, ik weet hoe ik in elkaar steek, maar ik hoop dat ik zo sterk in mijn schoenen sta inmiddels om dat niet te doen.
WinnieDePoeh
Newbie
Offline
 
Posts: 10
Geregistreerd: zo jan 15, 2017 11:17 pm

Re: Is mijn speedgebruik problematisch?

Berichtdoor banaantje123 » za jun 17, 2017 5:49 am

Het klinkt alsof je op de goede weg bent, werk, school etc. Super goed van je!

Zolang je het gevoel vast kan houden en ook de dingen blijft waarmaken die je benoemt, zou ik het geen verslaving noemen, maar ik denk dat je wel een ''band'' hebt met de drug, dus als ik jou was zou ik proberen af te bouwen, hoe moeilijk dat ook is.

Ik lees ook dat je borderline hebt. Ik heb veel gelezen en ook mensen gezien met bordeline en een drugsprobleem, waarvan speed toch wel de meest gebruikte drugs is onder (het klinkt zo lullig) borderliners. De symptomen zijn een laag zelfbeeld, zwart-wit denken, somber, moe. Deze symptomen worden weggehaald door speed, ik denk dat daar de valkuil ligt. Je zegt er nu veel beter mee om te kunnen gaan en niet roekeloos alles altijd en overal maar te nemen en niet na te denken, dat vind ik knap maar pas op dat je inderdaad excuses gaat verzinnen omdat het zoveel beter met je gaat.

Wat ik denk: Ik denk dat je niet verslaafd bent, wel een ''emotionele band'' hebt met de drugs en dus moet oppassen op zo'n terugval in de tijd dat je op de crisisopvang zat.

Blijf positief, realistisch kijken naar de situatie en er trots op te zijn dat je nu alleen in het weekend iets gebruikt, daar mag je jezelf een schouderklopje voor geven vind ik. Probeer af te bouwen is mijn laatste tip ;)


Veel succes!
banaantje123
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 69
Geregistreerd: di jan 03, 2017 3:01 am

Re: Is mijn speedgebruik problematisch?

Berichtdoor Kip » za jun 17, 2017 12:17 pm

Het ligt vooral aan jezelf of je het problematisch vindt of niet, toch? Word je als gevolg van speedgebruik belemmerd op welk vlak dan ook? Zo ja, denk ik dat het een probleem is. Je verhaal komt enigszins over alsof je leven nu even niet zo lekker loopt. Speed is dan heel verleidelijk maar het gaat ook veel sneller "mis" dan je verwacht en dan zit je er ineens dagelijks aan.
Wees vooral voorzichtig en eerlijk tegen jezelf welk effect speed heeft op je leven!
Hypnotized.
Avatar gebruiker
Kip
Pro mod
Moderator
Offline
 
Posts: 1803
Geregistreerd: di maart 29, 2016 8:24 pm
Woonplaats: The Happy World Of Haribo

Re: Is mijn speedgebruik problematisch?

Berichtdoor WinnieDePoeh » za jun 17, 2017 12:28 pm

Kip schreef:Het ligt vooral aan jezelf of je het problematisch vindt of niet, toch? Word je als gevolg van speedgebruik belemmerd op welk vlak dan ook? Zo ja, denk ik dat het een probleem is. Je verhaal komt enigszins over alsof je leven nu even niet zo lekker loopt. Speed is dan heel verleidelijk maar het gaat ook veel sneller "mis" dan je verwacht en dan zit je er ineens dagelijks aan.
Wees vooral voorzichtig en eerlijk tegen jezelf welk effect speed heeft op je leven!


Ja, maar ik wilde ook graag de mening van iemand als buitenstaander horen. Speed belemmerd me op dit moment niet, heb alleen een kater (waar ik beter mee kan leven) en mijn zelfbeeld wat al verschrikkelijk laag is, wordt nog lager. Ik kan daarmee leven 1 of 2 dagen, maar mijn angst is dat het blijft hangen, en dat wil ik niet nu het echt beter met me gaat.

Dankjewel voor je reactie!
WinnieDePoeh
Newbie
Offline
 
Posts: 10
Geregistreerd: zo jan 15, 2017 11:17 pm

Re: Is mijn speedgebruik problematisch?

Berichtdoor Poseidon » za jun 17, 2017 1:38 pm

WinnieDePoeh schreef:mijn zelfbeeld wat al verschrikkelijk laag is, wordt nog lager.


Door wat je hier aanstipt zou je er beter een punt achter kunnen zetten. Amfetaminegebruik in combinatie met een laag zelfvertrouwen, daar komt niks goeds van.
Na elke rush zal je zelfbeeld nog dieper dalen.

Als je wat moois van je leven wilt maken en op zoek naar mentale stabiliteit bent, zou ik vaarwel tegen de speed zeggen.
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Is mijn speedgebruik problematisch?

Berichtdoor Spectrum » za jun 17, 2017 1:58 pm

Je verhaal klinkt voor mij best positief. Of het problematisch is of niet, kun je eigenlijk alleen zelf bepalen. Ik vind het persoonlijk niet echt problematisch klinken, maar dat ligt natuurlijk helemaal aan wat je gewend bent. (Ik heb het wel eens bonter gemaakt, al zijn onze situaties natuurlijk niet te vergelijken)

Het klinkt alsof je je in ieder geval bewust bent van de risico's en mogelijke valkuilen. Blijf heel bewust ermee omgaan en vraag hulp wanneer je merkt dat je gebruik erger wordt. Mocht je je te veel zorgen maken hierover of van jezelf weten dat je je gebruik niet in de hand kunt houden, is het beter om er meteen helemaal mee te stoppen.
“I desire to be with you. I miss you. I feel lonely when I can't see you. I am obsessed with you, fascinated by you, infatuated with you. I hunger for your taste, your smell, the feel of your soul touching mine.”
Avatar gebruiker
Spectrum
Donateur
Offline
 
Posts: 1092
Geregistreerd: di mei 10, 2016 7:22 am

Re: Is mijn speedgebruik problematisch?

Berichtdoor Maus » za jun 17, 2017 3:16 pm

Als je pep gebruikt, hoeveel dan ongeveer per dag?

Soms wordt pep gebruikt als zelfmedicatie bij psychiatrische problemen. Puur om je beter te voelen.

Ik krijg het van m'n psychiater, ook om me beter te voelen en tegen depressie. Het werkt en de dosering is beperkt: 12,5 Mg Dexamfetamine per dag.

Mijn conclusie: als je je er goed door voelt, de dosering erg laag is én je weet je in te houden; dan doorgaan. Anders Poseidon's advies, imo. Bovenstaande voorwaarden zijn voor weinigen weggelegd... :roll:

Sterkte! 8-)
Maus schreef:Wees liev voor elkaar en leef in vrede :stoned:


Albert Einstein schreef:
Der hauptgrund für stress ist der tägliche kontakt mit idioten...


Leo Gura schreef:
Society is an amusementpark for the ego to distract you from your truth...
Avatar gebruiker
Maus
RIP lieve Poseidon...
Donateur
Offline
 
Posts: 10205
Geregistreerd: vr mei 18, 2012 10:53 am
Woonplaats: Vrijstaat www.drugsforum.info

Re: Is mijn speedgebruik problematisch?

Berichtdoor Savage » za jun 17, 2017 3:59 pm

Ik vind dat je goed bezig bent qua school enzo, dat allereerst.

Om even kort van stof te blijven, over het algemeen is speed een enorme bitch die je in je reet naait als je even niet kijkt.
Of te wel ; zo in het weekend gebruiken kan best maar er komt een moment dat je heel naief, als je brak bent bijvoorbeeld, je doordeweeks een keer neemt. En dán gaat het vaak mis. (Zo ging het bij mij, en heel veel anderen, mis en gebruiken tot op de dag van vandaag dagelijks) hou dat in ieder geval in je achterhoofd, dat je die weekend-doordeweeks als werkpaard-gebruiken grens niet overgaat.
Avatar gebruiker
Savage
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 735
Geregistreerd: vr aug 09, 2013 10:52 am

Re: Is mijn speedgebruik problematisch?

Berichtdoor Poseidon » za jun 17, 2017 6:06 pm

+1000 :hulde:
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Is mijn speedgebruik problematisch?

Berichtdoor Druks » za jun 17, 2017 6:11 pm

Ik vind borderline en drugs gebruik echt geen combinatie. Ik zou er heel erg mee oppassen en liever gewoon helemaal niet gebruiken. Succes.
Avatar gebruiker
Druks
huba buba
Moderator
Offline
 
Posts: 7151
Geregistreerd: ma nov 26, 2012 10:06 pm

Re: Is mijn speedgebruik problematisch?

Berichtdoor Amvitamientje » za jun 17, 2017 6:41 pm

Gebruik je antidepressiva en/of antipsychotica tegen je bordeline persoonlijkheidsstoornis?
Hans Teeuwen schreef:Belediging is voor sommige mensen ook gewoon een waarheid die ze liever niet willen horen.
Avatar gebruiker
Amvitamientje
Moderator
Offline
 
Posts: 3910
Geregistreerd: di nov 17, 2015 8:32 am
Woonplaats: Kielce

Re: Is mijn speedgebruik problematisch?

Berichtdoor WinnieDePoeh » za jun 17, 2017 7:04 pm

Poseidon schreef:
WinnieDePoeh schreef:mijn zelfbeeld wat al verschrikkelijk laag is, wordt nog lager.


Door wat je hier aanstipt zou je er beter een punt achter kunnen zetten. Amfetaminegebruik in combinatie met een laag zelfvertrouwen, daar komt niks goeds van.
Na elke rush zal je zelfbeeld nog dieper dalen.

Als je wat moois van je leven wilt maken en op zoek naar mentale stabiliteit bent, zou ik vaarwel tegen de speed zeggen.


Dat wil ik ook graag, maar af en toe blijft het in mijn hoofd spoken en spreek ik mezelf toe dat ik gewoon positief ga blijven in de hoop dat het werkt.

Ik blijf er excuses voor verzinnen waarom het wel kan omdat ik het zo lekker vind.
WinnieDePoeh
Newbie
Offline
 
Posts: 10
Geregistreerd: zo jan 15, 2017 11:17 pm

Re: Is mijn speedgebruik problematisch?

Berichtdoor WinnieDePoeh » za jun 17, 2017 7:08 pm

Maus schreef:Als je pep gebruikt, hoeveel dan ongeveer per dag?

Soms wordt pep gebruikt als zelfmedicatie bij psychiatrische problemen. Puur om je beter te voelen.

Ik krijg het van m'n psychiater, ook om me beter te voelen en tegen depressie. Het werkt en de dosering is beperkt: 12,5 Mg Dexamfetamine per dag.

Mijn conclusie: als je je er goed door voelt, de dosering erg laag is én je weet je in te houden; dan doorgaan. Anders Poseidon's advies, imo. Bovenstaande voorwaarden zijn voor weinigen weggelegd... :roll:

Sterkte! 8-)


Vroeger was het doordeweeks 1 of 2 lijntjes en in het weekend ging er een half grammetje op een avond door mn neus.

Nu gebruik ik dus alleen in het weekend en is het wel minder geworden (weet niet precies hoeveel) maar ik vind het heel moeilijk om niet elk kwartier een klein beetje bij te nemen.

Maar ik denk dat ik je tip ga onthouden, dat zou ook beter voor me zijn.
WinnieDePoeh
Newbie
Offline
 
Posts: 10
Geregistreerd: zo jan 15, 2017 11:17 pm

Re: Is mijn speedgebruik problematisch?

Berichtdoor WinnieDePoeh » za jun 17, 2017 7:10 pm

Amvitamientje schreef:Gebruik je antidepressiva en/of antipsychotica tegen je bordeline persoonlijkheidsstoornis?


Nee, ik heb seroquel gehad (maar dat heb ik niet meer) maar gebruikte het af en toe nog om in slaap te komen nadat ik gebruikt had.
WinnieDePoeh
Newbie
Offline
 
Posts: 10
Geregistreerd: zo jan 15, 2017 11:17 pm

Re: Is mijn speedgebruik problematisch?

Berichtdoor Poseidon » zo jun 18, 2017 6:16 pm

Stop der nou maar mee. Speed is een glijdende schaal. Je wilt echt niet in al die rampzalige fasen die uit het gebruik voortvloeien terecht komen. Geloof me, voor je er erg in heb ben je in een wrak veranderd dat zich niet eens kan herinneren wie hij was.

speed/de-verschillende-fases-bij-speedgebruik-t40.html
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Is mijn speedgebruik problematisch?

Berichtdoor 618157 » zo jun 18, 2017 7:16 pm

Poseidon schreef:
WinnieDePoeh schreef:mijn zelfbeeld wat al verschrikkelijk laag is, wordt nog lager.


Door wat je hier aanstipt zou je er beter een punt achter kunnen zetten. Amfetaminegebruik in combinatie met een laag zelfvertrouwen, daar komt niks goeds van.
Na elke rush zal je zelfbeeld nog dieper dalen.

Als je wat moois van je leven wilt maken en op zoek naar mentale stabiliteit bent, zou ik vaarwel tegen de speed zeggen.

Dit heeft mij ook zeker geen goed gedaan, precies zoals Poseidon je het omschrijft, speed is leuk, maar link spul, als ik je verhalen zo lees Winnie dan denk ik beter minder je drastisch of stop je gewoon een hele poos, of helemaal.
iig succes
Avatar gebruiker
618157
DF Maniac
Offline
 
Posts: 7622
Geregistreerd: di jul 26, 2016 8:03 am

Re: Is mijn speedgebruik problematisch?

Berichtdoor Kip » ma jun 19, 2017 1:14 am

Je zegt zelf al dat je constant excuses aan het maken bent om je gebruik goed te praten. Je moet je toch zelf ook wel beseffen dat dit een mega rode vlag is? Kappen dus, nu het je nog zelfstandig lukt!
Hypnotized.
Avatar gebruiker
Kip
Pro mod
Moderator
Offline
 
Posts: 1803
Geregistreerd: di maart 29, 2016 8:24 pm
Woonplaats: The Happy World Of Haribo

Re: Is mijn speedgebruik problematisch?

Berichtdoor Johan » ma jun 19, 2017 9:22 am

Het lijkt erop dat je het nu enigszins onder controle hebt. Maar je hebt bijna alle ingrediënten die ervoor kunnen zorgen dat het gigantisch mis gaat:
- Gebruik goed praten
- Snel emotioneel (verleidelijk om dan wat te pakken)
- Bordeline hebben helpt denk ik ook niet echt mee
- Speed blijft subtiel in je hoofd hangen
- Je neemt de katers al voor lief.
- Het kost je al moeite om je dope te verkopen. Dit laat zien hoe diep het zit.

Ik denk dat als er een aantal negatieve dingen gebeuren in je leven het behoorlijk moeilijk gaat worden om je rug recht te houden. Beter bouw je nu af aangezien je thuis situatie nu redelijk stabiel is.

Succes!
Avatar gebruiker
Johan
Wipkip Specialist
Moderator
Offline
 
Posts: 6922
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 9:12 pm
Woonplaats: Onder zeeniveau

Re: Is mijn speedgebruik problematisch?

Berichtdoor psychedelic23 » di dec 12, 2017 6:08 am

Poseidon schreef:
WinnieDePoeh schreef:mijn zelfbeeld wat al verschrikkelijk laag is, wordt nog lager.


Door wat je hier aanstipt zou je er beter een punt achter kunnen zetten. Amfetaminegebruik in combinatie met een laag zelfvertrouwen, daar komt niks goeds van.
Na elke rush zal je zelfbeeld nog dieper dalen.

Als je wat moois van je leven wilt maken en op zoek naar mentale stabiliteit bent, zou ik vaarwel tegen de speed zeggen.


Sluit ik me bij aan Poseidon, kort en krachtig, en de omgekeerde stelling zelfs degenen die mentale stabiliteit hebben, werk, gezin en kinderen ook die blijven er beter af.
Dus wie heeft er in feite echt baat bij speed? is de prangende eigenlijk retorische vraag.
psychedelic23
Experimenterende Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 46
Geregistreerd: vr jul 14, 2017 8:34 pm

Re: Is mijn speedgebruik problematisch?

Berichtdoor psychedelic23 » di dec 12, 2017 6:14 am

mss degenen die er hun carriere en succes aan te danken hebben , bv deelder, zie je die nu stoppen?
Tuimeld in 1 als ngebroken man net als die lieve herman opt laatst,
denk niet dat er nog veel speedkunstenaars zullen opstijgen , en voor velen liep het raar af, c v vaandeldrager bv, brood,
ook van doorn moest op den duur zen selfkickkunsten nbeetje gaan kalmeren , wegens nvergroot hart en gewichtsverlies.
Philip k , dick, jean paul sartre, lemmy kilmister, en jack kerouac , william burroughs en zen zoon ;ook de poeet allen ginsberg en adolf hitler zagen allemaal wel in dat nleven volop aan de pep ook zeer veer nadelen bevat.
psychedelic23
Experimenterende Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 46
Geregistreerd: vr jul 14, 2017 8:34 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Verslaving - Uppers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Royal Queen Seeds banner