Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Nuttige informatie verslavingszorg

Wil je iets kwijt over je verslaving, heb je een vriend die te veel neemt, of zoek je steun bij het stoppen?
Alles wat met verslavingen te maken heeft hoort hier, of het nu drugs-gerelateerd is of niet.

Nuttige informatie verslavingszorg

Berichtdoor Dione » ma feb 21, 2011 9:01 pm

Hieronder vind je de url's van de meest bekende verslavingsinstellingen en hulpgroepen. Mocht je een toevoeging hebben, meld het dan gewoon in dit topic, dan pas ik het aan.

Trimbos-instituut
Het Trimbos-instituut is het landelijk kennisinstituut voor geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke zorg. De missie van het instituut is: kennis over geestelijke gezondheid creëren en doen toepassen in beleid en praktijk van de geestelijke gezondheidszorg, de verslavingszorg en de maatschappelijke zorg. Het Trimbos-instituut is in 1996 ontstaan door fusie van het Nederlands centrum Geestelijke volksgezondheid (NcGv) en het Nederlands Instituut voor Alcohol en Drugs (NIAD).

Kerntaken van het Trimbos-instituut:

* Beleidsmakers, politici en professionals informeren over de geestelijke gezondheid van de Nederlandse bevolking.
* Monitoren en signaleren van psychische en verslavingsproblemen
* Onderzoek doen naar de organisatie, toegankelijkheid, kwaliteit en effectiviteit van preventie en hulpverlening.
* Ontwikkelen van nieuwe methoden, protocollen, richtlijnen en programma's voor preventie, behandeling en organisatie van de zorg.
* Cursussen en trainingen geven op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg en de verslavingszorg, om hulpverleners te ondersteunen bij de verbetering van de kwaliteit van hun werk.
* Voorlichting geven over psychische problemen en over alcohol en drugs.

Internet : http://www.trimbos.nl

Adressen verslavingszorg Nederland

Tactus
Regio Overijssel, Flevoland & Gelderland met vestigingsplaatsen in: Zwolle, Almelo, Hengelo, Deventer, Apeldoorn, Zutphen, Enschede, Warnsveld, Rekken, Vaassen, Lelystad, Harderwijk, Almere en Beneden Leeuwen. Voor de exacte locaties en overige informatie; zie de website.

Internet: http://www.tactus.nl/

Verslavingszorg Noord Nederland
Regio Groningen, Drenthe & Friesland met vestigingsplaatsen in: Assen, Emmen, Hoogeveen, Eelde, Paterswolde, Groningen, Delfzijl, Winschoten, Hoogezand-Sappermeer, Veendam, Leeuwarden, Drachten, Sneek en Franeker. Voor de exacte locaties en overige informatie; zie de website.

Internet: http://www.vnn.nl/

Brijder
Brijder is te vinden in de regio Noord-Holland & zuid-Holland met vestigingsplaatsen in: Alkmaar, Beverwijk, Den Helder, Haarlem, Hoorn, Purmerend, Zaandam, Alphen a/d Rijn, Delft, Den Haag, Gouda, Katwijk, Leiden, Lisse, Schoonhoven, Rotterdam en Zoetermeer. Voor de exacte locaties en overige informatie; zie de website.

Internet: http://www.brijder.nl/

Jellinek
Jellinek is gevestigd in Amsterdam. Via de site kun je je ook aanmelden voor online zelfhulp en voor online hulp dmv chatten met een begeleider. Op dit moment is de zelfhulp alleen mogelijk voor alcohol, cannabis, cocaine, tabak en gokken. Chatten met de begeleider is mogelijk voor alcohol en cannabis verslavingen.

Internet: http://www.jellinek.nl/behandeling/aanmelding/

Emergis
Emergis is gevestigd in het Oosterscheldegebied (De Bevelanden, Schouwen-Duiveland, Tholen), Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen in de regio Zeeland. Voor meer informatie en de adressen kun je kijken op de website.

Internet: http://www.emergis.nl/?q=locaties

Centrum Maliebaan
Vestigingen zijn te vinden in de regio Utrecht, namelijk in: Amersfoort, Den Dolder, Nieuwegein, Nijkerk, Utrecht, Veenendaal en Woerden. Voor meer informatie en de adressen kun je kijken op de website.

Internet: http://www.centrummaliebaan.nl/

Bouman GGZ
Boumand GGZ is gevestigd in de regio Zuid-Holland, te Rotterdam, Dordrecht, Spijkenisse en Vlaardingen. Het inschrijfformulier en de adressen zijn te vinden op de website.

Internet: http://www.boumanggz.nl/

Novadic Kentron
In de regio Brabant & Limburg met vestigingen in: Vucht, Bergen op Zoom, Boxtel, Breda, Cuijk, Den Bosch, Eindhoven, Helmond, Oss, Roosendaal, Tilburg, Uden. Zie de website voor meer info.

Internet: http://www.novadic-kentron.nl/

Iris Zorg
Iris Zorg is is een organisatie voor verslavingszorg en maatschappelijke opvang, gevestigd in de regio midden Nederland. Je kunt Iris Zorg vinden op zestig locaties in Gelderland, een deel van Overijssel en Flevoland. Kijk voor meer informatie en de adressen op de site.

Internet: www. iriszorg.nl

Hulpgroepen

Narcotics Anonymous / Anonieme verslaafden
De groepen richten zich op mensen met ernstige verslavingsproblemen die het verlangen hebben met het gebruik te stoppen. Herstel bij NA richt zich inmiddels meer op verslaving en verslavingsgedrag dan op gebruik van specifieke drugs. Er zijn groepsbijeenkomsten in Amsterdam, Bunschoten-Spakenburg, Den Haag, Hilversum, Rotterdam, Volendam en Zutphen.

T: 020 66 26 307
Internet: http://www.na-holland.nl

Nar-Anon Nederland
De groep richt zich op familie en verwanten van verslaafden. Met behulp van een 12-stappenprogramma wordt gewerkt aan het herstel van de effecten van leven met een verslaafde. Anonimiteit en gelijkheid zijn belangrijke grondslagen van onze tradities.
Op dit moment zijn er twee bijeenkomsten in Nederland.
Amsterdam
Elke zaterdag van 20:00 - 21:30
Op dit moment tijdelijk:
Mentrum / Inforsa
Locatie Vlaardingenlaan
Vlaardingenlaan 3-5 (ingang rechts van het gebouw)
1059 GL Amsterdam

Vanaf 2 November 2013 weer:
Jellinek Huis
Kamer 01B10
Jacob Obrechtstraat 92
1071 KG Amsterdam

Tilburg
Elke woensdag van 20:00-21:30
Buurtcentrum De Spil
Heikestraat 54
5021 GV Tilburg

Voor meer informatie:
website: http://www.nar-anon.nl
email: info@nar-anon.nl
Tel. 030 - 63 77 801 / Mobiel 06 - 3 38 35 35

Buitenveldert Werkgroepen
De groepen richten zich op iedereen die kiest om vrij van zijn verslaving te leven. Ze zijn niet op een specifieke verslaving gericht. Er zijn groepen in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden en
Den Haag.

Stichting Zelfhelp Amsterdam
Postbus 1
1520 AA Wormerveer
T : 075 64 01 634
Internet: http://www.zelfhelp.nl

Cocaine Anonymous
De CA richt zich op mensen die willen stoppen met het gebruik van cocaïne en alle andere drugs en alcohol. Er zijn groepen in Amsterdam en Den Haag.

T: 06 17 84 87 87
Internet: http://www.ca-holland.org

Anonieme Alcoholisten
AA is gericht op mensen met ernstige drankproblemen die het verlangen hebben te stoppen met drinken. Er zijn ruim 200 groepen in ons land. Zij komen in vrijwel elke wat grotere gemeente
voor.

Postbus 2633
3000 CP Rotterdam
Internet: http://www.aa-nederland.nl

Al-Anon Familiegroepen
Groepen voor familie en verwanten van alcoholisten, inclusief groepen voor volwassen kinderen (ACA) en kinderen in de tienerleeftijd (Alateen).

Postbus 3007
2800 CC Gouda
T: 024 3504145
T: 0523 267266
T: 06 10271339
Internet: http://www.al-anon.nl

Landelijke Stichting Ouders en Verwanten van Druggebruikers (LSOVD)
De LSOVD richt zich op familieleden van drugsgebruikers. Er zijn groepsbijeenkomsten in een groot aantal plaatsen in ons land.

Postbus 12132
3501 AC Utrecht
T: 0900 5152244 (hulpdienst)
T: 030 2544300
Internet: http://www.lsovd.org

Stichting Coke van Jou
De stichting is een steunpunt voor partners, familie en vrienden van (drugs) verslaafden. Op de website is gratis online advies in te winnen en er is en chatbox voor lotgenoten. Tevens is er elke zes weken een Open Dag, waar diverse soorten hulp wordt angeboden aan mensen die leven in de directe nabijheid van een verslaafde. Elke donderdagavond om 20:00 uur komt de zelfhulpgroep 'Coke van jou' bijelkaar in het Mirror Centre.

Post- en bezoekadres:
Brouwersgracht 224
1013 HE Amsterdam
T: 06 42223738
E: info@cokevanjou.nl
Internet: http://www.cokevanjou.nl
Voor andere zelfhulpgroepen zie de website van de Stichting Zelfhulp en Verslaving
http://www.zelfhulpverslaving.nl.
Hier is een overzicht te vinden van alle soorten zelfhulpgroepen vwb verslaving, zowel voor de gebruiker als zijn omgeving (familie, vrienden). Deze zijn ook per regio op te zoeken.
Deze site wordt regelmatig bijgehouden.
Flameon schreef:Mercie Boekoe!
Avatar gebruiker
Dione
Original DF Queen
Donateur
Offline
 
Posts: 1734
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:11 am

Re: Nuttige informatie verslavingszorg

Berichtdoor Flameon » wo feb 23, 2011 1:14 am

Afkickkliniek paschalis - limburg:

De klinische verslavingszorg kan u helpen bij problemen die samenhangen met misbruik of afhankelijkheid van middelen en/of gokken. U heeft daarvoor wel een verwijsbrief nodig van een hulpverlener, bijvoorbeeld uw huisarts. U kunt uw hulpverlener/huisarts vragen u aan te melden of u kunt uzelf aanmelden.

Bij aanmelding zal eerst een gesprek met u plaatsvinden, waarna uw hulpvraag wordt besproken in een team van deskundigen. Het advies dat daaruit volgt, wordt met u besproken en vastgelegd in een behandelplan. Uw partner of naaste(n) kan, indien u dat wenst, betrokken worden bij de gesprekken en later bij de behandeling.
Klinische verslavingszorg start meestal op de afdeling klinische ontwenning.

Bron: www.ggznml.nl
Avatar gebruiker
Flameon
Donateur
Offline
 
Posts: 2315
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Bouwde dit forum mee op. Nu niet meer actief

Re: Nuttige informatie verslavingszorg

Berichtdoor Tisjeboy » do feb 24, 2011 12:59 am

Er zijn ook nog zelfhulpgroepen voor cliënten met dubbeldiagnostiek (Dual Recovery Anonymous), en zelfhulpgroepen voor artsen met middelenafhankelijkheid. Kan alleen de informatie niet meer vinden, is vast wel te vinden op het web.

Om wat interessante ervaringen te lezen over de verslavingszorg, zou ik'Dossier, de kater van nazorg' uit het tijdschrift Psy willen aanraden. Is ook op internet te vinden. Kan helpen het met het verschaffen van bepaalde inzichten binnen de verslavingszorg.
Avatar gebruiker
Tisjeboy
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 734
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 11:38 pm

Re: Nuttige informatie verslavingszorg

Berichtdoor Vanadesse » zo feb 27, 2011 6:16 pm

Tisjeboy schreef:Er zijn ook nog zelfhulpgroepen voor cliënten met dubbeldiagnostiek (Dual Recovery Anonymous),.

http://www.zelfhulpverslaving.nl/
Klik: soorten zelfhulpgroepen
Klik: dubbel diagnose

Bedoel je dit?
And you could have it all!
Avatar gebruiker
Vanadesse
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 535
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 1:59 pm

Re: Nuttige informatie verslavingszorg

Berichtdoor Tisjeboy » ma feb 28, 2011 12:20 am

Jaaaa :)
Avatar gebruiker
Tisjeboy
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 734
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 11:38 pm

Re: Nuttige informatie verslavingszorg

Berichtdoor Andre » za maart 19, 2011 11:51 am

Dank je Dione,

Zeker nuttige informatie...voor ons...

Fijn weekend,

Andre
Andre
Newbie
Offline
 
Posts: 11
Geregistreerd: di maart 15, 2011 11:45 pm

Re: Nuttige informatie verslavingszorg

Berichtdoor duplicity » vr apr 22, 2011 2:46 am

Kunnen we een Belgische Dione bestellen ?
FlashKip schreef:Toen ik thuis kwam vroeg ik via msn waarom ze ineens zo afstandelijk deed, ze zei dat er niets aan de hand was. Op dat moment werd ik para, misselijk, geen eetlust en down. Ik wist totaal neit wat er aan de hand was.. heb toch met mijn stomme kop 13ml ghb achterover gegooid wat uiteindelijk maar net goed was afgelopen
Avatar gebruiker
duplicity
Amoedergast
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1548
Geregistreerd: zo apr 10, 2011 11:46 pm

Re: Nuttige informatie verslavingszorg

Berichtdoor jana » do aug 29, 2013 11:12 pm

Heey Dione,

Een bijzondere en bijzonder werkzame manier van afkicken word beschreven op de volgende pagina:
http://degewijdereis.nl/Iboga/

Echt de moeite waard. Veel effectiever dan de meeste "gewone afkickmethodes". Bij met name harddrugs zijn de slagingspercentages vrij bedroefend: 5-10 procent is na 7 jaar nog clean. Bij Iboga zou dat veel hoger liggen: er word gesproken over 80 procent. Het bestaat en word al duizenden jaren toegepast. Een drug tegen een drug (sverslaving)... zelf ben ik opgeleid in de reguliere hulpverlening. Dit is echter het echte werk... afkicken hoeft heen hel te zijn.
jana
Newbie
Offline
 
Posts: 6
Geregistreerd: do aug 29, 2013 10:10 pm

Re: Nuttige informatie verslavingszorg

Berichtdoor Frits Nar-Anon » zo okt 20, 2013 1:55 pm

Hallo Dione,

Goed dat deze pagina op deze site staat. Helaas is sommige informatie inmiddels verouderd. Vwb Nar-Anon het volgende:

Nar-Anon Nederland
De groep richt zich op familie en verwanten van verslaafden. Met behulp van een 12-stappenprogramma wordt gewerkt aan het herstel van de effecten van leven met een verslaafde. Anonimiteit en gelijkheid zijn belangrijke grondslagen van onze tradities.
Op dit moment zijn er twee bijeenkomsten in Nederland.
Amsterdam
Elke zaterdag van 20:00 - 21:30
Op dit moment tijdelijk:
Mentrum / Inforsa
Locatie Vlaardingenlaan
Vlaardingenlaan 3-5 (ingang rechts van het gebouw)
1059 GL Amsterdam

Vanaf 2 November 2013 weer:
Jellinek Huis
Kamer 01B10
Jacob Obrechtstraat 92
1071 KG Amsterdam

Tilburg
Elke woensdag van 20:00-21:30
Buurtcentrum De Spil
Heikestraat 54
5021 GV Tilburg

Voor meer informatie:
website: http://www.nar-anon.nl
email: info@nar-anon.nl
Tel. 030 - 63 77 801 / Mobiel 06 - 3 38 35 35

Voor andere zelfhulpgroepen zie de website van de Stichting Zelfhulp en Verslaving
http://www.zelfhulpverslaving.nl.
Hier is een overzicht te vinden van alle soorten zelfhulpgroepen vwb verslaving, zowel voor de gebruiker als zijn omgeving (familie, vrienden). Deze zijn ook per regio op te zoeken.
Deze site wordt regelmatig bijgehouden.
Frits Nar-Anon
Newbie
Offline
 
Posts: 2
Geregistreerd: za okt 19, 2013 3:07 pm

Re: Nuttige informatie verslavingszorg

Berichtdoor Ivo » zo okt 20, 2013 1:58 pm

Bedankt voor de verbetering! Ik ga het zo in de openingspost aanpassen.
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7871
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: Nuttige informatie verslavingszorg

Berichtdoor spuky10 » za nov 29, 2014 3:36 am

Er is ook een nieuwe detox en diagnostiek detox geopend in heerhugowaard voor de jeugd. 12 tm 18. Ontgiften dan diagnostiek en dan een behandeling opstarten/ behandeladvies (ambulant)

het heet Feniks

aanmelden gaat via de brijder. Ze werken samen met Parlan, lijn 5 en triversum.
spuky10
Newbie
Offline
 
Posts: 19
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 5:57 am

Re: Nuttige informatie verslavingszorg

Berichtdoor Poseidon » zo nov 30, 2014 4:21 pm

Waardevol initiatief :)
Hoop dat er veeelvuldig gebruik van gemaakt zal worden. Het buitensporig gebruik van dope door mensen uit die leeftijdsgroep baart me diepe zorgen.
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Nuttige informatie verslavingszorg

Berichtdoor Frits Nar-Anon » za maart 14, 2015 5:42 pm

Ik zie dat de informatie van Nar-Anon weer enige aanpassing behoeft.
Er is geen bijeenkomst meer in Amsterdam. Wel zijn er begin januari 2 nieuwe bijeenkomsten gestart.
Voor de volledigheid hier een overzicht van alle bestaande bijeenkomsten:

Bussum
Elke woensdag van 20:00 - 21:00
Wijkontmoetingscentrum De Palmpit
Koekoeklaan 3
1403 EA Bussum

Hoevelaken
Elke donderdag vanaf 19:30
Protestanse Gemeente De Eshof
De Veenslag 16
3871 NG Hoevelaken

Tilburg
Elke woensdag van 20:00 - 21:30
Buurtcentrum De Spil
Heikestraat 54
5021 GV Tilburg
Frits Nar-Anon
Newbie
Offline
 
Posts: 2
Geregistreerd: za okt 19, 2013 3:07 pm

Re: Nuttige informatie verslavingszorg

Berichtdoor Yes We Can Clinics » wo jul 19, 2017 12:06 pm

Goedemiddag,

Kan Yes We Can Clinics daar aan toegevoegd worden?

Yes We Can Clinics behandelt jaarlijks 600 jongeren van 13 t/m 23 jaar met
complexe gedragsstoornissen, verslavingen en gedragsproblemen. Veel van de jongeren
(fellows) die wij behandelen zijn op andere plekken in de zorg volledig vastgelopen.
Voor veel jongeren en hun ouders en verzorgers zijn we het keerpunt in hun leven door onze
onderscheidende aanpak:

• Sfeer: bij Yes We Can Clinics staan onvoorwaardelijke warmte en veiligheid en op het
juiste moment confrontatie centraal. Veel jongeren hebben dezelfde problemen en veel
medewerkers hebben die gehad. Dat zorgt voor veel herkenning. Door de groepsdynamiek
ontstaat bij de fellows de wil en de kracht om echt te veranderen.

• Team: Yes We Can Clinics werkt met multidisciplinaire teams. Zorgspecialisten werken samen
met ervaringsdeskundigen en jongerencoaches. In totaal werken 175 medewerkers voor en
met de fellows.

• Programma: wij hebben een intensief 24/7 programma van 10 weken + 10 weken nazorg
dat jongeren samen met 60 andere fellows doorlopen. Ze leren om samen te erkennen dat
ze problemen hebben, om hulp te vragen en de problemen aan te pakken. Ook is er een
intensief programma voor ouders en verzorgers en volop aandacht voor broers en zussen.
Yes We Can Clinics
Newbie
Offline
 
Posts: 1
Geregistreerd: ma jul 17, 2017 2:57 pm

Re: Nuttige informatie verslavingszorg

Berichtdoor Perry » wo jul 19, 2017 5:36 pm

Yes We Cancer! oh nee Yes We Can sir!
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13288
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Nuttige informatie verslavingszorg

Berichtdoor Italiano » wo jul 19, 2017 9:12 pm

Wat een misplaatste grap.. :s
Avatar gebruiker
Italiano
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1036
Geregistreerd: zo jan 08, 2012 1:29 pm

Re: Nuttige informatie verslavingszorg

Berichtdoor verneukeratief » wo jul 19, 2017 9:36 pm

Yes We Can Clinics schreef:Goedemiddag,

Kan Yes We Can Clinics daar aan toegevoegd worden?

Yes We Can Clinics behandelt jaarlijks 600 jongeren van 13 t/m 23 jaar met
complexe gedragsstoornissen, verslavingen en gedragsproblemen. Veel van de jongeren
(fellows) die wij behandelen zijn op andere plekken in de zorg volledig vastgelopen.
Voor veel jongeren en hun ouders en verzorgers zijn we het keerpunt in hun leven door onze
onderscheidende aanpak:

• Sfeer: bij Yes We Can Clinics staan onvoorwaardelijke warmte en veiligheid en op het
juiste moment confrontatie centraal. Veel jongeren hebben dezelfde problemen en veel
medewerkers hebben die gehad. Dat zorgt voor veel herkenning. Door de groepsdynamiek
ontstaat bij de fellows de wil en de kracht om echt te veranderen.

• Team: Yes We Can Clinics werkt met multidisciplinaire teams. Zorgspecialisten werken samen
met ervaringsdeskundigen en jongerencoaches. In totaal werken 175 medewerkers voor en
met de fellows.

• Programma: wij hebben een intensief 24/7 programma van 10 weken + 10 weken nazorg
dat jongeren samen met 60 andere fellows doorlopen. Ze leren om samen te erkennen dat
ze problemen hebben, om hulp te vragen en de problemen aan te pakken. Ook is er een
intensief programma voor ouders en verzorgers en volop aandacht voor broers en zussen.

Misschien kunnen jullie de site sponsoren alvorens je dergelijke reclame plempt.
Laatst bijgewerkt door verneukeratief op wo jul 19, 2017 9:38 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
verneukeratief
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2985
Geregistreerd: di maart 08, 2011 5:09 pm
Woonplaats: Geel(B)

Re: Nuttige informatie verslavingszorg

Berichtdoor 618157 » wo jul 19, 2017 9:38 pm

Italiano schreef:Wat een misplaatste grap.. :s

Van die kliniek of van JG, die van JG was hilarisch imho.
Avatar gebruiker
618157
DF Maniac
Offline
 
Posts: 7709
Geregistreerd: di jul 26, 2016 8:03 am

Re: Nuttige informatie verslavingszorg

Berichtdoor verneukeratief » wo jul 19, 2017 9:39 pm

618157 schreef:
Italiano schreef:Wat een misplaatste grap.. :s

Van die kliniek of van JG, die van JG was hilarisch imho.

Ja best goed. Nog nooit gehoord ook :hulde:
Avatar gebruiker
verneukeratief
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2985
Geregistreerd: di maart 08, 2011 5:09 pm
Woonplaats: Geel(B)


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Verslaving

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner
cron