Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Hier kun je terecht voor al je vragen over de partydrug MDMA. Alles over xtc-pillen hoort hier ook.

Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor Azgaza » ma feb 21, 2011 7:51 pm

Het verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

In deze gids staan enkele feiten over MDMA en hersenschade. Ook staat erin hoe je dit eenvoudig kan verminderen met goedkope en makkelijk verkrijgbare supplementen. Als je geen biologisch-neurologisch gelul wilt lezen, blader dan meteen door naar de conclusie.

Inhoudsopgave
Inleiding
MDMA – Neurotoxiciteit
Oxidatieve stress
Anti-oxidanten en Oxidatieve stress
Anti-oxidanten en hun bijdrage aan verminderde neurotoxiciteit
Anti-oxidanten en verminderde tolerantie-effecten
Welke Anti-oxidanten?
Conclusie
Tips

Inleiding
MDMA, het molecuul dat de plezierige effecten produceert in xtc-pillen, kan schade aanrichten aan zenuwcellen. Er zijn onwijs veel studies naar gedaan, waarvan de meeste (Amerikaanse) alleen maar bangmakerij zijn en grotendeels onderdeel zijn van de Amerikaanse anti-drugspropaganda. Nu is het zo dat absoluut niet kan worden uitgesloten dat er geen schade wordt veroorzaakt, daarom heb ik enkele wetenschappelijke studies gelezen en ben tot de conclusie gekomen dat er nog veel onderzoek naar gedaan moet worden. Echter zijn er al wel veelbelovende studies verricht om die zogenaamde neurotoxiciteit te verminderen. Hier op het forum staat vaak beschreven dat een gezonde levensstijl na het gebruik van MDMA kan helpen om negatieve effecten ervan te verminderen. Nu blijkt dat er iets meer nodig is dan alleen een appeltje en banaantje extra. Lees verder en ontdek hoe je je katers kunt verminderen.

Mdma – neurotoxiciteit
MDMA beinvloedt de serotonine-afgifte door serotonerge zenuwcellen in de hersenen. Er worden extreme hoeveelheden serotonine in de synaps-spleet gedumpt, waardoor er een gevoel van empathie en euforie wordt opgewekt in de gebruiker. Ook wordt de heropname van serotonine verminderd, waardoor de hoge concentratie serotonine langer in de synaps-spleet aanwezig is.
De schadelijkheid van MDMA wordt vooral geweten aan veel factoren: lange-termijninvloed op serotonine-afgifte, structurele veranderingen aan serotonerge axonen en de verhoging van oxidatieve stress. De eerste twee factoren zijn vrijwel niet aangetoond in wetenschappelijke studies, terwijl oxidatieve stress duidelijk bewezen is in enkele wetenschappelijke studies.

Oxidatieve stress
Oxidatieve stress is een fenomeen dat vrijwel altijd in het lichaam plaatsvindt, maar wordt verhoogd tijdens MDMA-gebruik. Het ontstaat doordat bepaalde moleculen vrijkomen: vrije radicalen. Deze vrije radicalen bevatten ongepaarde elektronen, waardoor ze snel reageren met elektronen van andere moleculen met als gevolg dat deze kapot gaan. Als dit proces plaatsvindt in de hersencellen (cellen die niet zo vervangbaar zijn als cellen in de rest van het lichaam!) kan dit leiden tot schade aan neuronen.

Anti-oxidanten en oxidatieve stress
Anti-oxidanten zijn moleculen die elektronen bevatten die makkelijk reageren met de vrije radicalen. Hierdoor worden deze vrije radicalen uitgeschakeld en kunnen ze geen schade meer veroorzaken. Enkele voorbeelden van antioxidanten zijn ascorbinezuur (vitamine C), 5-HTP, Melatonine, Vitamine E en Betacaroteen.

Anti-oxidanten en hun bijdrage aan verminderde neurotoxiciteit
Uit bovenstaande blijkt eenvoudig dat anti-oxidanten schadelijke effecten van MDMA kunnen verminderen. MDMA verhoogt de oxidatieve stress door vrijkomende vrije radicalen. Het lichaam bevat echter niet genoeg anti-oxidanten van nature om dit op te vangen, daarom kan een verhoogde inname van anti-oxidanten er voor zorgen dat MDMA minder schade aanricht aan de kwetsbare neuronen. In experimenten met muizen en ratten is gebleken dat er significant minder vrije radicalen ontstaan als de dieren voor de MDMA-toediening vitamine C toegediend kregen (zie figuur 1).


Anti-oxidanten en verminderde tolerantie-effecten
In een ander onderzoek werd aangetoond dat tolerantie-effecten van MDMA -het meer nodig hebben voor eenzelfde effect- kon worden verminderd door vitamine C. Ze gaven hierbij een groep ratten MDMA zonder vitamine C en een groep MDMA met vitamine C (zie figuur 2). Een week later kregen beide groepen opnieuw een dosis MDMA, waarna de serotonineconcentratie in de hersenen werd gemeten. In de grafiek is te zien dat ratten die wel vitamine C kregen veel hogere serotonineconcentraties hadden, en dus minder last hadden van tolerantie. Ook werd aan hun gedrag opgemerkt dat zij meer van de MDMA merkten.


Welke Anti-oxidanten?
Er zijn heel veel anti-oxidanten dit een positief effect kunnen hebben op de bescherming van neuronen. De belangrijkste, goedkoopste en makkelijkst te verkrijgen is vitamine C. Hiervan zouden MDMA-gebruikers grote hoeveelheden van kunnen gebruiken, om mogelijke schade te beperken. Ook zijn er nog 5-HTP (ook een precursor voor serotonine, dus 2 vliegen in een klap!), vitamine E, Melatonine (wordt ook omgezet in serotonine, dus kan mogelijk ook positief werken), zink, magnesium, selenium en vitamine B. Bijna al deze stoffen, behalve melatonine en 5-htp zijn in de supermarkt te vinden in de vorm van multivitamine. Vitamine C is te krijgen in veel verschillende vormen, en is relatief onschadelijk in hele grote hoeveelheden. 5-HTP is te vinden in kruidenwinkels en op internet, melatonine is alleen te krijgen in (te) lage dosissen van 0,1 mg, dus moet je even iets langer zoeken om tabletjes van bijvoorbeeld 3mg te vinden (internet).

Conclusie
Het blijft onduidelijk in hoe verre MDMA verantwoordelijk is voor hersenschade, maar er is aangetoond dat er wel degelijk schadelijke processen in werking worden gesteld. Er kunnen vraagtekens worden gezet of deze processen aanzienlijke schade toebrengen op de lange termijn, maar als je deze schade zou kunnen voorkomen is dat altijd beter dan genezen. Verschillende anti-oxidanten verminderen de schade aanzienlijk en hebben een positief effect op vermindering van tolerantie. Het is dus aan te raden om ruim voldoende van deze stoffen binnen te krijgen voor, tijdens en na MDMA-gebruik. MDMA kan je voor een uurtje of 5 een goed gevoel geven, maar het is belangrijk om je hersenen te helpen, waarmee je een geheel mensenleven moet doen.

Tips
Om al deze stoffen binnen te krijgen kun je de onderstaande producten overwegen. Ze staan in volgorde van prioriteit en kunnen naar wens op verschillende tijdstippen worden ingenomen. Aan te raden is om een dosis te nemen vóór gebruik, een ná gebruik en eentje een dag na gebruik. 5-HTP is overigens beter dan tryptofaan aangezien MDMA de omzetting van tryptofaan naar 5-HTP verminderd.
1 dosis
-Vitamine C - minimaal 1000mg, maximaal 3000mg (relatief onschadelijk, aangezien het teveel gewoon wordt uitgeplast)
-Uitgebalanceerde multivitamine (bijvoorbeeld Centrum) – minimaal 1 tablet, maximaal 3
-5-HTP – minimaal 1 tablet, maximaal 3 tabletten (500 mg)
-Melatonine 1 tablet van 3mg ( niet aan te raden vóór gebruik omdat je dan fucking moe word:P)
Dit zijn indicaties, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

*Update
Hier de supplementen die ik gebruik en waar ik ze besteld heb:
Vitamine C 1000mg

Gekocht bij Etos voor 13,75
5-HTP 50mg


Centrum multivitamine

Vrijwel in elke supermarkt te koop (wel duur: 22,95 of zoiets)
Melatonine 3mg

Gekocht bij deze webshop voor 13,95 voor 120 stuks

*Update

Ik heb weer een nieuwe ontdekking gedaan van een bruikbaar supplement: Alpha-lipoic acid (alfa-liponzuur) is een organische stof die van nature in je lichaam voorkomt en een belangrijke rol speelt in de metabolisme. Nu is deze stof ook een zeer krachtige anti-oxidant en heeft hiernaast nog veel andere mogelijk positieve werkingen. Zo wordt het bij kanker en diabetes voorgeschreven met hele positieve resultaten. Ook bij het gebruik van MDMA zijn er verbazingwekkende ontdekkingen gedaan. In een onderzoek met ratten werd bewezen dat enkele dosissen liponzuur, voorafgaand aan het mdma-gebruik, de neurotoxiciteit volledig (!) teniet deed. Hiervoor moesten wel erg hoge dosisen gebruikt worden, maar een minder grote dosis werkt ongetwijfeld ook heel goed. Het voordeel van liponzuur is dat het makkelijk wordt opgenomen in de hersenen, zodat het de hersencellen actief kan ondersteunen.
Dit is over het algemeen een goede winkel voor supplementen waar je liponzuur kunt kopen. Het kost wel een paar knaken, maar het beloofd ook wel wat!
Ik wil er ook nog aan toevoegen dat deze gids niet alleen bruikbaar is voor het gebruik van xtc, maar voor bijna alle stimulerende drugs.
Trip gezond, trip met anti-oxidanten!
Bronnen

- Does MDMA Cause Brain Damage? by Matthew Baggott, BA, and John Mendelson, MD. From Ecstasy: The Complete Guide ed. Julie Holland, Spring 2001
- Erowid, Earth. "Do Antioxidants Protect Against MDMA Hangover, Tolerance, and Neurotoxicity?" Erowid Extracts. Dec 2001; 2:6-11.
- Lipoic acid prevents 3,4-methylenedioxy-methamphetamine (MDMA)-induced neurotoxicity.
Aguirre, Norberto, Barrionuevo, Meritxell, Ramirez, Maria, Rio, Joaquin, Lasheras, Berta

(oorspronkelijk gepost / geschreven door Robdebob)

Aliens take me home.

Tune up, turn around, drop in.
Avatar gebruiker
Azgaza
onKet
Donateur
Offline
 
Posts: 1005
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 6:11 pm
Woonplaats: Orion

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor FRESH » di feb 22, 2011 5:19 pm

Goed punt met dat "alfa-liponzuur"

Ik had zoiets ooit wel eens gelezen en vaag onthouden, maar wist niet meer welk supplement het betrof.
Heb het vanmiddag besteld op de betreffende site. Ben reuze benieuwd, hier geloof ik wel in! :)
FRESH
Offline
 

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor Intoxication » wo maart 09, 2011 11:22 pm

Azgaza:)na dit lezen, persoonlijk vind ik dit 1 van de beste topics op het forum !! thx
coke is bloedvergieten
je gebruikt, je bent medeplichtig
Avatar gebruiker
Intoxication
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 586
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 12:15 pm
Woonplaats: Gent (Main City)

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor FRESH » do maart 10, 2011 9:35 am

Ik heb dat alfa-liponzuur overigens inmiddels gebruikt.
1 caps de dag ervoor en 2 caps de dag zelf. En 2 caps dezelfde dag nog toen ik thuis kwam.
Ik weet natuurlijk niet of het door dat spul kwam, maar ik voelde me echt gewoon super kiplekker de volgende dag :woeh:
Ook de dagen erna....Totaal nergens last van gehad. Normaal heb ik dat eigenlijk ook niet, maar soms wil ik heel licht nog wel eens 2 dagen een mini dipje hebben. Vooral als er dan wat dingen tegen zitten. Maar nu dus helemaal niet!
Veel gebruikt? Ik had op de hele avond 2 hele oranje Q-dancjes tot mij genomen (+/- 325mg totaal).
FRESH
Offline
 

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor Drugs Infolijn » wo maart 16, 2011 11:47 am

Wij hebben ooit een vraag beantwoord over 5-HTP. Onze conclusies waren toch niet helemaal hetzelfde als hierboven zijn vermeld. De informatie die wij hebben over supplementen zoals 5-HTP is hier te vinden.
Laatst bijgewerkt door Drugs Infolijn op vr dec 16, 2011 12:08 pm, in totaal 2 keer bewerkt.
De Drugs Infolijn is een dienst van het Trimbos-instituut en wordt financieel ondersteund door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
De Drugs Infolijn (0900-1995, € 0,10 p/min) geeft betrouwbare informatie en adviezen over drugs en druggebruik. Kijk ook eens op http://www.drugsinfo.nl en op http://www.drugsenuitgaan.nl.
Avatar gebruiker
Drugs Infolijn
Trimbos Professional
Offline
 
Posts: 193
Geregistreerd: ma maart 07, 2011 4:12 pm

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor Verf » di maart 22, 2011 6:41 pm

1000mg vitamine c is dat niet ENORM veel? De dagelijks aanbevolen hoeveelheid is 70mg, en in de tabletjes van het kruidvat zit 50mg dus dan zou ik minstens 20 tabletjes moeten nemen? :s 200mg lijkt mij toch wel het maximum.
"Spijt is wat de koe schijt"
-Herman Brood
Avatar gebruiker
Verf
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 409
Geregistreerd: di maart 22, 2011 6:30 pm

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor Lupus » di maart 22, 2011 7:07 pm

Verf schreef:1000mg vitamine c is dat niet ENORM veel? De dagelijks aanbevolen hoeveelheid is 70mg, en in de tabletjes van het kruidvat zit 50mg dus dan zou ik minstens 20 tabletjes moeten nemen? :s 200mg lijkt mij toch wel het maximum.

70mg is net genoeg om geen scheurbuik te krijgen.

Vitamine C plas je gewoon uit wat je niet nodig hebt.
Avatar gebruiker
Lupus
Is zo slecht nog niet.
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1754
Geregistreerd: di feb 22, 2011 9:36 am

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor Veggol » wo maart 23, 2011 8:57 pm

Verf schreef:1000mg vitamine c is dat niet ENORM veel? De dagelijks aanbevolen hoeveelheid is 70mg, en in de tabletjes van het kruidvat zit 50mg dus dan zou ik minstens 20 tabletjes moeten nemen? :s 200mg lijkt mij toch wel het maximum.


Ze verkopen bij de kruidvast ook vitamine c1000 caps. Dus 1 tablet droppen en je bent 1000mg rijker ;) Dus nee dat is niet onwijs veel, maar natuurlijk wel meer dan gebruikelijk.
(Ik heb trouwens precies het zelfde als jij, maar ik vind het een hoop gedoe en drop er stuk of 10 ervan aka 500)
Avatar gebruiker
Veggol
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 388
Geregistreerd: do feb 24, 2011 8:13 pm
Woonplaats: Oost

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor Verf » do maart 24, 2011 2:14 pm

Oh bedankt, die c1000 tabletjes heb ik hier in belgie nog niet zien liggen bij het kruidvat. Maar hier kan je bv ook geen paracetamol buiten de apotheek halen. Ik ga liever niet naar de apotheek want daar kan je moeilijk binnnen gaan zonder iets te kopen :p.
"Spijt is wat de koe schijt"
-Herman Brood
Avatar gebruiker
Verf
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 409
Geregistreerd: di maart 22, 2011 6:30 pm

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor FRESH » do maart 24, 2011 2:15 pm

Verf schreef:Oh bedankt, die c1000 tabletjes heb ik hier in belgie nog niet zien liggen bij het kruidvat. Maar hier kan je bv ook geen paracetamol buiten de apotheek halen. Ik ga liever niet naar de apotheek want daar kan je moeilijk binnnen gaan zonder iets te kopen :p.


Kijken kijken, niet kopen, is hier in NL heel normaal :kleuter:
FRESH
Offline
 

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor Verf » do maart 24, 2011 2:22 pm

Hier in belgie moet je in een apotheek altijd vragen wat je nodig hebt en als je het dan veel te duur vind (vitamines zijn een pak duurder bij de apotheek) kan je moeilijk weigeren. Maar kom we dwalen off-topic.
"Spijt is wat de koe schijt"
-Herman Brood
Avatar gebruiker
Verf
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 409
Geregistreerd: di maart 22, 2011 6:30 pm

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor TOK » za apr 02, 2011 10:28 pm

Hoewel ik dit verhaal niet direct op onwaarheden kan betrappen (waarbij ik duidelijk wil stellen dat ik geenszins een expert ben op het gebied van voeding, maar wel getraind ben in het interpreteren en beoordelen van wetenschappelijk onderzoek) voel ik de noodzaak enkele kanttekeningen te plaatsen bij dit verhaal:

Hoewel ik niet kan oordelen over de kwaliteit van de studies in muizen en ratten ann sich is het zo dat men, ondanks de vele overeenkomsten, niet zomaar de resultaten van studies in muizen en ratten kan extrapoleren naar mensen. Het is belangrijk je te realiseren dat het menselijk lichaam, even als dat van muizen en ratten op hun eigen manier, een complex systeem is en wij als mensheid maar bijzonder weinig weten over de manier waarop de structuren en processen in ons eigen en in andere lichamen elkaar beinvloeden. daarom is onderzoek in proefdieren geenszins sluitend (vergeet niet dat er nog altijd mensen overlijden en/of ernstig ziek worden bij eerste testen van medicatie op mensen hoewel er van alles gedaan wordt dit te voorkomen).

Daarbij, ditzelfde argument, dat de invloed van stoffen en processen in het lichaam zich op complexere manieren tot elkaar verhouden, betekent dat ook bij de conclusie dat het extra innemen van deze stoffen en/of het buiten hun context (in het voedsel via welke deze stoffen, bv. anti-oxidanten normaliter ons lichaam binnen komen) hetzelfde effect heeft als het heeft in een gecontroleerd experiment, is niet iets dat zomaar verondersteld kan worden.

in een gezond lichaam (en iemand die sporadisch drugs gebruikt reken ik daar wel onder, zolang iemand normaliter een 'normaal' 0900-1700 dagritme heeft en gewoon eet -ik zou zeggen goed
eet, maar goed betekent niet veel meer als een warme maaltijd met groente en verder brood etc. - hebben voedingssupplementen geen enkel effect. voor andere situaties moeten de effecten ook vooral niet worden overschat, want vergeet ook niet dat voedingssupplementen een hele hoop positieve publiciteit krijgen die ze niet verdienen (de bedrijven die ze verkopen zijn diezelfde farmaceutische bedrijven als die van de medicijnen, en voedingssupplementen mogen ze wel aan particulieren aanprijzen....).

let wel: ik heb niet gezegd dat ze per se niet of wel werken, alleen denk ik dat het belangrijk is dat ondanks alle verhalen die er bestaan over deze dingen bestaan er niet teveel waarde aan gehecht moet worden omdat het geen wondermiddelen zijn maar gewoon chemisch geproduceerde versies van dezelfde shit die je vind in je aardappel of in je banaan. Dus, als het werkt kun je misschien beter een makreel kopen dan een potje: merk ook op, zoals hierboven wordt geconstateerd, dat die potjes niet voor weinig over de toonbank gaan.

N.B.: ik heb mij voor dit verhaal laten inspireren door Ben Goldacre's boek "Bad Science", een man die zich hard maakt voor de wetenschappelijke benaderingen van de berichtgeving over medicatie en voeding.
BEWARE
Today: The Doctor
Tomorrow: You
TOK
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 101
Geregistreerd: za apr 02, 2011 9:02 pm
Woonplaats: ongeveer hier

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor Winehouse » zo jul 10, 2011 8:18 pm

Dat spul is duurder dan de MDMA zelf :roll:
who whants to help mother with mothers little helpers?
Avatar gebruiker
Winehouse
Bewuste Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 410
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 8:27 pm

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor FRESH » vr okt 07, 2011 9:17 am

Winehouse schreef:Dat spul is duurder dan de MDMA zelf :roll:


"gezonde" dingen zijn altijd duur :p
FRESH
Offline
 

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor Winehouse » ma okt 10, 2011 8:37 pm

Komop, je gebruikt drugs. Je gaat toch ook niet tijden uit-eten calorieën tellen. Flauwekul.
who whants to help mother with mothers little helpers?
Avatar gebruiker
Winehouse
Bewuste Gebruiker
Verbannen
 
Posts: 410
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 8:27 pm

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor beanhead » do dec 15, 2011 4:42 pm

zeer informatieve post :hulde:

Een van de grootste culprit van neurotoxiciteit zijn herdoseringen, je zou beter eenmalig een goede dosis nemen en het daarbij laten.
Better living through chemistry
Avatar gebruiker
beanhead
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 254
Geregistreerd: di feb 22, 2011 4:39 am

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor metmate » wo mei 09, 2012 11:38 pm

Goed om eens te lezen dat dat vitamine c een positief effect heeft op je lichaam na gebruik van xtc/mdma.

Ik ben verder niet medisch onderlegd maar na het lezen van verschillende dingen heb ik toch wel wat op te merken over vitamine c waar hier over gesproken wordt.

En dat is dat er onderscheid gemaakt moet worden tussen verschillende soorten vitamine c. En als ik zie dat er gewezen wordt op zo'n standaard vitamine c potje bij de DA is dat niet de juiste vitamine c. In deze potjes zit ascorbaat E-301 en dat is niersteen bevorderend en kankerverwekkend.

De juiste vitamine c is ascorbinezuur E-300 en dit is op recept te halen (moet geregistreerd worden) bij je apotheek in 250mg of 500mg en kost (bijna) niets, 2E voor 50 pillen. Tevens heeft het slikken van ascorbinezuur het voordeel dat je nooit meer verkouden wordt en/of de griep krijgt en rimpels krijg je niet meer.

Zelf gebruik ik sinds een maand dagelijks 250mg ascorbinezuur en ben sindsdien niet meer ziek geworden. Ook heb ik in deze periode één maal xtc gebruikt en de dagen erna geen brakheid gemerkt. Ok, nu is deze periode van een maand te kort om deze voordelen persoonlijk te ervaren, maar met de dingen die ik er over lees is deze informatie wel juist.

Voor verduidelijking verwijs ik jullie naar een scriptie die hierover geschreven is door f.floor zie: http://www.promootio.nl/floor/Griep.TXT en lees dan de GRIEP en VERKOUDHEID faq en voor meer info heb ik een zoekterm op google gemaakt: http://tinyurl.com/calt7da. Zijn bevindingen zijn gebaseerd op onderzoek van Linus Pauling (ik denk dat die plaatjes van dat onderzoek met muizen in de eerste post van hem afkomen?) en uit een artikel van The Lancet dus niet zomaar uit de lucht gegrepen.

Om dit wat praktische vormen aan te nemen ga ik komende zomer vaker xtc gebruiken in een korte periode en ik blijf dagelijks ascorbinezuur gebruiken.. en ben dan benieuwd wat mijn ervaringen zijn. :)

edit:

Ben nu net zelf verder op de materie gaan zoeken daar wordt gezegd:
"Here's the results of a study (done on rats). What it basically says is that Vitamin C (Ascorbic Acid) reduced the depletion of Serotonin by MDMA, so therefore the peak is reduced.

However, the flip side of that is, if you took the Vit C few hours after you drop, there's a theoretical possibility that you'll reduce the neurotoxicity (my theory)"
http://www.erowid.org/chemicals/mdma/md ... cle3.shtml (staat ook al in de eerste post)

En dat laatste is dan een logische verklaring maar het blijft een aanname..

Heb nu wel het gevoel dat ik het wiel opnieuw aan het uitvinden ben. Hier staat ook behoorlijk wat informatie: http://www.bluelight.ru/vb/archive/inde ... 30539.html
metmate
Newbie
Offline
 
Posts: 1
Geregistreerd: wo mei 09, 2012 11:00 pm

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor E-lusion » do jul 05, 2012 12:35 pm

Helder en naar mijn weten correct artikel. Klein puntje waarover ik twijfelde is de uitspraak dat hersencellen 'niet zo vervangbaar' zijn als andere type cellen in het lichaam. Hoewel het zich lijkt te beperken tot specifieke gebieden lijken ook hersencellen te worden aangemaakt (neurogenesis). Uiteraard is de mate waarin en omvang hier relevant, en waarschijnlijk doel je hier ook op, maar dat nieuwe hersencellen überhaupt kunnen worden aangemaakt is bewezen.
E-lusion
Newbie
Offline
 
Posts: 17
Geregistreerd: wo jul 04, 2012 12:54 pm

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor NiandraLades » do jul 05, 2012 12:45 pm

Niet helemaal juist volgens mij; het zijn niet de neuronen zelf die postnataal nog aan kunnen worden gemaakt, maar er kunnen zich wel nieuwe axonen, dendrieten, synapsen en witte stof vormen, wat voor herstelling kan zorgen (bron: het boek developmental cognitive neuroscience van Johnson). Hoewel ik na even zoeken ook wat tegenbewijs voor deze visie tegenkom...

Verder vind ik het een goed stuk, info is transparant en komt zo te zien uit vrij betrouwbare bronnen. :)
Don't you want sunshine
Instead of photolight?
Avatar gebruiker
NiandraLades
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 259
Geregistreerd: do feb 16, 2012 3:47 pm

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor E-lusion » do jul 05, 2012 2:27 pm

Volgens mij kunnen cellichamen zelf ook aangemaakt worden. Heb nu niet veel tijd, maar volgens mij staat dit ook in dit artikel bijvoorbeeld:

http://www.scholarpedia.org/article/Adult_neurogenesis

Heb in het verleden eens celbiologie vakken gevolgd, maar dat is weer een tijd geleden inmiddels.
E-lusion
Newbie
Offline
 
Posts: 17
Geregistreerd: wo jul 04, 2012 12:54 pm

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor Davinci » do jul 19, 2012 6:17 pm

Zenuwweefsel heeft helaas een beperkt regeneratief vermogen, het goeie nieuws is dat het er wel een heeft. Er treedt niet overal in de hersenen op verschillende plaatsen evenveel herstel op.
You have to know the material you're writing about before you alter it.
Avatar gebruiker
Davinci
Omnia fert aetas
Donateur
Offline
 
Posts: 1504
Geregistreerd: vr maart 04, 2011 1:47 pm
Woonplaats: Permanent ++

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor frozentoast » zo aug 05, 2012 6:14 pm

Zou je anti-oxidanten niet zelf in de pillen erbij kunnen mengen (tijdens het persen ofzo)? Een 'gezonde' pil dus eigenlijk.
Avatar gebruiker
frozentoast
fa2 ouwe
Donateur
Offline
 
Posts: 2270
Geregistreerd: ma jul 16, 2012 11:45 pm
Woonplaats: zesde dimensie linksaf

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor Davinci » do aug 16, 2012 4:50 pm

FrozenToast schreef:Zou je anti-oxidanten niet zelf in de pillen erbij kunnen mengen (tijdens het persen ofzo)? Een 'gezonde' pil dus eigenlijk.Mdma kristallen steek ik altijd in capsules en daar vliegen dan anti-oxidanten bij tot hij prop vol zit :love:
You have to know the material you're writing about before you alter it.
Avatar gebruiker
Davinci
Omnia fert aetas
Donateur
Offline
 
Posts: 1504
Geregistreerd: vr maart 04, 2011 1:47 pm
Woonplaats: Permanent ++

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor herejezus » vr aug 17, 2012 9:11 am

Davinci schreef:Zenuwweefsel heeft helaas een beperkt regeneratief vermogen, het goeie nieuws is dat het er wel een heeft. Er treedt niet overal in de hersenen op verschillende plaatsen evenveel herstel op.

Moet gestimuleerd worden: DHA (gebruik visolie), eet voldoende gezond voedsel, voldoende slaap, dagelijks bewegen, lees dagelijks, doe braingym oefeningen, lach veel en nurrie af en toe.
Verslaving is niet voor iedereen weggelegd. Voor mij wel. Dus ik vermijd alles wat met drugs te maken heeft. Logisch.
herejezus
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2053
Geregistreerd: za maart 12, 2011 9:13 pm

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor westergas » vr aug 31, 2012 10:12 am

hier nog een interessante post over NSAID's en amphetamines/MDMA.

Ik ga voor en na het speesen zeker wat Aspirine slikken. Last van mijn maag heb ik toch nooit. Mensen die dat wel hebben kunnen hier misschien beter niet aan beginnen want aspirine/ibuprofen enz zijn niet zo goed voor de maag.
Avatar gebruiker
westergas
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 140
Geregistreerd: zo nov 13, 2011 1:18 am

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor Bosmongool » ma sep 03, 2012 12:23 am

Lijkt me interessant, dat alfa-liponzuur. Alleen heb ik me er even snel in verdiept, en blijkt dat daar ook verschillende soorten van zijn. Je zou dan de R+ moeten hebben en niet de racemische.

Het kost veel tijd, geld en moeite om deze racemische mix te zuiveren zodat er maar één molecuul overblijft. Om de prijs van de alfa liponzuur grondstof te drukken, laten de meeste producenten dit dan ook na. De meeste commercieel verkrijgbare alfa liponzuur producten bestaan dan ook uit deze racemische vorm.

Tenzij het anders staat aangeven bevat het alfa liponzuur product die je nu gebruikt de racemische vorm. Dit is dus niet alleen een product met een lage kwaliteit maar zelfs een product die de goede werking van zichzelf blokkeert!

Het supplementeren met racemische oftewel de regulier verkrijgbare alfa liponzuur is dus niet de meest effectieve en verstandige manier om alfa liponzuur binnen te krijgen. Als consument kunt u het beste kiezen voor een pure R+ alfa liponzuur product met toegevoegde biotine.

Bron: http://www.alfaliponzuur.nl/
Meer info (Engels): http://www.alfaliponzuur.nl/images/R+_alfa_liponzuur.pdf
Avatar gebruiker
Bosmongool
BURÁRUM!
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 286
Geregistreerd: zo jan 29, 2012 3:39 am

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor Drefbon » ma sep 03, 2012 12:41 am

Zou dit nou eigenlijk ook gelden voor middelen met een soortgelijke werking als die van MDMA? 6-ABP bijvoorbeeld?
Dref = back
Avatar gebruiker
Drefbon
domoor (geweest)
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 496
Geregistreerd: di feb 21, 2012 1:43 pm

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor Einstein » ma sep 03, 2012 12:43 pm

Dat zal waarschijnlijk niemand op dit moment met zekerheid kunnen zeggen :) Misschien werkt het wel.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor Davinci » di sep 04, 2012 11:40 am

Dat verhaal van de alfaliponzuur isomeren was ik al van op de hoogte. Aangezien het om je eigen lichaam gaat, is de extra prijs het wel waard in my opinion.
De beste manier om mdma neurotoxiciteit te voorkomen is om drie uur na inname van je mdma een SSRI te nemen. Deze gaat dan de strijd aan met alles wat via serotonine reuptake transporter (SERT) de cel binnen wil geraken. Er is maar een stof tegelijk die toegang heeft tot SERT. SSRI's hebben een extreem hoge affiniteit voor SERT en het wint van de competitie :p , waardoor er geen lugubure metabolieten binnen geraken. Het zijn die metabolieten die schade aanrichten.
Het probleem is dat er weinig mensen rondlopen die niet willen bijdoseren voor hun gezondheid of met een SSRI de ervaring kort houden... :#:
(Niet alle SSRI's komen hiervoor in aanmerking btw)

Einstein schreef:Dat zal waarschijnlijk niemand op dit moment met zekerheid kunnen zeggen :) Misschien werkt het wel.


Aangezien alfaliponzuur een anti-oxidant is, zal het in ieder geval wel wat gezonde voordelen bieden.
Einstein, wanneer zetten we ons eigen lab op, om de farmacologie van 6-apb eens volledig vanuit het duistere te halen :P
You have to know the material you're writing about before you alter it.
Avatar gebruiker
Davinci
Omnia fert aetas
Donateur
Offline
 
Posts: 1504
Geregistreerd: vr maart 04, 2011 1:47 pm
Woonplaats: Permanent ++

Re: Verminderen van neurotoxiciteit door MDMA

Berichtdoor frozentoast » di sep 04, 2012 1:09 pm

Davinci schreef:
Einstein schreef:Dat zal waarschijnlijk niemand op dit moment met zekerheid kunnen zeggen :) Misschien werkt het wel.


Aangezien alfaliponzuur een anti-oxidant is, zal het in ieder geval wel wat gezonde voordelen bieden.
Einstein, wanneer zetten we ons eigen lab op, om de farmacologie van 6-apb eens volledig vanuit het duistere te halen :P

Het gouden onderzoeksduo :rock:
Avatar gebruiker
frozentoast
fa2 ouwe
Donateur
Offline
 
Posts: 2270
Geregistreerd: ma jul 16, 2012 11:45 pm
Woonplaats: zesde dimensie linksaf

Volgende

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar XTC / MDMA

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 3 gasten

Royal Queen Seeds banner