Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Een middeltje tegen depressie

Tripmiddelen die je in de natuur kan vinden horen hier thuis, zoals paddo's en cacti, maar je kunt hier ook terecht voor bvb herbal xtc.
Als je het in een smartshop kunt vinden, is de kans groot dat het hier hoort.

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor Dreuge » di mei 14, 2013 11:01 pm

Basshoven schreef:
Dreuge schreef:of een stukje lood in je voorhoofd


Als iemand echt depressief is, is hier niks grappigs aan.


hij poste een blije smiley aan het eind van zijn bericht..
~*Hardcore Is A Way Of Life And If You Are Against It Than FUCK YOU!!*~

~*Take Me The Way I Am And Than We Could Be Friends*~


~~~~~FREE GONZO~~~~~
Avatar gebruiker
Dreuge
Einsteins koffiebitch
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4615
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:22 pm

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor Basshoven » di mei 14, 2013 11:08 pm

Dreuge schreef:
Basshoven schreef:
Dreuge schreef:of een stukje lood in je voorhoofd


Als iemand echt depressief is, is hier niks grappigs aan.


hij poste een blije smiley aan het eind van zijn bericht..


Mja, misschien overdrijf ik, kweetniet. Was niet m'n bedoeling aanvallend op je over te komen, als dat zo over komt spijt me dat. Het is gewoon dat veel mensen die beweren depressief te zijn alsnog de neiging hebben te verbergen of te maskeren hoe klote ze zich nu eigenlijk voelen. Vind het daarom toch altijd iets om met enige voorzichtigheid te benaderen.
Basshoven
Offline
 

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor Vinnie » wo mei 15, 2013 11:32 am

Basshoven schreef:
Mja, misschien overdrijf ik, kweetniet. Was niet m'n bedoeling aanvallend op je over te komen, als dat zo over komt spijt me dat. Het is gewoon dat veel mensen die beweren depressief te zijn alsnog de neiging hebben te verbergen of te maskeren hoe klote ze zich nu eigenlijk voelen. Vind het daarom toch altijd iets om met enige voorzichtigheid te benaderen.


je hart zit om de juiste plaats :hulde:
Miss E schreef:Gaat liever als een dronken tokkie de boel op stelten zetten dan vogels spotten.
Avatar gebruiker
Vinnie
DF Addict
Offline
 
Posts: 5025
Geregistreerd: zo feb 26, 2012 1:26 am
Woonplaats: †G-Town †

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor FranX » wo mei 15, 2013 11:55 am

Ik ben in het verleden behoorlijk wat jaren depressief geweest.
In mijn geval bleek de oorzaak voornamelijk biochemisch te zijn.

Doorgaans als iemand met klachten van depressie bij een arts komt dan is de standaard reactie medicatie in de vorm van een SSRI (Seroxat of Prozac bijvoorbeeld)

Zo ging dat ook bij mij en onwetend als ik was nam ik het ook nog.
Een SSRI maakt van een depressieveling geen opgewekt mens maar vlakt hoogstens depressieve gevoelens af. Dat afvlakken heeft dan wel weer een prijs want er staat een hele berg negatieve bijwerkingen tegenover. (Google kan je er meer over vertellen)

Pas na jaren aanmodderen en blijven klagen bij de pillendraaiers deed men eindelijk een dieper onderzoek en een bloedanalyse wees uit dat ik standaard te weinig noradrenaline heb of aanmaak.
Ik kon toen afkicken van de SSRI en een ouderwetse tricyclische medicatie krijgen (Nortrilen) om het gehalte noradrenaline op peil te krijgen.

Hoewel ook Nortilen bijwerkingen kent voelde ik mijzelf al stukken beter dan onder een SSRI.

Toen ik pas later las dat paddo's wel eens effect zouden kunnen hebben ben ik met dat verhaal naar mijn arts gegaan. De arts wist dat er onderzoeken op dat gebied waren geweest (en nog aan de gang zijn) en dat de uitkomsten positief kunnen zijn mits onder goede begeleiding. Op mijn vraag waarom, als zij die kennis had, ze me toch de gebruikelijke pillen voorschreef zei ze dat ze niet buiten de wet mocht opereren. (zie bijvoorbeeld: http://www.guardian.co.uk/science/2013/ ... depression )

Ik overleg met mijn arts ben ik toen op eigen houtje gestopt met Notrilen en heel bewust paddos gaan gebruiken. In die perioden heeft mijn arts mij een dik jaar gevolgd om uiteindelijk te concluderen dat ik geen depressies meer leed.

Oke, let nu goed op wat ik ga zeggen!


Ik zeg NIET dat je nu aan de paddos moet gaan!
De centrale vraag is of je daadwerkelijk depressief bent, wat de oorzaak is en in welke mate je depressieve gevoelens ervaart.

Voor een lichte tot matige depressie is een mindfulness training (zoals uit meerdere onderzoeken blijkt) oneindig veel effectiever dan de standaard medicatie en kent geen negatieve bijwerkingen.

Voor een depressie voortkomend uit een psychische oorzaak (trauma etc) is het zaak om niet de symptomen te bestrijden maar de oorzaak aan te pakken. Wissel de huisarts in voor een specialist!

Voor een biochemische ontregeling kan ik je adviseren om je bloed te laten onderzoeken om te zien waar het probleem zit om vervolgens dat gericht aan te pakken.

Zelf actie ondernemen.

Geluk zit NOOIT in een potje. Er zijn slechts middelen die (kortdurend) de klachten doen verminderen of verzachten.

Kanna is inderdaad een SSRI maar de werking is kortdurend, de dosis ongewis (natuurproduct) en kostbaar om als dagelijks medicijn te gebruiken. Daarbij is het onbekend wat de effecten bij regelmatig gebruik op langere termijn zijn.

Harmala staat ook bekend om de anti-depressieve werking maar is een MAOI en er kleven dus risico's aan. (zie: http://www.neurowiki.nl/?tag=maoi )

Mucuna Pruriens is veiliger. MP is de fluweelboon en staat (net als o.a. soaja) bekend om haar hoge concentratie L-dopa, de voorloper van dopamine. Dit middel kan een lift geven en kan ook effectief zijn om na een avondje speed je dopamine levels weer op te krikken.

Tyrosine (o.a. te vinden in oude kaas, te herkennen aan die witte kristallen in de kaas) is ook een interessante stof om dopamine en noradrenaline op te krikken. (zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Tyrosine )

Kortom.

Mijn advies is:

1) stel vast wat de echte oorzaak van je depressie is.

2) Als het psychisch is heeft gebruik van middelen geen zin om genezing te bewerkstelligen. Kies voor Mindfulness of een andere passende therapie.

3) Als het biologisch is vraag een arts om een passend medicijn op basis van de gemeten tekorten.

4) Als medicatie geen voldoening geeft overweeg alternatieven maar doe dat altijd in samenspraak met een arts. Therapeutisch paddos nemen is NIET hetzelfde als recreatief trippen!

Wat ik je wel kan aanraden om sowieso gelijk mee te beginnen is:

1) Sporten en bewegen. Een dik uur goed stevig wandelen per dag geeft in bijna alle gevallen al na een dag of vijf merkbare verlichting van de klachten ongeacht de oorzaak.

2) Voeding. Groente, fruit, noten, zee-vis, yoghurt, oude kaas en soja eten. Vermijd fast-food, snacks, (te veel) vlees en suiker.

3) Regelmaat. Op vaste tijden naar bed, niet te lang slapen. Maak een lijst met dagindelingen en probeer je eraan te houden ongeacht je gevoel.

4) Mindfulness. Leer jezelf aan anders te denken.

5) Eventueel kan Mucuna of Tyrosine gebruikt worden voor extra aanvulling.

Sterkte!
En mocht je nog vragen hebben stel ze gerust.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor Hamukun » wo mei 15, 2013 1:34 pm

Gman007 schreef:Mensen zijn bijna nooit zonder reden depressief, alleen soms zien ze de oorzaak niet goed.


Dat klopt niet. Ik denk dat je depressie en neerslachtigheid door elkaar haalt. Depressie is een ziekte, waarbij er wel degelijk iets mis is in de chemische huishouding in je hersenen. Daar hoeft verder geen aanwijsbare oorzaak voor te zijn in je gevoelsleven.

Verder denk ik, met alle respect voor de topicstarter, dat het wegdrukken van de symptomen niet de beste oplossing is. Je zult echt structureel iets in je leven moeten veranderen. Ben je echt depressief; dan moet je hier echt aan gaan werken met een therapeut en eventueel medicijnen.

Als je gewoon veel down bent, dan kan je ook zelf aan de slag. Inderdaad veel sporten, maar ook andere positieve dingen doen. Ontwikkel jezelf op verschillende manieren (lezen, neem een hobby, volg een opleiding of cursus). Ga sociale dingen doen, ook al heb je daar in eerste instantie geen zin in.

Wat mij persoonlijk wel heeft geholpen qua drugs, is bijvoorbeeld MDMA. Hiervan heb ik geleerd dat het in mij zit om ook heel blij en sociaal te zijn. Dat geveol komt echt uit mijzelf, en wordt losgemaakt door de MDMDA. Alleen al door dat een keer te ervaren en daar aan de denken en ernaar te werken om zo vaak mogelijk blij en sociaal te worden, en dat uit jezelf, heeft mij veel goed gedaan.

Alleen de symptomen onderdrukken daar heb je op de lange termijn helemaal niks aan vind ik zelf.

Edit: eigenlijk wat FranX zegt dus.
Avatar gebruiker
Hamukun
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 401
Geregistreerd: vr feb 08, 2013 7:34 pm

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor Stefaan » wo mei 15, 2013 2:09 pm

Hamukun schreef:Dat klopt niet. Ik denk dat je depressie en neerslachtigheid door elkaar haalt. Depressie is een ziekte, waarbij er wel degelijk iets mis is in de chemische huishouding in je hersenen. Daar hoeft verder geen aanwijsbare oorzaak voor te zijn in je gevoelsleven.


Ik doelde niet per se op een oorzaak vanuit het 'gevoelsleven'.
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor ParadijsVogel » wo mei 15, 2013 2:42 pm

Paddo's of truffels zouden je wel eens kunnen helpen. Ik las laatst een stukje van een wetenschappelijk artikel dat erover ging dat truffel/paddo-gebruikers over het algemeen positiever in het leven staan dan mensen die dat niet hadden gedaan. En hier een stukje uit de Elsevier dat aangeeft dat depressies ermee behandeld kunnen worden. Klik hier

En toevallig in de gerelateerde topics: Nog een over paddo's

Misschien kan je het eens proberen, het zal je waarschijnlijk niet van alles af helpen, maar misschien helpt het je om dingen beter te relativeren.

Overigens zijn drugs geen middelen die bedoeld zijn om structureel te gebruiken om je vrolijk te maken, maar het kan je wel helpen om een manier te vinden om dat wel te worden.
Tinychat huisdier

Ivo schreef:Hahahahaha, dat vraagt echt om misbruik.
Avatar gebruiker
ParadijsVogel
Corrupt
Donateur
Offline
 
Posts: 1987
Geregistreerd: ma dec 10, 2012 1:26 am

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor Mircko » wo mei 15, 2013 4:51 pm

Bij mij werkte een anti-depressivum prima. Waarom wil je dat niet? Je problemen onder ogen zien is geen oplossing, het is een fabel dat als je je problemen maar kent ze vanzelf weggaan. Dat is de verouderde Freudiaanse opvatting.
'Hij mag er dan uitzien als een idioot en zich gedragen als een idioot, laat je daardoor niet misleiden: hij is een idioot.'- Groucho Marx
Avatar gebruiker
Mircko
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 47
Geregistreerd: di apr 16, 2013 4:08 am

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor Stefaan » wo mei 15, 2013 8:52 pm

catootje schreef:Bij mij werkte een anti-depressivum prima. Waarom wil je dat niet? Je problemen onder ogen zien is geen oplossing, het is een fabel dat als je je problemen maar kent ze vanzelf weggaan. Dat is de verouderde Freudiaanse opvatting.


Ik gebruik ook nog steeds elke ochtend pep om wakker te worden. Werkt als een trein! 300 kmpu elke dag :rock:
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor Partypipo » wo mei 15, 2013 11:29 pm

Het korte antwoord: wat jij zoekt bestaat niet! Er is geen middel om je 5 dagen per week, wanneer je onder de mensen bent, lekker te voelen, tenminste, niet zonder consequenties. Altijd maar tijdelijk. Totdat de bijwerkingen en de schade die het aan jr lichaam veroorzaakt je problemen verergert of nieuwe problemen erbij maakt.

Het lange antwoord:
Zoals ik je verhaal lees voel jij je depressief doordat je de verantwoordelijkheid om je goed te voelen bij externe bronnen legt, dingen waar jij niets aan kan doen. Dit lees ik wanneer je zegt dat je gewoon te gevoelig bent: dat is iets wat je bent, waar je geen controle over hebt. Hierdoor hoef je hier geen verantwoordelijkheid voor te nemen van jezelf. Jij bent gewoon gevoelig en dat is dat.
Ik lees dit ook wanneer je zegt dat je denkt dat anderen over je praten. En misschien klopt het ook wel, en misschien is het alleen maar je gedachte. Maar of het nou klopt of niet, het houdt nog steeds in dat je wat anderen over je denken (of eigenlijk wat je over jezelf denkt en dat bevestigd wilt zien door anderen) heel erg belangrijk en groot maakt.
Ik lees het ook wanneer vrienden "grappen" maken die eigenlijk heel erg pijn doen, maar die je op dat moment goed op vat. Daarin neem je ook niet de verantwoordelijkheid voor jezelf en je eigen gevoel. Je lacht erom, terwijl het pijn doet. Daarmee zet je je eigen gevoel opzij. Anderen merken dit vaak ook en proberen je ware gevoel (het doet pijn) in een reactie uit te lokken in plaats van de reactie die je geeft (lachen). Dit wordt vaak pesten genoemd...

Een goede psycholoog laat je niet alleen vertellen over je gevoelens, een goede psycholoog kan ook benoemen waar het vandaan komt (geen verantwoordelijkheid nemen voor je eigen gevoel, alles verantwoordelijkheid bij externe dingen leggen) en je helpen te leren verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gevoel, leren, en leven. Een slechte psycholoog/psychiater etc laat je alleen vertellen over je gevoel en geeft je eventueel externe dingen om de verantwoordelijkheid van jouw gevoel bij neer te leggen: medicijnen. Dit lost het probleem niet op.

Dus, zoek een goede psycholoog of iets dergelijks. Let wel: goede zijn er maar heeeeeeel erg weinig.
Ik ken wel een aantal goede therapeuten die geen psycholoog zijn, die je vooral weer eigenaar van je eigen leven en denken en voelen weten te maken. Misschien dat een paddo therapie je sneller tot nieuwe inzichten kan brengen dan alléén therapie. Maar dat is weer een ander verhaal dan recreatief paddo's nemen, zoals hierboven al eerder gezegd is.
Ted Bundy schreef:Mochten quotes van mede df'ers in je onderschrift plaatsen weer 'in' worden. Dan is deze de mijne.
Avatar gebruiker
Partypipo
Doneer-meneer
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 4138
Geregistreerd: di sep 06, 2011 1:36 am

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor TrueGrit » wo mei 15, 2013 11:50 pm

FranX schreef:Verhaal


:hulde: makes sense :)

Voor de geinteresseerden hier een link naar een aflevering van labyrint over paddo's/LSD als therapeutische hulpmiddelen: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1313981 (interessantste begint vanaf 10:30)
Avatar gebruiker
TrueGrit
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 101
Geregistreerd: do feb 24, 2011 1:16 pm

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor Mircko » do mei 16, 2013 8:14 am

Gman007 schreef:
catootje schreef:Bij mij werkte een anti-depressivum prima. Waarom wil je dat niet? Je problemen onder ogen zien is geen oplossing, het is een fabel dat als je je problemen maar kent ze vanzelf weggaan. Dat is de verouderde Freudiaanse opvatting.


Ik gebruik ook nog steeds elke ochtend pep om wakker te worden. Werkt als een trein! 300 kmpu elke dag :rock:
Het is wel heel stoer ik word bijna verliefd op je maar het is misschien(?) niet zo gezond.
'Hij mag er dan uitzien als een idioot en zich gedragen als een idioot, laat je daardoor niet misleiden: hij is een idioot.'- Groucho Marx
Avatar gebruiker
Mircko
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 47
Geregistreerd: di apr 16, 2013 4:08 am

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor Mircko » do mei 16, 2013 8:18 am

ILoveMDMA schreef:Het korte antwoord: wat jij zoekt bestaat niet! Er is geen middel om je 5 dagen per week, wanneer je onder de mensen bent, lekker te voelen, tenminste, niet zonder consequenties. Altijd maar tijdelijk. Totdat de bijwerkingen en de schade die het aan jr lichaam veroorzaakt je problemen verergert of nieuwe problemen erbij maakt.

.
wijsneus! voor mij werken ap prima en ze gaan toch geen medicijnen op de markt brengen waarvan de werking erger is dan de kwaal? Ja anti-psychotica maar die mensen zijn toch al gek (volgens de medische HH)
'Hij mag er dan uitzien als een idioot en zich gedragen als een idioot, laat je daardoor niet misleiden: hij is een idioot.'- Groucho Marx
Avatar gebruiker
Mircko
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 47
Geregistreerd: di apr 16, 2013 4:08 am

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor FranX » do mei 16, 2013 8:55 am

catootje schreef: ze gaan toch geen medicijnen op de markt brengen waarvan de werking erger is dan de kwaal?


"...Andrews en zijn colleges onderzochten eerder uitgevoerde patiëntenstudies op het
effect van antidepressiva en kwamen tot de conclusie dat de voordelen van de meeste
antidepressiva, zelfs op hun best, niet in verhouding staan met de risico’s, welke
onder andere het voortijdig overlijden kan betekenen voor oudere patiënten."

Zie: http://www.leefbewust.com/2012/nieuws/depressie.html

of

"...In zowel Nederland als België gebruiken meer dan een miljoen inwoners antidepressiva, een aantal dat jaarlijks procentueel blijft stijgen. Deze ontwikkeling is zorgwekkend, gezien uit verschillende onderzoeken blijkt dat het slikken van antidepressiva grote gevolgen voor de algehele gezondheid met zich meebrengt. Een greep uit de conclusies die wetenschappers ondervonden tijdens hun research:"

zie: http://jessevandervelde.com/serotonine- ... depressiva

of

"...Maar liefst 67% van de gebruikers van antidepressiva zegt bijwerkingen te ervaren. 22% van deze mensen zegt ernstige bijwerkingen te hebben, zoals het denken aan zelfmoord of anderen pijn doen. Ruim 1600 mensen vertellen dat ze na het slikken van de pillen destructieve gedachten kregen of agressiviteit vertoonden, ondermeer in het verkeer. Meer dan de helft van deze mensen gaf aan dat hierdoor gevaarlijke omstandigheden ontstonden, bijvoorbeeld auto-ongelukken."

zie: http://www.trosradar.nl/nieuws/archief/ ... -opleveren
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor Mircko » do mei 16, 2013 9:42 am

Ja je kan nou wel aankomen met allemaal pseudo-wetenschappelijke artikelen maar ze hebben wel mijn leven gered; anders zat ik hier nu niet als het allemaal onzin was.
'Hij mag er dan uitzien als een idioot en zich gedragen als een idioot, laat je daardoor niet misleiden: hij is een idioot.'- Groucho Marx
Avatar gebruiker
Mircko
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 47
Geregistreerd: di apr 16, 2013 4:08 am

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor Ivo » do mei 16, 2013 9:47 am

catootje schreef:Ja je kan nou wel aankomen met allemaal pseudo-wetenschappelijke artikelen maar ze hebben wel mijn leven gered; anders zat ik hier nu niet als het allemaal onzin was.

Er staat toch niet dat ze niet werken? Er staat dat de voordelen voor veel mensen niet opwegen tegen de bijwerkingen. Dat impliceert ook dat er mensen zijn voor wie er weinig bijwerkingen zijn en het wel goed werkt.
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7871
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor Mircko » do mei 16, 2013 9:51 am

Klopt het werkt alleen bij een zware klinische depressie en alleen die mensen zouden ze moeten slikken.
'Hij mag er dan uitzien als een idioot en zich gedragen als een idioot, laat je daardoor niet misleiden: hij is een idioot.'- Groucho Marx
Avatar gebruiker
Mircko
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 47
Geregistreerd: di apr 16, 2013 4:08 am

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor FranX » do mei 16, 2013 11:16 am

catootje schreef:Ja je kan nou wel aankomen met allemaal pseudo-wetenschappelijke artikelen .


"pseudo-wetenschappelijke artikelen" Misschien lees je liever iets afkomstig van een officiële overheidsdienst? zie bijvoorbeeld: http://www.fda.gov/downloads/Drugs/Drug ... 088660.pdf

catootje schreef:maar ze hebben wel mijn leven gered; anders zat ik hier nu niet als het allemaal onzin was.


Niets is zwart/wit. Ik ben wel blij dat het je geholpen heeft
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor Mircko » do mei 16, 2013 1:47 pm

ik zie alleen een foldertje met algemene informatie :?: :?: :?:
'Hij mag er dan uitzien als een idioot en zich gedragen als een idioot, laat je daardoor niet misleiden: hij is een idioot.'- Groucho Marx
Avatar gebruiker
Mircko
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 47
Geregistreerd: di apr 16, 2013 4:08 am

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor ParadijsVogel » do mei 16, 2013 1:57 pm

Ik zie een troll...
Tinychat huisdier

Ivo schreef:Hahahahaha, dat vraagt echt om misbruik.
Avatar gebruiker
ParadijsVogel
Corrupt
Donateur
Offline
 
Posts: 1987
Geregistreerd: ma dec 10, 2012 1:26 am

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor Mircko » do mei 16, 2013 3:02 pm

ParadijsVogel schreef:Ik zie een troll...

krijgen we dat weer het is toch waar ik zie alleen een blaadje met wat algemene info.
'Hij mag er dan uitzien als een idioot en zich gedragen als een idioot, laat je daardoor niet misleiden: hij is een idioot.'- Groucho Marx
Avatar gebruiker
Mircko
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 47
Geregistreerd: di apr 16, 2013 4:08 am

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor FranX » do mei 16, 2013 8:13 pm

catootje schreef:
ParadijsVogel schreef:Ik zie een troll...

krijgen we dat weer het is toch waar ik zie alleen een blaadje met wat algemene info.


Dat klopt, ik was wat kort.

Waar het om gaat is de uitgever van het foldertje. In dit geval de Amerikaanse FDA (Food and Drugs Administration) en die kan gezien worden als een overheids waakhond inzake de veiligheid van al het voedsel en medicatie die op de markt worden gebracht. Het is zeker niet volledig maar dient slechts als voorbeeld dat ook vanuit formele hoek antidepressiva met enig argwaan bekeken moet worden.

In het foldertje stellen ze bijvoorbeeld heel duidelijk:

" Antidepressant medicines may increase suicidal thoughts or actions in some children, teenagers, and young adults within the first few months of treatment".

Dat is nogal wat wat daar staat, natuurlijk zeggen ze dat niet zomaar en er zijn behoorlijk wat onderzoeken aan vooraf gegaan. Natuurlijk gaat niet iedereen dankzij dergelijke medicatie van een brug af springen maar het toont wel aan dat dergelijke middelen dramatische effecten kunnen hebben (en hebben gehad.)

En daar ging het over.

Dat jij er baat bij had is een positieve en subjectieve ervaring. Maar breder kijkend is het ook weer niet zo dat dergelijke middelen als veilig moeten worden beschouwd.

Zie bijvoorbeeld hier voor een wat dieper gaand stuk vanuit de formeel wetenschappelijke hoek waarin de negatieve bijwerkingen worden beschreven waarmee gebruikers van antidepressiva geconfronteerd kunnen worden:

http://ccjm.org/content/73/4/351.full.pdf

Wat ik al eerder zei niets is zwart/wit en natuurlijk zal een keus tussen een leiden aan serieuze depressie of medicatie met mogelijke ongewenste bijwerkingen voor de meeste snel gemaakt zijn.
Feit blijft dat men zich doorgaans richt op de positieve kanten en niet of nauwelijks de negatieve kanten. De berichtgeving daaromtrent is vanuit de hulpverleners vaak minimaal en de kennis onder de patiënten zelf gering.

Wat dat betreft is er een analogie met de door ons zo geliefde stoffen. We gaan voor de positieve effecten en nemen de negatieve effecten op de koop toe. Het is een keus die ieder voor zich zelf mag maken. Maar als je een weloverwogen keuze wilt maken dan is het raadzaam beide kanten van het verhaal te kennen en te realiseren dat alles een prijs heeft.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor Claviceps » vr mei 17, 2013 12:47 am

Hi-Hat schreef:Kanna bevat een SSRI en kan goed helpen.

SSRI's beginnen pas te werken na gemiddeld 2 tot 4 weken. Van belang is dan ook dat dosering dagelijks voortgezet word ook al bemerkt de persoon geen directe verandering. Er is vrij weinig bekend over de werking van Kanna dus welke gezondheids risico's op kort en langer termijn kunnen spelen is onbekend. Niet echt een slim idee dus zoals FranX ook al aanhaalde.

Mijn persoonlijke aanbeveling zou zijn om toch opnieuw hulp te zoeken via je huisarts en eventueel door verwezen te worden naar een psychiater. Een GZ-psycholoog zou in principe zelf geen medicatie mogen uitschrijven of zelfs mogen bepalen welke medicatie je zou moeten nemen. Dit zou deze altijd in overeenstemming met een psychiater of arts moeten doen die hiervoor wel de bevoegdheid hebben.

Als het gaat om medicatie zou ik dan ook een psychiater persoonlijk meer vertrouwen dan een huisarts gezien zijn specialisatie. Een psycholoog of psychiater kan je tevens helpen om andere vormen van behandeling toe te passen op cognitief niveau denkend bijvoorbeeld aan Cognitive Behavioral Therapy (CBT) zoals al eerder genoemd. CBT kan toegepast worden om gedrag, denk patronen en mispercepties te proberen te doorbreken en te vervangen door nieuwe patronen. Zie het een beetje als je denkwijze en gedragingen opnieuw construeren. Wanneer deze in combinatie met medicatie toegepast word voor depressie is de kans op slagen hoger en terugval minder. Andere studies toonde ook aan dat therapie in sommige gevallen even effectief was als medicatie. (Tenminste dat meen ik mij te herinneren uit papers die ik moest lezen voor het vak psychopathology, indien gewenst kan ik deze opnieuw opzoeken.)

Met medicatie en drugs fix je niks, het is hoogstens symptoom bestrijding. De realiteit is dat ondanks de bijwerkingen en discussie wat betreft voorschrijf drift van artsen en psychiaters dat medicatie soms de enige manier is om de kwaliteit van een persoons leven te verbeteren. Aangezien iedereen (biologisch) uniek is, is er dan ook maar 1 manier om erachter te komen welke medicatie en dosering het beste voor je werkt. Het is natuurlijk spijtig dat dit voor sommige mensen negatief uitpakt, maar dat zijn de afwegingen die we moeten maken. Nalatigheid van artsen en psychiaters wat betreft behandeling met medicatie zou dan ook eigenlijk onafhankelijk van de medicatie beoordeeld moeten worden. Iets wat vaak in de media sterk verweven gepresenteerd word.

Als het gaat om de discussie van bijwerkingen zoals suicidal thoughts en dergelijke en de werkzaamheid van een anti-depressiva is het ook van belang om onderscheid te maken tussen de verschillende klassen anti-depressiva. Anti-depressiva zijn een verzamelnaam en niet alle zijn gelijk, zie bijvoorbeeld FranX gelinkt overzicht.

Als je toch echt dead-set bent om een substantie te proberen dan zou je lage doseringen van Ketamine kunnen proberen. Dit is echter geen natuurlijk middel (natuurlijk betekend ook niet automatisch gezonder of minder schadelijk!) maar een medicijn dat ook recreatief gebruikt word. Verschillende kleine studies hebben positieve effecten gevonden bij lage doseringen zelfs tot een aantal dagen na laatste dosering. Echter deze onderzoeken staan nog in de kinderschoenen.
A single dose of ketamine produces relief of depression that has been shown in studies to last for up to 10 days; it also appears to reduce symptoms of bipolar disorder and suicidal thoughts.
Echter zou ik je persoonlijk adviseren af te zien van zelf medicatie en jezelf goed te informeren en toch professionele hulp opnieuw te zoeken. Al is het om een beter beeld te schetsen van je problemen en mogelijke oorzaken, het hoeft niet noodzakelijk te betekenen dat je een diagnose depressie krijgt. Wees daarbij ook niet bang als je goed geinformeerd bent om de discussie aan te gaan en eventuele problemen indien je medicatie krijgt kenbaar te maken.
“Scientists do not speak in absolutes, they present the results that support the hypothesis and the tolerance for error.”
Claviceps
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 902
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 6:17 pm

Re: Een middeltje tegen depressie

Berichtdoor Mircko » vr mei 17, 2013 3:46 am

FranX schreef:
catootje schreef:
ParadijsVogel schreef:Ik zie een troll...

krijgen we dat weer het is toch waar ik zie alleen een blaadje met wat algemene info.


Dat klopt, ik was wat kort.

Waar het om gaat is de uitgever van het foldertje. In dit geval de Amerikaanse FDA (Food and Drugs Administration) en die kan gezien worden als een overheids waakhond inzake de veiligheid van al het voedsel en medicatie die op de markt worden gebracht. Het is zeker niet volledig maar dient slechts als voorbeeld dat ook vanuit formele hoek antidepressiva met enig argwaan bekeken moet worden.

In het foldertje stellen ze bijvoorbeeld heel duidelijk:

" Antidepressant medicines may increase suicidal thoughts or actions in some children, teenagers, and young adults within the first few months of treatment".


Dat is nogal wat wat daar staat, natuurlijk zeggen ze dat niet zomaar en er zijn behoorlijk wat onderzoeken aan vooraf gegaan. Natuurlijk gaat niet iedereen dankzij dergelijke medicatie van een brug af springen maar het toont wel aan dat dergelijke middelen dramatische effecten kunnen hebben (en hebben gehad.)

En daar ging het over.

Dat jij er baat bij had is een positieve en subjectieve ervaring. Maar breder kijkend is het ook weer niet zo dat dergelijke middelen als veilig moeten worden beschouwd.

Zie bijvoorbeeld hier voor een wat dieper gaand stuk vanuit de formeel wetenschappelijke hoek waarin de negatieve bijwerkingen worden beschreven waarmee gebruikers van antidepressiva geconfronteerd kunnen worden:

http://ccjm.org/content/73/4/351.full.pdf

Wat ik al eerder zei niets is zwart/wit en natuurlijk zal een keus tussen een leiden aan serieuze depressie of medicatie met mogelijke ongewenste bijwerkingen voor de meeste snel gemaakt zijn.
Feit blijft dat men zich doorgaans richt op de positieve kanten en niet of nauwelijks de negatieve kanten. De berichtgeving daaromtrent is vanuit de hulpverleners vaak minimaal en de kennis onder de patiënten zelf gering.

Wat dat betreft is er een analogie met de door ons zo geliefde stoffen. We gaan voor de positieve effecten en nemen de negatieve effecten op de koop toe. Het is een keus die ieder voor zich zelf mag maken. Maar als je een weloverwogen keuze wilt maken dan is het raadzaam beide kanten van het verhaal te kennen en te realiseren dat alles een prijs heeft.


+1
'Hij mag er dan uitzien als een idioot en zich gedragen als een idioot, laat je daardoor niet misleiden: hij is een idioot.'- Groucho Marx
Avatar gebruiker
Mircko
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 47
Geregistreerd: di apr 16, 2013 4:08 am

Vorige

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Natuurlijke Psychoactieven

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner