Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Combo 2C-P en LSD, mooie synergie

Voor al je psychedelische avonturen.

Combo 2C-P en LSD, mooie synergie

Berichtdoor FranX » ma dec 16, 2013 10:13 am

Het begon allemaal toen ik van een vriend het boek "The Secret Chief" in handen kreeg. Het boek behelst een soort interview tussen de auteur en een niet nader genoemde psycholoog die een voortrekkers rol had in de wat men noemt 'the underground psychedelic psychotherapy research'.
Natuurlijk gingen de psychedelische ideeën en therapieën van de Chief regelrecht in tegen de bestaande wetten in en heeft men bewust gewacht met publiceren tot de goede man overleden was.

Het is op zich een dun boekje maar ruim voorzien van inleidingen en aanbevelingen van Albert Hofmann (ontdekker LSD), Ann Shulgin (vrouw van de grote chemist A. Shulgin aan wie we nu te danken hebben dat er zoveel fijne stofjes op de markt zijn) en Stanislaf Grof (de man die baanbrekend onderzoek deed naar o.a. LSD.) Deze drie psychedelische grootheden kende kennelijk de 'Secret Chief' persoonlijk en spraken vol lof over de man en zijn werk. Hoewel ik geen voorstander ben van anonieme bronnen gaf ik de auteur op basis van voorspraak van de genoemde grootheden het voordeel van de twijfel.

Wie inhoudelijk kennis wil nemen van wat 'The Chief' te melden had verwijs ik naar de link onder dit tripreport. Voor mijn verhaal is van belang dat het mij opviel dat de psycholoog zijn patiënten doorgaans een behoorlijk dosis gaf om zijn therapie mee te starten (voor LSD vanaf ongeveer 350 mics.) Het is onze ervaring dat de zegels die doorgaans te krijgen zijn een waarde hebben vanaf 50 tot 120 mics. Meestal nemen wij, als zogenaamde 'hardheads', er dan 2 of soms 3. De gekte blijft dan voor ons altijd makkelijk stuurbaar en de zogenaamde 'doorbraken' zoals de patiënten van de Secret Chief rapporteren blijven eigenlijk altijd uit.Los van de wetenswaardigheden in het boekje deed ik al een tijdje wat literatuurstudie naar de combo's LSD met stoffen uit de fenethylamine klassen (denk hier bijvoorbeeld aan 2C-B e.d.) LSD en een 2C-X zouden elkaar goed kunnen aanvullen en de trip een nieuwe of andere dimensie geven. Zo kwam ik op het idee om de LSD te proberen op een basis van 2C-P (2). Qua duur zouden ze dan gelijk op kunnen lopen en wie weet of de chill van 2C-P de het ritje in de LSD achtbaan wat zou temperen.

Het door elkaar gebruiken van stofjes kan leiden tot wat Shulgin 'psychedelische tafoe' noemt, een brij van prikkels dus die geen kop of staart lijken te hebben. Maar bij een juiste opeenstapeling kunnen er mooie synergieën ontstaan die de trip wel degelijk richting en betekenis geven. En dat was precies wat we voor ogen hadden.

Enfin, dat dus en het feit dat ik enkele, nog niet geprobeerde, LSD zegels had liggen met een Ohm plaatje. Volgens niet bevestigde opgave zouden die zo rond de 190 mics per zegel bevatten. Zou het? het uiteindelijke menu zou er zo uit gaan zien:

Wie: wij dus, echtpaar van middelbare leeftijd en beide in goede gezondheid.
Waar: gewoon thuis op de bank.
Wat:

T+ 00:00 beide ongeveer 8 mg 2C-P (oraal)
T+ 01:00 beide 2 x zegel 'Ohm' en 1 keer zegel 'Hofmann'(sublinguaal)
T+ 06:00 beide ongeveer 60 mg. ketamine (nassaal)
T+ 07:00 beide een DMT joint, mijn eigen huismerk guerilla changa (3) (roken)
T+ 08:00 beide 120 mg. ketamine (nassaal)

En uiteraard her en der een wietjointje.

T+ 00:00

Het is ongeveer 16:45 uur als we net wakker zijn van een uiltje knappen en een kopje koffie drinken. We besluiten om geen avondeten te nemen maar wellicht later een broodje. Als de koffie op is droppen we ieder een capsule met om en nabij de 8 mg. Voor ons is dat doorgaans een goed hanteerbare dosis. Wij kennen 2C-P als een hele chille stof met een erotisch ondertoontje onder het genot van pastelachtige tinten en lichte wuivende vervormingen. Het geeft ons geen dieper inzichten maar het veroorzaakt wel een hele relaxte, zachtaardige trip. Bad zijn we er nooit op gegaan en een noemenswaardige bodyload is ooit waargenomen. Enfin, wie daar meer over wil weten verwijs ik naar een eerder tripreport van mijn hand waarin we voor het eerst 8 mg. 2C-P proberen. (4)

T: 01:00

Hoewel de opkomst van 2C-P notoir langzaam gaat merken we beide al dat de wereld wat vloeibaarder aan het worden is. We besluiten om ieder twee zegeltjes Ohm en een zegeltje Hofmann onder de tong te leggen. Als we de opgegeven waarde zouden mogen geloven dan zou dat per persoon iets van 480-500 mics zijn. Maar wat ik al eerder zei, ik vermoed dat de feitelijke waarde eerder ergens rond de 400 mics zouden moeten liggen. We laten de zegels een dik kwartiertje in de mond smelten om het papierbrijtje daarna door te slikken.

T: 02:00

De chill neemt toe en we krijgen allebei kriebels die over ons hele lichaam tintelt. We stoeien en lachen wat en roken een jointje. We zijn duidelijk aan het stijgen en het plateau komt met rasse schreden dichterbij. Ik merk nu heel goed dat de 2C-P inderdaad de innerlijke rust bewaart terwijl de LSD vreemde dingen doet met onze huiskamer. Kleuren vervloeien, alles krijgt een zachte pastel tint en natuurlijk beginnen dingen te bewegen. We liggen dan al redelijk op apegapen.T: 03:00

We zitten op een dikke ++++ op de schaal van Shulgin. (5) Het is moeilijk kiezen om te concentreren op de Closed Eyed Visuals of juist de Open Eyed Visuals. Het spektakel is zowel intern als daarbuiten indrukwekkend. Al te rare, voor LSD zo kenmerkende, mindfucks blijven achterwege. Ik feliciteer mijzelf met deze combi die ik nu al geslaagd vind.

T: 03:30

Ik overweeg of het een optie is om buiten wat te gaan wandelen. Eenmaal voor de open tuindeur zie ik hoe de hele wereld staat te pingpongen en ik besluit om nog maar even binnen te blijven. Ikzelf ben overigens ook niet meer zo vast ter been en golf lekker mee met mijn omgeving.
We besluiten om het wandelen nog even uit te stellen en een simpel filmpje op te zetten. Het wordt de animatiefilm Despicable Me. (6)

T: 04:00

Hoewel de film een uiterst simpel verhaallijntje kent blijft het voor ons niet altijd duidelijk wie nu wat is en waarom wie wat doet. Hilarisch. Soms lijken de figuurtje eventjes uit het scherm te stappen en de bewegende kleurtjes werkt als een magneet waar we maar met moeite weerstand aan kunnen bieden.

T: 05:00

Als de film is afgelopen voelen we ons flink genoeg om een wandeling te maken. Zowel de wereld als wijzelf lijken wat stabieler te zijn en dus na veel vijven en zessen de jassen en schoenen aan en het hond aan de riem gedaan. Wat later staan we buiten en onder het genot van een jointje beginnen we aan onze tocht.

De wereld is amazing. Vrouwlief heeft het idee door een maquette waar alles piepklein is te stappen om dan dan weer in een reuzenwereld waar juist alles groot lijkt te lopen. Ze lacht wat af. Het handjevol auto's dat zo nu en dan de kruising passeert komt op mij over als een uber complexe en drukke verkeersader. Alle lichtjes stralen als kerststerren en lijken lukraak door elkaar heen te dansen. Ik ben blij dat ik nu niet in de auto zit.

T: 06:00

We hebben een dik uur lang onze doorgaans zo saaie lelijke vinexwijk als een soort Efteling 3D tijdens carnaval op een oudjaarsnacht ervaren. Hoewel het buiten prachtig in al haar facetten was zijn we blij als we onze bank weer veilig onder de kont te voelen. De psychedelische aspecten lijkt nu wat af te nemen en we besluiten om even vaag te worden onder het genot van ieder zo een 60 mg ketamine.
Ik schuif de meubels opzij, leg een matrasje voor de bank en zet, just in case, een emmertje en handdoekje onder handbereik.

T: 07:00

De ket bracht ons geen K-hole maar gaf een soepele en wederom relaxte en kleurrijke trip. Ontegenzeglijk mooi maar het blijft binnen de perken en raken niet verdwaald. Terwijl vrouwlief nog wat ligt bij te komen en de controle over haar lichaam probeert terug te winnen weet ik twee DMT jointjes te draaien. Nog maar net uit de ket roes roken we de met DMT/Harmala doortrokken sigaretten. De DMT lijkt er zin in te hebben want nog voor het laatste haaltje nemen de visuals toe en begint de DMT zwaar aan ons te trekken.

BAF... beide knallen we de DMT wereld in. Voor mij is het een soort science fiction-achtige glazen stad langzaam ronddrijvend in een uitgestrekt universum. De details zijn haarscherp en ik ben diep onder de indruk. Bij vrouwlief is het niet anders behalve dan dan ze dierfiguren ziet en een meer organische wereld.
De LSD, 2C-P en ketamine lijken geen invloed te hebben op de DMT beleving die onmiskenbaar was.

T: 08:00

De DMT wereld mochten we ongeveer een 15 tal minuten bezoeken waarna we langzaam onder het genot van uitdovende OEV en CEV terug op aarde worden gezet. Tja... wat kan ik zeggen... Wauw!

Inmiddels zijn we in een warme staat van de afterglow van de combo en de vermoeidheid begint wat toe te nemen. Ik stel voor om naar bed te gaan om daar nog wat te gaan liggen naspacen op het restant ketamine. Eenmaal in bed en met ieder zo een 120 mg ketamine in de neus vliegen we door het Ket-landschap. De schampen de K-hole maar raken er beide niet in.

De andere ochtend:

11:00 We zijn wakker... nou ja, bij zinnen. Het lichaam voelt wat zwaar maar we zijn vrolijk en toch nog wel wat onder invloed. Ontbijt en koffie smaken goed. Bij beide geen negatieve randverschijnselen.

Conclusie:

De combinatie 2C-P gevolgd door LSD hebben we beide als prettig ervaring. De 2C-p werkte naar ons gevoel als een soort rustgevende stabilisator-tegengewicht voor de doorgaans onstuimige LSD zonder wat van de trip weg te nemen maar juist wat toe leek te voegen door de zachte vormen en milde state of mind. Voor ons zeker voor herhaling vatbaar.

De toevoeging van ketamine was leuk maar bereikte niet de hoogte of, zoals je wilt, diepte die ketamine doorgaans brengt. Leuk om gedaan te hebben maar in m ijn ogen geen directe meerwaarde. Vrouwlief is het met mijn zienswijze niet eens en zij zag het eerder als verlenger van de trip en vond het juist een prima aanvulling.

De DMT joint was door beide als zeer goed ervaren en de trip was uitstekend en intens beleeft. In deze combi wel een aanrader om het psychedelische feest een extra boost te geven.
Hoewel ik aanvankelijk mijn guerilla changa had afgeschreven omdat de eerste testen qua potentie en effect wat tegenvielen heeft het concept mijn aandacht opnieuw getrokken. Ik denk dat ik voor een volgende keer toch nog maar wat aan het recept ga sleutelen en een nieuwe batch ga maken.

Overweging

Ik had verwacht dat de 2C-P plus de LSD tot een zware of diepere trip zou leiden maar gevoelsmatig bestonden ze eerder naast elkaar dan op elkaar. We hebben beide een mooie synergie ervaren en het is zeker geen 'psychedelische tafoe' geworden. We gaan deze combi ongetwijfeld nog een keer herhalen en wellicht schroeven we de dosis dan nog een stukje op.

Inmiddels is, als ik dit schrijf, onze ervaring al weer twee dagen geleden. We voelen ons nog steeds prima en van enige negatieve nasleep is geen enkele sprake.

(1) The Secret Chief, M.J. Stolaroff http://www.maps.org/secretchief/sctoc.html
(2) 2C-P http://www.erowid.org/chemicals/2cp/2cp.shtml
(3) Guerilla changa http://drugsforum.info/tripreports-psychedelica/tripreport-experiment-dmt-joint-guerilla-changa-t8180.html
(4) 2C-P tripreport http://drugsforum.info/tripreports-psychedelica/2de-testvlucht-8-mg-2c-p-t5345.html
(5) Schulgin scale http://en.wikipedia.org/wiki/Shulgin_Rating_Scale
(6) Despicable me http://www.imdb.com/title/tt1690953/
Laatst bijgewerkt door FranX op ma dec 16, 2013 3:31 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Combo 2C-P en LSD, mooie synergie

Berichtdoor GaiaNyx » ma dec 16, 2013 11:14 am

Elke keer weer genieten met een report van jou!
Done: weed, alcohol, nicotine, caffeine, XTC, MDMA, speed, coke, crack, morfine, salvia, truffels, LSA, GHB, yaba, 2cb, 4fa, lachgas, poppers, MXE, Al-LAD

To do: LSD, DMT, 4aco dmt, ketamine
Avatar gebruiker
GaiaNyx
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 374
Geregistreerd: vr dec 02, 2011 10:51 pm
Woonplaats: omg eindhoven

Re: Combo 2C-P en LSD, mooie synergie

Berichtdoor Taxi. » ma dec 16, 2013 12:54 pm

Lieke schreef:Elke keer weer genieten met een report van jou!

Dit! :hulde:
Avatar gebruiker
Taxi.
I got some bad ideas in my head.
Donateur
Offline
 
Posts: 995
Geregistreerd: di sep 20, 2011 3:53 pm

Re: Combo 2C-P en LSD, mooie synergie

Berichtdoor omerobert » ma dec 16, 2013 2:33 pm

Mooi report! Maar is Shulgin overleden, ja?
karlito schreef:hallo ik ben hier volledig nieuw,
mag ik hier zo maar zeggen wat ik als ontbijt neem?
omerobert
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 703
Geregistreerd: ma okt 22, 2012 12:46 pm
Woonplaats: Ja

Re: Combo 2C-P en LSD, mooie synergie

Berichtdoor FranX » ma dec 16, 2013 3:11 pm

omerobert schreef:Mooi report! Maar is Shulgin overleden, ja?


Hij is nu ergens in de 88 en naar mijn weten nog in leven... soort van.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad

Re: Combo 2C-P en LSD, mooie synergie

Berichtdoor omerobert » ma dec 16, 2013 3:17 pm

FranX schreef:
omerobert schreef:Mooi report! Maar is Shulgin overleden, ja?


Hij is nu ergens in de 88 en naar mijn weten nog in leven... soort van.


Ah, je schreef "..de inmiddels overleden chemist A. Shulgin". Vandaar.
karlito schreef:hallo ik ben hier volledig nieuw,
mag ik hier zo maar zeggen wat ik als ontbijt neem?
omerobert
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 703
Geregistreerd: ma okt 22, 2012 12:46 pm
Woonplaats: Ja

Re: Combo 2C-P en LSD, mooie synergie

Berichtdoor FranX » ma dec 16, 2013 3:30 pm

omerobert schreef:
FranX schreef:
omerobert schreef:Mooi report! Maar is Shulgin overleden, ja?


Hij is nu ergens in de 88 en naar mijn weten nog in leven... soort van.


Ah, je schreef "..de inmiddels overleden chemist A. Shulgin". Vandaar.


Damn you're right.... foutje aangepast. Bedankt voor je oplettende oog.
I have approximate answers and possible beliefs in different degrees of certainty about different things, but I’m not absolutely sure of anything
Avatar gebruiker
FranX
In Memoriam
Offline
 
Posts: 1051
Geregistreerd: wo maart 02, 2011 9:34 am
Woonplaats: Randstad


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Tripreports - Psychedelica

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner