Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Het Gameverslaving Topic

Voor alle verslavingen die niet in de 4 categorieën hierboven passen.

Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor 25tolife » za dec 03, 2011 8:15 am

Geen idee of er animo voor is maar had het toch al gemaakt dus hierbij wat tips,adviezen etc.
Als het niets is doe het maar in prullenbak dan.
Peace!

Wat verstaat men onder een gameverslaving?
We horen het steeds vaker, en het is natuurlijk ook niet gek met al deze nieuwe technieken van tegenwoordig. Gameverslaving, een nieuw soort onder de verslavingen, maar moet zeker niet worden onderschat.



Xbox, Playstation, Wii,pc..

Tegenwoordig is het niet alleen de computer die in de huiskamer, slaapkamer of speelruimte staat, nee….. We hebben tegenwoordig verschillende keuzen uit diverse soorten computers, zoals: Xbox, playstation, Wii etc.

Het begint als iets onschuldigs. Computerspelletjes horen er tegenwoordig bij in het leven. De meeste mensen kunnen dan ook zonder dat dit problemen geeft een computerspelletje spelen, maar 20 % van deze mensen raakt wel in de problemen, en kunnen een spelverslaving ontwikkelen.

Verwaarlozing

Doordat men verslaafd raakt aan gamen, worden contacten met familie, school en/ of werk verwaarloosd. Ook zien we vaak dat de basisbehoeftes van de mens worden verwaarloosd zoals het eten en de persoonlijke hygiëne. “Het is toch moeilijk te begrijpen dat computeren belangrijker is als hygiëne en voedsel”, maar mensen met een gameverslaving zien dit niet meer in omwille van een video- of computerspel.

Een gameverslaving gaat geregeld gepaard met obsessief/dwangmatig gedrag en het gebruik van drugs. Stel je voor dat je 16 uur achter een stuk een spelletje speelt om alleen te proberen je score te verhogen en te verbeteren…. Om dit vaak vol te houden komen vele van hen ook met drugs in aanraking.

Van jong tot oud verslaafd aan gamen

Gameverslaafden zijn er in alle soorten en maten, het Smit & Jones Kliniek in Amsterdam melde zelfs een geval van amper 8 jaar oud. Zij zijn toen ook begonnen met een onderzoek naar het fenomeen van dwangmatig spelen. Men kwam tot de conclusie dat een persoon met een gameverslaving dezelfde karakteristieken vertoond als een gok- en drugsverslaafde.

Het dwangmatige spelgedrag bij gameverslaafden is vaak progressief. Voor veel van de gameverslaafden begon het spelen van een game onschuldig met enkele uren in de week, zonder negatieve gevolgen. Naarmate de weken volgden begon de game de overhand te krijgen en begon het gradueel maar gevaarlijk dwangmatiger te worden.

Gameverslaafden hebben veelal last van

Obsessieve gedachten
Gezondheidsproblemen
Schade op lange termijn aan persoonlijke relaties, opleiding en carrière

Al deze punten zijn net zo erg als een ander soort verslaving. De symptomen van spelverslaving lijken veelal op de gokverslaving. Spelverslaafden denken: “De volgende keer zal ik gaan winnen.” Deze gedachte zorgt er onder andere voor dat men in een dwangmatige cyclus gevangen komt te zitten.


Spelverslaafden gebruiken veelal ook stimulerende middelen zoals: Red Bull, koffie, sigaretten, soft drugs, speed, of uiteindelijk zelfs cocaïne. Hoe dieper men in zijn verslaving zit hoe ernstiger dit gebruik zal worden. Een gameverslaafde is enkel gefocust op zijn spel, zijn medemens ziet hij/ zij niet staan. Waar niet-spelverslaafden van kunnen genieten, zal de spelverslaafde niet eens herkennen.


Ontkenning van gameverslaafden

Een gameverslaafden kan om te ontkennen dat hij/ zij verslaafd is aan gamen, gemakkelijk dagen tot weken stoppen met gaming. Dit kan leiden tot een ontkenning van de gameverslaving wat zeer gevaarlijk kan zijn. Het is zeer misleidend dus probeer hier doorheen te kijken!


Bij het ontwennen aan een gameverslaving worden dezelfde symptomen gezien als bij mensen met een chemische afhankelijkheid. Een gameverslaafden heeft hulp nodig die onder andere gegeven kan worden door psychologen, psychiaters en therapeuten die gespecialiseerd zijn in de behandeling van spelverslaving en doormiddel van groepstherapie.

Wat doe je tegen 'game-verslaving'?


Veel ouders melden zich bij ons met de vraag wat er te doen valt aan de game-verslaving van hun kind. Meestal gaat het daarbij om jongens, en vaak gaat het om het spel 'World of Warcraft' (WoW) dat online gespeeld wordt en razend populair is.

Op dat soort vragen kunnen we moeilijk antwoord geven, omdat er naar 'game-verslaving' nog maar weinig onderzoek is gedaan. Eigenlijk bestaat het nog helemaal niet, in de reguliere gezondheidszorg. Eventuele adviezen kunnen dus alleen maar gebaseerd zijn op gezond verstand.

Voorlopig zou ik gamende jongeren het voordeel van de twijfel willen geven. Zolang het goed gaat op school, zolang ze hun afspraken nakomen, en zolang ze interesse blijven houden in andere dingen en andere mensen, is er weinig aan de hand.

Verslaving

Lang niet alles waar je intensief of gepassioneerd mee bezig bent, is een verslaving. Zelfs niet wanneer het je leven ingrijpend beïnvloedt. Onze kinderpsychiater Aleid Grijpma gaf ooit het voorbeeld van verliefdheid, wat invloed kan hebben op eten, slapen en schoolprestaties. Met verliefdheid ga je echter niet naar een afkick-kliniek.

Daarmee is niet gezegd dat jongeren geen problematisch game-gedrag kunnen vertonen. Problematisch game-gedrag bestaat wel degelijk. Maar wat je dan ziet, is dat het bijna altijd samengaat met andere problematiek, zoals problemen in het gezin, op school, met drugs, of met alcohol.

Vluchtgedrag

Een ander begrip dat vaak genoemd wordt in verband met gamen, net als verslaving, is vluchtgedrag. Het zou dan gaan om een vlucht uit de werkelijkheid, en met name uit het sociale leven.

Ook daar wordt veel te ongenuanceerd over gesproken. Er wordt ál te gemakkelijk een beeld geschetst van de gamer als een zielig stukje mens in een donkere wereld, die de werkelijkheid niet aankan en daarom zichzelf terugtrekt in een schijnwereld waar hij steeds verder ingezogen wordt tot hij eraan kapot gaat.

Men mag dan graag verwijzen naar voorbeelden in Korea of China, waar inderdaad wel eens iemand dood neervalt van het gamen. Maar aan zulke incidenten, die zich voordoen in volstrekt andere culturen, mag je natuurlijk nooit conclusies verbinden voor Nederlandse jongeren.

Maak expres afspraken met vrienden buiten de deur zodat je geen behoefte ontwikkeld om te gamen. Maar ga ook leuke dingen doen met je gezin binnen in huis als bijvoorbeeld een bord spel spelen.
Maak het dwangmatige gamen bespreekbaar met je partner en probeer samen je game gedrag te doorbreken.
Bespreek wat je zocht, door te gamen en wat je gevonden hebt. Probeer uit te leggen waar de drang om te blijven gamen door ontstaat.
Wanneer een relatie dusdanige schade heeft opgelopen door het game gedrag adviseren we om eens een gesprek aan te gaan met je huisarts die je door kan verwijzen naar instanties die je kunnen en willen helpen om in eerste instantie je relatie weer beter op de rails te krijgen.


Ga de confrontatie aan met de gamer en wijs je partner op de verantwoordelijkheden die er ook nog naast, het spelen van spelletjes, zijn.
Spreek tijdsduur en tijdsstip af, wanneer er ge- gamed kan en mag worden.
Doorbreek het teveel gamen door andere afspraken te maken buitenshuis.
Laat game attributen thuis tijdens een vakantie.
Probeer weekenden game vrij te houden en vul het in met andere leuke dingen samen of met het gezin.
Erken dat je een probleem hebt. Besef tevens dat je dit niet alleen kunt oplossen en aanvaar hulp. Hetzij van specialisten maar ook van je partner.
Zorg ervoor dat je voor dat je gaat gamen, al je andere verplichtingen na gekomen bent en dat dus niemand het gevoel meer krijgt dat je, je omgeving alsnog weer vergeten bent.
Wederzijds begrip en geduld is belangrijk. Hopelijk is hiervan veel in huis.



Tips om gameverslaving te voorkomen:

Voor ouders:

Bepaal duidelijk wanneer, hoeveel en welke games er gespeeld mogen worden.
Leef deze regels na en stel beperkingen in als de regels worden overtreden.
Laat kinderen voor het spelen eerst hun huiswerk maken.
Laat geen games toe in de slaapkamer.
Probeer samen spelen te bevorderen maar beperk dit niet tot online spelen met anderen.
Speel ook zelf games met of tegen uw kind.
Laat kinderen tenminste op een meter afstand van het scherm zitten.
Zorg voor voldoende licht en frisse lucht.
Laat kinderen niet spelen vlak voor het slapen.
Parental Control inschakelen. U kunt bijvoorbeeld een tijdslimiet instellen op het gebruik van internet of de Parental Control gebruiken dat in bijvoorbeeld World of Warcraft al ingebouwd is.


Voor jezelf

Stel tijdslimieten voor jezelf in dus begin- en eindtijden.
Laat je omgeving zich met jou bemoeien, zonder je niet af.
Stel op vaste tijden pauzes in.
Stel regels vast voor het geval je langer speelt dan je had besloten.



Wiki; Wetenschappelijk onderzoek


Er zijn nog weinig resultaten op dit terrein. Experts zijn het ook niet eens of ziektebeelden wel bestaan. Wel is er een beperkt aantal klinieken, ook privéklinieken die verslaafden tegen hoge bedragen hulp bieden. In Tiel bestaat er een kliniek voor jongeren die aandacht besteedt aan overmatig gamen. De kliniek stelt ook dat het overmatig gamen niet de kern is van de jongere, de problematiek is het gevolg van andere problemen bij jongeren. [2] Wetenschapper Jeroen Lemmens heeft een Nederlands boek geschreven over gameverslaving ,maar in zijn wetenschappelijke artikel is te lezen dat hij ook worstelt met de definitie van het begrip. Hij heeft de criteria van pathologisch gokken gebruikt en deze zelf vertaald naar het gamen.

In 2007 besloot de American Medical Association om het overmatig gamen geen verslaving te noemen, omdat op dat moment het wetenschappelijke onderzoek op dit terrein nog niet ver genoeg gevorderd is. Op 21 juni 2007 is er een persverklaring uitgeven van de American Psychiatric Association dat gameverslaving NIET in de DSM als een gedragsverslaving wordt opgenomen.

Omdat in Europa gameverslaving nog geen medische erkenning geniet worden behandelingen niet door een ziektekostenverzekering vergoed.

Doordat er wetenschappelijk nog zo weinig bekend is, zijn er geen richtlijnen voor het ontwerpen van spellen. Spelontwikkelaars hebben dus vrij spel in het ontwerpen van een game. Bij de makers van diverse computerspellen is bekend, dat zij de mate van verslaving doelbewust meewegen in hun commerciële strategie: hoe meer mensen spelen, hoe meer zij verdienen.

Volgens onderzoekers van de Stanford University School of Medicine hebben mannen een grotere waarschijnlijkheid om verslaafd te raken aan computerspellen dan vrouwen.

Er bestaat software om het overmatig computergebruik in te dammen bv.parental control, die is echter niet waterdicht en relatief eenvoudig te omzeilen.(zo lek als een mandje maar goed)


Handige link
http://www.loes.nl/algemeen/tips/basiss ... -verslaafd je kan er een testje doen als je nieuwsgierig bent :)
Laatst bijgewerkt door 25tolife op za dec 03, 2011 8:26 am, in totaal 1 keer bewerkt.
I was standing in the park, wondering why frisbees got bigger as they came closer... then it hit me!
25tolife
TimeKeeper
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 726
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:01 pm
Woonplaats: Somewhere roaming

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor 25tolife » za dec 03, 2011 8:17 am

I was standing in the park, wondering why frisbees got bigger as they came closer... then it hit me!
25tolife
TimeKeeper
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 726
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:01 pm
Woonplaats: Somewhere roaming

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Sjaak101 » za dec 03, 2011 11:43 pm

Interessant stukje leesvoer!


25tolife schreef:speed, of uiteindelijk zelfs cocaine!


Speed, ok, maar cocaine gaat we heel ver!
Avatar gebruiker
Sjaak101
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 273
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:08 pm

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor 25tolife » zo dec 04, 2011 2:37 am

Sjoerd101 schreef:Interessant stukje leesvoer!


25tolife schreef:speed, of uiteindelijk zelfs cocaine!


Speed, ok, maar cocaine gaat we heel ver!


Snap je goed, maar het werkt ook op dezelfde beloningscentra gebieden deels in de hersenen. Vandaar dat ze ook zeggen cocaïne. Vind het zelf ook beetje ver gaan maar het lijkt uit de studie, je kan het ook uit de context halen, en zeggen dat gamen je kan opfleuren, net als sporten, of wat je ook leuk vind. En het niet klopt dat beeld/manier van denken. Wetenschappers maken in ieder geval die vergelijking wat ook met andere dingen vergeleken kan worden als je het mij vraagt maar goed.
Greets :)
I was standing in the park, wondering why frisbees got bigger as they came closer... then it hit me!
25tolife
TimeKeeper
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 726
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:01 pm
Woonplaats: Somewhere roaming

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Yung Dagobert » zo dec 04, 2011 9:23 pm

Dan toch maar 'ns minderen met Skyrim :woeh:
Fok du maatschappij.
Avatar gebruiker
Yung Dagobert
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 449
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 2:13 pm

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Ivo » zo dec 04, 2011 11:24 pm

Cyd schreef:Dan toch maar 'ns minderen met Skyrim :woeh:

Heiligschennis!

En ik herken het toch wel een beetje. Om een of andere reden voelt gamen belonender aan dan coke voor mij :s
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7905
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Maddog » ma dec 05, 2011 3:38 am

internetverslaafd is ook zo iets.

een kutgevoel als je niet op internet kan. terwijl je er niets doet. dan een onzin tot je nemen, en af en toe wat neerzetten. of zelfs een keer internet gebruiken om iets op te zoeken wat je echt nodig hebt.

vermaak: 90%
informatie: 7%
verplichte contacten zoals een zakelijke e-mail of sollicitatie 2%
gedwongen : 1%



...en net die 2% dat internet het niet doet. Loop ik 18 uur per dag te kutten, 7 dagen in de week. en net die ene 10 seconden dat je internet keihard nodig hebt om je baas een belangrijk stukje backup te sturen omdat de server is gecrashed( elke minuut offline kost 10euro grof gezegd). is er een storing. en kan ik dat ene dingetje wat mij gevraagd is. dat enigste kleine kutbestandje van 10kb niet doorsturen op het moment dat het het hardste nodig is. Waardoor je voor altijd een lozer bent, en dan volgens de collegas allemaal kutsmoesjes aan het bedenken bent om voor te bereiden als je de volgende dag op kantoor komt. Want je was gewoon slordig en hebt het gewoon vergeten (En om dan te zeggen. "sorrie ik had geen internetverbinding" dat gelooft niemand)...
Avatar gebruiker
Maddog
Woef
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1474
Geregistreerd: ma sep 19, 2011 11:36 am

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor edblok2 » za dec 10, 2011 4:23 pm

Ten tijde van de release van GTA San Andreas heb ik er zwaar op gebinged (icm met wiet ;) ). Heb een week lang geen daglicht gezien :lol:
edblok2
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 234
Geregistreerd: vr jun 24, 2011 10:15 am

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Aaltje » za dec 10, 2011 5:09 pm

Ik was vroeger ook een avonturier, net zoals jullie. Totdat ik een pijl in mijn knie kreeg.
Avatar gebruiker
Aaltje
Bringer of destruction
Donateur
Offline
 
Posts: 2264
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:21 am

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Yung Dagobert » za dec 10, 2011 5:37 pm

Aaltje schreef:Ik was vroeger ook een avonturier, net zoals jullie. Totdat ik een pijl in mijn knie kreeg.

:lol:
Fok du maatschappij.
Avatar gebruiker
Yung Dagobert
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 449
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 2:13 pm

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Maddog » zo dec 11, 2011 4:07 am

een game binge zo vaak gehad, dan na werk niet op stap maar niet op bed, en de volgende dag er beroerder uit zien dan je collega's die zwaar hebben gestapt met speed, coke en alhohol
Avatar gebruiker
Maddog
Woef
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1474
Geregistreerd: ma sep 19, 2011 11:36 am

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Azy » ma dec 12, 2011 4:30 am

Avatar gebruiker
Azy
Donateur
Offline
 
Posts: 1950
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:56 pm

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Patrick Bateman » di dec 13, 2011 11:37 pm

Avatar gebruiker
Patrick Bateman
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 256
Geregistreerd: vr feb 25, 2011 12:36 pm

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Theoldbum » di apr 03, 2012 2:20 pm

:rock: Zelf ook last van gehad, en nog steeds moeite mee gehad :p. soms 2/3 nachten doorhalen, gigantische hoeveelheden caffeine nuttigen om wakker te blijven en dan de 3 nacht helemaal in de war in slaap vallen, en 24 uur slapen.

Ik ben er inmiddels wel klaar mee en game nu zo'n 3 uur per dag gemiddeld, dit was ooit toch wel zo'n 10+ uur.

Vriend van me heeft overigens wel een ernstige gameverslaving opgelopen over de jaren.. De laatste 8 jaar heeft hij gemiddeld 14+ uur gespeeld.. is van VWO naar vmbo gezakt en heeft geen andere hobbies meer..

Ik denk niet dat verslaving alleen het geval is bij drugs.. volgens een recent onderzoek wordt bij hevig gamegedrag de dopamine-aanvoer veranderd in de hersenen. Gamers zijn dus telkens op zoek naar die dopamine beloning die het behalen van een achievement ze geeft. Dit wordt op de lange duur verslavend. Zeker als diegene niets anders heeft om op terug te vallen.

:rock:
“Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.”
- Albert Einstein
Avatar gebruiker
Theoldbum
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 145
Geregistreerd: di maart 20, 2012 11:07 pm

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Hhzone » di apr 03, 2012 6:43 pm

Ikzelf weet eigenlijk niet goed of ik nu verslaafd ben of niet.
Ik game wel elke dag zo´n 5-6 uur maar dat doe ik puur omdat er gewoon niks anders te doen.
Ik denk dat als er iets anders is wat ik dagen kan doen ik geen last heb van verslaving.
Eigenlijk ook mijn eigen schuld, ik ging vroeger nog wel eens uit enzo en had vrienden die gamen niet zo leuk vonden.
Uiteindelijk heb ik dus naar game maatjes gezocht, waar ik nu nog steeds elke dag mee game.
Zo kreeg ik bijna nooit meer contact met ze, alleen op de voetbal zag ik ze nog, maar daar ben ik nu ook mee gestopt.( niet door het gamen hoor :P )

Ook is door gamen mijn wietverslaving begonnen.
Ik ben nu zo gewend om stoned te game, dat niet stoned game veel minder leuk is.
Als ik niet game heb ik vaak geen behoefte aan een jonko :), maar als ik aant gamen ben moet er gewoon vaak en veel gerookt worden.

Ook merk ik dat mijn sociale contacten met onbekende mensen niet goed zijn, ik zeg bijna nooit iets dan en ben verlegen, vooral bang om iets fouts te doen.
Ik ga ze liever uit de weg, en praat liever met onbekende mensen via men headsetje.
Hier baal ik eigenlijk wel ontzettend van, laat staan dat ik baal dat ik al 3 jaar geen vriendin meer heb gehad.
Gewoon omdat ik liever game!!
Wie zegt dat drugs slecht voor me is?
Hhzone
Newbie
Offline
 
Posts: 13
Geregistreerd: di apr 03, 2012 4:30 am

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Theoldbum » di apr 03, 2012 10:20 pm

Hhzone schreef:Ikzelf weet eigenlijk niet goed of ik nu verslaafd ben of niet.
Ik game wel elke dag zo´n 5-6 uur maar dat doe ik puur omdat er gewoon niks anders te doen.
Ik denk dat als er iets anders is wat ik dagen kan doen ik geen last heb van verslaving.
Eigenlijk ook mijn eigen schuld, ik ging vroeger nog wel eens uit enzo en had vrienden die gamen niet zo leuk vonden.
Uiteindelijk heb ik dus naar game maatjes gezocht, waar ik nu nog steeds elke dag mee game.
Zo kreeg ik bijna nooit meer contact met ze, alleen op de voetbal zag ik ze nog, maar daar ben ik nu ook mee gestopt.( niet door het gamen hoor :P )

Ook is door gamen mijn wietverslaving begonnen.
Ik ben nu zo gewend om stoned te game, dat niet stoned game veel minder leuk is.
Als ik niet game heb ik vaak geen behoefte aan een jonko :), maar als ik aant gamen ben moet er gewoon vaak en veel gerookt worden.

Ook merk ik dat mijn sociale contacten met onbekende mensen niet goed zijn, ik zeg bijna nooit iets dan en ben verlegen, vooral bang om iets fouts te doen.
Ik ga ze liever uit de weg, en praat liever met onbekende mensen via men headsetje.
Hier baal ik eigenlijk wel ontzettend van, laat staan dat ik baal dat ik al 3 jaar geen vriendin meer heb gehad.
Gewoon omdat ik liever game!!


Klinkt als mezelf haha :P Ook al heb ik gelukkig nog wel veel vrienden die niet of amper gamen. Maar die spreek ik ook een stuk minder als de mensen die wel gamen. Ik denk eerlijk gezegd dat de social anxiety die jij beschrijft ook iets met gamen en wiet te maken heeft. Misschien nog wel meer met wiet als met gamen. Ik denk eerlijk gezegd dat ook jij inmiddels wel een tikkeltje verslaafd bent. Het is vaak niet een kwestie van of je zonder zou kunnen, zolang je het nog steeds doet. Ik heb zelf ook perioden dat ik minder game, maar dit is alleen als er vanuit mijn huidige vriendengroep iets wordt geoganiseerd of als er bijvoorbeeld een vriend een week alleen thuis is..

Maarja, als je zelf al niet zo'n sporter bent, en ook geen interesse hebt in muziek.. wat blijft er dan nog echt over om je uurtjes mee op te vullen? Drugs? geen goed idee.. dan maar gamen :grin:

( en in het weekend natuurlijk drugs! :kleuter: )
“Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.”
- Albert Einstein
Avatar gebruiker
Theoldbum
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 145
Geregistreerd: di maart 20, 2012 11:07 pm

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Azgaza » do apr 05, 2012 12:43 pm

Ik game zeer incidenteel, maar als ik dan in een spel raak raak ik er ook echt in, mis ik er slaap voor, skip ik men eten; eigenlijk erger dan met drugs, neemt dan ook wel een actieve rol in in de gedachtes maar ik vind dat meer een soort immersion dan verslaving, maar wie weet is dat ook wel niet wat men bedoeld met game verslaving.

Aliens take me home.

Tune up, turn around, drop in.
Avatar gebruiker
Azgaza
onKet
Donateur
Offline
 
Posts: 1016
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 6:11 pm
Woonplaats: Orion

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor gregosmile » vr apr 20, 2012 2:13 am

Theoldbum schreef:
Hhzone schreef:Ikzelf weet eigenlijk niet goed of ik nu verslaafd ben of niet.
Ik game wel elke dag zo´n 5-6 uur maar dat doe ik puur omdat er gewoon niks anders te doen.
Ik denk dat als er iets anders is wat ik dagen kan doen ik geen last heb van verslaving.
Eigenlijk ook mijn eigen schuld, ik ging vroeger nog wel eens uit enzo en had vrienden die gamen niet zo leuk vonden.
Uiteindelijk heb ik dus naar game maatjes gezocht, waar ik nu nog steeds elke dag mee game.
Zo kreeg ik bijna nooit meer contact met ze, alleen op de voetbal zag ik ze nog, maar daar ben ik nu ook mee gestopt.( niet door het gamen hoor :P )

Ook is door gamen mijn wietverslaving begonnen.
Ik ben nu zo gewend om stoned te game, dat niet stoned game veel minder leuk is.
Als ik niet game heb ik vaak geen behoefte aan een jonko :), maar als ik aant gamen ben moet er gewoon vaak en veel gerookt worden.

Ook merk ik dat mijn sociale contacten met onbekende mensen niet goed zijn, ik zeg bijna nooit iets dan en ben verlegen, vooral bang om iets fouts te doen.
Ik ga ze liever uit de weg, en praat liever met onbekende mensen via men headsetje.
Hier baal ik eigenlijk wel ontzettend van, laat staan dat ik baal dat ik al 3 jaar geen vriendin meer heb gehad.
Gewoon omdat ik liever game!!


Klinkt als mezelf haha :P Ook al heb ik gelukkig nog wel veel vrienden die niet of amper gamen. Maar die spreek ik ook een stuk minder als de mensen die wel gamen. Ik denk eerlijk gezegd dat de social anxiety die jij beschrijft ook iets met gamen en wiet te maken heeft. Misschien nog wel meer met wiet als met gamen. Ik denk eerlijk gezegd dat ook jij inmiddels wel een tikkeltje verslaafd bent. Het is vaak niet een kwestie van of je zonder zou kunnen, zolang je het nog steeds doet. Ik heb zelf ook perioden dat ik minder game, maar dit is alleen als er vanuit mijn huidige vriendengroep iets wordt geoganiseerd of als er bijvoorbeeld een vriend een week alleen thuis is..

Maarja, als je zelf al niet zo'n sporter bent, en ook geen interesse hebt in muziek.. wat blijft er dan nog echt over om je uurtjes mee op te vullen? Drugs? geen goed idee.. dan maar gamen :grin:

( en in het weekend natuurlijk drugs! :kleuter: )

jullie halen de woorden uit mijn mond !
ik beken gewoon dat ik al ongv. 7 jaar verslaafd ben aan gamen ik denk zo'n 3jaar echt zwaar ook ik deed niks anders meer later ging ik dus inzien "dat wat daar boven dus allemaal staat" :P
maar ik heb mijn verslaving nu dus önder controle"weten te houden en game alleen wanneer ik er ook echt de vrije tijd voor heb (net als mijn drugs gebruik), ik vind dus "het verslaafd zijn" aan wat jij zelf maar wilt niet altijd een probleem hoeft te zijn!!! het is maar net hoe jij erzelf mee omgaat : ik bedoel als je dus gewoon verslaafd kan zijn maar toch een leven kunt hebben wat is dan het probleem?

kleine voorbeelden : de meeste bandleden van guns n, roses waren heroine verslaafden, metallica alcoholisten.
nu inmiddels allemaal wel netjes afgekickt (mag ook wel op die leeftijden) maar het punt is
ben je een misbruiker van de drugs? of ben je een gecontroleerde gebruiker?

suc6 met het behalen van meer xp. tijdens het gamen
uiteindelijk ben ik er om je score te verbeteren! :rock:
born with nothing and die with everything!!!
~WAPPIE-KONING~
Avatar gebruiker
gregosmile
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 209
Geregistreerd: do apr 21, 2011 4:33 am
Woonplaats: mooiste stad op aarde!

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Stefaan » vr apr 20, 2012 3:00 am

Toen ik 13 of 14 was begon ik met gamen, dit heb ik volgehouden tot ongeveer m'n 20e (ben nu bijna 24). De 1e jaren heb ik ook obsessief veel gegamed. Ben er vanzelf mee gestopt omdat ik gewoon betere dingen te doen had. Als ik jullie was had ik een hobby erbij gezocht. Je hoeft niet te stoppen met gamen maar ga af en toe wat doen met mensen, of leer nieuwe mensen kennen op een sport ofzo. Later ben je er blij mee dat je dat gedaan hebt!
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Pff » vr apr 20, 2012 11:04 am

Ik was tot een jaar of drie geleden verslaafd aan runescape (speelde het toen een jaar of 5). Toen kwam er een update waarbij je de gespeelde tijd kon zien en ik zat over de 200 dagen. Toen pas besefte ik dat ik ermee moest stoppen. En dat is me overigens zonder veel moeite gelukt.

Nu speel ik alleen nog met vrienden games op de xbox. Maar het trekt me niet echt meer.
Reality is for people who can't handle drugs
Avatar gebruiker
Pff
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 216
Geregistreerd: vr maart 11, 2011 4:18 pm

Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Dislexsik » vr apr 20, 2012 11:08 am

Ik heb soms nog flashbacks van warcraft :p


Sent from outer space...
Avatar gebruiker
Dislexsik
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 190
Geregistreerd: zo maart 25, 2012 7:23 pm

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Freedom » di mei 01, 2012 12:59 am

Zon 8 jaar geleden was ik echt game verslaafd. Hele dagen achter die pc zitten.
Gelijk na school erachter. Niet meer uitgaan etc.
Mede daardoor ook blijven zitten in de 2e klas.
Sociale contacten laten schieten waaronder 1 van een meisje die me leuk vond, maar ja vond gamen belangrijker.

Op een gegeven moment was ik zo verslaafd aan een schietspel dat ik een keer op m'n klok krek en dat het 07:00 uur was en ik een uur later op school moest zijn.
Dat was ook de reden dat ik er een beetje mee gekapt ben, omdat ik toen pas inzag dat het zo niet verder kon. :P

Daarna gamede ik nog wel maar niet zo vaak en zo lang meer. Hoewel ik me nog wel ziek meldde van school omdat gta4 uitkwam. Maar was toch al 50% aanwezig dat jaar dus dat boeide me niet zo. (dat jaar wel m'n diploma gehaald btw).

De afgelopen paar jaar game ik niet heel vaak meer, bovendien ben ik het vaak na een uurtje meer als zat. En dat komt ook omdat ik andere hobbies interesses en doelen in m'n leven heb gevonden.
Hooguit in het werken een uurtje of 2 gran turismo met wat vrienden. En zelfs dat 1 a 2 keer in de maand.
Losing all hope is freedom.
Freedom
Newbie
Offline
 
Posts: 8
Geregistreerd: ma apr 30, 2012 2:06 am

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Russ » wo mei 02, 2012 10:51 pm

Heb zelf kort een gameverslaving gehad (gelukkig) als tiener, moest 13 geweest zijn toen het begon tot 15 jaar ofzoiets, het was aan Unreal Tournament 2003. De laatste maanden (grote vakantie) ervan stond ik extra vroeg op (rond 7) om te spelen, ik speelde tot het ochtendeten rond 9 waar ik onaanspreekbaar was, kwaad omdat ik het spel moest onderbreken voor ontbijt. Dan ging ik terug verder met spelen tot hetzelfde scenario zich herhaalde, idem voor tot het avondeten met ergens daartussen een korte onderbreking waar ik piano moest studeren wat eerder gespannen en gefrustreerd de piano hersenloos bewerken was. Daarna speelde ik nog tot ik moest gaan slapen wat ook bijna elke avond ruzie was omdat ik er gewoon niet van af was te houden, alvorens in slaap te vallen bleef ik nog minstens een uur zenuwachtig meimeren over het spel met non-stop veel vivid beelden ervan. M'n normale vrienden zag ik op het einde bijna niet meer, enkel een dude van 2 jaar ouder, enorme nerd, gigantische boer, onaangenaam persoon achteraf gezien, ongeveer even verslaafd, die zag ik vaak :#:

Op een dag zeiden m'n ouders heel duidelijk stop, of de computer weg. 1 dag gecrasht, liggen grienen in m'n bed als een klein meisje, schreeuwen naar m'n ouders, beetje hysterisch aanstellen :roll: . De volgende dagen nogal depressief, tot na een 5 tal dagen, ben er toen beginnen uitklimmen, een week later voelde ik me al 100x beter dan tijdens de verslaving. Blij dat ik aan zoiets verslaafd was als puber waar m'n ouders me tegenhielden :)



Een gameverslaving heeft zoveel aspecten die het verslavingspotentieel verhogen, het is een ideale vervanging voor je leven. Stel je voor, je bent net beginnen puberen, je ziet er niet echt uit, op school voel je je niet thuis, je komt terecht in een online wereld, een sociaal veel evidentere wereld door de barrière van een onpersoonlijke computer. Je wordt nauwelijks gekwetst, in ruil krijg je waardering, openheid en een enorm comfort van niet veel verkeerd te kunnen doen. En nu zwijg ik over het spel zelf, dat zo doordacht ontworpen is om je op te zuigen als een spons. De uitgebreidheid, geen sleur of moeilijke problemen waar je tegenop hoeft te kijken. Je hebt enkel je controls, je wordt beter en beter, in elke dag zit toekomst, de weinige tegenslagen zijn slechts licht frusterend want "het is maar een spel". Je klimt op als in een bedrijf, enkel is hier je persoonlijkheid van verwaarloosbaar belang, dit terwijl er wel eigenschappen zijn die bepalen in welke mate je getalenteerd bent ervoor, zoals reactiesnelheid,
tactisch inzicht enz. Jammer genoeg liggen deze eigenschappen veel minder gevoelig bij je ego-gevoel en is het veel minder erg als je hier minder goed in blijkt te zijn.

De game evolueert gruwelijk snel in tegenstelling tot het echte leven waar je in de vorm van lang durende periodes met karakter moet opboksen tegen je problemen. In het spel worden ze je lekker instant geserveerd op een blaadje met de oplossing erbij. Terwijl je in een gemiddeld leven 20jaar nodig hebt om te groeien, of een evengrote zee van tijd om de sociale/maatschappelijke ladder op te klimmen, is er de mogelijkheid om op een paar jaar tijd zo dichtbij de top te klimmen dat je hem kan ruiken.

Bij mij was dit het geval, je begint de basis-skills onder de knie te krijgen, plots mag je in een clan (een groep die soms redelijk "close" wordt, een plek waar je thuishoort, vaak met lotgenoten die verslaafd zijn om dezelfde redenen), je begint meer te betekenen in een niet opvallend virtuele wereld. Je krijgt nu ook verantwoordelijkheid die je nog meer motiveert, al snel kom je in een stroomversnelling. Je wordt beter en beter, krijgt steeds meer respect, meer contact, meer "vrienden", je komt in steeds betere clans, je krijgt een niet te onderschatten status, "eigenwaarde", alles wat je in het echte leven moeilijk kon krijgen.

Duivels geleidelijk en toch ook ergens plots is het een stuk minder makkelijk, en begint het plezier je te verlaten, je zit nu ongeveer bij de top van een online wereld die een enorm aantal mensen telt. Het zelfrespect en geborgenheid maken stap per stap plaats voor druk en een enorme verantwoordelijkheid tegenover je clan, tegenover je eigen opgebouwde (virtuele en echte) ego dat ondertussen sky-high is en tegenover een hele wereld die weet wie je bent. Het is nu wél een probleem om slecht te spelen en wanneer het gebeurt moet je erna opnieuw spelen om je ego gevoed te houden. Je zit vast.

Dit alles gebeurt terwijl je zelden ook maar een vermoeden had van enig probleem.. je speelt namelijk maar een spelletje, het lijkt zo onschuldig als wat, misschien nog 1 van de belangrijkste valkuilen.


Dit waren de aspecten die voor mij persoonlijk de belangrijkste waren bij het vormen van de verslaving, het valt natuurlijk veel wetenschappelijker te benaderen, maar hopelijk kan het een iets toegankelijkere kijk geven op het proces :)
Avatar gebruiker
Russ
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 565
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 10:52 am

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Lau » vr mei 04, 2012 12:14 pm

Ik heb het ook wel gehad vroeger. Het kwam ook mede door mijn ADD. Gamen bracht mij rust zoals drugs een paar jaar daarna dat deden.
Ik ben al naar de tyfus nu de kanker nog.
Avatar gebruiker
Lau
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 317
Geregistreerd: di feb 22, 2011 2:58 pm

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Wietsmoker » vr mei 18, 2012 7:40 am

Vroeger (in de jaren '80) speelde ik vaak op mijn Goldstar MSX-computer. Ik had wel iets van 250 spelletjes. Later met de PC heb ik veel Geoff Crammond's Grand Prix Formula 1 gespeeld. Tot 1,5 uur achter elkaar om een race uit te rijden. Tegenwoordig speel ik minder vaak, en als ik speel is dat nog maar 1 spelletje: OpenTTD 1.2.0. Dat is de hergeprogrammeerde versie van Transport Tycoon. Gratis te downloaden als je met google zoekt naar OpenTTD. Tevens hebben ze vele nieuwe uitbreidingen geprogrammeerd, zoals Dutch Trainset 2 als NewGRF :hulde: . Een GRF is een vervanging of toevoeging aan de bestaande graphics en gameplay.
Dus als je niets te doen hebt en je hebt zin in een verslavend (maar ook simpel in gameplay) spelletje, dan zou ik OpenTTD aanraden. 8-)
Jesus saves!
Avatar gebruiker
Wietsmoker
Global SToner
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2839
Geregistreerd: zo apr 24, 2011 7:21 pm
Woonplaats: Flavour Country

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Hhzone » zo sep 23, 2012 12:25 pm

Ik heb net open ttd gedownload, het is er alweer af :#:

1. snap er helemaal niks van.
2. kut graphics!
3. spel waar je minstens 50 uur voor moet spelen om een begin te hebben leek het.

K raad jullie trackmania aan, dat kan ook online 8-)
Wie zegt dat drugs slecht voor me is?
Hhzone
Newbie
Offline
 
Posts: 13
Geregistreerd: di apr 03, 2012 4:30 am

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Wietsmoker » zo sep 23, 2012 2:40 pm

Hhzone schreef:2. kut graphics!



Het zijn dan ook bijna de originele graphics met de mogelijkheden uit 1995; Kun je nagaan hoelang ik het al speel.

(Ps.: Je moet beginnen met passagierslijnen van grote stad naar grote stad, zo maak je het snelste winst in de beginjaren met weinig budget.)
Jesus saves!
Avatar gebruiker
Wietsmoker
Global SToner
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2839
Geregistreerd: zo apr 24, 2011 7:21 pm
Woonplaats: Flavour Country

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor zornax » ma okt 08, 2012 7:36 pm

Zelf ook gameverslaafd geweest :(

School verwaarloosd hierdoor. Een tijd bijna geen vrienden gehad. Elk weekend thuisblijven en zo'n 80 uur per week gamen. Verschillende soorten games, mmo's maar ook shooters als cod4 en dan op hoog niveau spelen. (lan party's, toernooien etc)

Maar langzaam aan (vorig jaar) was ik het beu. Ben gaan werken, begonnen met uitgaan (pas vanaf mijn 18de, nu 20) Leven is compleet anders. Grote vriendengroep gekregen en ben nu veel socialer.

Nu game ik hooguit 10 uur per week. Zomaar af en toe om te ontspannen na het werk.
Avatar gebruiker
zornax
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 261
Geregistreerd: di jun 05, 2012 10:43 am

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Tripper » ma okt 08, 2012 7:49 pm

DMT
Avatar gebruiker
Tripper
(ʘ_ʘ)
Donateur
Offline
 
Posts: 877
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:43 pm
Woonplaats: Utrecht

Re: Het Gameverslaving Topic

Berichtdoor Cocainer » ma okt 08, 2012 7:53 pm

Grappig dat hier op het forum veel game verslaafden/ex game verslaafden zijn :#:
The coke bugs were out in force, doing military manoeuvres, all jazzed up on their Bolivian marching powder.
Avatar gebruiker
Cocainer
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 244
Geregistreerd: wo maart 23, 2011 10:03 pm

Volgende

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Andere verslavingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten

Royal Queen Seeds banner