Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

AD(H)D en verslaving

Wil je iets kwijt over je verslaving, heb je een vriend die te veel neemt, of zoek je steun bij het stoppen?
Alles wat met verslavingen te maken heeft hoort hier, of het nu drugs-gerelateerd is of niet.

AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Dopey » ma feb 21, 2011 8:56 pm

Originele post door Robdebob


Ik heb een stukje geschreven over mijn bevindingen over AD/HD in verband met verslaving. Hier staat de pdf-versie
ADD en verslaving
Ik lees al enige tijd mee op dit forum en het is me opgevallen dat veel mensen hier de diagnose AD/HD hebben. Ik heb wat research gedaan en ben tot de conclusie gekomen dat AD/HD vaak samengaat met drugsgebruik en –verslaving. Er zijn onderzoeken gedaan waaruit blijkt dat bijna 50% van de mensen met AD/HD een drugsverslaving heeft of heeft meegemaakt. Ook is het zo dat tussen de 15 en 25 procent van de mensen die in therapie gaan voor een verslaving AD/HD hebben.

Ik zal eerst wat vertellen over AD/HD. Vervolgens zal ik vertellen waarom deze mensen gevoelig zijn voor verslavingen. Daarna zal ik uitleggen waarom behandeling gunstig kan zijn voor de problemen.

AD/HD
AD/HD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Deze stoornis is nog niet zo lang geleden ontdekt en er word op het moment nog veel onderzoek naar gedaan. Het is een neurobiologische stoornis die wordt veroorzaakt door afwijkingen in bepaalde hersengebieden en neurotransmitters. De gebieden in de hersenen die aandacht en de controle over gedachtes regelen werkt minder goed als bij normale mensen. Er bestaan verschillende soorten AD/HD, waarvan ADHD en ADD het bekendst zijn. Bij ADHD is er sprake van hyperactiviteit, bij ADD is dit niet het geval. Bij beide types is er sprake van een concentratiestoornis. Beide stoornissen gaan gepaard met veel andere symptomen die niet altijd voor buitenstaanders te zien zijn.

Gevoeligheid voor verslavingen
Mensen met AD/HD hebben bepaalde afwijkingen in hun hersenen waardoor ze gevoelig zijn voor verslavingen. Er zijn verschillende theorieen over de oorzaak, maar de meeste hiervan concluderen dat er een tekort is aan de neurotransmitter dopamine. Mensen met AD/HD zijn hierdoor eigenlijk altijd op zoek naar middelen om meer dopamine te produceren. Dit kan bereikt worden door eten, spannende situaties, sport en drugs. Omdat drugs zo gemakkelijk een grote hoeveelheid dopamine kunnen vrijmaken is het niet meer dan logisch dat mensen met AD/HD hier erg vatbaar voor zijn. Drugs worden in het begin dan vooral gebruikt als zelf-medicatie. De drugs zorgen er voor dat deze mensen zich eindelijk ‘normaal’ voelen. Dit kan resulteren in overmatig gebruik en een verslaving.

Behandeling van AD/HD
De meest toegepaste behandeling voor AD/HD is het gebruik van psychostimulantia, zoals methylfenidaat (Ritalin, of Rilatine in Belgie) en dextro-amfetamine. Deze middelen verhogen de dopamine productie en zorgen er voor dat er meer dopamine in de hersenen aanwezig is. Hierdoor kan de persoon zich beter concentreren en ervaart een rust in zijn hoofd. Doordat er niet langer een tekort is aan dopamine zal er minder behoefte zijn aan middelen die ook dopamine vrijmaken. In theorie zou hierdoor de drugsverslaving beter onder controle gehouden kunnen worden. Uit onderzoeken is gebleken dat kinderen die behandeld werden met psychostimulantia minder kans hebben om later een drugsprobleem te ontwikkelen.
Veel behandelaars zijn echter sceptisch om stimulantia te geven aan mensen met een drugsprobleem, omdat ze bang zijn dat deze verkeerd worden gebruikt. Er bestaat nog veel onenigheid over de juiste behandeling, maar voor mensen met AD/HD én een verslaving is het van belang om in ieder geval hulp te zoeken bij het behandelen van AD/HD.

Heb ik AD/HD?
Het probleem met de diagnose van AD/HD is dat er geen perfect gestandaardiseerde test is om te ontdekken of iemand de stoornis heeft. De symptomen van de stoornis zijn heel erg uiteenlopend en bestaat uit dingen waar iedereen wel eens last van heeft. Aan de hand van de volgende vragen zou er misschien een lichtje moeten gaan branden en zou je er meer informatie over kunnen opzoeken of een test doen.
- Ben je heel erg vergeetachtig en ben je vaak belangrijke spullen kwijt?
- Word je snel afgeleid?
- Kan je niet goed met kritiek omgaan?
- Krijg je vaak te horen dat je beter kan presteren?
- Ben je vaak te laat bij belangrijke afspraken?
- Heb je heel erg veel moeite met het bijhouden van administratieve zaken, zoals financieen?
- Ben je geneigd om spannende situaties op te zoeken?
- Stel je je werk altijd tot op het laatste moment uit?
- Vind je het moeilijk om je aandacht bij een saai onderwerp tehouden, maar kan je je juist heel goed concentreren als je iets leuk of interessant vind?
- Krijg je vaak te horen dat je afwezig of ongeïnteresseerd overkomt?
- Heb je erg weinig geduld en ben je snel teleurgesteld?

Er zijn nog veel meer symptomen die worden veroorzaakt door AD/HD, er zijn verschillende sites waarop je meer informatie kunt vinden:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Adhd
http://www.levente.nl/
Op deze site kan je een vragenlijst invullen om jezelf te testen:
http://www.de-poort.be/cgi-bin/Vragentest.pl?id=3

Conclusie

Ik denk dat het belangrijk is dat op dit forum aandacht wordt besteed aan dit onderwerp. Misschien zijn er heel veel mensen die nog niet de diagnose AD/HD hebben en problemen hebben met hun verslaving. Het lijkt me goed als iedereen die kampt met een drugsprobleem voor zichzelf gaat uitzoeken of hij wellicht AD/HD heeft.

Bronnen:
- Substance Abuse in Patients With Attention-Deficit/Hyperactivity DisorderOscar Bukstein, MD, Associate Professor, Medscape J Med. 2008; 10(1): 24.
- A qualitative review of issues arising in the use of psycho-stimulant medications in patients with ADHD and co-morbid substance use disorders. Kollins SH. Department of Psychiatry 2008 May;24(5):1345-57
Originele post door Robdebob
8===D~~
Avatar gebruiker
Dopey
x Straight x Edge x
Donateur
Offline
 
Posts: 3423
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:39 pm

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Pilletje » ma feb 28, 2011 2:34 pm

Heb zelf add en de drang naar een roes + de impulsiviteit spelen zeker merkbaar een rol.

Je moet stevig wat karakter hebben om als AD(H)Der te gebruiken zonder verslaafd te worden.

edit:Zal ook mijn verhaal dan maar posten.
Ben al 3 jaar verslaafd aan wiet en sinds een paar maandjes ook aan alprazolam maar dat is onder dokterstoezicht en met een reden, ik bouw af zodra dat kan.

Ben 2 jaar zwaar speed verslaafd geweest maar ben daar toch mee kunnen kappen.

Blowen & speed zijn naar 't schijnst de meest voorkomende verslavingen bij mensen met ADD, heb ik achteraf ergens gelezen. :#:
Laatst bijgewerkt door Pilletje op wo maart 30, 2011 12:26 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
Avatar gebruiker
Pilletje
Feels good man
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1392
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:54 pm
Woonplaats: Belgique

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Michelangelo » wo maart 02, 2011 11:44 am

Klopt (helaas) maar al te goed! Weet ik als ADHD-er alles van... Ben zelf buitengewoon verslavingsgevoelig, en heb ook de neiging van elk middel de uiterste grens op te zoeken, wat ook al een paar keer flink is misgegeaan... Tsja die extreme impulsivieteit en enorme honger naar de ultieme kick is moelijk te remmen, ook met ADHD-medicatie valt dat nog tegen... :roll:

(ook al heb ik de laatste jaren alles redelijk onder controle, t "gevaar" ligt altijd op de loer)
Michelangelo
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 105
Geregistreerd: do feb 24, 2011 8:13 pm

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Eriksson » wo maart 02, 2011 12:53 pm

+1 Heel herkenbaar, helaas :) Het loopt regelmatig wel eens uit de hand. Van de hyperactiviteit valt vele minder te merken dan vroeger, maar het psychologische aspect is nog steeds aanwezig en op drugsgebied kan dit veel doen fout gaan.
Avatar gebruiker
Eriksson
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 86
Geregistreerd: vr feb 25, 2011 4:09 am

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Bloxnix » wo maart 02, 2011 11:06 pm

Ik vind dit een heel interessant topic, dus mensen, post jullie verhalen hier, ik lees ze maar al te graag. En ik denk anderen ook.
Bloxnix
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 881
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 5:03 am
Woonplaats: België

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Duifje » do maart 03, 2011 3:38 am

Ik heb het labeltje ADD & ODD gekregen, ben daar verder content mee.
Blow het laatst jaar bijna elke dag en 4 in totaal en kom wel een beetje
tot inzien dat ik ook verslaafd aan het raken ben.
Vind het vrij interessant onderwerp, dit is misschien tot betrekking tot
verslaving maar ik vraag me af waar iedereen nog meer last van heeft, want er zullen
meer dingen zijn als 'de standaard' kenmerken die zo'n beetje wel op elke site staat.
Duifje
Newbie
Offline
 
Posts: 8
Geregistreerd: do maart 03, 2011 3:24 am

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Bloxnix » do maart 03, 2011 6:51 pm

Ja dat vind ik ook, vooral ook omdat ik heb gemerkt dat hier vrij veel ADHD'ers en ADD'ers zitten.
Ik hoop dat zij hier hun gevoel erover kunnen zeggen.
Bloxnix
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 881
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 5:03 am
Woonplaats: België

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Eriksson » ma maart 07, 2011 4:04 pm

Heel het verslavingsgedoe is heel bekend in de oren hier. Ik kan ook vaak niet stoppen eens ik begonnen ben met pakken, vb (zie topic niet slapen). Echt actief zijn is stukken geminderd, nog steeds meer als het gemiddeld persoon, maar ik heb veel last van chaos. Daarom moet ik me een strenge structuur opleggen, opdat ik niet verloren zou geraken. Verder is het impulsieve en emotionele aspect heel sterk, maar dit ligt aan de borderlinepersonaliteit. Toch belangrijk om te zeggen dat ongeveer 30 % van adhd'ers te maken heeft met comborbideit, zoals odd,ocd, borderline, bipolair ... Dus als je andere klachten hebt die niet echt precies bij de specifieke eigenschappen horen, kan het daar wel eens aan liggen.
Avatar gebruiker
Eriksson
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 86
Geregistreerd: vr feb 25, 2011 4:09 am

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Michelangelo » wo maart 09, 2011 12:18 pm

Inderdaad, voor veel ADHDers spelen er nog tal van andere psychiatrische stoornissen mee... Daarom wordt soms ook pas (veels te) laat de diagnose gesteld, en lopen veel ADHDers jarenlang de Psychiatrische instellingen plat, en ondergaan vaak onjuiste behandelingen in combi met verkeerde medicatie voordat eindelijk de juiste link gelegd wordt... Die hele Psychiatrie is gewoon een hopeloos log en ouderwets orgaan, waar men liever chronische patienten creeert dan daadwerkelijk een goeie behandeling te geven...(eigenbelang :conf: )

PsyQ vormt wat mij betreft een positieve uitzondering! 8-)
Michelangelo
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 105
Geregistreerd: do feb 24, 2011 8:13 pm

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Duifje » wo maart 09, 2011 3:45 pm

Sowieso, ik heb ODD erbij.
Duifje
Newbie
Offline
 
Posts: 8
Geregistreerd: do maart 03, 2011 3:24 am

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Bloxnix » do maart 10, 2011 2:13 am

Is dat PsyQ ook actief in België?
Zoja, behandelen deze ook mensen jonger dan 18?
Ik las op hun site namelijk alleen iets over volwassenen met ADHD
Bloxnix
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 881
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 5:03 am
Woonplaats: België

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor baszsiejj » do maart 10, 2011 3:33 pm

hier staan de dsm iv criteria ten opzichte van de diagnose ADHD en ADD

http://www.de-poort.be/cgi-bin/Document.pl?id=175

leuk artikeltje! voor mij meerendeel oude informatie maar duidelijk geschreven!
baszsiejj
Newbie
Offline
 
Posts: 4
Geregistreerd: do maart 10, 2011 3:12 pm

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Michelangelo » do maart 10, 2011 10:47 pm

bloxnix schreef:Is dat PsyQ ook actief in België?
Zoja, behandelen deze ook mensen jonger dan 18?
Ik las op hun site namelijk alleen iets over volwassenen met ADHD


Ik weet niet of ze ook in Belgie actief zijn, voor zover ik weet zijn de behandelprogramma's van ADHD vanaf 16 jaar, want hoorde vandaag dat er ook iemand van 17 in de behandelgroep zit! Volgens mij val je vanaf 16 jaar ook al onder de categorie volwassen wat betreft ADHD, aangezien je na je 15e er nog zelden overheen groeit...
Michelangelo
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 105
Geregistreerd: do feb 24, 2011 8:13 pm

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Michelangelo » do maart 10, 2011 10:50 pm

Heeft er trouwens iemand ervaring met Wellbutrin-XR als ADHD-medicatie? Tis namelijk de bedoeling dat ik dat bij me Ritalin ga gebruiken dus was benieuwd wie er bekend is met deze combi...
Michelangelo
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 105
Geregistreerd: do feb 24, 2011 8:13 pm

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor herejezus » zo maart 13, 2011 8:51 pm

DMAE + Vinpocetine = stabiele(re) geest :love: Je "compleet" voelen is very nice :stoned:
Verslaving is niet voor iedereen weggelegd. Voor mij wel. Dus ik vermijd alles wat met drugs te maken heeft. Logisch.
herejezus
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2053
Geregistreerd: za maart 12, 2011 9:13 pm

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Michelangelo » di maart 15, 2011 11:12 pm

herejezus schreef:DMAE + Vinpocetine = stabiele(re) geest :love: Je "compleet" voelen is very nice :stoned:

En dat zou ook effectief zijn als ADHD-medicatie begrijp ik? Voorlopig houd ik t wel gewoon bij me huidige meds, maar hou t in me achterhoofd... 8-)
Michelangelo
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 105
Geregistreerd: do feb 24, 2011 8:13 pm

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Pilletje » wo maart 30, 2011 12:37 pm

Geloof het of niet maar omega 3 vetzuren (supplement) zouden ook een merkbaar verschil kunnen geven. Je moet het wel lang nemen vooraleer je het zou merken. Heb er een interessant artikeltje over gevonden.
http://www.omega3oils.info/omega3benefits/adhdfishoil/

Ben zelf een kuur EPA-pillen begonnen en ik zal het laten weten als ik enige veranderingen merk. Het is uiteindelijk gewoon geconcentreerde&gezuiverde visolie, maar met stimulanten als ADD medicatie ben ik wel klaar tenzij het voor iets écht belangrijk is dat ik me goed kan focussen (examens oid).

Ik hoop toch stiekem een beetje dat dit wat helpt en dat ik die ritalin de vuilbak in kan gooien.
:woeh:
Avatar gebruiker
Pilletje
Feels good man
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1392
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:54 pm
Woonplaats: Belgique

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Bloxnix » wo maart 30, 2011 10:16 pm

Ik neem omega 3 dagelijks, maar ik weet eigenlijk niet of ik er een verschil van merk.
Eigenlijk denk ik het wel.
Ik ben even een periode gestopt, en ik denk dat ik dan wel actiever was.
Maar, volgens mij is het geen echt groot verschil.
Bloxnix
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 881
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 5:03 am
Woonplaats: België

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Beeeb » wo maart 30, 2011 10:23 pm

Herkenbaar en ook verklaarbaar.

Verslavingen aan alcohol, nicotine, amfetamines (speed) en cocaïne komen bij mensen met ADHD dubbel zo vaak voor dan in de algemene bevolking. Dit kan gedeeltelijk genetisch verklaard worden. Zo is er een gen dat het eiwit produceert voor de dopamine-2 receptor op de “postsynaptische” zenuwcellen in het striatum in de hersenen (postsynaptisch betekent: de zenuwcel die na de spleet (dit is de “synaps”) tussen twee neuronen de dopamine bindt die vrijgekomen is uit de “presynaptische” zenuwcellen). Er bestaat een A1 en een A2 type. In de algemene bevolking komt het A1 type slechts bij 20% voor, bij ADHD is dat 50 % en bij cocaïneverslaafden is dat 87%. Het is gekend dat niet iedereen die alcohol drinkt of sigaretten rookt verslaafd wordt; zo is ook bekend dat slechts 25% van de cocaïnegebruikers eraan verslaafd worden. Genetische factoren kunnen hierbij dus een rol spelen.
Anderzijds is de impulsiviteit van jongeren met ADHD en het zich niet goed in hun vel voelen vaak een oorzaak om te experimenteren met drugs, wat ze als een vorm van zelfmedicatie ervaren. Mensen met ADHD worden trouwens vaak rustig en helder met amfetamines (speed), in tegenstelling tot mensen zonder ADHD die erdoor opgepept worden.
If Pacman had affected us as kids we'd be running around in dark rooms, munching pills and listening to repetitive music. (Kristian Wilson, VP Nintendo Inc. 1989.)
Avatar gebruiker
Beeeb
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 256
Geregistreerd: do feb 24, 2011 10:42 pm
Woonplaats: Wonderland

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Bloxnix » do maart 31, 2011 8:46 pm

Wat ik me dan afvraag bij dat dopamine, is dat iets dat je energie afneemt ofzo waardoor adhd'ers teveel energie hebben omdat ze te weinig dopamine hebben, of heeft het gewoon met verbindingen enzo te maken?

En is het ook niet normaal dat mensen met ADHD sneller aan wiet en dat soort verdovende middelen beginnen om net kalm te worden?
Als je adhd hebt, en je neemt speed, heb je dan ook nog die rush, of worden je gedachten gewoon op orde gezet?
Bloxnix
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 881
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 5:03 am
Woonplaats: België

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Paddeau » ma apr 04, 2011 2:42 am

ADHD diagnose. ADD kan ik mee akkoord, de H heeft de man er volgens mij zelf bijgeplakt. Verder ook nog randverschijneselen.

Al wat jaartjes wietverslaafd, de ene keer minder dan de andere keer maar de drang blijft. Langere periode van 'helder' en 'goed in m'n vel' worden vaak ineens in de grond gestampt om whatever reason en dan is er weer sprake van 'terugval'.
Dit heeft veel invloed op m'n sociale-, studie- en werkleven dus ben ik ervoor naar de psycholoog geweest, daaruit kwam de diagnose (m.a.g. ritalin) en op de planning staat psychotherapie.

Ik ben gestopt met roken, rook alleen jointjes in gezelschap, verder meestal hash puur. Als ik probeer langer niet te smoken dan merk ik dat ik automatisch de supermarkt voor sterk bier leegroof om de 'avondroes' te bereiken. Een typsich verstoord slaapritme (zie post-tijd)
Alle andere (hard)drugs probeer ik streng onder controle te houden; wat niet altijd even goed lukt. Meestal alleen op (gemaakte) gelegenheden en feestjes / festivals.
Sterkste misser (afgelopen met een sisser) met 'altijd maar meer willen' was Ruigoord Solstice 2010: XTC + MDMA + LSD in één nacht (gelukkig paddo's afgeslagen omdat ik op dat moment niet meer wist wat het was)... tot de woensdag erna vage trekjes van gehad.

Amphetaminen vind ik eigenlijk niet interessant, misschien wel om de reden dat ik er niet wild van word maar gewoon 'strak en gefocused'. Speed (en coke ook een beetje) is voor mij 'Ritalin on steroids'; ik weet niet wat het voor anderen moet zijn.

Wat wijsheid is... verslavingsgevoelig zijn, met drugs experimenteren, een sociaal leven proberen onderhouden en tegelijkertijd filosofie studeren.... tja, zolang ik maar het gevoel kan houden dat ik mezelf ben en niet word geleefd :)
The secret of life is to appreciate the pleasure of being terribly, terribly deceived.

Oscar Wilde - A Woman of No Importance, Act 3
Paddeau
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 74
Geregistreerd: vr maart 25, 2011 4:27 pm

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Autie » do jun 30, 2011 1:41 am

Er zijn veel ADHD'ers die rustig worden van speed.
Maar hoe zit het dan met ADD'ers?
Die worden dan alleen qua geestelijk rustig ? :?

Heb het dan voornamelijk over mensen met "ADHD" die niet hyper zijn en meer dromerig zijn en veel denken.
Avatar gebruiker
Autie
Newbie
Offline
 
Posts: 13
Geregistreerd: za jun 25, 2011 4:36 am
Woonplaats: Amsterdam

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Bloxnix » do jun 30, 2011 9:50 pm

Ik denk dat mensen met ADHD van speed ook niet echt rustig worden maar gewoon gestructureerder kunnen denken en alles beter kunnen ordenen in hun hoofd.
Volgens mij gaan ze er niet een stoned gevoel enzo van hebben :p
Voor ADD'ers valt dit effect volgens mij dus zeer goed te vergelijken.
Bloxnix
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 881
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 5:03 am
Woonplaats: België

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Michelangelo » wo jul 20, 2011 3:16 pm

bloxnix schreef:Ik denk dat mensen met ADHD van speed ook niet echt rustig worden maar gewoon gestructureerder kunnen denken en alles beter kunnen ordenen in hun hoofd.
Volgens mij gaan ze er niet een stoned gevoel enzo van hebben :p
Voor ADD'ers valt dit effect volgens mij dus zeer goed te vergelijken.

Precies je kan je gewoon beter concentreren, mensen met ADHD worden echt niet suf van Speed, met ritalin kan dat weer wel, maar dat werkt ook anders in de receptoren dan amfetamine...Ikzelf werd soms een behoorlijke zombie van ritalin, met DEX heb ik daar totaal geen last van...
Michelangelo
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 105
Geregistreerd: do feb 24, 2011 8:13 pm

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor brombeer001 » wo jul 20, 2011 4:16 pm

Je hebt meer dan 20 items die vaak of altijd voorkomen. (29)
Dit wijst op een sterke neiging naar ADD-ADHD.

Uit je antwoorden op de vragen 1, 6 en 7 blijkt dat er een grote kans is dat ook jij ADD-ADHD hebt.

hmm toch maar even ergens een medische test laten doen.. kan ik hiervoor gewoon naar de huisarts of is er een andere instantie waar ik beter heen kan gaan?

Ook ik ben idd behoorlijk verslavings gevoelig zeker qua blowen ben er nu twee weken mee gestopt dan maar ik voel me eigenlijk nogsteeds inmens kut!
Laatst bijgewerkt door brombeer001 op wo jul 20, 2011 4:18 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
Een trippie is maar voor even maar de ervaring is voor de rest van je leven!
Avatar gebruiker
brombeer001
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 82
Geregistreerd: vr jul 15, 2011 3:01 pm

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Einstein » wo jul 20, 2011 4:17 pm

Denk dat de huisarts je sowieso wel door kan verwijzen naar andere instanties die daar meer verstand van hebben.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Dopey » wo jul 20, 2011 4:17 pm

Eerst naar een huisarts, die verwijst je als het goed is door (PsyQ oid).
8===D~~
Avatar gebruiker
Dopey
x Straight x Edge x
Donateur
Offline
 
Posts: 3423
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:39 pm

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor brombeer001 » wo jul 20, 2011 4:26 pm

Einstein schreef:Denk dat de huisarts je sowieso wel door kan verwijzen naar andere instanties die daar meer verstand van hebben.


Na Ozora maar even een afspraak maken.
moet toch nog heen voor mijn oren, dacht eerst dat mijn hersens kraakte maar dat kan natuurlijk niet :lol: (wat een mindfuck is dat zeg onder de acid)
Een trippie is maar voor even maar de ervaring is voor de rest van je leven!
Avatar gebruiker
brombeer001
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 82
Geregistreerd: vr jul 15, 2011 3:01 pm

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor Michelangelo » wo jul 20, 2011 9:50 pm

Huisartsen hebben de ballen verstand van ADHD, zeker niet bij volwassenen, maar je hebt ze inderdaad wel nodig voor een doorverwijzing. Een belletje naar de assistent voor een verwijskaart zou voldoende moeten zijn...
Michelangelo
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 105
Geregistreerd: do feb 24, 2011 8:13 pm

Re: AD(H)D en verslaving

Berichtdoor 075 » do jul 21, 2011 12:52 am

Lip schreef:Eerst naar een huisarts, die verwijst je als het goed is door (PsyQ oid).In mijn geval was dat de GG&GD ...


Overigens, wat verslavingsgevoeligheid betreft, hmja daar kan ik me ook wel in vinden ja.

Ben ongeveer 15 jaar geleden ruim anderhalf jaar verslaafd geweest aan freebasen, geen dag zonder gekund die periode. De daarvoor gelegen 7 jaar iedere dag minstens 3 a 4 jointjes gerookt.

Gelukkig uit weten te komen, en in al die jaren tot praktisch nooit drugs gebruikt (misschien 3 a 4 keer ofzo), tot een paar weken geleden ...

Had door omstandigheden een paar gram coke in huis voor iemand, en (na twee maanden bewaren ongeveer) op een gegeven moment mocht ik van mezelf ineens weer basen.
14 hele lekkere uurtjes gehad .... :shock:

Wat ik achteraf kan analyseren, is dat ik gedurende die roes ook met geen mogelijkheid ervanaf kon blijven, en door bleef gaan tot het op was...

Nu wil ik het weer gaan doen, maar ik heb mezelf wel 6 weken gegeven alvorens ik het weer mag doen, om maar niet terug te vallen in dat oude patroon, zo ver laat ik het niet komen dit keer.
Echter, ik hunker naar het volgende moment dat ik het ga doen.

Dus tsja, AD(H)D ers & verslavingsgevoelig, ondergetekende wel in ieder geval.


Overigens wat ook heel herkenbaar is, nog "even"achter de computer gaanz itten voor dit bericht, en het is zomaar ineens 25minuten later ....
Base is the shit!

Gedaan : Alcohol, weed, hash, nootmuskaat, speed, paddo's, lsd, pep, coke, base coke, xtc, pure mdma.
Volgende maand doen: basecoke roken.
Toekomst plannen: enkel nog maar basecoke bij tijd en wijlen.
Avatar gebruiker
075
Newbie
Offline
 
Posts: 6
Geregistreerd: ma jul 18, 2011 5:25 pm

Volgende

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Verslaving

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner