Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Alcohol kater minimaliseren.

Het subforum over alcoholische dranken. Hier gaat het over alles van bier en wijn tot absinth.

Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor Petrovic » vr apr 08, 2011 12:34 pm

Aangezien genoeg mensen zijn die zoveel drinken dat ze de volgende dag een enorme kater hebben. Staan hier wat bruikbare tips die je kunt gebruiken als je toch van plan bent om flink te gaan zuipen.

Wat is een kater eigenlijk ?
Alcohol onttrekt vocht aan het lichaam, waaronder de hersenen. Het is om die reden dat je na het drinken van alcohol dorst krijgt (de na-dorst is berucht als je 's morgens wakker wordt met een droge grafsmaak) en dat je veel naar de wc moet : het door de alcohol onttrokken vocht zoekt immers een uitweg uit het lichaam.
Hoe meer alcohol je drinkt, hoe meer vocht je verliest. Wanneer je dit niet compenseert krijgen je hersenen te weinig vocht en spelen de hersencellen op, als een soort signaal dat er in de huishouding een stoornis is opgetreden. Het signaal dat van de cellen naar de zenuwbanen wordt uitgezonden maakt dat je zo'n hoofdpijn hebt : de kater.
Het verklaart ook waarom je de kater pas de volgende dag voelt en niet tijdens het drinken zelf : de alcohol blijft lang nadat je gedronken hebt actief en terwijl je ligt te ronken doet het zijn werk van vocht weg trekken nog vele uren, vandaar dat je er pas de volgende ochtend wat van merkt.

Nu we weten wat een kater is, ligt de oplossing voor de hand : de verstoring van de vochtregulatie tot een minimum beperken. Dat bereik je door veel te drinken; geen alcohol uiteraard, maar andere dranken.

Wil je een kater voorkomen en je toch in de lorum willen zuipen, onthoud dan de volgende vuistregels :

1. Drink tussen de alcohol door veel water. Echt veel water. Het verdunt de alcohol, waardoor de vochtonttrekking langzamer gaat, die bovendien door het water wordt gecompenseerd.

2. Neem tussendoor iets van bouillon : dat is zout, en zout houdt het vocht vast. Een volle beker is voldoende.

3. Neem voor je wankelend in je bed ploft een neutraliserende drank : geen water deze keer (dat verdunt, maar neutraliseert niet) maar een glas melk, karnemelk of - het allerbeste - tomatensap.
Deze dranken binden de alcohol in je lichaam als het ware en "eten de alcohol" gedeeltelijk op, door de alcohol afbrekende eiwitten die erin zitten.

4. Blijf tijdens je drinkgelag ook eten : dat stimuleert de darmen en de maag ; het eten moet immers verwerkt worden en een actief lichaam breekt niet alleen het voedsel, maar ook de alcohol af.

(Dit heb ik niet zelf geschreven!).
Avatar gebruiker
Petrovic
Wipkip Specialist
Moderator
Offline
 
Posts: 6930
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 9:12 pm
Woonplaats: Onder zeeniveau

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor Petrovic » vr apr 08, 2011 12:38 pm

Mochten jullie nog andere tips hebben; stuur dan een PB. Dan zet ik ze in de begin post.
Avatar gebruiker
Petrovic
Wipkip Specialist
Moderator
Offline
 
Posts: 6930
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 9:12 pm
Woonplaats: Onder zeeniveau

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor Flameon » vr apr 08, 2011 12:55 pm

Goeie, bekende tips
Avatar gebruiker
Flameon
Donateur
Offline
 
Posts: 2315
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Bouwde dit forum mee op. Nu niet meer actief

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor DrippTone » vr apr 08, 2011 1:17 pm

Die van die tomaten sap wist ik nog niet, thnx!

*denkt meteen aan een 'bloody mary', lol*

Maar tussen het drinken door veel water zodat de alcohol verdunt. Wordt je dan ook niet minder dronken? En de mensen die dat wel willen worden gaan dan toch meer drinken in verhouding om toch zo dronken mogelijk te worden. Dus dan heb je in totaal meer alcohol in je lichaam wat meer werk betekent voor je lever, en in het geheel een grotere schade voor je lichaam.

En ik vind het ook altijd zo'n gedoe om daar tijdens het drinken aan te moeten denken, oh, nu even een glas water. Ik doe altijd na het drinken een liter of anderhalf water. Werkt ook net zo goed.
The purity of the venom is equal to the purity of the high, but the choice of venom decides if it will be a pure high or an intense hell. Exploring the vast spectrum of what is good and what's not is part of taking venom. But it will only destroy when you fail to listen.

Go easy on me, I can't help what i'm doing.

Combination is the clue to the equation.

Mother earth and father sky watch over me while I visit the heavens and the hells through the spirit of the vine.
Avatar gebruiker
DrippTone
Donkey on the edge.
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1290
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 7:01 am
Woonplaats: Peru

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor Aaltje » vr apr 08, 2011 1:30 pm

Ik heb nog een goeie tip:

Avatar gebruiker
Aaltje
Bringer of destruction
Donateur
Offline
 
Posts: 2264
Geregistreerd: di feb 22, 2011 8:21 am

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor Petrovic » vr apr 08, 2011 1:36 pm

Haha, die is wel grappig. :lol:
Avatar gebruiker
Petrovic
Wipkip Specialist
Moderator
Offline
 
Posts: 6930
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 9:12 pm
Woonplaats: Onder zeeniveau

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor Einstein » ma apr 11, 2011 4:22 pm

Door water te drinken wordt de alcohol niet echt verdund. Wel is correct dat veel water drinken helpt tegen de vochtonttrekking door alcohol. Alcohol blokkeert de aanmaak van het antidiuretisch hormoon vasopressine, waardoor het lichaam water uit de nieren zo snel mogelijk eruit wil gooien. Door de watervoorraad op peil te houden door tijdens het knallen van veel pils enkele glazen water te drinken kan je dit effect tegengaan.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor Tomaat » ma apr 11, 2011 4:41 pm

Ik heb weinig/nooit last van een kater. Geen idee hoe het komt. Ik fiets wel meestal nog een kwartier - 20 min voor ik naar huis ga, volgens mij doet dat ook wel wat. Ik 'bekom' daar echt van.
Gib uns fetten Bass,
Wir wollen Eskalieren!
Dreckig, hart und krass!
Ja, das ist wie wir's mögen.
Wer ist mit dabei?
Wir feiern durch bis morgen früh.
Und singen immer wieder...
Avatar gebruiker
Tomaat
He's nuuuuuuuts!
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1382
Geregistreerd: di feb 22, 2011 12:10 pm
Woonplaats: Gent

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor Flameon » ma apr 11, 2011 5:32 pm

Tomaat schreef:Ik heb weinig/nooit last van een kater. Geen idee hoe het komt. Ik fiets wel meestal nog een kwartier - 20 min voor ik naar huis ga, volgens mij doet dat ook wel wat. Ik 'bekom' daar echt van.


Herkenbaar. Frisse lucht maw is ook om een kater tegen te gaan (voor mij persoonlijk we althans). Ik fiets of loop liever nog een stuk dan van kroeg de taxi in en het bedje in
Avatar gebruiker
Flameon
Donateur
Offline
 
Posts: 2315
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Bouwde dit forum mee op. Nu niet meer actief

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor lolnoob » vr apr 15, 2011 5:14 pm

Ik ben van mening dat als je echt genoeg hebt gezopen er niets tegen een kater helpt, die moet je er dan maar gewoon bijnemen.

Frisse lucht is altijd wel fijn maar op sommige avonden is dat en veel water drinken nog niet genoeg.
:woeh: :woeh: :woeh: :woeh: :woeh:
drugsforum.info schreef:Je bericht bevat teveel smilies. Er is een maximum-aantal van 5 smilies toegestaan.

Fuck the system!
Avatar gebruiker
lolnoob
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 449
Geregistreerd: di feb 22, 2011 2:39 pm

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor Davinci » zo apr 17, 2011 12:13 am

De afbraak van alcohol (die voornamelijk in de lever plaatsvindt) draagt in belangrijke mate bij tot een kater. In eerste instantie wordt alcohol door alcoholdehydrogenase (ADH) omgezet tot aceetaldehyde (ethanal) met vorming van NADH. Vervolgens zal aceetaldehyde door aldehydedehydrogenase (ALDH) omgezet worden tot azijnzuur, wederom met vorming van NADH. Zo zal de afbraak van 1 molecuul ethanol leiden tot de productie van 2 moleculen NADH. Zowel de vorming van aceetaldehyde als de vorming van NADH dragen bij tot de verschijnselen van een kater.

Aceetaldehyde is een reactief molecuul en licht toxisch. Bij overmatige alcoholconsumptie zal het teveel aan dit molecuul aanleiding kunnen geven tot misselijkheid en braken. De werking van disulfiram tegen alcoholisme (Antabus) is hierop gebaseerd. Dit middel onderdrukt de werking van ALDH. Aceetaldehyde zal dus opgehoopt worden en dezelfde verschijnselen als een kater veroorzaken.

Een verhoogde NADH concentratie zal een verschuiving in metabole reacties teweegbrengen. Dit molecuul zal de gluconeogenese in de lever vertragen (wat hypoglykemie veroorzaakt) en de vetzuursynthese stimuleren (wat kan leiden tot leververvetting). Bovendien wordt het teveel aan NADH opgevangen door de omzetting van pyruvaat (het eindproduct van de glycolyse) tot melkzuur door het enzyme lactaatdehydrogenase. Omdat pyruvaat hierdoor minder beschikbaar wordt voor de gluconeogenese, zal de lever minder glucose kunnen leveren aan de weefsels en aan de hersenen. Dit geeft aanleiding tot vermoeidheid, zwakte, humeurstoornissen, verzwakte aandacht en concentratie. Verder kan de vorming van melkzuur aanleiding geven tot verzuring (lactaatacidose). Bovendien is bij de afbraak van ethanol vitamine B1 (thiamine) nodig als coenzym. Bijgevolg kan overmatige consumptie leiden tot een tekort aan dit vitamine.

Ten slotte kan alcohol ook geoxideerd worden door microsomaal-ethanol oxiderende systemen (MEOS). Deze oxidatieweg is afhankelijk van cytochroom P450 in het endoplasmatisch reticulum van levercellen, waarbij achtereenvolgens aceetaldehyde en azijnzuur wordt gevormd, met verbruik van NADPH. Het oxidatiesysteem is induceerbaar door alcohol en ontwikkelt zich daarom vooral bij langdurig alcoholgebruik. Dit verklaart waarom alcoholverslaafden in staat zijn alcohol sneller af te breken.
You have to know the material you're writing about before you alter it.
Avatar gebruiker
Davinci
Omnia fert aetas
Donateur
Offline
 
Posts: 1504
Geregistreerd: vr maart 04, 2011 1:47 pm
Woonplaats: Permanent ++

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor Flameon » zo apr 17, 2011 12:48 am

lolnoob schreef:Ik ben van mening dat als je echt genoeg hebt gezopen er niets tegen een kater helpt, die moet je er dan maar gewoon bijnemen.

Frisse lucht is altijd wel fijn maar op sommige avonden is dat en veel water drinken nog niet genoeg.


Hier ben ik het wel mee eens. Als je echt teveel hebt gedronken dan kan water/frisse lucht je wat beter laten voelen, maar je zal het merken de volgende dag.
Teveel water is trouwens ook niet goed, daar ga je ook maar van puken als je pech hebt
Avatar gebruiker
Flameon
Donateur
Offline
 
Posts: 2315
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Bouwde dit forum mee op. Nu niet meer actief

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor Petrovic » ma apr 18, 2011 10:22 pm

Hoorde via dat iemand tegen de kater de wekker zet op 6uur of zo en ze dan een flinke lading water weg werkt. Als ik het bond maak maar eens proberen. :P
Avatar gebruiker
Petrovic
Wipkip Specialist
Moderator
Offline
 
Posts: 6930
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 9:12 pm
Woonplaats: Onder zeeniveau

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor duplicity » ma apr 18, 2011 10:49 pm

Nog nooit een kater gehad die bleef na een Dafalijnpepganneke !
FlashKip schreef:Toen ik thuis kwam vroeg ik via msn waarom ze ineens zo afstandelijk deed, ze zei dat er niets aan de hand was. Op dat moment werd ik para, misselijk, geen eetlust en down. Ik wist totaal neit wat er aan de hand was.. heb toch met mijn stomme kop 13ml ghb achterover gegooid wat uiteindelijk maar net goed was afgelopen
Avatar gebruiker
duplicity
Amoedergast
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1548
Geregistreerd: zo apr 10, 2011 11:46 pm

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor Oom Klaas » ma apr 18, 2011 10:58 pm

Petrovic schreef:Hoorde via dat iemand tegen de kater de wekker zet op 6uur of zo en ze dan een flinke lading water weg werkt. Als ik het bond maak maar eens proberen. :P


6 uur 's ochtends of 's avonds?
Want als dat 's ochtends is ben ik toch nog wel wakker als ik het zo bont maak dat ik de volgende dag een kater zou hebben, dan zou ik net zo goed dan m'n water kunnen drinken.
Ik neem dan gewoon koffie en een peuk.
I'm a simple man. All I want is enough sleep for two normal men, enough whiskey for three, and enough women for four.
Avatar gebruiker
Oom Klaas
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 462
Geregistreerd: di feb 22, 2011 4:03 pm

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor Flameon » ma apr 18, 2011 11:35 pm

Petrovic schreef:Hoorde via dat iemand tegen de kater de wekker zet op 6uur of zo en ze dan een flinke lading water weg werkt. Als ik het bond maak maar eens proberen. :P


Waarom dan? En niet gewoon voor het slapen gaan?
Avatar gebruiker
Flameon
Donateur
Offline
 
Posts: 2315
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Bouwde dit forum mee op. Nu niet meer actief

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor taeknic » wo apr 20, 2011 12:55 pm

Ik drink voor het slapen gaan altijd iets in de trend van Milk & Fruit ofzo, de ochtend daarop ook,
dan rook ik meestal een blowtje wat mijn lichaam wat 'kalmeert', en mik ik een broodje gebakken ei naar binnen.
dan voel ik me wat stabieler worden en trekt de hoofdpijn meestal ook weg.
Done : Alcohol, Ritalin, Caffeïne, Nicotine, Wiet, Hasj, XTC, MDMA (kristal), Cocaïne, Speed, Dexamfetamine, Lachgas, Truffels, Ketamine, LSD, 4FMP, Paddo's, Mephedrone, 2C-B, DMT
Avatar gebruiker
taeknic
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 236
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 9:48 pm
Woonplaats: Groningen

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor Petrovic » wo apr 20, 2011 1:06 pm

Flameon schreef:
Petrovic schreef:Hoorde via dat iemand tegen de kater de wekker zet op 6uur of zo en ze dan een flinke lading water weg werkt. Als ik het bond maak maar eens proberen. :P


Waarom dan? En niet gewoon voor het slapen gaan?

Ook voor het slapen gaan, maar ook in de nacht omdat er dan ook nog steeds vocht wordt ontrokken die je maar niet aanvult.
Avatar gebruiker
Petrovic
Wipkip Specialist
Moderator
Offline
 
Posts: 6930
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 9:12 pm
Woonplaats: Onder zeeniveau

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor euroshopper » di apr 26, 2011 4:57 am

Helaas heb ik vaak genoeg een kater gehad, maar ondertussen weet ik wel goed wat helpt tegen een kater qua voorbereidingen.
Voor het slapen eet en drink ik altijd water, en neem ik een ibuprofen in. Als ik wakker word meteen een (goed) ontbijt eten, soms nog een ibuprofen en vooral niet blijven liggen. Meestal helpt dit ritueel wel een beetje. Mocht ik toch last krijgen van een heftige kater (met misselijkheid, evenwichtstoornis en al) dan helpt het voor mij om buiten te zitten/lopen, en anders met m'n hoofd naar beneden hangen. (raar, misschien zit dat wel tussen m'n oren ofzo dat dat helpt -maar wat maakt het uit- als het helpt toch :beer: )

Ik vind pijnstillers innemen wel een goede tip die ik mis in de begin post.
‘Deze intellectuele avond werd u aangeboden door; Euroshopper bier.’
Avatar gebruiker
euroshopper
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 95
Geregistreerd: za apr 23, 2011 6:24 pm

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor taeknic » ma mei 09, 2011 10:51 pm

euroshopper schreef:Helaas heb ik vaak genoeg een kater gehad, maar ondertussen weet ik wel goed wat helpt tegen een kater qua voorbereidingen.
Voor het slapen eet en drink ik altijd water, en neem ik een ibuprofen in. Als ik wakker word meteen een (goed) ontbijt eten, soms nog een ibuprofen en vooral niet blijven liggen. Meestal helpt dit ritueel wel een beetje. Mocht ik toch last krijgen van een heftige kater (met misselijkheid, evenwichtstoornis en al) dan helpt het voor mij om buiten te zitten/lopen, en anders met m'n hoofd naar beneden hangen. (raar, misschien zit dat wel tussen m'n oren ofzo dat dat helpt -maar wat maakt het uit- als het helpt toch :beer: )

Ik vind pijnstillers innemen wel een goede tip die ik mis in de begin post.


eet jij water? :oops:

buiten zijn helpt overigens erg goed ja,
het doet mij ook altijd goed om op zo'n dag toch even iets actiefs te doen,
tijdje terug mezelf er nog toe gezet om even een balletje te trappen, waar ik een half uur eerder nog boven de wc hing :smokin:
wonderbaarlijk genoeg voelde ik me daarna een stuk beter.
Done : Alcohol, Ritalin, Caffeïne, Nicotine, Wiet, Hasj, XTC, MDMA (kristal), Cocaïne, Speed, Dexamfetamine, Lachgas, Truffels, Ketamine, LSD, 4FMP, Paddo's, Mephedrone, 2C-B, DMT
Avatar gebruiker
taeknic
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 236
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 9:48 pm
Woonplaats: Groningen

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor euroshopper » wo mei 11, 2011 1:07 pm

taeknic schreef:
euroshopper schreef:Helaas heb ik vaak genoeg een kater gehad, maar ondertussen weet ik wel goed wat helpt tegen een kater qua voorbereidingen.
Voor het slapen eet en drink ik altijd water, en neem ik een ibuprofen in. Als ik wakker word meteen een (goed) ontbijt eten, soms nog een ibuprofen en vooral niet blijven liggen. Meestal helpt dit ritueel wel een beetje. Mocht ik toch last krijgen van een heftige kater (met misselijkheid, evenwichtstoornis en al) dan helpt het voor mij om buiten te zitten/lopen, en anders met m'n hoofd naar beneden hangen. (raar, misschien zit dat wel tussen m'n oren ofzo dat dat helpt -maar wat maakt het uit- als het helpt toch :beer: )

Ik vind pijnstillers innemen wel een goede tip die ik mis in de begin post.


eet jij water? :oops:

.Jij niet dan? Haha nee. Ik bedoelde natuurlijk dat ik veel water drink en wat eet. :lol:
‘Deze intellectuele avond werd u aangeboden door; Euroshopper bier.’
Avatar gebruiker
euroshopper
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 95
Geregistreerd: za apr 23, 2011 6:24 pm

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor Naamdrager » vr mei 27, 2011 7:49 pm

Ik drink slechts zelden veel alcohol. Maar wanneer ik dat wel doe, dan drink ik voor het slapen gaan altijd enorm veel water. Gewoon, hop, 4 glazen ofzo achter elkaar, al heb ik geen dorst. Volgens mij is dat wel de belangrijkste stap om een kater te voorkomen.
Naamdrager
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 53
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 9:24 pm

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor Flameon » za mei 28, 2011 1:57 am

De water drinkers: Worden jullie dan niet misselijk? Mijn maag is een draai-orgel als ik liters water drink
Avatar gebruiker
Flameon
Donateur
Offline
 
Posts: 2315
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Bouwde dit forum mee op. Nu niet meer actief

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor Beeeb » zo mei 29, 2011 12:08 am

ik mis nog de optie paracetamol
(en dan ga ik nnu onder het genot van een bldoy maruy de frituurpan aanzetten) 8-)
If Pacman had affected us as kids we'd be running around in dark rooms, munching pills and listening to repetitive music. (Kristian Wilson, VP Nintendo Inc. 1989.)
Avatar gebruiker
Beeeb
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 256
Geregistreerd: do feb 24, 2011 10:42 pm
Woonplaats: Wonderland

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor euroshopper » zo jun 05, 2011 11:02 pm

Beeeb schreef:ik mis nog de optie paracetamol
(en dan ga ik nnu onder het genot van een bldoy maruy de frituurpan aanzetten) 8-)


Herhaling van wat ik zei 8-)
‘Deze intellectuele avond werd u aangeboden door; Euroshopper bier.’
Avatar gebruiker
euroshopper
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 95
Geregistreerd: za apr 23, 2011 6:24 pm

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor Poseidon » do jun 09, 2011 6:58 pm

Tijdens een intakegesprek bij de Yellinek gaf ik aan dat ik nooit meer katers heb. Ondanks dat ik buitensporig veel drink tijdens het cocainegebruik. Zij vermoedde dat dit komt door de benzo's die ik na afloop slik om te kunnen pitten?

Iemand enig idee of dit klopt?

Vermoed zelf dat het eerder door de coca komt. Voor ik daar aan begon had ik 1 dag per week barstende koppijn waar geen parasatanol of aspro tegen op kon. NA 3 glazen wijn of bier maar ook in compleet nuchtere periodes. Sinds ik er flink op los snuif nooit meer hoofdpijn.

Weet het echter niet zeker. Pomp me ook elke dag vol met vitaminen en additieven. Eet weloverwogen en gezond. Sport veel, heb alle stress uit mijn bestaan verbannen.
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor Azgaza » vr jun 10, 2011 6:30 pm

Wat bij mij redelijk goed werkt(e) in het voorkomen is een flink aantal glazen water en een stuk zoute kaas, dan hou je al dat vocht vast en dat scheelt echt het grootste deel van de kater. Ik typ werkte, omdat ik al meer dan 1.5 jaar geen kater heb meegemaakt, het zou nog net zo goed werken maar het is nooit nodig.

Doe het water drinken gewoon de hele nacht, tussendoor regelmatig een glas en na afloop nog een glas of 2-3 en dan dus iets zouts eten en dan ook nog een glas water naast je bed zetten voor je gaat slapen, dan is het in de regel erg goed te doen.

Aliens take me home.

Tune up, turn around, drop in.
Avatar gebruiker
Azgaza
onKet
Donateur
Offline
 
Posts: 1005
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 6:11 pm
Woonplaats: Orion

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor Beeeb » vr jun 10, 2011 7:18 pm

euroshopper schreef:
Beeeb schreef:ik mis nog de optie paracetamol
(en dan ga ik nnu onder het genot van een bldoy maruy de frituurpan aanzetten) 8-)


Herhaling van wat ik zei 8-)


Ibuprofen is toch wat anders dan paracetamol :wink: En beter voor je maag. En ik had ten tijde van mij post in dit topic de tips dubbel hard nodig. 8-)
If Pacman had affected us as kids we'd be running around in dark rooms, munching pills and listening to repetitive music. (Kristian Wilson, VP Nintendo Inc. 1989.)
Avatar gebruiker
Beeeb
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 256
Geregistreerd: do feb 24, 2011 10:42 pm
Woonplaats: Wonderland

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor overalennergens » ma jul 11, 2011 11:29 pm

Wat bij mij vaak wel goed werkt is een groot glas water met daarin een opgeloste vitamine C pil!
overalennergens
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 32
Geregistreerd: do jun 09, 2011 6:36 pm

Re: Alcohol kater minimaliseren.

Berichtdoor Whyme » di jul 12, 2011 6:29 pm

Iets zouts eten en veel drinken voor het slapen gaan werkt perfect voor mij.
Honger gestild, zout houdt het vocht vast, en drinken zorgt ervoor dat er überhaupt vocht is :kleuter:
Pluk de nacht, slapen kan altijd nog...
Avatar gebruiker
Whyme
Op aanvraag verkrijgbaar
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 68
Geregistreerd: di feb 22, 2011 12:27 pm
Woonplaats: Utrecht

Volgende

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Alcohol

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner