Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

GHB: informatie om risico's te verminderen

Voor alles over GHB, in België ook wel "vloeibare xtc" genoemd.

GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Ivo » ma feb 21, 2011 9:11 pm

Originele post door Miss Kittin

Het effect van GHB hangt af van de hoeveelheid die je gebruikt. Het heeft ook te maken met je stemming en in welke omgeving je het doet. Alcohol en drugs beïnvloeden het effect van GHB.
GHB is geen vloeibare XTC, al wordt het soms wel als vloeibare XTC verkocht.
GHB werkt in op overdrachtstoffen. Dat zijn stoffen die in de hersenen prikkels tussen cellen overbrengen. GHB is onder meer van invloed op de stoffen dopamine, GABA en glutamaat. De precieze werking van GHB is nog onbekend.

Feiten:

- Bij frequent gebruik kan men verslaafd raken. De verslaving aan GHB lijkt het meest op een verslaving aan alcohol. Bij lichamelijke afhankelijkheid is medische hulp bij afkicken noodzakelijk!
- GHB is een narcosemiddel dat bij operaties werd gebruikt. GHB wordt in Nederland meestal verkocht als kleurloos drankje in een plastic buisje, Flugelflesje of heel soms als poeder.
- GHB wordt in het uitgaansleven, maar ook thuis gebruikt. Bijvoorbeeld bij seks.
- Men vertelt tegenstrijdige verhalen over het nut van GHB bij spieropbouw. Het is waarschijnlijk, dat bodybuilders geen blijvend effect hebben bij gebruik van GHB. Alhoewel er tijdens de roes wel meer groeihormoon is, vindt er geen aantoonbare opbouw van spiermassa plaats. De meningen lopen hier over uiteen.
- GHB smaakt heel zout. Toch is het soms moeilijk om GHB in een drankje te herkennen, vooral omdat je smaakpapillen door alcohol vaak verdoofd zijn.

Gebruikers noemen als werking:

* Relaxed, rustig, warm gevoel voor andere mensen
* Opgewekte stemming, praterig
* Prettige verdoving/stoned, angsten en remmingen verminderen, slaapmiddel
* Zin om te vrijen, sterker seksueel gevoel, aanraking wordt sterker gevoeld. Sterk orgasme.
* Vermindert het katerige gevoel na speed en XTC.

Gebruikers noemen als bijwerking:

* Duizelig, omvallen, slap gevoel in spieren, trillen
* Misselijk, hoofdpijn
* Onbedwingbare slaap
* Verwardheid, suf voelen

Dosering:

Het doseren van GHB is moeilijk en kan daarom makkelijk mis gaan. Het verschil tussen een dosis met gewenste effecten en een dosis met nare effecten is maar heel klein! Een klein beetje extra is voor velen al onaangenaam en veel sterker dan men wil. Sommigen reageren sterker op GHB en kunnen maar weinig hebben. Anderen kunnen veel meer nemen. Als beginner met GHB kun je niet dezelfde dosis nemen als iemand die dat vaker doet. In de praktijk is gebleken, dat je na regelmatig gebruik van GHB aan het middel gewend raakt en meer neemt om hetzelfde gewenste effect te ervaren (= tolerantieontwikkeling). Een beginnende gebruiker kan daarom veel minder hebben dan een ervaren gebruiker. De sterkte van GHB loopt uiteen.

GHB komt op een lege maag harder aan dan op een gevulde maag. In een lege maag wordt de GHB sneller opgenomen. Daardoor is de hoeveelheid in het bloed hoger.

GHB begint na 15-30 minuten na inname te werken. De top van de roes wordt na ongeveer 30 - 45 minuten bereikt. Het merkbare effect duurt 2 tot 3 uur. De meeste mensen nemen maar weinig GHB voor het gewenste effect. Als GHB uitsluitend met water is vermengd, geldt dat hoe stroperiger de vloeistof is, des te meer GHB er in zit.

Voor een beginnende GHB gebruiker van ongeveer 50 kilo is 1 /3e buisje vaak al voldoende voor het gewenste effect (0,3 buisje met 1 gram GHB ).
Veel ervaren gebruikers van ongeveer 50 kilo nemen 0,4 buisje, oftewel 2ml met ongeveer 1,5 gram GHB.

Voor een beginnende GHB gebruiker van ongeveer 60 kilo is 0,4 buisje vaak al voldoende voor het gewenste effect (0,4 buisje met 1,2 gram GHB ).
Veel ervaren gebruikers van ongeveer 60 kilo nemen 0,5 buisje, oftewel 2,5 ml met ongeveer 1,8 gram GHB.

Voor een beginnende GHB gebruiker van ongeveer 70 kilo is 0,4 buisje vaak al voldoende voor het gewenste effect (0,4 buisje met 1,4 gram GHB ).
Veel ervaren gebruikers van ongeveer 70 kilo nemen 0,6 buisje, oftewel 3 ml met ongeveer 2,1 gram GHB.

1 buisje met 5 ml GHB weegt 6.5 gram (GHB is zwaarder dan water: 1 ml= 1,3 gram GHB). Een buisje met 5 ml GHB bevat vaak ongeveer 52% GHB. Dat is ongeveer 3,4 gram zuivere GHB per buisje. Een heel buisje zal voor de meeste mensen dan ook veel te veel zijn en tot out gaan kunnen leiden.

Buisjes zijn niet altijd verkrijgbaar. GHB wordt daarom ook veel verkocht in andere flesjes, zoals Flugelflesjes.

Neem geen tweede dosis GHB. De eerste dosis GHB is van invloed op de stofwisseling. Een tweede dosis GHb kan hierdoor harder aankomen.

Doseren van drugs blijft altijd riskant, want de concentratie en het gewicht van GHB vloeistof kan verschillen.


GBL:

Tegenwoordig wordt vaak GBL verkocht in plaats van het moeilijker verkrijgbare GHB. Het lichaam zet GBL om in GHB. Alhoewel het dus om stoffen met hetzelfde effect gaat, is er wel een belangrijk verschil tussen GHB en GBL. GBL is als vloeistof is vaak minstens dubbel zo sterk als GHB-vloeistof. De hierboven genoemde doseringen van GHB moeten dus bij GBL worden gehalveerd!
Dit maakt het doseren van GBL nog moeilijker dan het doseren van GHB. Maar dat niet alleen. Pure GBL is een bijtende, zure stof (lacton). GBL kan daarom extra schadelijk zijn voor het lichaam (slokdarm, maag enzovoort).

Risico's op korte termijn:

- Het overdoseren van GHB kan ernstige gevolgen hebben en zelfs dodelijk zijn. Veel mensen worden hiermee op de Intensive Care behandeld.
- De sterkte van het verdovende effect van GHB is afhankelijk van de hoeveelheid die je neemt. Als je door een overdosis GHB bewusteloos raakt, kun je stikken in je braaksel of in je tong. Hierdoor kan ernstig letsel aan je longen ontstaan. Opgegeven maagzuur kan in uitzonderlijke gevallen je slokdarm verwonden.
- Bij hoge doseringen is er een kans op coma, hartstilstand, ademstilstand, bloeddrukproblemen. Vooral in combinatie met alcohol en slaapmiddelen is dit risico groot.
- Mensen die uit een bewusteloze slaap van GHB komen, kunnen erg verward en agressief zijn.
- Mensen met hart- en vaatziekten, bloeddrukafwijkingen en andere ziekten lopen met GHB extra risico. Neem geen GHB als je een medicijn gebruikt! De combinatie kan fout zijn.
- In het verkeer heeft GHB vergelijkbare effecten als alcohol.
- Soms worden mensen die onder invloed van GHB zijn, seksueel misbruikt. Het is ook gebeurd dat men stiekem GHB toegediend kreeg in een drankje. Doe in een dergelijk geval altijd aangifte. De politie neemt contact op met de horecagelegenheid zodat men daar ook beter gaat opletten.

Risico's op de lange termijn :

- De kans op verslaving lijkt groter te zijn dan eerder werd aangenomen. Indien men uitsluitend in het weekend gebruikt, is de kans op verslaving klein. Als men (bijna) dagelijks GHB neemt, is er een grote kans op verslaving. De lichamelijke afkick is zeer heftig en lijkt op de zware afkick van alcohol. De afkick geeft angst, trillingen, slapeloosheid, kans op delirium. In ernstige gevallen kunnen levensbedreigende situaties ontstaan. Bij een lichamelijke verslaving aan GHB is medische hulp bij het afkicken noodzakelijk.
- Geestelijke afhankelijkheid van GHB kan gemakkelijker ontstaan dan lichamelijke afhankelijkheid.
- GHB kan levensgevaarlijk zijn als je het combineert met alcohol of kalmerende pillen. Als je alcohol gedronken hebt voordat je GHB wilt nemen, bedenk dan dat je lichaam bijna anderhalf uur nodig heeft om een glas alcohol af te breken ( 2 glazen: 3 uur; 5 glazen: 7 ½ uur).

Tips:

- Laat je GHB testen!! Je krijgt dan informatie over de sterkte en samenstelling. Er wordt ook gekeken naar de mate waarin GHB door een productiefout nog te basisch is (brandwonden in de mond, keel, slokdarm)
- GHB werkt veel sterker op een lege maag. Je vermindert dan ook het risico van overgeven. Wacht na het eten minstens 4 uur voordat je GHB inneemt.
- Als je GHB op een (tamelijk) volle maag neemt, werkt het bijna niet of duurt het veel langer voordat het begint te werken. Hierdoor kun je gemakkelijk te veel bijnemen en daarna bewusteloos raken en overgeven.
- Als je merkt dat de GHB begint in te slaan, ga dan even zitten. Sommige mensen gaan door de benen.
- Gebruik GHB nooit als je alleen bent, vertel het aan anderen en zorg dat ze op je letten.
- Eet niet als je merkt dat je niet wakker kunt blijven of weg valt. Een sterke kop koffie neemt de suffe vermoeidheid wat weg. Probeer in beweging te blijven.
- Voel je je plezierig neem dan niet nog een keer want dan ga je geheid knock-out Als je wilt bijnemen omdat het niet genoeg is, wacht dan 20 minuten en neem dan in ieder geval minder dan je de eerste keer nam.
- GHB versterkt het gevoel van seksuele lust. Je komt onder invloed van GHB meestal ook heftiger klaar. Als je vaak seks onder invloed van GHB hebt, wordt nuchtere seks door veel mensen als "niet spannend genoeg" ervaren. Zo kan verslaving aan / afhankelijkheid van GHB ontstaan. Om te voorkomen dat deze afhankelijkheid van seks onder invloed van GHB ontstaat, is het nodig om vaker seks te hebben, waarbij je niet onder invloed van GHB bent.
- Als de GHB niet op de juiste manier is gemaakt, kan de vloeistof sterk basisch zijn. De vloeistof kan dan brandwonden in de mond, keel en slokdarm geven. Je vermindert het risico door de GHB / GBL te verdunnen met water of frisdrank. Bijvoorbeeld een half buisje op een vol glas water.

Eerste hulp:

Als iemand bewusteloos raakt, leg hem dan op zijn/haar zij met het hoofd iets achterover. De tong zit dan niet meer voor de luchtwegen en braaksel kan uit de mond lopen. Probeer iemand wakker te houden door hard in zijn/haar schouderspier te knijpen of krachtig in zijn/haar nagel te drukken. Haal direct medische hulp (1-1-2) als iemand niet bijkomt, niet goed ademt of als je het niet vertrouwt. Je kunt zonder justitiële gevolgen voor de gebruiker hulp halen want het gebruiken van GHB is niet verboden.

(bron:drugsinfoteam.nl)

Originele post door Miss Kittin
No sympathy for the devil; keep that in mind. Buy the ticket, take the ride...and if it occasionally gets a little heavier than what you had in mind, well...maybe chalk it up to forced consciousness expansion: Tune in, freak out, get beaten.
Avatar gebruiker
Ivo
Midnight Toker
Site Admin
Offline
 
Posts: 7874
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 12:34 pm

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor keeskachel » zo maart 06, 2011 6:34 pm

steeds als ik info over GHB lees, staat er overal van alles en nog wat over bewusteloos raken enzo, maar als je een beetje ervaring hebt met overmatig ghb gebruik weet je dat het 9 van de 10 keer niet zo ver gaat als in coma raken, maar mensen wel echt heel vaag worden.. hier lees ik helaas vrijwel nooit iets van terug en het kan wel behoorlijk beangstigend overkomen!

ik had voor iemand dit geschreven, de persoon in kwestie vond het raar dat ze hyperactief en aggressief werd bij dr 2e of 3e gtje. dat betekend dus gewoon dat je te veel hebt genomen en op het randje zit
dit was mijn antwoord, misschien kan je er iets mee:

als mensen teveel g ophebben kan je vaak een half uur voor ze dr echt uitklappen het al aan ze zien dat het foute boel is

dan krijgen ze precies de symptonen die jij beschrijft:
 • je wordt spastisch en je loopt en doet echt als een randebiel
 • niet alleen je spieren krijgen een eigen wil maar ook wat je zegt
 • vaak worden mensen dan heel blij en liefde vol, maar je ziet direct dat ze het niet menen, heel onmenselijk
 • ..of juist heel vervelend, aggressief, achterdochtig (omdat je het niet snapt)
 • snel zul je zien dat mensen met hun ogen constant wegrollen, dat het er naar uit ziet dat ze de weg kwijt raken, dan denk je natuurlijk "hmm dat gaat niet goed.. effe opletten".. maar, dan! 5 minuten later kijken ze ineens weer heel strak aan! soms heeeel blij, soms heel achterdochtig. als iemand dit voor het eerst ziet is ie vaak gerust gesteld, je dacht eerst dat ie een gtje teveel ophad, maar gelukkig is ie weer helder.. dit is 'het staren' en dit is vaak het begin van het einde. :wink: het lijkt normaal, maar het is puur auto-pilot waar je lichaam op draait

de meeste mensen klappen dr nooit helemaal uit, maar je moet ze dan half uur - uur lang wakker houden, zorgen dat ze niet ompleuren enzo (zelfs al liggen ze op de bank, nog krijge ze het door spasmes voor elkaar eraf te pleuren :smokin: )


ANYWAY

betekend dus gewoon simpelweg dat je te veel ophebt.. wel vervelend, want je doet het al behoorlijk rustig aan. maar eigenlijk zou je gewoon minder kunnen nemen, als het dan ook nog werkt, scheelt het nog gif je maag ook :P (ze gaf aan iedere 1.5-2.5 uur 1,8-2,5ml bij te pakken)
doe als je de 2e of 3e keer pakt ruim 2 uur ertussen, echt niet minder!!
en als je voor de 3e gaat, doe gewoon eerst 1ml, en je hoeft echt niet bang te zijn voor als het niet werkt
als je zeker wilt zijn dat het werkt: koop gewoon een ml spuitje, en als het na 20-25min nog niet werkt doe je er 0.5-0.8 bij ofzo. (overal staat dat je nooit bij mag pakken als het niet werkt, maar daarmee wordt bedoelt dat je niet nog een HELE bij mag pakken! gewoon goed bijhouden..)

of je zou wat pep er bij kunnen gooien om helder te blijven, sowieso ons standaard medicijn als iemand eraan is

mijn regel is eigenlijk altijd als een gtje uitgewerkt is, en ik wil weer wat pakken, dan pak ik eerst iets anders als een gtje.
half pilletje, beetje keta, likje m, of wat je dan ook maar leuk vind.. 2x g achter elkaar is gewoon zwaar!
het effect werkt ene uur echt op toplevel, maar het kan nog wel 2-3uur naslepen zonder dat je het echt merkt..
(sowieso is een klein puntje ket tijden je gtje heerlijk, wordt je echt een clown :woeh: :lol: )

nou ja hopelijk heb je hier wat aan, zie bijna wekelijks mensen er zo bij lopen, en ook mensen die al meerdere jaren hard aan de alles zijn, dus het kan iedereen overkomen.

http://www.drugsforum.nl/viewtopic.php?f=16&t=28070
Avatar gebruiker
keeskachel
Newbie
Offline
 
Posts: 10
Geregistreerd: zo maart 06, 2011 6:24 pm

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Hashja » do mei 19, 2011 7:28 pm

keeskachel schreef:doe als je de 2e of 3e keer pakt ruim 2 uur ertussen, echt niet minder!!
en als je voor de 3e gaat, doe gewoon eerst 1ml, en je hoeft echt niet bang te zijn voor als het niet werkt
als je zeker wilt zijn dat het werkt: koop gewoon een ml spuitje, en als het na 20-25min nog niet werkt doe je er 0.5-0.8 bij ofzo. (overal staat dat je nooit bij mag pakken als het niet werkt, maar daarmee wordt bedoelt dat je niet nog een HELE bij mag pakken! gewoon goed bijhouden..)

Beetje lastig aangezien de ene GHB sterk verschild van de andere. Dat wil ik toch nog even zeggen.
keeskachel schreef:mijn regel is eigenlijk altijd als een gtje uitgewerkt is, en ik wil weer wat pakken, dan pak ik eerst iets anders als een gtje.
half pilletje, beetje keta, likje m, of wat je dan ook maar leuk vind.. 2x g achter elkaar is gewoon zwaar!
het effect werkt ene uur echt op toplevel, maar het kan nog wel 2-3uur naslepen zonder dat je het echt merkt..
(sowieso is een klein puntje ket tijden je gtje heerlijk, wordt je echt een clown :woeh: :lol: )


Ik vind persoonlijk dat dit advies hier niet thuis hoort. Ketamine en GHB zijn namelijk geen goede combinatie. Denk maar aan GHB en Alcohol. Downers combineren in het algemeen is geen goed idee.
Avatar gebruiker
Hashja
houdt van jou!
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 647
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Space

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor MDMC » vr sep 09, 2011 8:20 pm

Ik ben het niet eens met het feit dat afkicken op GHB medische hulp vereist. Ik heb voor mijzelf al meerdere malen 4x het tegendeel bewezen. Tijdens mijn proces van afkicken had ik op verslechterde concentratie, zweethanden, en slecht kunnen inslapen nergens anders last van.

Ik begrijp dat dit per persoon zal verschillen, maar om nou te zeggen dat bij het afkicken van GHB medische hulp een noodzaak is, gaat mij wat te ver.
go to the window, open it, then stick your head out and yell: I'M AS MAD AS HELL, AND I'M NOT GONNA TAKE THIS ANYMORE!


Make Raw not War
Avatar gebruiker
MDMC
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 910
Geregistreerd: ma mei 09, 2011 4:40 pm
Woonplaats: De oudste stad van Nederland

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Schism » vr sep 09, 2011 8:26 pm

MDMC schreef:Ik ben het niet eens met het feit dat afkicken op GHB medische hulp vereist. Ik heb voor mijzelf al meerdere malen 4x het tegendeel bewezen.

Het feit dat je 4 keer hebt moeten afkicken bewijst wel dat hulp niet overbodig zou zijn. Trouwens: in je zin zeg je dat je meerdere malen het 4 keer hebt bewezen. Ik neem aan dat je gewoon 4 keer bedoelt.
Schism
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2684
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 10:28 pm

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor MDMC » vr sep 09, 2011 8:32 pm

Pascal schreef:
MDMC schreef:Ik ben het niet eens met het feit dat afkicken op GHB medische hulp vereist. Ik heb voor mijzelf al meerdere malen 4x het tegendeel bewezen.

Het feit dat je 4 keer hebt moeten afkicken bewijst wel dat hulp niet overbodig zou zijn. Trouwens: in je zin zeg je dat je meerdere malen het 4 keer hebt bewezen. Ik neem aan dat je gewoon 4 keer bedoelt.

Wat voor hulp zou ik dan moeten verwachten? Ik kies er zelf voor om er weer mee te beginnen. Dat heeft niets te maken met mijn verslaving. Ik ben immers op dat moment clean, en heb geen behoefte aan GHB (niet in de zin zoals dat het feit is op het moment dat ik het dagelijks gebruik). Zo zou men voor alles wel professionele hulp kunnen inschakelen, uiteindelijk doe je het zelf, het afkicken.

En daarnaast! mister: ik beheers de Nederlandse taal in geschrift heel erg goed, en let daarom ook op ieder ander. Mijn zin is prima in orde , ik had enkel ( 4x ) moeten neer zetten. Daarmee geef ik het aantal van de meerdere malen aan.
go to the window, open it, then stick your head out and yell: I'M AS MAD AS HELL, AND I'M NOT GONNA TAKE THIS ANYMORE!


Make Raw not War
Avatar gebruiker
MDMC
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 910
Geregistreerd: ma mei 09, 2011 4:40 pm
Woonplaats: De oudste stad van Nederland

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Hashja » ma sep 12, 2011 1:48 pm

Je moet oppassen wat je verkondigt hier. Mensen met een GHB verslaving kunnen wellicht zelf stoppen, maar cold turkey (het plotseling stoppen met het toedienen van een drug/medicijn) kan dodelijk zijn!

je GABA-systeem (waar GHB onder andere zijn werk op doet) is een 'remmend'-systeem. Dat wil zeggen dat natuurlijke activering van GABA een soort rust uit oefent op bijvoorbeeld je hart.
Bij GHB verslaafden wordt de receptor veel vaker dan natuurlijk geactiveerd. Om dit tegen te gaan maakt je lichaam zelf minder GABA aan. Met als gevolg dat de remmende werking van GABA nu aan GHB wordt toevertrouwd.
Stop je nu plotseling met GHB, dan is er te weinig GABA aanwezig om remming uit te voeren, met als gevolg, hoge bloeddruk, hartritmestoornis en meer symptomen. Dit kan zodanig erg zijn, dat je hart het niet meer aan kan.

GHB afkick KAN dodelijk zijn en daarom wordt het STERK aangeraden WEL professionele hulp te zoeken.
Avatar gebruiker
Hashja
houdt van jou!
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 647
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Space

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor SjitHeppens » di sep 13, 2011 2:50 am

Hashja schreef:Je GABA-systeem (waar GHB onder andere zijn werk op doet) is een 'remmend'-systeem. Dat wil zeggen dat natuurlijke activering van GABA een soort rust uit oefent op bijvoorbeeld je hart.
Bij GHB verslaafden wordt de receptor veel vaker dan natuurlijk geactiveerd. Om dit tegen te gaan maakt je lichaam zelf minder GABA aan. Met als gevolg dat de remmende werking van GABA nu aan GHB wordt toevertrouwd.
Stop je nu plotseling met GHB, dan is er te weinig GABA aanwezig om remming uit te voeren, met als gevolg, hoge bloeddruk, hartritmestoornis en meer symptomen. Dit kan zodanig erg zijn, dat je hart het niet meer aan kan.
Voordat ik begon te experimenteren met GHB, heb ik daarover zo'n beetje alles wat los en vast zat gelezen. Maar nog nooit ben ik zo'n bondige en plausibele beschrijving tegengekomen van het mechanisme achter zowel het tolerantieverhogende als het verslavende en het afkickgevaar bij GHB. Petje af!
SjitHeppens
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 77
Geregistreerd: za apr 02, 2011 12:04 am

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor MDMC » di sep 13, 2011 1:39 pm

SjitHeppens schreef:
Hashja schreef:Je GABA-systeem (waar GHB onder andere zijn werk op doet) is een 'remmend'-systeem. Dat wil zeggen dat natuurlijke activering van GABA een soort rust uit oefent op bijvoorbeeld je hart.
Bij GHB verslaafden wordt de receptor veel vaker dan natuurlijk geactiveerd. Om dit tegen te gaan maakt je lichaam zelf minder GABA aan. Met als gevolg dat de remmende werking van GABA nu aan GHB wordt toevertrouwd.
Stop je nu plotseling met GHB, dan is er te weinig GABA aanwezig om remming uit te voeren, met als gevolg, hoge bloeddruk, hartritmestoornis en meer symptomen. Dit kan zodanig erg zijn, dat je hart het niet meer aan kan.
Voordat ik begon te experimenteren met GHB, heb ik daarover zo'n beetje alles wat los en vast zat gelezen. Maar nog nooit ben ik zo'n bondige en plausibele beschrijving tegengekomen van het mechanisme achter zowel het tolerantieverhogende als het verslavende en het afkickgevaar bij GHB. Petje af!

Ik kan eigenlijk er niets anders op zeggen, knap uitgelegd. Ik heb zelf in mijn ervaring gelukkig nooit last gehad van hart ritme stoornissen etc. , wel moet ik aangeven dat ik altijd in mijn detox proces gebruik maak van benzodiazepines zoals oxazepam. Ik wil je aangeven dat ik iig jou uitleg in gedachten ga houden. Thanks!
go to the window, open it, then stick your head out and yell: I'M AS MAD AS HELL, AND I'M NOT GONNA TAKE THIS ANYMORE!


Make Raw not War
Avatar gebruiker
MDMC
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 910
Geregistreerd: ma mei 09, 2011 4:40 pm
Woonplaats: De oudste stad van Nederland

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Hashja » wo sep 14, 2011 1:08 am

SjitHeppens schreef:Voordat ik begon te experimenteren met GHB, heb ik daarover zo'n beetje alles wat los en vast zat gelezen. Maar nog nooit ben ik zo'n bondige en plausibele beschrijving tegengekomen van het mechanisme achter zowel het tolerantieverhogende als het verslavende en het afkickgevaar bij GHB. Petje af!

Dankje, mechanisme is natuurlijk wat ingewikkelder dan dat, maar geld grotendeels ook voor alcohol- en benzo-afkick.
MDMC schreef:Ik kan eigenlijk er niets anders op zeggen, knap uitgelegd. Ik heb zelf in mijn ervaring gelukkig nooit last gehad van hart ritme stoornissen etc. , wel moet ik aangeven dat ik altijd in mijn detox proces gebruik maak van benzodiazepines zoals oxazepam. Ik wil je aangeven dat ik iig jou uitleg in gedachten ga houden. Thanks!

Dankje, en dan bouw het het vrij professioneel zelf af! 8-)
Avatar gebruiker
Hashja
houdt van jou!
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 647
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:19 pm
Woonplaats: Space

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Stefaan » wo sep 14, 2011 2:15 am

Ik had een vraag over of er veel 'foute' G is. Stel ik test mijn G met een ph strip of meter, en de ph ligt rond de 7-7.5, is het dan goed? Of zijn er meer dingen die mis kunnen zijn met G? Bedankt!
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Einstein » wo sep 14, 2011 2:32 am

pH van 7 is wel een plus, ja, voor de rest is de synthese van GHB niet dusdanig moeilijk dat er echt snel rare grappen mee uitgehaald zullen worden, maar je weet het nooit.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11465
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Stefaan » wo sep 14, 2011 2:01 pm

En bijvoorbeeld productie fouten? Dus niet zozeer moedwillig iets erdoorheen gooien maar gewoon een foutje. Of kan er naast een foutieve pH niet veel misgaan? (mits de correcte grondstoffen gebruikt worden)
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Elfquest » wo sep 14, 2011 3:02 pm

gyan007 schreef:En bijvoorbeeld productie fouten? Dus niet zozeer moedwillig iets erdoorheen gooien maar gewoon een foutje. Of kan er naast een foutieve pH niet veel misgaan? (mits de correcte grondstoffen gebruikt worden)


Er zou teveel NAoh in kunnen zitten dat niet opgelost is. Dat is natriumhydroxide. Waar gootsteenontstopper ook van gemaakt is. Sterk bijtend. Dat wil je niet in je slokdarm/maag. Maar als de ph 7 is, kan er niet veel onopgeloste naoh meer inzitten.
Ga je mee verdwalen? Ik weet de weg.
Avatar gebruiker
Elfquest
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 658
Geregistreerd: di feb 22, 2011 6:21 pm

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Stefaan » do sep 15, 2011 9:59 am

Oke bedankt voor de info :)
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Stefaan » zo jun 17, 2012 9:11 pm

Heb een aanvulling, meer om GHB/GBL beter te begrijpen en zo eventuele risico's te verminderen. Orgineel van partyflock door ene "Gone". Heb het aangepast om zo geen syntheseinformatie te geven, maar wel enige informatie rondom synthese met als doel het welzijn van de df'ers te waarborgen :) Ik heb dmv de tag [censuur] alle informatie die je nodig hebt om GHB te synthetiseren verwijderd, maar een heleboel informatie rondom synthese en veiligheid laten staan. Het is puur bedoeld dat als iemand GHB wil synthetiseren, deze post als een aanvulling kan functioneren. Vanuit deze post is het onmogelijk een ghb-synthese "recept" af te leiden, buiten dat er al her en der op het forum staat dat GHB dmv GBL en NaOH wordt gesynthetiseerd. Dat staat ook nog in de onderstaande text maar lijkt mij niet echt "illegaal".

Alstublieft:

Zuur en Base

Een base is een protonacceptor, in tegenstelling tot een zuur wat een protondonor is. Een proton is een elementair deeltje van een atoom, en komt overeen met een waterstofatoom waaraan een elektron is onttrokken: H+.

Een veel gemaakte vergissing is de volgende: GHB maak je met GBL en natriumhydroxide, waarvan het hydroxide de base is. Dus dan zal GBL logischerwijs wel een zuur zijn. Dit is niet zo: GBL heeft van zichzelf geen groepen die protonen doneren of accepteren. Gooi je GBL in water, dan zal de pH van je water niet dalen, noch stijgen. Sterker nog, GBL heeft geen pH.

Dat zorgt er ook voor dat pH niet alles zegt over je GHB; heb je teveel GBL, dan zal de pH van GHB niet erg laag zijn. Heb je teveel NaOH, dan zal de pH wel te hoog zijn! Een te hoge pH kan leiden tot prikken op de tong, tot brandwonden op je strot. Teveel GBL is ook niet goed, en zal ook (licht) prikken. Een juiste balans is dus gewenst.

Het stellen van pH doe je met GBL en NaOH! Het kan in principe met elke zuur/base, zoals citroenzuur (citraat) of azijn (acetaat). Dit komt de smaak echter niet ten goede, plus de gevormde producten zijn geen GHB. Houdt bij bereiden dus altijd een beetje over voor het geval de pH niet goed is..


GBL

Een oplosmiddel, verkocht als schoonmaakmiddel. Bijna alles wat te krijgen is is 99,9x % zuiver, wat zo goed als 100% is. Zuiverder krijg je het niet. De meningen over de geur zijn verdeeld, over het algemeen ruik je het spul wel, net zoals andere oplosmiddelen. Het heeft geen pH, en is geen zuur. Het is een lacton, een cyclische ester. Er bestaat organische en synthetische GBL. De organische GBL is verkregen uit organisch materiaal en zal van wat wisselende kwaliteit zijn. De synthetische GBL is gemaakt in een lab, en is van constante kwaliteit. Gebruik bij voorkeur synthetische..

GBL smaakt zeperig en is erg vies. Gebruik van GBL ipv GHB leidt op lange termijn tot bloedverzuring omdat het een OH- uit je bloed pakt, waardoor GHB gevormd wordt.


Gootsteenontstopper

Gootsteenontstopper is niets meer of minder dan natriumhydroxide oftewel NaOH. Dit is een van de meeste gebruikte stofjes in de scheikunde, het is namelijk een hele simpele maar sterke base. In water splitst het tot het reactieve natrium (een metaal) en het hydroxide ion, OH-. Dit OH- ion reageert met alles wat los en vast zit en zal de pH omhoog gooien. In sommige gootsteenontstoppers zijn kleine bolletjes metaal toegevoegd (aluminium) als katalysator. Dat moet je niet hebben. Neem een ontstopper die 100% NaOH is (Kruidvat).

PAS OP MET DIT SPUL! HET IS ROTZOOI! Niet zo zeer in de zin dat het slecht is voor je lichaam of gezondheid (wordt in je maag omgezet tot keukenzout: NaOH + HCl = NaCl + H2O), het is gewoon ontzettend reactief en kan brandwonden veroorzaken. Bij bereiden van G maak je een zeer sterke NaOH oplossing: een druppel in je oog kan zeer vervelende gevolgen hebben. Het oplossen van NaOH in water leidt tot een exotherme reactie: er komt warmte bij vrij. De verbinding tussen Na en OH wordt verbroken en de energie die daarbij vrijkomt levert veeel warmte. LOS JE NAOH NOOIT OP IN HEET WATER!! Dit versnelt de reactie enorm en de gevaarlijke oplossing zal je glas uit spuiten! Gebruik altijd koud water! En roer dit meteen even door met een RVS lepel, anders krijg je een klomp op de bodem die lastig op te lossen is..

En de oplossing wordt HEET! Gebruik dus een glas wat daar tegen kan. Gebruik ook geen metaal, dit kan reageren met je NaOH. Of je moet 100% weten dat het 100% RVS is. Maar glas altijd goed.

Doe het bij voorkeur buiten, er komen dampen vanaf die op je luchtwegen slaan! En gebruik een veiligheidsbril.


Water

Water, H2O. Kraanwater bevat ook nog allerlei zouten en mineralen, die echter in zeer lage hoeveelheden aanwezig zijn. Gedemineraliseerd water: de naam zegt het al; de mineralen zijn er aan onttrokken, dmv omgekeerde osmose, filtratie, of destillatie. Voor het maken van GHB: het maakt niet uit welk water je pakt, je zal er nix van merken..

Op de flessen deminwater staat dat het niet geschikt is voor consumptie. Dit heeft de volgende reden: als je altijd deminwater zou drinken dan zou het zoutgehalte in je lichaam dalen naar gevaarlijk lage waarden (hyponatremia). Dezelfde reden waarom je niet alleen maar water moet drinken als je XTC op hebt. Kleine hoeveelheden kunnen echter geen kwaad, plus GHB bevat genoeg zout ­


Synthese

Ik zal hier niet uitgebreid ingaan op hoe de reactie precies verloopt (genoeg op internet te vinden), maar ik zal het kort samenvatten. GBL is een lacton en heeft een ringstructuur. Die ring wordt opengebroken door hydrolyse, gekatalyseerd door een base (NaOH). Het natrium gaat aan je GHB zitten waardoor een zout gevormd wordt, en dit zorgt ervoor dat je GHB een vaste stof wordt (die is opgelost in water).

Reactie: GBL + NaOH (liquid) --> Na.GHB (liquid)


Kristallisatie

Na.GHB is een vaste stof, een zout. Damp je je GHB in, dan houdt je kristallen over. Deze kristallen zijn echter hygroscopisch, dwz dat ze vocht aan de lucht onttrekken --> plakkerige zooi. Daarbij nemen ze veel volume in. Het is mogelijk GHB poeder te maken die niet hygroscopisch zijn, met calcium of magnesium, maar de synthese is wat lastiger..


Recepten

Er zijn verschillende methodes voor de synthese van GHB. Ik zal het beperken tot de synthese van natrium.GHB. Een aantal dingen moeten even in beschouwing genomen worden:

De perfecte synthese is vrij lastig. Je zal altijd wel een klein overschot natrium of GBL hebben. Het is dan de vraag wat je liever hebt; teveel NaOH leidt tot een GHB die prikt/brandt op de tong. Teveel GBL is niet zo'n probleem: een klein overschot wordt in je bloed toch binnen 10 minuten omgezet tot GHB. Pak bij voorkeur een kleine ondermaat natriumhydroxide, of wees zeker van nauwkeurige apparatuur en zeer zuivere chemicalien..

In theorie gebruik je [censuur] gram NaOH per [censuur] ml GBL. In de praktijk is dit teveel! Het zal een zeer basische GHB opleveren die je beter niet kan nuttigen. Ga hier dus wat onder zitten! Zo'n [censuur] gram.. Zoals gezegd liever iets te weinig dan teveel! Bij een normale portie GHB neem je al redelijk wat zout tot je, wat niet al te best is voor je nieren. Nog een reden om liever niet teveel NaOH toe te voegen. Hoewel teveel GBL ook niet best is voor je. Alles met mate.

"Koude methode"

Je leest nogal eens over de koude methode. Er is eigenlijk niets kouds aan, het enige koude is dat je niet zelf warmte toevoegt dmv een vlam. De warmte wordt echter wel gecreeerd door de exotherme reactie van NaOH in water. Deze methode is niet geschikt voor thuis en/of grote hoeveelheden; de hele GHB synthese reactie vindt in 1x plaats, en kan erg heftig zijn. Voor de liefhebbers: [censuur]! --> GHB.


"Warme methode"

Bij deze methode voeg je zelft warmte toe dmv een vlam/vuur/warmtebron. [censuur]

Is ie te basisch/pH te hoog/prikt ie flink? DIt betekent dat er teveel NaOH aanwezig is en daarom is je "GHB" nog NIET geschikt voor consumptie. Vind je hem te zepig? Dit betekent dat er nog een overmaat GBL aanwezig is in je GHB. [censuur]. Maar zoals gezegd: liever iets teveel GBL dan teveel natrium (NaOH)..
Vind je hem te sterk/stolt ie? Beetje water erbij..

Dosering

Weet wat de sterke van je G is, neem liever te weinig dan teveel, meet je portie altijd af met een spuitje (ga niet lopen kloten met dopjes oid). Het is per persoon verschillende hoeveel je kan hebben, en is zwaar afhankelijk van je lichamelijke conditie en hoeveel je gegeten hebt!


Problemen

- GHB is geel: de GBL (of GHB) is te heet geworden en aangebakken. Houdt de oplossing tijdens verwarmen altijd in beweging en maak em niet TE heet! Verbrande GBL kan 'kapot' zijn, waardoor je em weg kan gooien.. een licht gele GHB is in principe geen probleem..

- GHB is een dikke klomp/witte prut: de oplossing is verzadigd. Na.GHB is een vaste stof die opgelost is in water. Echter kan er maar een bepaalde hoeveelheid opgelost worden voordat je oplossing verzagdigd is! Had je alles goed afgemeten, dan zal er een deel van je water verdampt zijn door te lang/te heet verwarmen! Probleem is makkelijk op te lossen door een klein beetje (warm) water toe te voegen.

De oplosbaarheid verandert met temperatuur! In koud water kan minder oplossen dan in warm water! Is je G vlak na bereiden nog mooi vloeibaar, na afkoelen kan ie oververzadigd zijn..
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor snuifduif » vr aug 24, 2012 8:00 am

Misschien ook handig om erbij te zetten:
1 buisje ghb (2 gram) bevat Na+ ionen ter waarde van 1.2 gram zout. Als je 4 buisjes op een avond drinkt is dat al bijna 5 gram. Het kan dus voor een hoge bloeddruk/nier problemen zorgen.
Als je last hebt van een hoge bloeddruk kan je beter kalium ghb kopen/maken
Avatar gebruiker
snuifduif
Lulhannes deluxe
DF Addict
Offline
 
Posts: 5199
Geregistreerd: za maart 05, 2011 7:00 pm
Woonplaats: Drugs en Omstreken

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor RainbowPrincess » zo nov 04, 2012 2:57 pm

keeskachel schreef:
dan krijgen ze precies de symptonen die jij beschrijft:
 • je wordt spastisch en je loopt en doet echt als een randebiel
 • niet alleen je spieren krijgen een eigen wil maar ook wat je zegt
 • vaak worden mensen dan heel blij en liefde vol, maar je ziet direct dat ze het niet menen, heel onmenselijk
 • ..of juist heel vervelend, aggressief, achterdochtig (omdat je het niet snapt)
 • snel zul je zien dat mensen met hun ogen constant wegrollen, dat het er naar uit ziet dat ze de weg kwijt raken, dan denk je natuurlijk "hmm dat gaat niet goed.. effe opletten".. maar, dan! 5 minuten later kijken ze ineens weer heel strak aan! soms heeeel blij, soms heel achterdochtig. als iemand dit voor het eerst ziet is ie vaak gerust gesteld, je dacht eerst dat ie een gtje teveel ophad, maar gelukkig is ie weer helder.. dit is 'het staren' en dit is vaak het begin van het einde. :wink: het lijkt normaal, maar het is puur auto-pilot waar je lichaam op draaitIk heb een vraag.. Van de week heb ik GHB op dat waren 2 "cola fles dopjes" met GHB die verdund was met water! Deze heb ik ong. een kwartiertje na elkaar in genomen!
na inname had ik best wel ruige sekspartij waarbij de GHB al wel te voelen was.. Maar na het hoogtepunt sloeg de GHB er pas echt in & kreeg ik last van de symptomen hierboven die een tijdje aanhielden & daarna bleef alleen de misselijkheid!

Later op die avond na dat de misselijkheid was weg getrokken & ik wat had gegeten
Heb ik weer dezelfde hoeveelheid GHB tot me genomen, maar hier heb ik helemaal niks van gemerkt hoe komt dit?
I Said No To Drugs, But They Just Wouldn't Listen..Done: Speed, Cocaïne, Ketamine, XTC, MDMA, METH Amfetamine, GHB
Alcohol, Nicotine, Viagra, Cafeïne & Cannabis

To Do: DXM, LSD, Paddo's, Qat & Lachgas
Avatar gebruiker
RainbowPrincess
Newbie
Offline
 
Posts: 14
Geregistreerd: di okt 30, 2012 1:52 pm

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Einstein » zo nov 04, 2012 3:47 pm

In beide gevallen was de GHB op dezelfde manier verdund? Een "coladopje" is geen nauwkeurige manier van doses afmeten, daar kan het al aan liggen, verder maakt het ook nog uit of je het op volle of lege maag neemt, al zal het daar niet helemaal aan liggen.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11465
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Stefaan » zo nov 04, 2012 3:52 pm

Een orgasme heeft invloed op je dopamine niveau's, dit zal denk ik de reden zijn dat je erna misselijk werd. Als ik misselijk ben van G en een puntje pep neem is de misselijkheid ook weg. Lijkt me goed mogelijk dat het omgekeerde door een orgasme ook mogelijk is.

Verder ben ik het met einstein eens dat je geen idee hebt hoeveel je nu op hebt... Onbekende verdunning en een beetje wazig afgemeten met coladopjes... Met ghb is dat vragen om problemen.
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor RainbowPrincess » zo nov 04, 2012 4:11 pm

De GHB was in beide gevallen hetzelfde verdund..
We hadden hem al verdund dus was het precies dezelfde hoeveelheid die ik heb ingenomen!
Het klopt dat ik de tweede x net had gegeten van te voren..

Maar dat heftige gevoel de eerste x had daar was de tweede x niks van te merken!
Echt gewoon helemaal niks dit moet toch niet mogelijk zijn bij een zelfde hoeveelheid?
Ook al had ik wat gegeten..?

Of is het mogelijk dat een orgasme dat effect helemaal heeft veroorzaakt?
I Said No To Drugs, But They Just Wouldn't Listen..Done: Speed, Cocaïne, Ketamine, XTC, MDMA, METH Amfetamine, GHB
Alcohol, Nicotine, Viagra, Cafeïne & Cannabis

To Do: DXM, LSD, Paddo's, Qat & Lachgas
Avatar gebruiker
RainbowPrincess
Newbie
Offline
 
Posts: 14
Geregistreerd: di okt 30, 2012 1:52 pm

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Einstein » zo nov 04, 2012 4:17 pm

Ik denk dat het een combinatie van factoren was plus wat toeval. Ik zou in ieder geval wel op zoek gaan naar een buisje om je GHB af te meten, kan nooit kwaad en het kost geen fluit.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11465
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor RainbowPrincess » zo nov 04, 2012 4:19 pm

oké bedankt voor de tip!
I Said No To Drugs, But They Just Wouldn't Listen..Done: Speed, Cocaïne, Ketamine, XTC, MDMA, METH Amfetamine, GHB
Alcohol, Nicotine, Viagra, Cafeïne & Cannabis

To Do: DXM, LSD, Paddo's, Qat & Lachgas
Avatar gebruiker
RainbowPrincess
Newbie
Offline
 
Posts: 14
Geregistreerd: di okt 30, 2012 1:52 pm

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Saikedellik » zo nov 04, 2012 7:36 pm

RainbowPrincess schreef:De GHB was in beide gevallen hetzelfde verdund..
We hadden hem al verdund dus was het precies dezelfde hoeveelheid die ik heb ingenomen!
Het klopt dat ik de tweede x net had gegeten van te voren..

Maar dat heftige gevoel de eerste x had daar was de tweede x niks van te merken!
Echt gewoon helemaal niks dit moet toch niet mogelijk zijn bij een zelfde hoeveelheid?
Ook al had ik wat gegeten..?

Of is het mogelijk dat een orgasme dat effect helemaal heeft veroorzaakt?Zou kunnen, maar denk dat het eten van tevoren een grotere rol speelt. Op lege maag werkt GHB het beste, als ik net heb gegeten dan komt het altijd een stuk langzamer opzetten, en voelt het altijd alsof het niet helemaal "door kan breken" ofzo, gewoon nét niet het effect bereikt.

Daarnaast wat Einstein zegt, een doseerspuitje kun je zelfs gewoon bij de kruidvat halen, doe dat gewoon en dan weet je ook waar je precies mee bezig bent, over "dopjes" kunnen wij ook niks zeggen...
Junk.
Avatar gebruiker
Saikedellik
Donateur
Offline
 
Posts: 1712
Geregistreerd: vr jun 03, 2011 4:30 pm

Hoeveel er in een coladopje gaat.

Berichtdoor SjitHeppens » ma nov 05, 2012 12:24 am

Hieronder een methode om dat bij benadering vast te stellen.

 • Pak een digitale keukenweegschaal (die in grammen meet), leg daar 5 lege coladoppen op en zet hem aan, of druk op de tarraknop. De display geeft 0 aan.
 • Vul de 5 doppen met water (zonder op de weegschaal te morsen)
 • De display geeft nu het nettogewicht van het water in de 5 doppen aan
Omdat het soortelijk gewicht van water 1 is, geeft het display eigenlijk ook het volume van de 5 doppen aan in milliliter (ml). Dit gedeeld door 5 is dus het volume van 1 dop, op ca 0,2 ml nauwkeurig. Op die manier hoef je voortaan niet meer te zeggen "Ik heb 1 coladop op" maar "Ik heb (ik noem maar wat, want heb hier geen coladoppen) 3,5 ml genomen".

Helaas zegt het volume niets over de hoeveelheid pure GHB. Die hangt af van de verdunning. Maar ook daarvoor is een benadering mogelijk.

 • Pak dezelfde keukenweegschaal, leg daar 5 lege coladoppen op en zet hem aan, of druk op de tarraknop. De display geeft 0 aan.
 • Vul de 5 doppen met GHB-vloeistof (zonder op de weegschaal te morsen)
 • De display geeft nu het nettogewicht van de GHB-vloeistof in de 5 doppen aan
2,34 x (deze weging - de weging met alleen water) = de pure GHB in 5 doppen vloeistof (gram).
Nu nog even delen door 5, en je weet bij benadering hoeveel gram pure GHB er in 1 dop zit.
SjitHeppens
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 77
Geregistreerd: za apr 02, 2011 12:04 am

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor RainbowPrincess » wo nov 07, 2012 11:45 am

Bedankt allemaal voor de reacties!
Hier heb ik echt iets aan!
I Said No To Drugs, But They Just Wouldn't Listen..Done: Speed, Cocaïne, Ketamine, XTC, MDMA, METH Amfetamine, GHB
Alcohol, Nicotine, Viagra, Cafeïne & Cannabis

To Do: DXM, LSD, Paddo's, Qat & Lachgas
Avatar gebruiker
RainbowPrincess
Newbie
Offline
 
Posts: 14
Geregistreerd: di okt 30, 2012 1:52 pm

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Stefaan » wo nov 07, 2012 3:54 pm

Een volle coladop is zo'n 6 ml. Je kan beter op het oog een wat grotere hoeveelheid ghb verdunnen en dan (1 deel ghb en 2 delen water) en dan als begin dosis een volla coladop nemen. Dan heb je redelijk nauwkeurig 2 ml ghb. Een spuitje of buisje is natuurlijk altijd een betere oplossing..
Stefaan
Ja en nu?
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2410
Geregistreerd: ma jun 06, 2011 2:14 pm

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor ndo » wo nov 07, 2012 11:04 pm

Gman007 schreef:Een volle coladop is zo'n 6 ml. Je kan beter op het oog een wat grotere hoeveelheid ghb verdunnen en dan (1 deel ghb en 2 delen water) en dan als begin dosis een volla coladop nemen. Dan heb je redelijk nauwkeurig 2 ml ghb. Een spuitje of buisje is natuurlijk altijd een betere oplossing..


coca cola dop en fanta die merken ect zijn 6,4ml als k ut me goed herinder veel namaak frisdranken hebben verschillende maten, bestel gewoon buisjes het kost geen drol en het kan je een hoop ellende schelen
ndo
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 52
Geregistreerd: ma nov 05, 2012 8:04 pm

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor SjitHeppens » do nov 08, 2012 3:00 am

Doe het dan meteen goed en koop een doseerspuitje van 5 ml "voor het voeren van m'n zieke hamster" bij een apotheek. Niet dat ze vragen stellen hoor. Mocht je dan toch nog uit een dopje willen scoren (bijvoorbeeld omdat dat niet zo opvalt) dan kun je vooraf met zo'n spuitje simpel uitvinden hoeveel ml vloeistof daarin past.
SjitHeppens
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 77
Geregistreerd: za apr 02, 2011 12:04 am

Re: GHB: informatie om risico's te verminderen

Berichtdoor Dislexsik » vr dec 14, 2012 4:46 pm

Als je ghb koopt in flugelflesje, hoeveel mg is zo een flugeldopje?
Avatar gebruiker
Dislexsik
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 190
Geregistreerd: zo maart 25, 2012 7:23 pm

Volgende

 • Gelijkaardige topics
  Reacties
  Bekeken
  Laatste post

Keer terug naar GHB

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner