Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Kratom

Tripmiddelen die je in de natuur kan vinden horen hier thuis, zoals paddo's en cacti, maar je kunt hier ook terecht voor bvb herbal xtc.
Als je het in een smartshop kunt vinden, is de kans groot dat het hier hoort.

Kratom

Berichtdoor SjaakT » vr maart 04, 2011 8:41 pm

Ik zit al een tijd te spelen met het idee om binnenkort een keer Kratom te proberen, maar toen ik wilde kijken hoe duur het was etc, kwam ik erachter dat er verschillende soorten zijn: Bali, Malaysia en Thai.

Welke is het beste/leukste/sterkste/weetikhetallemaal, of zit er niet veel verschil tussen de verschillende soorten?


Edit:
Kratom (mitragyna speciosa)

Wat is het?

De kratomboom is een boom voorkomend in de regionen van Zuidoost-Azië, Indochina en Maleisië. De bladeren hebben een psychoactieve werking en werden traditioneel gebruikt voor de medicinale eigenschappen die kratom kan leveren. Afhankelijk van welk type kratomblad het betreft, werd en wordt het gebruikt tegen depressie, rusteloosheid, verslavingsproblematiek (in het bijzonder opiaten- en alcoholverslaving), diabetes, chronische pijn, moeheid en slapeloosheid.

Verschillende soorten kratomblad:

Kratom kent in het algemeen drie verschillende soorten, die je kunt onderscheiden door de kleur van de nerven van het blad. Elke soort heeft zo zijn eigen karakteristieke eigenschappen, en, indien nodig, kan men de verschillende soorten kratom mengen om een eigen cocktailtje te maken die het beste naar je wensen past.
Kratom met een rode ader.
Kratom met een witte ader.
Kratom met een groene ader.

Effecten:

Kratom is zowel een depressant als een stimulant. Dit geeft dat, ondanks dat je een kalmerende soort hebt ingenomen, het nog steeds mogelijk is om je energiek te gaan voelen. Dit hangt mede af van de dosering, vaak wordt gezegd dat lage doseringen kratompoeder een stimulerende werking hebben, en hogere doseringen het kalmerende effect naar boven brengen. Echter, naar mijn idee is dit niet zo zwart-op-wit. Ik ervaar vooral dat het ervan afhangt wat je gaat doen. Als je gaat bewegen word je “bewegerig”, ga je zitten dan word je plots dromerig en relaxt.

Bovendien hangen de effecten ook nog af of je rode, witte of juist groene-ader kratom gebruikt.

In het algemeen kan gesteld worden dat kratom met een rode ader de kalmerende soort is. Van deze kratom ga je je hangerig voelen, slaperig, dromerig, het werkt pijnstillend en werkt rusteloosheid tegen. De effecten houden zo’n 2 uur aan, en dan zakt het in de loop van een uur al redelijk snel naar de achtergrond.

De kratom met de witte ader wordt algemeen ervaren als de stimulerende soort. Doorgaans is hij iets langer werkzaam dan de rode kratom. Je denkt sneller en helderder, krijgt zin om dingen te doen en je uithoudingsvermogen gaat er op vooruit. Erg leuk als je een klusje moet doen, zoals schoonmaken ofzo.

De kratom met een groene ader werkt, in tegenstelling tot de witte en de rode, erg lang. Zo tussen de 3 – 5 uur. Het is een vreemde balans tussen de eigenschappen van de rode en de witte kratom. Ontspannen maar toch alert. Persoonlijk is dit mijn minst favoriete soort, heb hem maar twee keer gebruikt en kan er dus niet zoveel over zeggen.

Hoe het te nemen?

Kratom wordt veelal geleverd in de vorm van kratompoeder, kratomhars, of ruwe gedroogde kratombladeren.

Vaak wordt gesproken over kratompoeder mengen in een drankje. Uit persoonlijke ervaring kan ik jullie dit echter afraden. Het poeder heeft de vreemde eigenschap zich absoluut niet te willen mengen met al wat vloeibaar is, en blijft daarom (bij mij i.i.g.) altijd aan de oppervlakte van het drankje drijven waardoor het tegen je lippen blijft plakken als je het wilt drinken, of tegen je beker, en dan wordt het een rommeltje. De beste manier om kratompoeder in te nemen is gewoon het poeder los onder de tong, dan vooral niet inademen om te voorkomen dat het poeder de luchtwegen ingezogen wordt, en daarna water in je mond en het doorslikken. Het is niet aangenaam en voelt als een hap nat zand, maar nog steeds beter als zo’n drap van een thee. Tweede optie zijn capsules, maar je zal er veel moeten maken om een gewenst effect te krijgen. Als je die moeite ervoor over hebt is het wel de meest appetijtelijke methode.

Kratomhars is in feite een kratomextract. Afhankelijk van de dosis neem je een hoeveelheid water en kookt de hars tot het oplost. Daarna kun je het op smaak brengen met honing of suiker. Mijn persoonlijke ervaring met hars is eens maar nooit meer: de thee maakte me ontzettend misselijk. En als je plots bij wilt nemen is het onhandig om de moeite te doen nog een kop te zetten.

Ruwe gedroogde kratombladeren is in feite een voorstadium van kratompoeder, en moet dus gemalen worden tot een poeder om het vervolgens als zodanig in te nemen.

Laat wel gezegd zijn dat het voordeel van ruwe kratombladeren en kratomhars t.o.v. kratompoeder is dat kratompoeder de neiging heeft om in de loop van de tijd zijn potentie te verliezen. Kratombladeren en kratomhars zijn langer houdbaar. Heb je dus liever kratompoeder, maar wil je het lang bewaren, dan doe je er beter aan kratomblad te kopen.

Dosering:

De dosering van kratom hangt af van de soort kratom die je besluit te nemen en de kwaliteit van je kratom. Het is handig als je een leverancier hebt die je voorziet van consistente kwaliteit. De groene is de meer potente soort, daarna volgt de witte en kort daarop de rode kratom. Ikzelf gebruikt meestal de rode, en begin dan met een eetlepel kratompoeder. Dit komt neer op zo’n vijf gram. Daarna laat ik het goedje zijn werk doen, en een half uur later weet ik hoeveel ik bij kan nemen. Voor de witte kratom is het raadzaam om met 4 gram te beginnen – omdat deze nogal speedy over kan komen en bij mensen spanningen kan veroorzaken – en dan kun je later altijd nog zien of/en hoeveel je bij wilt nemen. De groene kratom kun je best een halve eetlepel van nemen vooraleer bij te nemen.

Als ik kratom gebruik verspreid ik mijn totale dosis over een hele nacht, en neem deze nooit in één keer in. Ik begin dus met 5 gram rode, en meestal gaat er dan over het verloop van 4 uur nog zo'n 7 a 10 gram in, in kleine hapjes. Het is namelijk aangenamer om het effect te verlengen. Bovendien loop je niet het risico er teveel van ingenomen te hebben.

Ook is er snel sprake van tolerantie: wil je tolerantie vermijden, laat dan twee dagen tussen. Maar om afhankelijkheid te vermijden en vooral om het leuk te houden is het het beste om ten minste een pauze van 14 dagen tussen elke kratomnacht in te lassen.
Het spreekt voor zich dat, wanneer je een extract inneemt, de dosering afhangt van het type extract.

Overdosis:

Er is nog nooit sprake geweest van een geval waarin men is overleden door een overdosis kratom. Dit maakt het echter niet geheel veilig. Bij een hoge dosering kratom zul je sowieso merken dat de depressante werking op je ademhaling werkt, je ademhaling zal langzaam gaan en oppervlakkig blijven. Op zich is dit niet storend of gevaarlijk: kratom is niet krachtig genoeg om (zoals bvb. heroïne) je ademhaling volledig tot stilstand te brengen. Maar voor mensen die medicijnen gebruiken die eveneens een depressante werking hebben, zou dit in het ergste geval kunnen leiden tot ademhalingsstilstand. Denk hierbij aan een combinatie van een hoge dosis kratom + veel alcohol, diazepam, opiaten, etc. Kratom op zich is niet genoeg om het loodje te leggen, maar een combinatie kan dat wel zijn. Slik je dus dergelijke medicatie of wil je combineren, houd dan altijd je doseringen in acht.

Bovendien is teveel kratom nooit leuk. Je wordt, als je teveel neemt, extreem misselijk, duizelig, er kunnen paniekaanvallen optreden, hartkloppingen, tremoren, je zal jezelf constant tot ademhalen moeten aanzetten, en ook hallucinaties kunnen optreden. Nog een reden dus om nooit alles in één keer te nemen, maar het te verspreiden en langzaam op te bouwen totdat je weet dat je lekker zit.

Verslaving:

Als je de 14-dagen regel in acht houd zul je geen afhankelijkheid opbouwen. Dit kan echter wel wanneer je het voor langere periode dagelijks gebruikt. De afkicksymptomen zijn dan zowel lichamelijk als geestelijk.

Lichamelijke verschijnselen zijn o.a. insomnia, diarree, griep-achtige verschijnselen, toename of afname van lichaamsgewicht, constipatie, aanhoudend hoesten.

Geestelijke verschijnselen zijn o.a. depressie, apathie, stemmingswisselingen.

M.a.w.: doe het mate, hou het leuk. Alhoewel er veel verhalen de ronde doen dat de kratomdetox niet veel voorstelt, zou ik mezelf niet graag als proefkonijn willen gebruiken om dat te bevestigen.

slechte kratom

In veel smartshops zijn soorten kratom te vinden die verkocht worden onder aantrekkelijke naampjes ("super thai" etc). De meeste kratom uit de smartshops zijn echter inferieur. Dit kun je zien door ernaar te kijken en te zien of de nerven erin verwerkt zijn: kwaliteitskratom bevat geen bladnerven. Dit wordt door kratomkwekers als afval gezien, zitten er dus kleine stokachtige stukjes in je kratom, dan heb je geen goede.

Tot zover wat ik bedenken kan. Aanvullingen zijn altijd welkom.
Avatar gebruiker
SjaakT
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1139
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:53 pm

Re: Kratom

Berichtdoor Spoednick » vr maart 04, 2011 9:09 pm

Ik weet niet of er een verschil is in kwaliteit van de ervaring tussen de verschillende soorten, maar (premium) Thai is wel de sterkste.
Avatar gebruiker
Spoednick
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 252
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:05 pm

Re: Kratom

Berichtdoor SjaakT » vr maart 04, 2011 9:17 pm

En kan ik die dan het beste in poedervorm kopen, of versnipperde bladeren? (Dus geen extract, want volgens heleboel mensen werkt die minder goed, of zelfs helemaal niet)
Avatar gebruiker
SjaakT
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1139
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:53 pm

Re: Kratom

Berichtdoor Tripkonijn » za maart 05, 2011 8:56 pm

Ik ga dit ook eens testen
'leer uit een slechte ervaring' zei grootvader konijn
Avatar gebruiker
Tripkonijn
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 362
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:02 pm
Woonplaats: in't Konijnenhol

Re: Kratom

Berichtdoor Spoednick » zo maart 06, 2011 6:05 pm

SjaakT schreef:En kan ik die dan het beste in poedervorm kopen, of versnipperde bladeren? (Dus geen extract, want volgens heleboel mensen werkt die minder goed, of zelfs helemaal niet)


Poeder

Ik heb nog nooit extract gekocht want dat is relatief duurder. Je kan overigens zelf extract maken door je thee langzaam te laten indampen in de oven op de laagste stand. Ik heb wel eens die Fenix Black tinctuur gekocht, en dat werkte wel, maar was way overpriced.
Avatar gebruiker
Spoednick
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 252
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:05 pm

Re: Kratom

Berichtdoor SjaakT » zo maart 06, 2011 6:06 pm

Oke, bedankt, dan ga ik dat binnenkort maar eens bestellen dan!
Avatar gebruiker
SjaakT
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1139
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:53 pm

Re: Kratom

Berichtdoor Petrovic » zo maart 06, 2011 6:07 pm

Leuk spul. Ik zou als ik jou was de poeder versie kopen en dat in capsules doen. Neem niet teveel, anders wordt je misselijk.

Ik vind het wel een leuke stof, alleen iets te duur.
Avatar gebruiker
Petrovic
Wipkip Specialist
Moderator
Offline
 
Posts: 6930
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 9:12 pm
Woonplaats: Onder zeeniveau

Re: Kratom

Berichtdoor SjaakT » zo maart 06, 2011 6:31 pm

Bedankt voor de tip! Waar kan je die (lege) capsules kopen?
Avatar gebruiker
SjaakT
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1139
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:53 pm

Re: Kratom

Berichtdoor Sublimo » zo maart 06, 2011 8:05 pm

SjaakT schreef:Bedankt voor de tip! Waar kan je die (lege) capsules kopen?


Apotheek en smartshop.
I dare you, I double dare you motherfucker, say 'what' one more goddamn time!
Avatar gebruiker
Sublimo
Donateur
Offline
 
Posts: 3672
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 1:30 am

Re: Kratom

Berichtdoor FRESH » ma maart 07, 2011 4:20 pm

Ik heb eens een (poeder)extract gehad van 1gram Thai-Kratom.
Volgens mij thee van gemaakt. Ik vond het wel grappig spul.
Werd er loom van en bankhangerig :)

Ook een in vloeibare extract vorm gekocht. Beste wel duur eigenlijk. Vieze smaak :(
Deed eigenlijk hetzelfde, maar weet niet of dit Thais was of een andere variant.
FRESH
Offline
 

Re: Kratom

Berichtdoor PoisonDrink » ma maart 07, 2011 8:44 pm

Jammer dat het zo moeilijk is om een boom(pje) te groeien uit zaadjes. Anders deed ik het meteen! :grin: Tenzij ze ook ergens in een tuincentrum te koop zijn. Kratom heeft wel mooie blaadjes.
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Re: Kratom

Berichtdoor Tripkonijn » ma maart 07, 2011 8:50 pm

PoisonDrink schreef:Jammer dat het zo moeilijk is om een boom(pje) te groeien uit zaadjes. Anders deed ik het meteen! :grin: Tenzij ze ook ergens in een tuincentrum te koop zijn. Kratom heeft wel mooie blaadjes.


Inderdaad :) guarana wil ik ook kweken maar lijkt me ook moeilijk
'leer uit een slechte ervaring' zei grootvader konijn
Avatar gebruiker
Tripkonijn
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 362
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:02 pm
Woonplaats: in't Konijnenhol

Re: Kratom

Berichtdoor PoisonDrink » ma maart 07, 2011 9:37 pm

Het lijkt me echt fijn om vanalle entheogene planten te groeien. Ben er nu zowat mee begonnen. Binnenkort misschien tabaksplanten, ooit eens een salvia stekje aanschaffen, soms wat paddo's groeien. Jammer dat er redelijk wat van die magische planten/schimmels verboden zijn in België. Dat heb ik nooit begrepen, de natuur verbieden. Maarja, aangezien het alleen voor mijn eigen is verwacht ik weinig problemen als ik bijvoorbeeld een salvia plantje in huis zet.

Ik heb zo'n boekje gedownload waar er 25 entheogene planten in staan en hoe je ze het beste kunt groeien (welke grond, belichting, vochtigheid, ...) En mijn oog viel ook op kratom. Maar blijkbaar is dit moeilijk te kweken uit zaad, dan moet het zaad al heel vers zijn. Een stekje van deze boom had een betere slaagkans dacht ik.

Zo denk ik bv ook aan hawaiian baby woodrose/morning glory (ook al had ik niet zo'n positieve ervaringen met hun LSA zaden), cactussen, salvia, papaver, kratom, enz.. Ook al ben ik niet van plan om zo'n natuurlijke drugs meteen te gebruiken, het lijk me gewoon fijn om zo'n plantjes te groeien.

Maar het meeste van dit alles is toekomstmuziek. Ik heb niet eens een eigen tuin ter beschikking op het moment, maar ik ga een leuke tijd tegemoet eens ik een eigen lapje grond heb denk ik! :mrgreen:
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Re: Kratom

Berichtdoor Desperado » di maart 08, 2011 12:51 am

Zelf gebruik ik altijd thai, die is de sterkste van de drie soorten.
Het beste koop je het inderdaad in poedervorm: Ik giet de gewenste hoeveelheid poeder gewoon in mijn mond en spoel het door met water zo wordt je niet misselijk.
Avatar gebruiker
Desperado
>9000
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 208
Geregistreerd: ma feb 28, 2011 8:44 pm

Re: Kratom

Berichtdoor Tripkonijn » di maart 08, 2011 5:27 pm

PoisonDrink schreef:Het lijkt me echt fijn om vanalle entheogene planten te groeien. Ben er nu zowat mee begonnen. Binnenkort misschien tabaksplanten, ooit eens een salvia stekje aanschaffen, soms wat paddo's groeien. Jammer dat er redelijk wat van die magische planten/schimmels verboden zijn in België. Dat heb ik nooit begrepen, de natuur verbieden. Maarja, aangezien het alleen voor mijn eigen is verwacht ik weinig problemen als ik bijvoorbeeld een salvia plantje in huis zet.

Ik heb zo'n boekje gedownload waar er 25 entheogene planten in staan en hoe je ze het beste kunt groeien (welke grond, belichting, vochtigheid, ...) En mijn oog viel ook op kratom. Maar blijkbaar is dit moeilijk te kweken uit zaad, dan moet het zaad al heel vers zijn. Een stekje van deze boom had een betere slaagkans dacht ik.

Zo denk ik bv ook aan hawaiian baby woodrose/morning glory (ook al had ik niet zo'n positieve ervaringen met hun LSA zaden), cactussen, salvia, papaver, kratom, enz.. Ook al ben ik niet van plan om zo'n natuurlijke drugs meteen te gebruiken, het lijk me gewoon fijn om zo'n plantjes te groeien.

Maar het meeste van dit alles is toekomstmuziek. Ik heb niet eens een eigen tuin ter beschikking op het moment, maar ik ga een leuke tijd tegemoet eens ik een eigen lapje grond heb denk ik! :mrgreen:


België is gewoon stom op dat gebied, de strafste pillen zijn legaal te koop maar een ontschuldige plant is illegaal komaan he
'leer uit een slechte ervaring' zei grootvader konijn
Avatar gebruiker
Tripkonijn
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 362
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 6:02 pm
Woonplaats: in't Konijnenhol

Re: Kratom

Berichtdoor PoisonDrink » di maart 08, 2011 8:23 pm

Inderdaad Tripkonijn! :grin:

Ik was daarstraks even op azarius aan het kijken naar de reacties op kratom-poeder. Geen enkele positieve reactie te vinden, zelf niet bij het 15x extract. Beetje jammer, nu is mijn interesse wel gedaald om zo'n boompje aan te schaffen.
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Re: Kratom

Berichtdoor Einstein » di maart 08, 2011 9:44 pm

Het is ook geen overdonderend extreem spul, heb er eens een flinke dosis van achterover getikt en werd vooral (erg subtiel) prettig loom, hoewel ik na afloop wel erg misselijk was en nogal wat jeuk kreeg. Vind het te duur.
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Kratom

Berichtdoor PoisonDrink » wo maart 09, 2011 12:05 am

Einstein schreef:Het is ook geen overdonderend extreem spul, heb er eens een flinke dosis van achterover getikt en werd vooral (erg subtiel) prettig loom, hoewel ik na afloop wel erg misselijk was en nogal wat jeuk kreeg. Vind het te duur.


Hmm.. Voor zo'n subtiele werking te hebben vind ik de nadelen precies te groot. Redelijk duur én weinig effect. Maar goed, sommige andere plantjes daarentegen zijn wél fijn.
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Re: Kratom

Berichtdoor Einstein » wo maart 09, 2011 12:06 am

Inderdaad, daarom zou ik het ook niet nogmaals kopen :)
Did: espresso, energy drink, jenever, sigaren
To do: meer espresso, energy drink, jenever en sigaren

Geloof het of niet, het heeft mijn derde oog geopend; ik zie wat ik zie in slowmotiondimensies
Avatar gebruiker
Einstein
Koos Kansloos
Donateur
Offline
 
Posts: 11460
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:57 pm
Woonplaats: Een filiaal bij u in de buurt

Re: Kratom

Berichtdoor heroesss » zo maart 13, 2011 3:19 pm

Heb het gisteren met een vriend gebruikt. Hij had al ervaring er mee, voor mij was het de eerste keer. Ik merkte het wel maar had ook geblowd en diazepam genomen, volgens mij voelde ik daar meer van haha. Ik zou het niet meer doen, vind het te duur.
heroesss
Newbie
Offline
 
Posts: 5
Geregistreerd: zo maart 13, 2011 3:01 pm

Re: Kratom

Berichtdoor PoisonDrink » zo maart 13, 2011 3:32 pm

heroesss schreef:Ik merkte het wel maar had ook geblowd en diazepam genomen, volgens mij voelde ik daar meer van haha.


Dan is kratom geen toegevoegde waarde meer denk ik.
Je zal wel een leuke tijd gehad hebben, dat wel. :smokin:
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Re: Kratom

Berichtdoor Naamdrager » vr maart 18, 2011 8:20 pm

Ik ga hieronder even mijn eigen Kratom-samenvatting plakken, van een ander forum. Ik moet er trouwens alvast bij zeggen dat volgens mij véél mensen kratom maar niks vinden, doordat ze hun kratom bij de smartshop hebben gekocht. Kratom van de smartshop is 1) héél duur (via internet factor 10 goedkoper), en 2) volgens mij vaak van hele slechte kwaliteit. Dit laatste baseer ik niet op m'n eigen ervaring, maar op het feit dat ik me totaal niet herken in de ervaringen die veel mensen beschrijven. Het is voor mij helemaal geen subtiel middel, maar gewoon een stevige en vaak zeer euforische roes.

Mijn eigen ervaringen, na ongeveer een jaar vrij regelmatig gebruik: op de eerste plaats vind ik dit een zéér prettig middel. Het geeft een combinatie van stimulatie (sterke stemmingsverbetering of euforie, fysieke energie, verveling wordt bijna onmogelijk ook bij saaie bezigheden) en ontspanning (relaxed, warm, veilig en 'geborgen' gevoel, problemen nemen af) die me aanspreekt. Verder is het behoorlijk empathogeen voor mij. Sociale situaties worden minder eng, ik heb meer zin om te praten en te delen en voel me opener. Oja, nog een interessant punt is het slapen na kratom. In bed liggen met kratom op is fijn, je ligt comfortabel, warm en lekker (het is daarmee ook wel echt een opiaat) en in je hoofd dwaal je voortdurend af in fantasieën en droomachtige gedachten. Maar slapen gaat totaal niet. Op een vreemde manier vergroot die half-wakende staat mijn kans op een slaapverlamming met minstens een factor 10.

Het is denk ik één van de weinige middelen met zo'n sterk en 'druggy' positief effect op je stemming, die géén sterke component van fysieke verslaving hebben en zonder sterke opbouw van tolerantie. Verder wordt de roes boven een bepaalde grens niet meer sterker/beter terwijl boven die grens wel negatieve effecten ontstaan. Die factoren maken het tot een middel dat relatief lastig te misbruiken is. Toch zie ik dit wel als een verslavend middel. Ik heb gemerkt dat bij regelmatig gebruik hiervan, het middel in m'n hoofd belangrijker gaat worden dan het zou moeten zijn. Meteen wel een grote les voor mij want met kratom heb ik heel nauwgezet kunnen bestuderen hoe mentale verslaving precies ontstaat en wat het is, zonder gevaar dat m'n leven daar echt onder zou lijden, omdat je fysiek niet afhankelijk raakt, normaal gebruik (bij mijn weten) niet schadelijk is voor de gezondheid en ook omdat het zo spotgoedkoop is.

Samengevat, ik vind dit een geweldig fijn middel en heb er behoorlijk veel best wel sublieme momenten mee beleefd. Daarmee zit er ook een serieuze kant aan die het al gauw iets té lekker maakt, hoewel de afwezigheid van fysieke verslaving, en de makkelijke verkrijgbaarheid het onwaarschijnlijk maken dat een kratomverslaving iemands leven zal ruïneren ofzo. Ook maakt het slecht in slaap vallen dit een middel dat eigenlijk alleen geschikt is voor in het weekend.
Naamdrager
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 53
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 9:24 pm

Re: Kratom

Berichtdoor Spoednick » vr maart 18, 2011 8:37 pm

Wat is vrij regelmatig? Want ik vind het te veel werk om een kop thee te zetten, daarom doe ik het niet zo heel regelmatig.

Als je het goed wilt doen moet je het 3 keer afkoken, wat dus erg lang duurt naar mijn zin.
Avatar gebruiker
Spoednick
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 252
Geregistreerd: ma feb 21, 2011 11:05 pm

Re: Kratom

Berichtdoor Naamdrager » za maart 19, 2011 12:15 am

Je moet van kratom geen thee zetten, dat is enorm ineffectief en het lijkt me enorm smerig. Je moet het materiaal zelf innemen. Ik doe dat door het poeder te mengen met een beetje vruchtensap en dan achterover te slaan. Kost amper tijd :) .
Naamdrager
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 53
Geregistreerd: zo feb 27, 2011 9:24 pm

Re: Kratom

Berichtdoor SjaakT » za maart 19, 2011 6:03 pm

Ik heb net kratom op, en had het gemengd met cola, maar het was niet opgelost. Resultaat: grote klonten kratom poeder, die ik in m'n mond moest kauwen, en toen proefde ik de smaak: die is afgrijselijk. Snel met cola weggespoeld, en daarna wachten.

Het effect is niet echt te beschrijven vind ik, het voelt enorm raar (lees: spacy) in je hoofd, en het ene moment heb ik veel energie, en krijg ik tintelingen in mijn benen, en het andere moment vallen mijn ogen bijna dicht. Dosis was om en na bij 5,5-6 gram.
Avatar gebruiker
SjaakT
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1139
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:53 pm

Re: Kratom

Berichtdoor PoisonDrink » za maart 19, 2011 6:09 pm

SjaakT schreef:Ik heb net kratom op, en had het gemengd met cola, maar het was niet opgelost. Resultaat: grote klonten kratom poeder, die ik in m'n mond moest kauwen, en toen proefde ik de smaak: die is afgrijselijk. Snel met cola weggespoeld, en daarna wachten.

Het effect is niet echt te beschrijven vind ik, het voelt enorm raar (lees: spacy) in je hoofd, en het ene moment heb ik veel energie, en krijg ik tintelingen in mijn benen, en het andere moment vallen mijn ogen bijna dicht. Dosis was om en na bij 5,5-6 gram.


En vind je het een leuk effect, of niet? Ook ken ik weinig drugs die lekker smaken. :smokin:
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Re: Kratom

Berichtdoor SjaakT » za maart 19, 2011 6:36 pm

Moet je eerlijk zeggen: Ik vind dit tot nu toe, een van de lekkerste drugs die ik ooit gehad heb. Ik voel me zo in en in goed, ben half aan het dromen, heb het lekker warm. Geniet er elke seconde van :love:
Avatar gebruiker
SjaakT
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1139
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:53 pm

Re: Kratom

Berichtdoor PoisonDrink » za maart 19, 2011 7:28 pm

Dat is wel heel in contrast met de commentaren op azarius. Ik merkte laatst ook dat ze bij 'levende planten' (vanboven bij de uitleg) dit hadden staan:

Code: Selecteer alles
Hier vind je stekjes van verschillende planten, zoals Salvia divinorum, Mitragyna speciosa (Kratom) en Argyreia nervosa (Baby Hawaiian Woodrose).


Maar nu staat er alleen salvia en San Pedro.. Jammer, ik had sowieso een kratom stekje besteld moesten ze er hebben.. Maar misschien valt dit wel te vinden in gewone tuincentra.

Uit zaad groeien is blijkbaar redelijk moeilijk, aangezien de zaden niet lang goed blijven. :|
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Re: Kratom

Berichtdoor SjaakT » za maart 19, 2011 10:17 pm

Effects come on within five to ten minutes after use, and last for several hours. Kratom has both stimulating and depressant qualities as if chewing coca leaves and smoking opium simultaneously. Some sources say that it is a stimulant in lower doses, becoming sedative in higher doses. The dominant effects seem to be similar to opiate drugs, including analgesia, roughly comparable in strength to codeine. Unlike opiates, mitragynine does not appear to cause nausea or vomiting. The feeling has been described as happy, strong, and active, with a strong desire to do work. Other effects of mitragynine are local anesthesia and central nervous system depression. Heavy use can result in a prolonged sleep.


Dit is precies wat ik voelde. Verdoofd gevoel, warm en heel erg blij! :)
Avatar gebruiker
SjaakT
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1139
Geregistreerd: wo feb 23, 2011 4:53 pm

Re: Kratom

Berichtdoor PoisonDrink » za maart 19, 2011 10:36 pm

SjaakT schreef:Dit is precies wat ik voelde. Verdoofd gevoel, warm en heel erg blij! :)


Heb je een extract gebruikt? Gek dat er geen ene goeie comment te vinden is op azarius over Kratom.
The future's uncertain and the end is always near.
Avatar gebruiker
PoisonDrink
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1888
Geregistreerd: di feb 22, 2011 1:31 am

Volgende

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Natuurlijke Psychoactieven

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner