Drugs Infolijn schreef:Het gebruik van L-tyrosine is af te raden tijdens op na het gebruik van speed! L-tyrosine zorgt namelijk voor meer dopamine. En meer dopamine is meer oxidatieve stress en daarom meer kans op hersenschade.
InfectedMushroom schreef:Wat bij pluggen als de pep niet zuiver is ?
Langeman schreef:Drugs Infolijn schreef:Het gebruik van L-tyrosine is af te raden tijdens op na het gebruik van speed! L-tyrosine zorgt namelijk voor meer dopamine. En meer dopamine is meer oxidatieve stress en daarom meer kans op hersenschade.
Kan dit verduidelijkt worden? Hier lijkt het nu net alsof dopamine op zich schadelijk is voor je hersenen en dat lijkt me sterk. Als meer dopamine schadelijk is dan kunnen we voortaan beter maar niet meer aan sex doen, daarvan krijg je ook fors mee dopamine.
Ik snap dat een toename van dopamine in het geval van mdma kwalijk is, doordat de dopamine op de verkeerder receptoren schade aanbrengt. Daarom is l-tyrosine bij/na xtc gebruik sterk af te raden. Dat ht nu bij speed afgeraden worden doet mij denken dat jullie dingen door elkaar halen. Maar ik kan het mis hebben en dat hoor ik dan graag.
snuifduif schreef:"Pep die uitdroogt verliest ook wat power." Volgens mij is dit ook een fabeltje maar ik laat me graag informeren hoe het wel zit
Davinci schreef:Wat is de pH van zuivere 73% pep?
Davinci schreef:Amfetamine is toch een vrij stabiele molecule? Pep die uitdroogt lijkt minder in gewicht, wrs subjectief gezien denken sommige dat hij dan minder sterk is..
"Food does not affect the extent of absorption of d-amphetamine and l-amphetamine,
but prolongs Tmax by 2.5 hours (from 5.2 hrs at fasted state to 7.7 hrs after a
high-fat meal) for d-amphetamine and 2.1 hours (from 5.6 hrs at fasted state to
7.7 hrs after a high fat meal) for l-amphetamine after administration of ADDERALL
XR 30 mg."
Davinci schreef:The drug bible still hasn't been written
J-C schreef:Misschien nog iets bijzitten wat je kan doen om de kater te verminderen... Hier zijn mijn tips:
Ale je thuis komt:
- neem een benzo bv etizolam
- neem 3 gram vitamine C (breekt AMP af)
- drink 0.5L
- eventueel wat phenibut + enkele biertjes m te kalmeren
- 3mg of meer melatonine
en probeer lang te slapen, dat helpt meestal wel bij mij...
De kater zal een pak minder zijn. Als je opstaat, douchen en weer 5gram VIT C en veel drinken en iets proberen te eten.
GL
Gman007 schreef:Voor de vitamine C, neem 1000 mg time release pillen van de AH ofzo. Direct na het spacen bijt er 1 compleet stuk en slik het poeder door, en slik daarna 1 of 2 in zn geheel door. Zo heb je echt uuuurenlang een maximale dosis vit C.
"Time released" ofwel vertraagde afgifte, is het langzaam afgeven van de werkzame stoffen van een preparaat aan het lichaam. Van dit proces wordt o.a. gebruik gemaakt bij de samenstelling van enkele geneesmiddelen. Ook bij de fabricage van voedingssupplementen wordt soms gebruik gemaakt van vertraagde afgifte.
Hoge doses van de in water oplosbare vitaminen (
vitamine
B-complex en
vitamine
C) kunnen door ons lichaam soms niet in één keer worden opgenomen. Het "te veel" verlaat het lichaam en wordt door de urine uitgescheiden. Het meerdere malen per dag innemen van een lagere dosis voorkomt dit slechte benutten. Het maken van een time released preparaat zou dit probleem ook kunnen oplossen. Er wordt echter getwijfeld aan het nut van time released bij voedingssupplementen en wel om een aantal redenen. De belangrijkste geeft onze spijsvertering zelf.
In bijbehorende afbeelding is onze spijsvertering schematisch weergegeven. Naast de diverse onderdelen van de spijsvertering staat de gemiddelde tijdsduur vermeld dat onze voeding daar doorbrengt. U ziet dat onze maag bij een normale maaltijd er gemiddeld 3 uur over doet om zich te ledigen. In de maag vindt geen voedselopname plaats. Onze voeding passeert ons duodenum, het bovenste stuk van de dunne darm, in ongeveer 1 uur. In het duodenum ofwel twaalfvingerige darm, heerst doorgaans nog een zuur klimaat. Onder in het duodenum mondt de alvleesklier uit die de darminhoud alkalisch maakt. Het voedsel passeert nu het tweede gedeelte van de dunne darm, het jejunum in ongeveer één tot anderhalf uur waarna het via het ileum, het onderste gedeelte van de dunne darm, na ongeveer nog een uur de dikke darm bereikt. In de dikke darm verblijft ons voedsel tussen de 3 en 30 uur. Voedselopname vindt plaats in de dunne darm. In de dikke darm vindt nauwelijks of geen opname van voedingsstoffen meer plaats. Er wordt aan de darminhoud slechts onttrokken.
Onze eigenlijke spijsvertering vindt dus in 6 uur plaats. Ons lichaam is ingesteld om bijvoorbeeld
vitamine
C op te nemen in het duodenum, daar waar nog een zuur milieu heerst in onze darmen, omdat
vitamine
C in een niet zure omgeving (alkalische) haar werkzaamheid onmiddellijk verliest. Omdat de maag zich in 3 uur tijd ledigt vindt er dus een natuurlijk time released effect van 4 uur plaats (3 uur maag + 1 uur duodenum).
Een maximaal werkend time released preparaat zou ten hoogste een effect van 6 uur kunnen hebben. De vraag is enerzijds of een dergelijk preparaat werkelijk zo goed kan worden samengesteld, zodat deze 2 uur langer aanhoudende werking bereikt kan worden, en anderzijds of de kosten hiervan wel tegen de baten opwegen.
In de praktijk zijn er diverse manieren om een time released preparaat te vervaardigen; waaraan bij elk van de methoden een of meerdere nadelen zijn verbonden, waardoor zij gebrekkig werken. Ook worden vaak preparaten met een time released effect op de markt gebracht, die andere stoffen dan de in water oplosbare vitaminen bevatten, zoals mineralen en
vitamine
A en
E
. Het time released effect bij deze voedingsstoffen is zinloos.
Het innemen van een time released preparaat zou uitsluitend zinvol zijn als er een hoge dosis van een voedingsstof, zoals
vitamine
B en C, nodig is en dus het gevaar voor uitspoelen bestaat. Een hoge dosis neemt men echter alleen wanneer het lichaam een grote behoefte heeft aan deze stof. Indien ons lichaam een verhoogde behoefte heeft aan bijvoorbeeld
vitamine
C, blijkt dat het in staat is om veel meer
vitamine
C op te nemen dan normaal, waardoor het risico van uitspoeling automatisch wordt verkleind.
Gman007 schreef:Desalniettemin is een 1000 mg pil stukbijten na het spacen geen slecht idee.
Apexx.nl schreef:Sinds vorige week is er een nieuwe editie van ons jongerenmagazine verschenen. Ik zal proberen om wat artikelen te plaatsen bij relevante onderwerpen.
Een nieuw artikel dat gaat over Speed en wat er eerder hier is verteld: http://www.apexx.nl/index.php?id=81
Ik hoop dat jullie het interessant vinden!
westergas schreef:Absoluut. Koop gewoon voor een paar euro een pit vitamine C 1000mg van de Hema. Die is niet Time-Released en daar knal ik er altijd een hoop van naar binnen.
Salientje schreef:Misschien kan iemand dit plaatje invoegen in die topic ?
Het is een flesje vloeibare amfetamine die de wielrenners vroeger als favoriet hadden in hun dopingkoffertjes.
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten