Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

Legalisering MDMA

Ben je een interresant nieuwsbericht tegen gekomen? Plaats het dan in dit subforum.

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor Schepje » wo mei 20, 2015 11:05 pm

Dude, you scare me. Maar je probeert zgmr het negatieve image weer op te krikken :D
En de data dan?

Zou zelf wel wat voelen voor de cofeeshops, en 2cb en de paddo weer terug.
Endorfine junky,
Avatar gebruiker
Schepje
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 711
Geregistreerd: do mei 15, 2014 8:00 pm

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor Susanne » wo mei 20, 2015 11:08 pm

Naphtha schreef:
Susanne schreef: Amen :)


https://www.youtube.com/watch?v=x2WK_eWihdUHahaha :grin:

https://www.youtube.com/watch?v=dX25PDBb708 (vanaf 2 minuten wordt hij nog mooier :))
Bomen zijn relaxed
Avatar gebruiker
Susanne
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 63
Geregistreerd: wo nov 20, 2013 5:31 pm

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor frozentoast » wo mei 20, 2015 11:36 pm

Susanne schreef:Hoe bedoel je geen backfire hebben op verantwoord gebruik? Dat we er nog steeds tegen zijn als mensen het verantwoord gebruiken? Dat zijn we namelijk niet. En ja we proberen verantwoord gebruik in een positiever daglicht te zetten, hoewel dat misschien een te groot woord is. We proberen het niet aan te moedigen of zo maar we proberen het stigma van XTC gebruik wel af te krijgen.

Bedoelde meer acties zoals die van Spuiten en Slikken laatst die xtc gebruik en de risico's ervan bagatelliseerde. Bijvoorbeeld door MDMA gelijk te stellen aan alcohol, zeggen dat het minder schadelijk is (terwijl dat alleen in een maatschappelijk opzicht onderzocht is), en daardoor doen alsof je wel elke keer bij uitgaan een pil kan tikken (terwijl die frequentie veel vaker is dan de hier aanbevolen 3 maanden tussen gebruik). Om maar even wat voorbeelden erbij te doen.
Avatar gebruiker
frozentoast
fa2 ouwe
Donateur
Offline
 
Posts: 2270
Geregistreerd: ma jul 16, 2012 11:45 pm
Woonplaats: zesde dimensie linksaf

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor Susanne » do mei 21, 2015 12:00 am

Hmm ik heb dat stuk niet gezien, maar we bagetalliseren niet de risico's of zo. We willen juist mensen voorlichten. Overigens vind ik het argument dat alcohol ook slecht is drogredenering want dat maakt XTC niet beter.
Bomen zijn relaxed
Avatar gebruiker
Susanne
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 63
Geregistreerd: wo nov 20, 2013 5:31 pm

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor dupe » do mei 21, 2015 12:32 am

Susanne schreef:
dupe schreef:En dat zijn dan de 'Jonge Democraten' ofwel de jongeren van D66. Als ze zich nou enigszins bewust waren van hoe er door de regerende politici over dit soort zaken wordt gedacht, dan hadden ze zich allang moeten beseffen geen schijn van kans te maken. De samenleving is daar nog helemaal niet klaar voor.. De weg naar legalisatie is immers een lange weg. Denk dan na over de stappen die ondernomen moeten worden daar te geraken. In plaats van maar lukraak zo'n debiele actie uit te voeren. Snoepjes verkopen en shit. Ga toch heen.


Waarom vind je onze acties debiel? (en ja 'onze' want ik ben lid van de jonge democraten) Die acties hebben precies bereikt wat we wilden: het heeft in bijna alle kranten gestaan waardoor de discussie weer op gang komt. Dit keer laait de discussie niet op als gevolg van een drugsdode, waardoor de discussie veel objectiever wordt gevoerd. We weten dondersgoed dat we in een land wonen waar mensen zelfs het wietgebruik aan banden willen leggen, dus de legalisering van XTC is vooralsnog heel veel bruggen te ver. Dus of de petitie zin zal hebben; ik betwijfel het ook. Hoewel het ook wel interessant is als de Tweede Kamer er uberhaupt over in discussie gaat.

Wat wel interessant is, is dat steeds meer jongeren XTC gebruiken. Steeds meer onderzoeken/enquetes tonen ook aan dat steeds meer jongeren die een universitaire studie volgen wel eens XTC gebruiken. Overigens betwijfel ik ook of dit daadwerkelijk een toename is, maar in ieder geval wordt steeds meer duidelijk dat dit gebeurt. In ieder geval raakt het taboe er steeds meer vanaf en dat proberen we vooral aan te moedigen.

En als wij ons 'er enigszins van bewust zijn hoe er door regerende politici over dit soort dingen wordt gedacht': ja dat weten we, want alex himself durft het niet aan om dit voor te stellen in de Tweede Kamer. Gelukkig zijn wij opkomende politici en hopelijk zal een deel van ons ooit de huidige vervangen.

Dus ja, vage plannen voor de toekomst waar waarschijnlijk niet veel van terecht zal komen. We maken gebruik van de veranderende mentaliteit onder jongeren en stimuleren deze, en we geven een toenemende groep mensen die een mening deelt, een stem. Dus om een lang verhaal kort te maken: zeik onze plannen ff niet af, we doen ons best :) Amen :)


Deze/jullie actie afschilderen als 'debiel' en afzeiken was inderdaad onnodig. En dat neem ik hierbij terug (in hoeverre dat ook kan op een forum).

Ik heb het niet in mijn vorige post opgenomen, maar het eerste wat ik eigenlijk dacht toen ik hierover las was dat ik legalisering van xtc vooralsnog niet zie gebeuren, maar het feit dat het (wellicht) ter sprake zal komen in de Tweede Kamer althans een eerste stap de goede richting in kan zijn. Ik wist toen niet (maar door jou nu wel) dat dit het achterliggende idee van de actie was. Daarbij klinkt jullie geluid me vele malen beter in de oren dan wat ik veelal verneem vanuit de politiek als het gaat over drugs. Om maar twee voorbeelden te noemen (ik citeer uit nieuwsberichten).

Arno Rutte (VVD): "We moeten niet meewerken aan een cultuur waar pillen erbij horen. Bij een feestje hoort muziek, veel muziek, harde muziek, bij voorkeur met oordoppen om je trommelvliezen te beschermen. Bij een feestje horen zeker geen pillen."

Dat is mijn ziens als zeggen dat bij hardrock geen lange haren horen.

Of neem deze:

Marijke Shahsavari (CDA): ''Harddrugs zijn bij wet verboden, omdat ze slecht zijn voor de gezondheid. Het lijkt wel of het niemand meer uitmaakt dat drugs worden gebruikt, omdat het om zo veel mensen gaat. Maar dat driekwart stijf van de pillen staat, maakt niet dat we het kunnen gedogen. Als het aantal woninginbraken stijgt, gaan we toch ook niet achteroverleunen? De organisatoren moeten meer gaan controleren''

Dat laatste slaat natuurlijk alles.. Feestende jongeren die een pilletje slikken (en daarbij niemand kwaad/gevaar doen, behoudens misschien zichzelf) vergelijken met inbrekers..

Kortom, ik heb jullie te snel veroordeeld. Succes verder.
God behoed mij van de ondergang
Avatar gebruiker
dupe
Belezen Gebruiker
Offline
 
Posts: 129
Geregistreerd: za feb 28, 2015 9:18 pm

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor Perry » do mei 21, 2015 2:05 am

Arno Rutte (VVD) schreef:We moeten niet meewerken aan een cultuur waar pillen erbij horen. Bij een feestje hoort muziek, veel muziek, harde muziek, bij voorkeur met oordoppen om je trommelvliezen te beschermen. Bij een feestje horen zeker geen pillen.

Dat is een mening, geen argument, geen reden, geen feit.
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13270
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor Susanne » zo mei 24, 2015 8:33 pm

dupe schreef:Deze/jullie actie afschilderen als 'debiel' en afzeiken was inderdaad onnodig. En dat neem ik hierbij terug (in hoeverre dat ook kan op een forum).

Ik heb het niet in mijn vorige post opgenomen, maar het eerste wat ik eigenlijk dacht toen ik hierover las was dat ik legalisering van xtc vooralsnog niet zie gebeuren, maar het feit dat het (wellicht) ter sprake zal komen in de Tweede Kamer althans een eerste stap de goede richting in kan zijn. Ik wist toen niet (maar door jou nu wel) dat dit het achterliggende idee van de actie was. Daarbij klinkt jullie geluid me vele malen beter in de oren dan wat ik veelal verneem vanuit de politiek als het gaat over drugs.

Kortom, ik heb jullie te snel veroordeeld. Succes verder.


Jup ik word soms ook een beetje verdrietig van wat sommige mensen zeggen, hoewel niet-politici er ook wat van kunnen. Maar van politici is het erger omdat die een leidinggevende functie hebben. Maar excuses aanvaard, haha
Bomen zijn relaxed
Avatar gebruiker
Susanne
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 63
Geregistreerd: wo nov 20, 2013 5:31 pm

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor Schepje » zo mei 24, 2015 10:21 pm

Toch kom je wel een beetje naïef over.
Zeggen dat iedereen zich voortaan in gaat lezen vind ik even onwaarschijnlijk, als dat jij iemand bent die adviezen aan gaat nemen van mensen die dit al hebben zien gebeuren met een generatie. Wat jij niet graag meeneemt in de discussie is nou precies wat er voor zorgt dat MDMA voor sommige mensen een enorm probleem gaat vormen. Als je het grof wil stellen heeft ieder groepje dat gebruikt wel één persoon die hier voor gaat vallen. Ik durf te stellen dat dit 1/4 van je userbase treft. Dat gezegd vind ik het even onaannemelijk dat dit gaat resulteren in een verandering van het drugs beleid. En D66 stemmen doe ik toch niet. :P
Endorfine junky,
Avatar gebruiker
Schepje
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 711
Geregistreerd: do mei 15, 2014 8:00 pm

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor Perry » zo mei 24, 2015 10:49 pm

D66 Website schreef:Drugsbeleid

D66 wil zowel de voor- als achterdeur van de coffeeshop reguleren, hiermee wordt zowel de teelt als verkoop geregeld via een gesloten en belastingplichtige (coffeeshop)keten. Dit maakt een eind aan de huidige gedoogsituatie, waarbij je wel cannabis mag verkopen, maar niet mag telen en aanvoeren. Door het reguleren van de voor- en achterdeur van de coffeeshop beperk je de gezondheidsrisico’s, bespaar je op politiecapaciteit en de algemene veiligheid is erbij gebaat.

Beperking gezondheidsrisico’s
Een van de belangrijkste aspecten waarom D66 de teelt en verkoop wil reguleren is het beperken van de gezondheidsrisico’s. Door te reguleren kan de overheid toezicht houden op het productieproces en voorkomen dat er gevaarlijke bestrijdingsmiddelen worden gebruikt of andere schadelijke stoffen worden toegevoegd. Op deze manier kan de bescherming van de volksgezondheid van bijna een half miljoen consumenten gewaarborgd worden.

Sterkere juridische grondslag
Nederland kent nu een gedoogsituatie voor coffeeshops. D66 wil een sterkere juridische grondslag dan nu het geval is. Een coffeeshop mag cannabis verkopen en een zeer beperkte voorraad in beheer hebben. D66 stelt voor dat verkoop in beginsel strafbaar blijft maar dat een coffeeshop een ontheffing kan krijgen. Daarnaast wil D66 een belangrijke verandering als het gaat om de voorraad die een coffeeshop in beheer heeft. Waar die handelsvoorraad nu maximaal 500 gram mag zijn, schept D66 ruimte voor lokaal maatwerk: de burgemeester blijft met politie en justitie verantwoordelijk voor de vaststelling van de maximaal toegestane handelsvoorraad en mag van die 500 gram afwijken. De burgemeester kan zo per geval beslissen welke toegestane omvang redelijk en reëel is.

Reguleren levert geld op
Het reguleren van de voor- en achterdeur levert minimaal 500 miljoen euro op. Zo wordt er 200 miljoen euro bespaard op politie en justitie, en levert het heffen van accijnzen 300 miljoen euro op.

Lange termijn decriminaliseren alle drugs
Voor wat betreft het drugsbeleid gaat D66 op de langere termijn verder. D66 is voor het decriminaliseren van het gebruik van alle drugs. Productie, handel en verkoop dienen op een verstandige wijze gereguleerd te worden. Hierbij dient recht te worden gedaan aan de grote verschillen tussen de verschillende drugssoorten. Preventie, toezicht en controle op de markt kunnen bijdragen aan het verminderen van de gezondheidsrisico’s.

Bron: https://d66.nl/standpunt-over/drugsbeleid/

Alexander Pechtold durft het zelf ook wel aan te kaarten. Je houding naar het huidige D66 vind ik erg onvolwassen en alsof je jezelf nauwelijks in die shit hebt verdiept. Jammer.
Avatar gebruiker
Perry
Intensive Care Bear
DF God
Offline
 
Posts: 13270
Geregistreerd: do jul 21, 2011 6:03 pm
Woonplaats: Bij de buren in een boomhut.

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor Schepje » ma mei 25, 2015 12:19 am

Veronderstel niet dat wij op het zelfde level redeneren. Je bent helemaal in de war.
Endorfine junky,
Avatar gebruiker
Schepje
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 711
Geregistreerd: do mei 15, 2014 8:00 pm

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor Prototype » ma mei 25, 2015 2:50 am

Naphtha schreef:Veronderstel niet dat wij op het zelfde level redeneren. Je bent helemaal in de war.

Ik ook nu, leg eens uit waarom? :roll2:
I'll make my own drugsforum! With blackjack and hookers!
In fact, forget the forum!
BEK HOUWE, NEUS VOLSTOUWE.

Frog schreef:Predatorprotomotherucking t rex
Avatar gebruiker
Prototype
Harder dan de rest
Donateur
Offline
 
Posts: 7474
Geregistreerd: do aug 01, 2013 11:57 pm
Woonplaats: The Void

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor Frog » ma mei 25, 2015 5:38 am

JongGeleerd schreef:
Arno Rutte (VVD) schreef:We moeten niet meewerken aan een cultuur waar pillen erbij horen. Bij een feestje hoort muziek, veel muziek, harde muziek, bij voorkeur met oordoppen om je trommelvliezen te beschermen. Bij een feestje horen zeker geen pillen.

Dat is een mening, geen argument, geen reden, geen feit.

Inderdaad hoop gebral, bij feestjes hoort zeker wel drank, dat dan weer wel... lekker accijns heffen als een malle....

Ik ben voor XTC vrijgeven/ legaliseren, als ze maar gedegen onderzoek doen hoe het gaat uitpakken in de praktijk, en als het om de een of andere reden wel uit de hand zou lopen met gebruik ( het geen ik niet denk) dat ze het ook terugdraaien, en extra goed gaan voorlichten is zeer wenselijk!
Over de vorm kan worden nagedacht, helemaal vrij geven en dus dealers met rust laten en de overheid die het gaat verstrekken?
Of toch iets anders?

Zal me zo is beter inlezen wat ze precies op het oog hebben.
Avatar gebruiker
Frog
Badass Junkie
Verbannen
 
Posts: 2111
Geregistreerd: vr nov 01, 2013 11:52 pm

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor Poseidon » ma mei 25, 2015 5:59 am

Het straatbeeld zal dramatisch veranderen met al die klapperkAken en knarstandende vertrokken tronies in het vooruit zicht 8-)
Wij willen onze blauwe luchten terug.
Avatar gebruiker
Poseidon
JeVader
In Memoriam
Offline
 
Posts: 10486
Geregistreerd: do maart 17, 2011 4:34 pm
Woonplaats: Liquid Universe

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor MoonLiquid » ma mei 25, 2015 6:39 pm

Naphtha schreef:Dude, you scare me. Maar je probeert zgmr het negatieve image weer op te krikken :D
En de data dan?

Zou zelf wel wat voelen voor de cofeeshops, en 2cb en de paddo weer terug.

Dit ja, of legaliseer gelijk de hele handel. Jongeren onder de 18 die het willen komen er toch wel aan( is met alcohol en roken al amper te controleren) en pep en andere drugs worden toevallig ook veel gebruikt in het uitgaanscircuit en dergelijke.
Goede voorlichting over alcohol krijgen scholen al amper tot niet en ik denk persoonlijk dat dit tot meer gebruik zou leiden.
Een betere voorlichting over drugs en niet een "drugs are bad hmmkay" (inclusief alcohol) voorlichting , boek of weet ik veel in die richting lijkt me veel beter als je iets in die richting wilt gaan doen.
Het leven is lijden.
Avatar gebruiker
MoonLiquid
Satans Puppy.
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1007
Geregistreerd: za jul 19, 2014 9:36 pm
Woonplaats: Nobody knows!

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor Susanne » ma mei 25, 2015 6:55 pm

Naphtha schreef:Toch kom je wel een beetje naïef over.
Zeggen dat iedereen zich voortaan in gaat lezen vind ik even onwaarschijnlijk,


We willen daarom ook voorlichting geven ipv dat mensen het zelf moeten googlen

Dat is eigenlijk het enige wat ik wijs kan worden uit je woorden :P Wat precies neem ik niet mee in de discussie? En waarvoor valt een kwart van de gebruikers?

JongGeleerd schreef: Alexander Pechtold durft het zelf ook wel aan te kaarten. Je houding naar het huidige D66 vind ik erg onvolwassen en alsof je jezelf nauwelijks in die shit hebt verdiept. Jammer.


Hij (niet hij persoonlijk maar de D66) durft het niet aan te kaarten in de Tweede Kamer, dat is wat ik heb gezegd. Dat is wat anders als wat de leden van de D66 onderling als idealen/partijprogramma hebben opgesteld.
Bomen zijn relaxed
Avatar gebruiker
Susanne
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 63
Geregistreerd: wo nov 20, 2013 5:31 pm

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor MoonLiquid » ma mei 25, 2015 7:02 pm

Waarom hebben we de :,) smiley niet die ze op FOK! forum ook hebben? Ik persoonlijk vind de reden die je hebt een beetje zwak om op te staan. Criminaliteit stop je er niet er niet mee en er maar van uitgaan dat iedereen goed voorgelicht word lijkt me ook naief.
Het leven is lijden.
Avatar gebruiker
MoonLiquid
Satans Puppy.
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1007
Geregistreerd: za jul 19, 2014 9:36 pm
Woonplaats: Nobody knows!

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor Susanne » ma mei 25, 2015 7:22 pm

Criminaliteit stop je er niet mee maar wel een deel. Het is gewoon belachelijk dat er criminaliteit vanwege XTC bestaat omdat XTC relatief onschuldig is. En goede voorlichting is ook niet alles, maar een verbetering kan geen kwaad. Ik heb bijvoorbeeld toen ik voor het eerst drugs gebruikte geleerd dat je zoveel mogelijk water moet drinken, en dat is pas iets van twee jaar geleden. Dat is toch bizar, dat er mensen zijn die dat soort dingen vertellen? Als de voorlichting wordt verbeterd kunnen dat soort dingen worden voorkomen.
Bomen zijn relaxed
Avatar gebruiker
Susanne
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 63
Geregistreerd: wo nov 20, 2013 5:31 pm

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor MoonLiquid » ma mei 25, 2015 7:31 pm

Susanne schreef:Criminaliteit stop je er niet mee maar wel een deel. Het is gewoon belachelijk dat er criminaliteit vanwege XTC bestaat omdat XTC relatief onschuldig is. En goede voorlichting is ook niet alles, maar een verbetering kan geen kwaad. Ik heb bijvoorbeeld toen ik voor het eerst drugs gebruikte geleerd dat je zoveel mogelijk water moet drinken, en dat is pas iets van twee jaar geleden. Dat is toch bizar, dat er mensen zijn die dat soort dingen vertellen? Als de voorlichting wordt verbeterd kunnen dat soort dingen worden voorkomen.

Okay, meen je dit serieus? Het is bizar dat je dat denkt , om die reden zou ik nog eerder psychedelica legaliseren( of alles want, dan is in dat opzicht bijna alles wel relatief onschuldig). Heb jij jezelf überhaupt ingelezen. Denk jij ook echt dat alle mensen zich aan de 3 maanden regel gaan houden?
Het leven is lijden.
Avatar gebruiker
MoonLiquid
Satans Puppy.
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1007
Geregistreerd: za jul 19, 2014 9:36 pm
Woonplaats: Nobody knows!

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor Druks » ma mei 25, 2015 7:33 pm

Moon, doe eens rustig joh ;)
Avatar gebruiker
Druks
huba buba
Moderator
Offline
 
Posts: 7286
Geregistreerd: ma nov 26, 2012 10:06 pm

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor MoonLiquid » ma mei 25, 2015 7:40 pm

Druks schreef:Moon, doe eens rustig joh ;)

(''Godverdomme jongen , doe is ff rustig -Noisekick'' kwam echt als eerste in me op toen je dat poste hahaXD).
Nee . maak me er niet zo druks om, ik vind de redenen apart waarom en zie ook niet in waarom maar, dat is idd nu wel duidelijk haha.
Het leven is lijden.
Avatar gebruiker
MoonLiquid
Satans Puppy.
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1007
Geregistreerd: za jul 19, 2014 9:36 pm
Woonplaats: Nobody knows!

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor Susanne » ma mei 25, 2015 7:59 pm

MoonLiquid schreef:
Susanne schreef:Criminaliteit stop je er niet mee maar wel een deel. Het is gewoon belachelijk dat er criminaliteit vanwege XTC bestaat omdat XTC relatief onschuldig is. En goede voorlichting is ook niet alles, maar een verbetering kan geen kwaad. Ik heb bijvoorbeeld toen ik voor het eerst drugs gebruikte geleerd dat je zoveel mogelijk water moet drinken, en dat is pas iets van twee jaar geleden. Dat is toch bizar, dat er mensen zijn die dat soort dingen vertellen? Als de voorlichting wordt verbeterd kunnen dat soort dingen worden voorkomen.

Okay, meen je dit serieus? Het is bizar dat je dat denkt , om die reden zou ik nog eerder psychedelica legaliseren( of alles want, dan is in dat opzicht bijna alles wel relatief onschuldig). Heb jij jezelf überhaupt ingelezen. Denk jij ook echt dat alle mensen zich aan de 3 maanden regel gaan houden?


Ja dit meen ik? XTC is niet verslavend in tegenstelling tot veel andere drugs waardoor het geen maatschappelijk probleem is. Psychedelica inderdaad ook niet en ik vind persoonlijk dat die ook moeten worden gelegaliseerd. In dat opzicht is 'niet alles wel onschuldig' want sommige drugs zijn dat niet. En ja ik heb me ingelezen voordat ik mijn mening ben gaan rondstrooien. Hoezo denk je van niet? En ik weet niet of iedereen zich aan de drie maanden regel gaat houden. Ik zelf deed dat de eerste paar keer niet maar naarmate ik meer tolerantie opbouwde, leerde ik dat het loont als je wel steeds drie maanden of meer wacht
Bomen zijn relaxed
Avatar gebruiker
Susanne
Experimenterende Gebruiker
Offline
 
Posts: 63
Geregistreerd: wo nov 20, 2013 5:31 pm

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor beanhead » ma mei 25, 2015 8:35 pm

Je komt wel uit je honeymoon periode.

Alpha-methyl-dopamine. Zoek dat eens op.

Niet genoeg ingelezen, blijkbaar.

Geloof je dat echt? Een hoop serotonine die vrijkomt op onnatuurlijke wijze vind je onschuldig? :lol:
Better living through chemistry
Avatar gebruiker
beanhead
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 254
Geregistreerd: di feb 22, 2011 4:39 am

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor Italiano » ma mei 25, 2015 8:54 pm

Wat is er met alpha-methyldopamine?

Although alpha-methyldopamine is widely cited as the source of this neurotoxicity in a number of lay sources, McCann et al. (1991) demonstrated that the major metabolites alpha-methyldopamine (α-Me-DA) and 3-O-methyl-α-methyldopamine (3-O-Me-α-MeDA) did not produce neurotoxicity
http://www.sciencedirect.com/science/ar ... 939191297E

Dat wil niet zeggen dat MDMA gebruik onschuldig is. Integendeel.

Punt van deze discussie is ook iets anders.

Vast staat dat mensen drugs gebruiken. Verbieden helpt niet, en legalisering biedt een hoop voordelen.
Mensen gebruiken nu ook wel MDMA ondanks de schadelijkheid, dat het momenteel verboden is helpt daar niet tegen.
Avatar gebruiker
Italiano
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1036
Geregistreerd: zo jan 08, 2012 1:29 pm

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor beanhead » ma mei 25, 2015 9:48 pm

Hoeft niet neurotoxisch zijn om schadelijk te zijn. Dus op basis van schadelijkheid ga ik niet pro-legalisering zijn.

Bijvoorbeeld:
GHB, endogeen hormoon, een stof die ons lichaam natuurlijk aanmaakt is excitotoxisch. Desondankt dat vormt ons lichaam het om in water en CO2... Lijkt onschuldig, is het niet.

Me dunkt dat een gekwalificeerde dokter moet uitmaken of men wel/niet mag gebruiken.

Dus eerst aanvragen
Doktersbezoek
Testen
Dokter volgt gebruik op.

Ik steun MAPS maar het zomaar in een winkel kopen daar ben ik niet zo voor.

En je studie is helemaal correct maar aangezien MDMA ervoor zorgt dat het vehicel openstaat en de heropname ervan niet zo scheutig is als gewoonweg dopamine veroorzaakt het schade.

Want die alphamethyldopa had er nooit mogen komen, in de eerste plaats.
Laatst bijgewerkt door beanhead op ma mei 25, 2015 9:55 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
Better living through chemistry
Avatar gebruiker
beanhead
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 254
Geregistreerd: di feb 22, 2011 4:39 am

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor Italiano » ma mei 25, 2015 9:53 pm

beanhead schreef:Hoeft niet neurotoxisch zijn om schadelijk te zijn. Dus op basis van schadelijkheid ga ik niet pro-legalisering zijn.

Bijvoorbeeld:
GHB, endogeen hormoon, een stof die ons lichaam natuurlijk aanmaakt is excitotoxisch. Desondankt dat vormt ons lichaam het om in water en CO2... Lijkt onschuldig, is het niet.

Jij komt met een metaboliet van MDMA aanzetten, om daarmee toch de schadelijkheid van MDMA aan te tonen?

Ik weet dat de schadelijkheid van een drug 'm niet hoeft te zitten in metabolieten (zie GHB inderdaad). Wel graag een bron voor je claim over excitotoxicity van GHB. Bij welke dosis geldt dit volgens jou?

beanhead schreef:Ik steun MAPS maar het zomaar in een winkel kopen daar ben ik niet zo voor.

Mee eens. Ik ben opzich wel voor legalisering van het een en ander, maar ik vind de praktische uitvoerbaarheid nog lastig voor te stellen.
Avatar gebruiker
Italiano
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1036
Geregistreerd: zo jan 08, 2012 1:29 pm

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor beanhead » ma mei 25, 2015 9:59 pm

"Grappig" genoeg komt dat meer voor bij lagere dosis.

http://journals.cambridge.org/action/di ... id=6137924

Had er nog een hele discussie over op blacklight maar ik vind dat forum niet meer terug omdat het prive is en .com, .nu, .weetikveelwat

Bah ik mis dat forum.

Lees edit. Alphamethyldopa op zich is niet schadelijk nee.

Edit:
En oh we gaan het trouwens nooit eens worden hoor. We zijn geen dokters en zelfs de dokters zijn er niet uit maar mijn mening is en blijft dat het schadelijk is maar ik gebruikte het dan ook veel te veel, veel te vaak :blowkiss:
Better living through chemistry
Avatar gebruiker
beanhead
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 254
Geregistreerd: di feb 22, 2011 4:39 am

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor Italiano » ma mei 25, 2015 10:04 pm

Ik vermoedde al dat je met die studie zou komen. Was ik zelf toevallig laatst ook tegengekomen.

Betekent nog niet dat dit ook geldt bij recreatieve dosissen waarbij ook GABA-B geactiveerd wordt.

beanhead schreef:En oh we gaan het trouwens nooit eens worden hoor. We zijn geen dokters en zelfs de dokters zijn er niet uit maar mijn mening is en blijft dat het schadelijk is maar ik gebruikte het dan ook veel te veel, veel te vaak :blowkiss:

Je begrijpt me verkeerd. Ik sta open voor alle inzichten, en ben het niet met je oneens :blowkiss:
Juist belangrijk om het een open gesprek te houden.

beanhead schreef:En je studie is helemaal correct maar aangezien MDMA ervoor zorgt dat het vehicel openstaat en de heropname ervan niet zo scheutig is als gewoonweg dopamine veroorzaakt het schade.

Want die alphamethyldopa had er nooit mogen komen, in de eerste plaats.

Je bedoelt dat alpha-methyldopamine via SERT het presynaptisch neuron (axon) binnendringt?

Want om daar schade aan te richten moet het toch "neurotoxisch" genoemd worden?
Avatar gebruiker
Italiano
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1036
Geregistreerd: zo jan 08, 2012 1:29 pm

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor frozentoast » ma mei 25, 2015 10:18 pm

De neurotoxiciteit van MDMA bij hoge doses staat nu wel buiten twijfel, de manier waarop is een ander punt van discussie maar hier verder niet relevant. Relevant is wel de manier waarop gebruik, of het nou verantwoordelijk gedaan wordt door de gebruiker of niet, gecriminaliseerd word terwijl dit duidelijk een zinloze politieke strategie is gebleken.
Avatar gebruiker
frozentoast
fa2 ouwe
Donateur
Offline
 
Posts: 2270
Geregistreerd: ma jul 16, 2012 11:45 pm
Woonplaats: zesde dimensie linksaf

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor MoonLiquid » ma mei 25, 2015 10:44 pm

Zorg eerst eens dat er betere voorlichting voor alcohol komt voordat je aan het legaliseren van welke harddrug dan ook begint. Er is al zelfs geen fatsoenlijke regeling voor wiet. Je komt ook echt over alsof je je niet ingelezen hebt.
Het leven is lijden.
Avatar gebruiker
MoonLiquid
Satans Puppy.
Wijs Gebruiker
Offline
 
Posts: 1007
Geregistreerd: za jul 19, 2014 9:36 pm
Woonplaats: Nobody knows!

Re: Legalisering MDMA

Berichtdoor frozentoast » ma mei 25, 2015 11:08 pm

MoonLiquid schreef:Zorg eerst eens dat er betere voorlichting voor alcohol komt voordat je aan het legaliseren van welke harddrug dan ook begint. Er is al zelfs geen fatsoenlijke regeling voor wiet. Je komt ook echt over alsof je je niet ingelezen hebt.

Je hoeft niet zo te vitten, ze heeft zichzelf al uitgelegd en is bovendien echt niet de enige die dit op touw heeft gezet. Het ene moment zeg je trouwens dat alles gelegaliseerd moet worden en het andere moment weer dit, beetje raar.
Avatar gebruiker
frozentoast
fa2 ouwe
Donateur
Offline
 
Posts: 2270
Geregistreerd: ma jul 16, 2012 11:45 pm
Woonplaats: zesde dimensie linksaf

VorigeVolgende

  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Nieuws en Actualiteiten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner