Pharmacologically, ketamine is classified as an NMDA receptor antagonist, but it also acts at numerous other sites (including opioid receptors and monoamine transporters).
Om wikipedia even te quoten en op je vraag te antwoorden, keta is grotendeels, zeg maar bijna helemaal, een NMDA antagonist. Een antagonist bind op de receptor waar normaal een neurotransmittor gaat inwerken. In dit geval de NMDA-receptoren, het afsluiten van deze receptoren lijd er heel simpel gesteld toe dat je hersenen minder signalen doorkrijgen van je centrale zenuwstelsel. Met als gevolg de typerende dissociatieve staat.
Daarnaast is het een zwakke agonist op de opioide receptoren, het bootst de werking van een opiaat na, in beperkte mate. Dit zal waarschijnlijk ook deels bijdragen aan het euforische gevoel van keta.
Op de Engelse wikipedia las ik ook nog dat keta een serotonine, dopamine en norefedrine reuptake inhibitor is. Dit wilt zeggen dat keta de heropname van bovengenoemde neurotransmittors blokkeert, dit verhoogt de concentratie neurotransmittors in de synapsen.
Dus, ja keta werkt op je serotonine, maar nee je moet geen pauzes inlassen bij gebruik zoals MDMA, omdat het geen releaser is maar een reuptake inhibitor. Het effect op de dopamine en serotonine receptoren blijft al bij al ook zeer zwak.