Homepage Drugs Trip Reports Verslaving Stimulanten Verdovende Middelen Tripmiddelen More...

Zamnesia banner   Drugs testen banner

My Benzo Diaries - Afkicken na 25 dagen Benzodiazepinen

Voor alle verslavingsverhalen over wiet, alcohol, heroïne, GHB, benzo's ,...

My Benzo Diaries - Afkicken na 25 dagen Benzodiazepinen

Berichtdoor Selem » zo mei 15, 2016 11:19 am

Voor wie het grootste, en meest saaie, gedeelte van de tekst wilt overslaan; je kan beginnen bij de afkick en het nawoord. Het voorwoord is ook best interessant, naar mijn mening. Over de 25 dagen gebruik moet je in dat geval weten dat ik eindigde met ongezonde doseringen.

Nogmaals; benzodiazepinen zijn geen speelgoed, die les heb ik op een redelijk nare manier geleerd. Als je benzodiazepinen gebruikt voor je plezier, let goed op jezelf! De periode misbruik en de afkick is het zeker niet waard.

Voorwoord
Spoiler! :
Inleiding:
Beste lezer,
Soms heb je goeie ideeën, soms minder goeie. In mijn geval maak ik keuzes en voer ik ideeën uit omdat ik graag wil weten hoe dingen zijn, of de ervaring nou goed of slecht wordt. De aankomende pagina's neem ik je mee in mijn “Benzo diary”. Het idee was om mijzelf vrijwillig en expres afhankelijk te maken van de benzodiazepinen, of makkelijker gezegd, benzo's. Vooraf en tijdens het proces is hier veel commentaar op geweest, en terecht, het is natuurlijk niet iets om mee te spelen. Helaas, of gelukkig, was ik te benieuwd waar dit nou allemaal over ging. Hoewel het natuurlijk ongelofelijk cliché is, raad ik iedereen af zoiets als dit te doen. I was in it, omdat ik op de blaren wilde leren zitten, en dat is zonder meer gelukt.

Voor ik dit idee uitvoerde heb ik, kleinschalig, onderzocht hoelang ik de benzodiazepinen moest gebruiken om zeker te zijn van een fysieke afhankelijkheid. Na enig lezen besloot ik dat ik minstens drie weken achter elkaar moest gebruiken om zeker te zijn van de afhankelijkheid. Uiteindelijk zijn dit 25 dagen geworden. De waarom laat ik even in het midden in dit voorwoord. Had nog liggen en wilde me nog verder verzekeren van de afhankelijkheid? Of misschien zat ik wel dieper in de benzodiazepinen valkuil dan ik mijzelf kon voorstellen? Lees verder om erachter te komen.

Over mezelf:
Jongen, 22 jaar. 64 kilo, lengte 1.79 meter.
Ik wil graag melden dat ik nog nooit angstige periodes in mijn leven heb gehad door het gebruik van drugs. Ook ben ik nooit in paniek geraakt tijdens of door het gebruik van drugs en ik heb nog nooit last gehad van paranoïde momenten. Ik heb geen psychologische aandoeningen in mijn familie. Wel heb ik tot nu toe twee of drie keer last gehad van overprikkeling, soms op een hoog niveau (echt elk zintuig kwam te hard binnen), soms op een laag niveau (ik moest gewoon even rustig mezelf hervinden). Drie jaar geleden heb ik voor een halfjaar zwaar MDMA misbruikt, denk hierbij aan drie tot vier keer in de week minstens 350mg, gemiddeld genomen. Waarschijnlijk was er te spreken van een verslaving. Daarnaast heb ik in die periode ook een maand lang elke dag amfetamine gesnoven. Met beide ben ik uit eigen overweging en zonder hulp gestopt. Al met al zie ik mezelf als iemand die sterk in zijn schoenen staat. Daarbij heb ik veel ervaring met psychedelica. En eigenlijk zo goed als geen ervaring met benzodiazepinen. Ik heb ook nog nooit vaste medicatie geslikt.

Informatie met betrekking tot de notering:
Telkens als er een nieuwe dag wordt aangegeven passeren we 00.00 middernacht. Ook de momenten dat ik ben gaan slapen zijn aangegeven. Los van een kleine spellingscontrole, heb ik weinig tot niets veranderd aan mijn aantekeningen, dit omdat de manier waarop de aantekeningen zijn gemaakt ook een grote rol spelen bij hoe ik in mijn vel zat en hoe het met mij ging. Los van benzodiazepinen, heb ik in deze periode ook andere drugs gebruikt. Voor de reports hiervan heb ik telkens een linkje geplaatst naar het betreffende report. In dit report wil ik het zoveel mogelijk alleen hebben over mijn benzodiazepinen gebruik en hoe ik mij daarbij voelde.


Drugs informatie
Spoiler! :
Algemene informatie benzodiazepinen:
https://psychonautwiki.org/wiki/Benzodiazepine
https://nl.wikipedia.org/wiki/Benzodiazepine

Alle benzodiazepinen die ik heb gebruikt met hun gemiddelde halfwaardetijd:
Etizolam (eigenlijk geen echte benzo)
3.5 uur, bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Etizolam
Flubromazolam
18 uur, bron: https://psychonautwiki.org/wiki/Flubromazolam
Flubromazepam
108 uur, bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Flubromazepam
Clonazolam
14 uur, bron: http://www.wow.com/wiki/List_of_benzodiazepines
Pyrazolam
17 uur, bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Pyrazolam
Oxazepam
8.2 uur, bron: http://www.rxlist.com/serax-drug/clinic ... cology.htm
Temazepam
14 uur, bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Temazepam
Diazepam
60 uur, bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Diazepam
Lorazepam
15 uur, bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Lorazepam
Lormetazepam
11 uur, bron: https://en.wikipedia.org/wiki/Lormetazepam

Andere stoffen die ik in deze periode heb genomen:
DMT
4-ho-MiPT
5-Meo-2-TMT
4-AcO-DET
2C-B-FLY
BK-2C-B
2C-B
Ketamine
Ephenidine
Methoxphenidine
Cocaïne
MDMA


25 dagen Benzodiazepinen
Spoiler! :
Dag 1
2C-B-FLY, 10 mg, Oraal, 21.30

Dag 2
Ketamine, 60 mg, Nasaal, 00.50
Ketamine, 45 mg, Nasaal, 03.15
Etizolam, 0.5mg, Oraal, 05.30
DMT, 25 mg, Gerookt, 05.45
Ketamine, 45 mg, Nasaal, 06.15
Etizolam, 0.5mg, Oraal, 06.30
DMT, 10 mg, Gerookt, 07.00
DMT, 10 mg, Gerookt, 07.15
Etizolam, 1mg, Oraal, 08.30

Voor het hele report van deze combinatie:
tripreports-psychedelica/2c-b-fly-ketamine-alcohol-etizolam-en-dmt-sex-say-whuut-t12764.html

Geslapen

Dag 3
4-ho-MiPT, 25mg, Oraal, 09.30
Werkte niet heel erg, wel heel lacherig en lekker aan de praat, lijkt heel erg op truffels. Beetje neon taferelen om mij heen in de vorm van tracers en een kleine gloed om alles wat ik zie.

Dag 4
Etizolam, 2mg, Oraal, 03.30

geslapen

Flubromazolam, 0.25mg, Oraal, 16.00
Flubromazolam, 0.25mg, Oraal, 17.00
Flubromazolam, 0.25mg, Oraal, 23.00

Dag 5
Etizolam, 1mg, Oraal, 02.30
Vanaf dit punt ben ik met mijn kleren aan in slaap gevallen. Godzijdank wel in bed.

Geslapen

Je raadt het al, meneer valt met zijn kleren aan in slaap en vergeet zijn wekker te zetten. Door mijn moeder wakker gemaakt om 08.15 terwijl ik om 07.30 op werk moest zijn. Onbegrijpelijk sms'je en voicemail bericht ingesproken bij mijn baas. Weer wakker geworden om 15.00, op een half opgerookte joint. Suprise. Ooh en ik heb een tandarts afspraak gemist.

Flubromazepam, 8mg, Oraal, 16.00
Erg relaxt op het moment, lekker chille en muziek klinkt heerlijk. We lichtelijk afgevlakt. Zo even thuis wat eten.

Geslapen

Dag 6
Clonazolam, 0.5mg, Oraal, 09.30

Begintijd: 09.30
T+00.00
0,5 mg Clonazolam op blotter onder de tong.
T+00.40
Beetje energie erbij en een wijntje, muziek luisteren met een maatje.
T+00.50
Ik voer gesprekken over psychoses, met een vriend die er een heeft gehad. Vergelijkingen worden gemaakt met mijn ervaringen. Ik daal steeds verder in.
T+01.30
Lichaam blijft indalen, ik kan alles nog goed volgen. Beetje vermoeide ogen. Stimulatie is nog steeds redelijk, niet meer teveel wijn drinken vanavond. Morgen moet ik om 07.30 op mijn werk staan. Ondanks mijn redelijke benzo tolerantie voel ik de wijn en Clonazolam behoorlijk.
T+02.00
Mijn motoriek is ver te zoeken, ik gooi een glas wijn om. Ik ben het nut mijn onderzoek naar benzodiazepinen aan het bespreken met een vriend die wiskunde heeft gestudeerd en kijken hoe we dit in een grafiek kunnen zetten. Muziek is ietsje mooier dan normaal.

Dag 7

T+02.35
Weinig verandering, minder stimulatie, heb opeens geen zin meer in zeik muziek. Twee glaasjes rode wijn tot nu toe. Focussen op verhalen gaat wel lastig, ook al is er maar een vriend bij. Zwaar lichaam. Klassieke muziek gaat aan.
T+03.00 Er wordt verder gesproken over het onderzoek en hoe we de halfwaardetijd van benzodiazepinen hiermee kunnen toepassen, in de vorm van grafieken. Ik daal wel in maar ben niet moe, eerder geobsedeerd door mijn idee achter dit onderzoek. Wat dan wel geen echt onderzoek is, maar wel een interessant verhaal wordt om te lezen. Erg wankel op de benen. En mijn ogen, met betrekking op wazig zien, doen best lastig bij tijd en wijlen.
T+3.35
Lichte misselijkheid, niet storend. Nog maar een jointje en wijntje erbij. Moderat op ^^. Benzo's lijken mij te doen twijfelen aan alle vormen van tijd indicaties.
T+04.00
Misselijkheid speelt op. Geen wijn meer, tijd om te gaan slapen. Wekker dit keer alvast gezet.

geslapen

09.55
Wekker van kwart voor 7 gehoord, wakker geworden. Kon mijn jointje nergens vinden dus nieuwe gedraaid. Nog even in bed gaan liggen. Mijn wekker ging weer maar toch door de tweede snooze geslapen. Op het moment van schrijven ben ik een beetje slaperig maar wel lekker vrolijk. Wel wat redelijke gaten van vorige avond.
Op werk zweef ik eromheen. Kan alles goed en makkelijker volgen, wel zweverig en lichtelijk aangetaste motoriek. Voor de rest, zin in de dag. En ik begin nu al de craving te voelen naar meer benzo's. Van gisteravond kan ik mijzelf weinig herinneren na een bepaald moment.
10.28
Ik heb de neiging meer te gaan roken. Ik ben erg zorgeloos en daardoor ook best vrolijk. Stukken socialer. Beetje duizelig omdat ik elke sigaret te snel rook. Er is nu al ligt craving naar meer benzodiazepinen.
Gevoel van Clonazolam lijkt weg te zakken, wel lekker vrolijk. Geluksgevoel en relaxatie lijken bij vlagen te komen.
15.04
Net thuis, beetje misselijk en moet wat eten. Kamer was echt een zieke bende, even de opruimdrift aan de gang zetten. Straks een Pyrazolam pakken, kijken hoe deze combinatie valt tijdens de seks straks. Mag morgen niet te laat komen op werk.

Pyrazolam, 1mg, Oraal, 19.34

20.13
Weinig effect. Misschien een lichtelijk opgeblazen gevoel, maar ik heb dan ook net gegeten.
20.22
Armen en benen worden zwaarder. Lekker losjes en zorgeloos. Niet perse angstloos. Ook niet echt de neiging heel erg druk te worden, maar wel om lekker wat dingen online te regelen. Geest blijft best actief.
20.50
Misschien zelfs een beetje rusteloos.
21.42
Artikeltje getypte. Geen craving meer. Zin om zo even mijn bed op te ruimen, het is een bende. Voor de rest weinig echte benzo reacties. Twijfel over opschroeven de dosis om te kijken wat dit middel nou precies inhoudt. Spieren lekker rusteloos maar ook moe om een of andere reden. Lijkt me tot nu toe niet echt lekker spul om je dag op te doen.

Pyrazolam, 1mg, Oraal, 22.20

22.28
Daal wel wat verder in maar krijg vooral een beetje een onverschillig gevoel ervan. Lichaam is moe maar rusteloos tegelijk. Ik denk niet helemaal dat dit mijn benzo is. Als deze 2e mg goed ingewerkt is ga ik eens even met een koptelefoon, jointje en glaasje wijn kijken wat de echte praktijken achter dit middeltje nou zijn. Tot nu toe kan ik me geen zwarte gaten voorstellen, twee biertjes op nu. Lichte hoofdpijn ontwikkeld zich.
23.12
Geen hoofdpijn meer, beetje zweverige benen. Koptelefoon op, het geluid klinkt heerlijk.
Ook lekker spraakzaam. Spieren worden vermoeider, maar mentaal niet echt.
22.37
Daal steeds verder in met wijn en een jointje, geest blijft actief, anders dan bij Etizolam. Daar blijft vooral het geluk. Nu blijft vooral het actieve idee van pep een beetje achter, alleen mentaal natuurlijk. Werkt voor mij ook helemaal niet angstremmend of oproepend.
23.44

Dag 8

Daal erg ver in, geest wordt moe, wisselwerking me alcohol is waarschijnlijk lekker op gang. Gesprekken gaan vloeiend en diep. Geen gekke bijwerkingen, beetje trillerig. Hartslag iets hoog.
00.07
Pyrazolam is killing. Nog wel actief maar totaal kapotte schouders.
00.16
Ik vlieg er wel lekker van nu, en ik denk dat als ik de muziek even verander, en nog een jointje draai, ik prima mijn mandje in kan gaan. Je lijkt er ook wat overmoedig van te worden.
01.00
Totaal ingestort richting mijn bed gegaan, misselijk wordende van de wijn.

Geslapen

06.50
De wekker twee keer laten snooze, wat normaal is voor mijn doen. Heel vrolijk, minder zwevend dan gisteren. Mood lift is hoog. Behoorlijke drang om meer benzodiazepinen te nemen.
10.16
Niet erg vrolijk, valt eigenlijk best tegen nu. Niks vergeleken met de andere dagen, toen zat de stemming er een stuk beter in.
13.00
Volgens mij zit ik op de baseline.

Dag 9

00.00
Methoxphenidine, 50mg, Nasaal, 00.00
Methoxphenidine, 40mg, Nasaal, 00.40
Oxazepam, 40mg, Oraal, 02.44

Report van Methoxphenidine:
tripreports-dissociatieven/methoxphenidine-totale-mordor-space-t12857.html

geslapen

De hele dag met vlagen depressief en dan weer vrolijk. Lang leven Methoxphenidine.

22.00
BK-2C-B, 130mg, Oraal, 22.00

Dag 10

00.00
BK-2C-B, 50mg, Nasaal, 00.00
4-Ho-MiPT, 4mg, Nasaal, 03.00
5-Meo-2-TMT, 4mg, Nasaal, 03.00
4-AcO-DET, 4mg, Nasaal, 03.00
DMT, 15mg, Gerookt, 05.00
Oxazepam, 10mg, Oraal, 06.00
Etizolam, 2mg, Oraal, 06.00

Totaal gat van wat er net is gebeurt, ben in slaap gevallen.

Ketamine, 45mg, Nasaal, 10.10

Ik ben nog redelijk voor reden vatbaar. Dit heet nou een benzodiazepines tolerantie denk ik.

Ketamine, 45mg, Nasaal, 10.30

Report van deze combinatie:
tripreports-psychedelica/bk-2c-b-4-ho-mipt-5-meo-2-tmt-4-aco-det-ketamine-en-dmt-t12846.html

Geslapen

16.00
Net wakker geworden. Niet heel moe maar wel een lichte dip in euforie, waarschijnlijk een wisselwerking aangezien Etizolam normaal gesproken niet zo'n effect op mij heeft. Ik zou zo weer in mijn bed kunnen gaan liggen, maar ik heb een afscheidsfeestje en moet nog even door. Mijn fijne motoriek is duidelijk verstoord. Typen op mijn telefoon gaat zwaar kut. Letters bewegen niet, maar ik tik gewoon de verkeerde dingen aan. Ik maak al een paar dagen vreemde uren wat betreft mijn slaapritme en door het benzodiazepines gebruik van de afgelopen week heb ik een slecht besef van hoe de dagen precies lopen, hoewel ik mijzelf wel kan bedenken welke dag. Ik kan alleen niet met zekerheid zeggen op welke dag ik wat heb gedaan. Dagen waaien in elkaar over.

18.40
Okay ik ben en wel behoorlijk euforisch. Go Etizolam. Zicht is ook gewoon weer helemaal normaal. Geen na effecten van de cocktail van gisteren.

22.00
2C-B, 36mg, Oraal, 22.00
Ephenidine, 120mg, Oraal, 23.30

Dag 11
T+03.25
Ephenidine, 65mg, Oraal (in Sambuca), 01.25
DMT, 20mg, Gerookt, 02.45
Ketamine, 70mg, Nasaal, 03.00
DMT, 15mg, Gerookt, 04.20
5-MeO-2-TMT, 20mg, Nasaal, 06.40
Ketamine, 60mg, Nasaal, 06.40
DMT, 20mg, Gerookt, 06.40
Ketamine, 50mg, Nasaal, 07.50
Etizolam, 1mg, Oraal, 07.50
Etizolam, 1mg, Oraal, 08.20

Visuals lijken weer licht terug te komen. Daal behoorlijk in. Hartslag is normaal. Best vaag. De heerlijke after Etizolam space is started. Uitrijden en chillen, yes please. Mijn wereld is nog niet helemaal normaal, meer het idee van een soort lichte paddo trip. Hartslag ligt wat lager. Er is een algemene, rust en vrede. Ik kan alles goed beredeneren, plannen en op een rijtje zetten. Ik denk dat de Etizolam me straks wel gaat vloeren.

Oxazepam, 20mg , Oraal, 09.14
DMT, 15mg, Gerookt, 09.14

Ik zit boven. Benzo werking valt tot nu toe mee. Nog even een lekker jointje roken, speciaal wietje, glaasje wijn, ambient muziek, in mijn eentje. Teveel fijne en goeie dingen in mijn leven om te omschrijven. Je hebt stoffen als aMT die je stevige euforie geven, maar dit is gewoon in en in gelukkig. Gewoon tevreden, blij, met wat ik ben en wat ik ga worden. De afkick van de benzo's wordt wel pittig denk ik. Maar ik overleef alles, zeker in het buitenland. Motorrijden is geweldig. Blij.

DMT, 35mg, Gerookt, 09.30

Wat een euforie, helaas geen DMT entiteiten ontmoet, maar wel heel relaxt door de DMT gereden. Alle andere stoffen lijken nog kort even te activeren, klassieke muziek, ik ben zo gelukkig. COV OEV zijn beide nog steeds in neon stijl fijn fijn fijn fijn fijn. Verslaaft maar zo fijn. Jointje roken, muziek, wijntje drinken, wekker is gezet en dan zo heerlijk slapen. Wat een leven, wat een leven. Zo mooi.

Report van deze combinatie:
tripreports-psychedelica/2c-b-ephenidine-keta-5-meo-tmt-en-dmt-afscheidsfeestje-t12885.html

Geslapen

15.30
Wekker gaat, heerlijk wakker geworden, super humeur. Nog een uurtje doorgeslapen en daarna lekker opgestaan met een kopje koffie. Nog niet op baseline van de benzo's.
21.02
Lekker uit eten geweest met ouders. Nog erg moe in het lichaam. Nasleep van zolang zoveel weirde slaap ritmes en benzo/psychedelica gebruiken. Wel erg vrolijk. Goed qua motoriek en helder. Misschien wat traag. Voor vanavond is het idee eerst Al-LAD 150 ug te nemen. Na een uur of anderhalf MDMA en dan op de comedown wat cocaïne. Niet teveel, en dan rustig uit gaan met een korte Flubromazolam waarschijnlijk. Even kijken. Morgen spullen inpakken, laatste chillings met vrienden, geen drank en overdag wat LSD gebruiken en op tijd slapen. The journey continues. Benzo verslaving is nu wel duidelijk. Behoorlijk stevige kater, in de vorm van hoofdpijn.

AL-LAD, 150ug, Oraal, 21.15
MDMA, 133mg, Oraal, 11.45

Dag 12
MDMA, 84mg, Oraal, 00.55
Cocaïne, 50mg, Nasaal, 02.55
Cocaïne, 70mg, Gerookt, 03.30
Temazepam, 20mg, Oraal, 03.55
Cocaïne, 50mg, Nasaal, 03.55
Oxazepam, 20mg, Oraal, 04.45

Het effect van de upper en downer is weird, wijntje erbij, lichte hoofdpijn. Goed bij kennis.

Cocaïne, 50mg, Gerookt, 06.35

Report van deze combinatie:
tripreports-psychedelica/al-lad-mdma-en-cocaine-een-nieuwe-lsd-analoog-liefde-t12928.html

Geslapen

14.00
Wakker geworden. Geen kater, helemaal helder, groot verschil met Etizolam, Clonazolam of een Flu-. De halfwaardetijd is aanzienlijk korter, en dat is te merken.

1P-LSD, 100ug, Oraal, 18.19
LSD-25, Onbekend, Oraal, 18.19

Dag 13

Lormetazepam, 2mg, Oraal, 01.45

Wereldje van LSD houdt redelijk aan, maag is ook al rustiger. Tolerantie is wel duidelijk merkbaar voor tryptamines. Helaas, ik ben benieuwd naar de vergelijking met non tolerantie niveau en vooral het verschil in eventuele psychotische of angstmatige waardes met dezelfde stoffen. Verder nog wat patroontjes, Drum and Base en morgen moet ik vroeg op om richting Frankrijk te rijden. Ach kan erger.

02.19
Lormetazepam slaat in, heerlijk lui. Beentjes slap, genieten van kleine dingen, zal wel snel voor vermoeidheid zorgen.

Cocaïne, 80mg, Gerookt, 02.35
Lormetazepam, 1mg, Oraal, 03.05

Ingedaald, maar mijn lichaam voelt nog steeds heel fijn. Waarschijnlijk de combinatie coke en Lormetazepam. Fijne gesprekken. Toch up maar ook down nu. Hele lichte Visuals en mijn motoriek is behoorlijk verstoord.

Nog een uurtje of wat en ik en Marieke gaan lekker slapen.
Report van deze combinatie in report sectie.

Geslapen

Marieke en ik allebei lekker wakker, geen gekke kater of nasleep van de benzodiazepinen. Goed leven, tassen verder inpakken en spullen op de motor laden. Ik besef mijzelf nog niet zo goed dat ik straks weg ga, volgens mij.

22.15
Oxazepam, 30mg, Oraal, 22.15
In een B&B te België, niet ver gekomen vanwege de regen. Morgen een goeie 2,5 uur op de teller staan over de snelweg en daarna nog eens ongeveer 6 uur op de N wegen, ik heb er nu al zin in. Vroeg vertrekken. Vanaf vandaag kan ik ook niet meer blowen, dus dat wordt een shaggie in de ochtend in plaats van een jointje. Ontbijtje is betaald dus geregeld. Straks alvast maar eens kijken naar goedkope motor campings of eventuele B&B's. Benzo project loopt door. Research data moet hierna nog goed onderzocht worden. Eerst dit afmaken, ik weet nog niet zeker of ik ga afbouwen of coldturkey ga. Glaasje rum erbij, kan erger.

23.25
Oxazepam, 25mg, Oraal, 23.25

Slapen wordt moeilijk door de nieuwe omgeving waar ik mij in bevind. Ik hoop op een stevige nachtrust en daarna veel kilometers.

Geslapen

Dag 14
21.30
Oxazepam, 50mg, Oraal, 21.30

Dag 15
00.00
Oxazepam, 25mg, Oraal, 00.00

Geslapen

Dag 16
21.45
Temazepam, 20mg, Oraal, 21.45

22.25
Benzo slaat behoorlijk in, ook op de maag. Die was wat leeg en is nu nogal onrustig omdat ik er ook rum bij drink. Verder geen onprettig gevoel, maar wel verstoorde motoriek.

Oxazepam, 10mg, Oraal, 23.21

Door gebrek aan rum.

23.52
Maag wordt er zeker niet rustiger van.

Dag 17
01.05
Oxazepam, 20mg, Oraal, 01.05

Tolerantie wordt hoog.

Geslapen

Dag 18
Aangekomen bij mijn eerste gastgezin voor deze reis. Weirde is dat door de verandering in leefomgeving mijn opkomende benzodiazepinen verslaving afneemt. Gisteren wou ik echt iets om te slapen, vandaag lijkt het eerder luxe. Ga dit experiment toch voortzetten aangezien ik nog niet op de drie weken zit en wil ervaren hoe de afkick is. Mocht het nodig zijn heb ik genoeg om af te bouwen. Maar dat gaat blijken uit hoe ik mijn GABA receptoren heb verneukt.

22.30
Diazepam, 7mg, Oraal, 22.30
23.00
Diazepam, 3mg, Oraal, 23.00

Iets met tolerantie.

23.50
Temazepam, 20mg, Oraal, 23.50

De GABA receptoren zijn officieel fuckt. Geen aanzienlijk merkbaar effect op het moment.

Dag 19
00.21
Ik voel eindelijk wat van de benzo's. Slaperig en redelijk ingedaald.
01.10
Alles lekker ingeslagen en moe, zo maar eens tukken.

Geslapen

Maag erg draaierig vandaag. Ga de Diazepam voortaan achterwegen laten. De halfwaardetijd is mij te lang en de drang in bed te blijven liggen te groot. Als je eenmaal je bed uit bent heeft het wel een fijne werking, los van de maagproblemen, maar die kunnen ook zijn ontstaan door het drinken.

Dag 20
01.24
Lormetazepam, 2mg, Oraal, 01.24

Andere bijwerkingen die ik begin te merken zijn een soort afvlakking overdag en een doorslaap probleem. Daarnaast ook verminderde eetlust naar mijn idee. Het lijkt wel goed te werken tegen mijn psychologische daily smokers verslaving. Ik heb eigenlijk geen craving naar wiet 's avonds, ook niet voor het slapen gaan. Ik zou het wel fijn vinden, maar vind het niet erg dat het er niet is.

02.14
Oxazepam, 20mg, Oraal, 02.14

Benzo slaat rustig in. Ik ken Lormetazepam als een heerlijke slaper waar ik morgen geen last van ga hebben.

Geslapen

Geen gekke bijwerkingen of wat dan ook om te melden. Leven loopt zijn gangetje, genoeg eetlust en dergelijke.

Temazepam, 20mg, Oraal, 22.30
Temazepam, 20mg, Oraal, 23.49

Voel er nog maar weinig van. Tolerantie wordt hoger en hoger. Kan gelukkig bijna beginnen met de afkick.

Dag 21
0.42
Nog niet echt moe maar ik ga wel slapen zo.

Geslapen

Goed, geslapen, diep en ja, nog steeds een doorslaap probleem. Ik begin steeds meer de afvlakkende werking overdag te ervaren, net als dat mijn lerend vermogen minder lijkt te zijn. Ik ben blij als ik met dit proces klaar ben. Het is grappig dat ik ondervind dat ik overdag een soort hekel heb aan benzo's omdat ik merk welke bijwerkingen ze hebben, maar 's avonds er wel echt zin heb er weer een te nemen, dit is misschien wel de meest interessante craving tot nu toe. Aangezien ik veel geks heb gedaan in mijn leven vind ik het effect van benzo's niet zo interessant overdag, zeker aangezien ik gewoon iemand ben die productief wil zijn, maar aangezien ik slaap problemen heb (al vanaf een jonge leeftijd, zover ik mij kan herinneren) is er 's avonds wel een drang. Ik hoop eigenlijk, na het stoppen, een hele interessante vergelijking te kunnen maken. Ik twijfel soms of ik dit proces al eerder stop ga zetten, maar denk dan van “He, je bent er bijna en dan weet je zeker hoe die craving en verslaving voelen”. Misschien is dit wel een gedeelte van de mindfuck door de benzo's maar goed, daar kom ik vanzelf achter.

23.00
Temazepam, 20mg, Oraal, 23.00

Dag 22
Temazepam, 20mg, Oraal, 00.10
0.54
Behoorlijk moe, ook wel wat gedronken.
01.04
Moe moe moe.
01.29
Heeeeeel moe en begin goed in te kakken.

Geslapen

In slaap gevallen, met kleren aan, en wakker geschrokken. Daarna heel onrustig verder geslapen.
Vandaag doe ik maar 20mg denk ik. Los van de benzo's en mijn reizen is er nog iets in het bijzonder wat effect op mij kan hebben. Ik ben op het moment voor het eerst sinds een jaar of twee niet aan het blowen. Mijn dromen zijn daardoor heel heftig. Afgelopen nacht droomde ik over mijn gastgezin maar dan in een bekende setting uit mijn omgeving. Ondertussen had ik mezelf ervan overtuigd, en dan bedoel ik echt in de droom overtuigd, dat ik niet droomde. Ik wist dat alles gek was, ik kan normaal lucide dromen, maar dit keer was ik mezelf aan het overtuigen van het feit dat het echt was.

Ik begin de benzo valkuil te bekijken. Zoals ik eerder vandaag sprak over dat ik geen 40mg meer zou nemen, denk ik daar nu alweer anders over. Het geeft mij toch het idee dat ik dit vooral als inslaper wil. Nogmaals, overdag vind ik het niks, 's avonds verlang ik er nu naar. Het idee is coldturkey te stoppen als alle kortwerkende benzo's op zijn en dan zo nodig af te bouwen met langwerkende.

Temazepam, 20mg, Oraal, 22.40

Om dit onderzoek veilig te houden begin ik vanaf vandaag al met de afbouw, ik heb genoeg om het in een week of twee te doen, en dit is nog snel. Maar ik heb benzo's dan ook nooit genomen voor een bepaalde reden en verwacht weinig complicaties. Ik kan met het meeste wel omgaan, maar een epileptische aanval wil ik natuurlijk voorkomen. Ik ga een schema maken waarmee ik ga afbouwen.

Oxazepam, 50mg, Oraal, 23.30

Geslapen

Dag 23
Ik begin gewend te raken aan het onder invloed zijn van de benzo's. Ook overdag nu. De valkuil wordt groter en groter, als ik er niet al helemaal inzit. Dat is misschien nog wel het meest lastige, ik weet niet of ik er al inzit. Ergens zegt iets in me “Kom op, je bent nu al zover, kijk hoe ver je kan gaan”. Maar ik ben aan de andere kant bang voor wat het me gaat kosten. Qua afkick is dit dan. A fijn. Ik ga in elk geval niet mijn dosis opvoeren. Op dit moment ben ik nog helemaal prima, los van dat ik langzamer Frans leer of dat ik misschien een iets aangetast geheugen heb. Ook heb ik elke avond wel lichte gaten. De benzo put is interessant. Of dat mijn redding of ondergang wordt is nu de vraag. Ik doe dit nog steeds vrijwillig maar begin de afhankelijkheid goed te merken. Maar tot nu toe acht ik het iets wat ik kan hebben en waar ik weer uit kan klimmen, zonder gekke problemen. Maar misschien is dit juist de valkuil waar je invalt. Het inschattingsvermogen van je eigen fouten verdwijnt. Het kunnen inschatten hoever je in de problemen bent. Het is wel interessant. Of is dat een excuus om toch weer te nemen, dat is wat je niet meer weet en waardoor eventueel meer wil. Al met al, erg interessant. Ik wist waar ik aan begon, maar eigenlijk ook niet.

22.24
Temazepam, 20mg, Oraal, 22.24

Dag 24
Oxazepam, 25mg, Oraal, 00.00
0.13
Daal een beetje in, ook gedronken natuurlijk.
01.06
Slaaaapen.


Geslapen

Niks bijzonders om te melden, niks anders dan gisteren in elk geval. Plan staat nog steeds. Na dit weekend cold turkey stoppen. Als dat niet gaat afbouwen met langwerkende benzo's.

Temazepam, 20mg, Oraal, 22.44
Oxazepam, 25mg, Oraal, 23.38

Ik merk wel dat ik niet echt moe meer van wordt, helaas. Maar goed ik had besloten de dosering niet meer op te voeren, dus daar ga ik me ook braaf aan houden.

Dag 24
00.11
Wordt langzamerhand moe. Drink er ook bij. Je merkt zeker dat het minder en minder begint de werken. Los van de vroeg opkomende craving, lijkt hij erger te worden in combinatie met kleine angst of in elk geval lichte dissociatie van de werkelijkheid. Ik wil graag nog 25mg Oxazepam nemen maar ik weet dat dat tegen mijn idee ingaat. Maar aan de andere kant denk je van ach, na de Temazepam van morgen ga je toch coldturkey dus waarom niet.

Oxazepam, 25mg, Oraal, 00.25

Geslapen

Lekker geslapen natuurlijk, ook eigenlijk weinig geks te melden, benzo's worden normaal. Vanavond de laatste keer Temazepam en Oxazepam, daarna cold turkey stoppen. Ik ga kijken of ik maar 25mg Oxazepam ga nemen maar ik denk dat ik mezelf weer voor de gek ga houden en toch weer 50mg pak. Morgen wordt het coldturkey stoppen. Ik ben reuze benieuwd en nu nog enthousiast maar of dat ook zo blijft na morgen is natuurlijk de vraag. We gaan het meemaken. Op dit moment, nogmaals, niks geks of buitengewoons om te melden, benzo's voelen normaal nu. Ik heb ook een soort wissel gedachte, nog steeds, over of ik het nou wel of niet leuk vind dit experiment uit te voeren.

23.10
Temazepam, 20mg, Oraal, 23.10
23.23
Oxazepam, 50mg, Oraal, 23.23

Dag 25
00.43
Oxazepam, 25mg, Oraal, 00.43

01.02
Nog niet echt moe, weinig gedronken

Oxazepam, 25mg, Oraal, 01.02

Laatste dagje, moet kunnen, zeg ik dan maar tegen mezelf.

Dag 26
Pas na 12en begonnen met schrijven, zie dag 27.


De Afkick
Spoiler! :
De afkick

Dag 27
01.50
Tramadol, 50mg, Oraal, 01.50

Veel gedronken. Voor de rest redelijk optimistisch over het hele proces, zie wel hoe het eindigt, in elk geval niet bang of angstig. Wel twijfels over van alles en nog wat (eigenlijk alles). Beetje stokbrood erbij eten. Ach kan erger in Frankrijk. Mijn geheugen is wel zwaar aangetast in elk geval, maar dat in het midden. Dat kan ook de drank zijn.

02.22
Begin het effect van de Tramadol te voelen, maar niks vergeleken met een benzo. Nog maar een glaasje rum en hopen dat ik zo kan slapen. Of zo. Verder weinig bijwerkingen van de afkick tot nu toe.

Geslapen

12.21
Er is een vreemde wisselwerking in het stoppen met blowen en het stoppen met benzo's. Allereerst, ik ben niet perse angstig of iets in de zin. Tenminste niet voor het leven of wat dan ook, wel een beetje voor hoe de eventuele afkick zich verder gaat ontwikkelen, ik wil ook niet afbouwen. De interesse is er nog steeds voor hoe de eventuele afkick gaat verlopen. Ik ben wel licht duizelig en iets wat wankel op mijn benen. Ik vraag me ook af hoe het is met wat er eventueel nog in mijn bloed zit qua benzo's en of ik al op de kwartwaardetijd zit van alles. Volgens mij wel, en dat zou betekenen dat de afkick verschijnselen niet erger gaan worden. Vanavond ga ik ook zo min mogelijk tot niet drinken, ik denk dat dit helpt bij de afkick verschijnselen de volgende dag. Gister avond toch wat veel gedronken.

Slapen ging best prima alleen dacht ik de hele tijd dat ik niet sliep maar deed ik dat wel, heel raar. A fijn, dan is er nog de wisselwerking van de afkick verschijnselen met wiet. Omdat ik na 3 jaar gestopt ben met blowen worden mijn dromen nu heel heftig. Ik heb eigenlijk alleen maar nachtmerries over onderwerpen die dezelfde dag zijn besproken. Ook denk ik soms wakker te worden in mijn droom maar ik kan niet met zekerheid zeggen of ik nou wakker was geworden of niet. Dit is toch wel een pittig stukje, van mezelf sta ik redelijk sterk in de schoenen dus ik deins hier niet voor terug, ik denk eerder dat het een soort verwerking kan zijn. Wel is natuurlijk bekend dat benzo's ook angst onderdrukken. Mijn theorie is dat de angsten nu niet meer onderdrukt worden en ik daarom problemen krijg met de nachtmerries die ook weer worden versterkt in intensiteit door het stoppen met blowen. Heel raar dat wel, heel raar. Zeker voor iemand die al, pak hem beet, drie jaar heel sporadisch een droom onthoudt. Op dit moment heb ik vier nachtmerries gehad afgelopen avond die ik mij alle vier goed kan herinneren. Het zijn psychologische nachtmerries. Er is altijd een manier om het probleem op te lossen in de droom waardoor de nachtmerrie geen nachtmerrie meer is.

Ter voorbeeld. We hadden het hier gister avond over alcoholisme en een alcoholistische vader. Ik droomde dat het de volgende dag was en die vader opeens langskwam in het huisje op de camping waar ik ben tot morgen. Vader (niet die van mij, wel te verstaan) was dronken en een beetje agressief en wou praten met mij over waarom ik zoveel tijd doorbracht met zijn dochter. Dit was beangstigend, maar toen ik rustig met hem ging praten over waarom hij nou met mij wou praten en eventueel boos was kon ik dit heel rustig doen en was er even later geen probleem meer. Hij vertelde mij waarom hij er een bepaald gevoel over had en het probleem was redelijkerwijs opgelost hiermee. De nachtmerrie veranderde dus in een normale droom die nog even door ging in een normale droom over het camping leven. Mensen op de camping vroegen zich steeds af waarover ik en de vader het hadden. Andere mensen leken paranoïde over ons.

Een andere droom was dat ik in dit zelfde huisje zat, ik lag te slapen in deze droom en er werden kranten bezorgt die ik als werk moest gaan bezorgen in de regio. Alleen werd ik toen bang dat er iemand binnen kwam en werd ik in mijn droom daar wakker van. Ik werd in mijn droom heel vaag wakker maar niet echt, want ik kon me wel bedenken dat ik veel had gedronken en Tramadol had genomen. Toen werd ik in mijn droom bang dat de man die binnenkwam mijn hele hebben en houden zou stelen. Maar in mijn droom viel ik toch weer in slaap. Vervolgens komt de man terug, ik word weer wakker en dit keer komt hij de kamer binnen waar ik lag te slapen. Toen gingen we praten en kwam ik erachter dat ik niet bang hoefde te zijn dat hij mijn hele hebben en houden zou stelen. Hij was gewoon een man die weinig geld had en extra bijverdiende door de kranten jongens hun krant te brengen. De nachtmerrie was opgelost. Ik bleef nog wel ligt twijfelen aan de bedoelingen van deze man maar vanaf die punt kan ik mij de droom niet goed meer herinneren.

Verder heb ik weinig eetlust maar ik weet wel dat ik moet blijven eten. Vanavond neem ik geen Tramadol. Volgens mij heeft dit veel effect op en de afkickverschijnselen de volgende dag. Morgen moet ik weer een dikke 3 uur motorrijden om terug te gaan naar mijn gastgezin. Het is wel een heel fijn idee dat ik een vertrouwde omgeving om mij heen heb. Zo ben ik absoluut niet bang voor mensen, ook niet achterdochtig en ik kan nog prima communiceren en moeilijke discussies voeren of filosofische onderwerpen bespreken. Ik ben eerder bang voor mijn eigen gedachtegang en het idee dat ik nog draaieriger word. De afkick is zeker niet leuk maar lijkt wel heel leerzaam. Ik ben ook behoorlijk moe maar misschien haal ik dat door elkaar met de duizeligheid die ik ervaar. Verder geen hallucinaties of andere noenmenswaardigheden. Ik praat ook meer in mijzelf dan normaal.

14.12
Ik ben alweer stukken vrolijker, toch iets met de Tramadol en eventuele kater.

16.03
Ik word met vlagen duizelig en dan weer vrolijk. Roken lijkt de duizeligheid erger te maken. Moet ook zo weer goed eten gok ik, honger gevoel komt weer terug. Dat is al beter dan vanochtend in elk geval. Ik denk toch aan een nasleep van de Tramadol en alcohol. Vanavond zeker geen Tramadol, en niet teveel drinken. Hartslag ligt ook laag.

18.50
De draaierigheid blijft maar wordt beter als ik goed blijf eten. Er is niet echt een craving om meer benzo te nemen in de nabije toekomst. Vooral omdat ik merk hoe mijn lichaam er nu naar vraagt, zeg ik harder tegen mezelf dat het troep is en ik het niet wil hebben. Voor de rest zijn mijn spieren heel moe, maar ik heb verder niks bijzonders gedaan. Ik zit tussen vrolijk en afgevlakt richting droevig in. Best een weirde staat van zijn eigenlijk op het moment. Maar vooralsnog niks dat ik niet kan hebben. Ik schrik alleen van hoe afhankelijk mijn lichaam blijkbaar is geworden van de benzo's. Niet eens voor slapen, waarvoor ik het een soort van nam in naam van onderzoeken, maar eerder gewoon dat mijn lichaam ook zo anders voelt en reageert als ik het niet op heb. Voor de rest heb ik heb idee dat afleiding, net als bij elke verslaving, goed helpt. Even motorrijden, en zoals morgen lekker werken en bij een gastgezin zijn zullen zonder twijfel helpen met de in elk geval de psychologische afhankelijkheid. Over de psychologische afhankelijkheid maak ik me verder ook niet echt zorgen. Over de lichamelijke een beetje, maar in theorie moet ik goed zitten. Ik wil het absoluut niet maar mocht het echt nodig zijn kan ik langwerkende benzo's gebruiken om een hele korte afbouw te maken. Maar nogmaals, dit wil ik niet en stel ik uit tot ik merk dat het echt niet langer zou gaan qua lichamelijke afhankelijkheid.

20.26
Even stevig eten met eieren werkt wel goed. Minder duizelig en denk dat ik het zwaarste gedeelte qua fysieke afkick heb gehad. Nou dat hoop ik ook vooral een beetje. Morgen even zorgen voor een stevig ontbijt en dan kan ik er, denk ik, helemaal tegenaan! Ook veel minder visuele verstoring nu. Kort geleden zag ik de muren toch wat scheef staan en vroeg ik me af of de grond niet gewoon bewoog. Motoriek en balans zijn ook beter. Misschien had ik sowieso wat meer moeten eten maar ik had niet echt een gevoel van trek of honger.

22.08
Het lijkt dat ik gelijk had qua effecten. Mijn evenwicht, geheugen en emotionele staat lijken terug te gaan naar “normaal”. Ik drink een klein beetje rum. Heb weer stevige honger. Geen hoofdpijn. Alleen benieuwd naar hoe de nacht gaat worden in verband met slapen en dromen. Ben eigenlijk ook wel heel erg nieuwsgierig en begin de lol van het onderzoek weer een klein beetje in te zien. Ik wil niet teveel drinken want ik moet morgen ochtend om 10.00 weer gaan rijden richting Le Blanc. Ook geen Tramadol of andere gekke dingen vanavond. Dan maar liever een nachtje niet goed slapen.

Dag 28
01.13
Misselijkheid komt in vlagen terug, slapen zo. Bijna niks gedronken (twee kleine glaasjes rum). Verder water drinken. Visueel niks, evenwicht ook goed. Eigenlijk alleen een beetje misselijkheid.

Geslapen

Dag 29
22.14
Eigenlijk is er vandaag niet heel veel te melden. Dromen blijven gestoord en ik snap vaak niet of ik slaap of dat ik wakker ben. Ik ging wel, behoorlijk paranoïde slapen. Leek ook kort een stem te horen maar die verdween snel en “riep”maar twee keer wat. Leek op “pap!”. Ieder geluidje pakte ik mee en haalde mij uit mijn slaap. Voor mijn gevoel leek het of ik maar 3 uur sliep en 4 uur wakker lag. Maar dit zal waarschijnlijk niet het geval zijn geweest. Dromen nog steeds erg ingespeeld op wat goed en slecht is. Weinig last van misselijkheid en draaierigheid vandaag. Wel lijkt mijn honger gevoel nog verder verstoord. Net als mijn gevoel van vol zitten. Het idee dat minder drinken de afkick de volgende dag dempt is redelijk bevestigd maar voor de zekerheid drink ik vanavond wel weer redelijk. Geheugen lijkt ook nog aangetast, ik twijfel vooral over mijn Engelse spelling, maar die blijkt eigenlijk altijd toch te kloppen. Concentratie is ook minder, maar niks wat niet te verwachten was.

Ik schrok wel van hoe angstig ik later op de avond werd. Toen een vriend ging slapen en ik alleen overbleef had ik de neiging om in een hoekje te gaan zitten waar ik in elk geval de deur kon zien. Als er dan iets binnenkwam wist ik zeker dat ik het zag en op tijd kon reageren. Daarbij dacht ik, door het knipperende lampje van mijn externe hardeschijf, dat er iemand steeds voorbij mijn raam liep. Het koste mij zeker 30 minuten aan moed verzamelen voor ik durfde te kijken wat er aan de hand was. Daarbij durfde ik eigenlijk ook niet het chalet te verlaten, bang dat iets mij zou grijpen. Vlak voor ik ging slapen had ik zelfs kort de nijging gewoon weg te rennen, het chalet leek even niet meer veilig. Gelukkig kon ik dit vluchtinstinct onderdrukken. De dromen waren weer bizar.

Droom die het best herinner van afgelopen avond:
Het ging over een film, en ik zat erin, ook al had mijn personage geen naam. Alles draaide erom dat er een grote ramp was, iedereen op de wereld ging kapot. Uiteindelijk bleek dat alleen de mensen die “goed” deden voor de wereld en hun mede mens niet dood gingen. Als je “goed” was kreeg je een andere behandeling en werd je gespaard. De ramp kwam in vlagen en nam steeds meer mensen mee. Dingen als drugsdeals of moord en dergelijke kwamen aan bod. Zelfs monniken en dergelijke werden niet gespaard. En mensen begonnen te liegen om aan de dood te ontkomen.

Craving naar benzo's is er verder niet echt op het moment. Ik weet dat het waarschijnlijk kortstondig mijn probleem kan oplossen maar dat het op de lange termijn niet werkt. Vraag me af hoe het slapen vandaag verloopt. Maar ik heb het gevoel dat ik het ergste wel weer gehad heb. Vandaag is de angst en het paranoïde gevoel veel minder.

Dag 29
00.11
Er is wel een duidelijke wisselwerking met het drinken. Ik ben sneller dronken, of beter gezegd draaierig. Mijn paranoïde gevoel is ook veel minder maar ik weet niet zeker of dit met het drinken te maken heeft.

Geslapen

22.38
Vandaag nog minder last van afkick verschijnselen dan gisteren. Mijn “kater”, dan wel zonder hoofdpijn, was wel erger dan normaal dus er is denk ik wel iets te zeggen voor een wisselwerking met de afkick en de alcohol. Eigenlijk komen alle eerder genoemde dingen als mijn concentratie, geheugen, evenwicht en dergelijke langzaam maar zeker weer goed terug. Craving naar meer benzodiazepinen is er ook nog niet. Verder ook niet slecht geslapen of gestoorde dromen gehad.

Geslapen

Dag 30
21.17
Enorm slecht geslapen, niet echt het idee dat ik afgelopen nacht in een diepe slaap ben gegaan. Werd zwetend wakker, en kan me verder geen dromen herinneren. Mijn dag was verder prima, eigenlijk vrijwel geen afkick verschijnselen meer. Ik denk dat ik over een dag twee kan zeggen dat ze verwaarloosbaar zijn. Dan kan ik, eindelijk, de grafieken bij dit onderzoek gaan zetten en de boel een beetje rechttrekken. Vanavond lekker op tijd slapen. Beetje aan het drinken maar niet te overdreven, behoorlijk vermoeid. Mijn wallen hebben nog net geen wallen. Gisteravond sliep ik ook pas rond een uurtje of drie, terwijl ik al om twee uur in bed ging liggen.

Geslapen

Dag 31
14.30
Nogmaals, alle afkick verschijnselen nemen verder af. Ik tel de dagen tot ik er echt helemaal niks meer van merk. Ik zou zeggen dat ik nog ongeveer 10% te gaan heb.

Geslapen

Dag 32
Minder en minder afkick verschijnselen. Ik slaap nog steeds slecht als ik niet heb gedronken maar dit is langzamerhand ook te verwaarlozen. Sinds ik mij kan herinneren heb ik al een inslaap probleem. Dat ik geen wiet meer rook helpt hier ook niet echt aan mee.


Nawoord
Spoiler! :
Nawoord

Realisatie
Zo, dat was een behoorlijk heftige ervaring. Op het moment dat ik dit nawoord schrijf zit ik ongeveer op dag 40. Laten we even bij het begin beginnen. Dit was niet een van mij beste ideeën. Vooralsnog heb ik geen spijt dat ik dit gedaan heb. Zoals dat beschreven staat in de dagverslagen dat ik afkickte, was het een behoorlijk zwaar proces waarin ik mezelf stevig ben tegengekomen. Dit zowel op psychologisch vlak als op fysiek gebied.

Tijdens mijn benzodiazepinen gebruik maakte ik mij vrijwel geen zorgen over de afkickverschijnselen. Tijdens het afkicken veranderde dit aanzienlijk, ik werd paranoide over of ik het fysiek wel aan zou kunnen. Ik werd angstig terwijl ik ging slapen, twijfelde of ik wel weer wakker zou worden en maakte ongelofelijk ondoordachte keuzes. Mijn ondoordachte keuzes waren bijvoorbeeld het veel drinken op dag 1 van de afkick en daarna Tramadol nemen, iets waar ik normaal gesproken toch een stuk voorzichtiger mee om ga. Het gebruik nam toen enigszins mijn ratiotoneel denken over, ik wou gewoon slapen en niet denken aan hoe kut het zou zijn. Een ander voorbeeld van hoe mijn rationeel denken werd aangetast, zowel tijdens het gebruik als tijdens de afkick, was het onderdrukken van mijn honger. Ik had wel honger, alleen leek het me niet echt uit te maken of ik nou wel of niet voldoende at. Had ik voldoende gegeten in mijn eerste dagen van het afkicken, dan waren de symptomen waarschijnlijk minder geweest. Hetzelfde geldt voor het overmatig drinken. Natuurlijk had ik gelezen dat het proces er niet makkelijker van zou worden, maar ik leek er niet om te geven. Dit lijkt mij tot nu toe, los van de fysieke afhankelijkheid, een van de meest gevaarlijke bijwerkingen.

Over de fysieke afhankelijk kan ik concluderen dat ik na het gebruiken van mijn hoeveelheid benzodiazepinen over de beschreven periode last kreeg van duizelingen, lage bloeddruk, lage hartslag, visuele distortions in de vorm van scheefstaande muren en strepen door mijn beeld, misselijkheid en grote slaapproblemen. De psychologische verslaving viel mij juist mee. Toen ik de eerste afkickverschijnselen begon te merken wist ik zeker dat ik geen benzodiazepinen meer moest nemen. De verschijnselen drukte mij op het feit wat ik had gedaan met mijn lichaam en dat ik hier mee moest stoppen. Meer nemen was in mijn hoofd uit den boze omdat ik dan de verschijnselen de volgende keer erger zou meemaken. Ook het eventuele afbouwen met langwerkende benzodiazepinen leek mij geen goed plan, ten eerste had ik niet genoeg tot mijn beschikking om dit goed te doen en ten tweede deed ik dit tenslotte om te weten hoe het was om hier coldturkey mee te stoppen.

Angsten en psychologie
Er staat beschreven hoe ik op mijn tweede avond afkicken opeens een meisjes stem begon te horen. Dit is iets waar ik totaal geen ervaring mee had, ik ben altijd totaal nuchter over zulke dingen en heb nog nooit stemmen gehoord. Het enige wat mij op dit moment in mijn bed hield en mijn totale vlucht instinct onderdrukte was dat ik wist dat het moest komen door het afkicken van de benzodiazepinen. Had ik hier niet goed bij stilgestaan, dan was ik zonder twijfel het bos ingerend om te ontkomen aan wat mij ook achterna leek te gaan. Daarnaast was er ook nog wel het idee dat het een slecht idee was om te vluchten, maar het leek toch de enige optie.

Mijn angsten leken vooral voor dingen van buitenaf te komen. Paranoïde was ik vooral voor het idee of mijn lichaam het wel zou trekken en of ik wel wakker zou worden de volgende ochtend. Ik was niet paranoïde voor mensen of situaties, eerder voor het idee dat ik het dit keer echt verpest had. De gedachten “Dit stopt vanzelf, je hebt de informatie goed bekeken en het is maar 25 dagen geweest” heeft mij hier doorheen gesleept. Tijdens de afkick zat ik voor twee dagen, de ergste dagen, op een camping van vrienden. De omgeving was vertrouwd en dit heeft mij ook zeker geholpen om de gedachten dragelijk te maken en te houden. Ook de afleiding van praten met vrienden heeft mij goed geholpen net als het idee dat er toch een soort zorg was. Ze wisten dat ik aan het afkicken was van benzodiazepinen, maar niet in welke mate en hoe lang ik dit had gebruikt.

Benzodiazepinen hebben mij de valkuil laten zien van het niet realiseren waar en hoever je er eigenlijk al inzit. In mijn verslagen noem ik meerdere malen de valkuil, maar achteraf had ik geen idee hoever ik er al inzat. Mijn inzicht was totaal afgevlakt en niet reëel. Ook de waarschuwingen van verschillende mensen op fora heb ik in de wind geslagen. Achteraf is het goedgekomen, maar slim was het niet. Dat kon ik mij op het moment zelf slecht realiseren, of misschien realiseerde ik het me wel maar stopte het weg. Ook het overmatige benzodiazepinen gebruik op het einde liet mij redelijk koud, het maakte me gewoon niet meer uit. Het is een beangstigend idee hoe erg dit mijn beoordelings- vermogen heeft beïnvloed. Misschien vind ik dit nog wel het meest gevaarlijke aspect van de benzodiazepinen. Ik was niet meer voor goede rede vatbaar over mijn probleem en bedacht of excuses of sloeg adviezen gewoon in de wind.

Wiet verslaving en slapen
Naast het feit dat ik van benzodiazepinen afkickte, was ik ook na 3 jaar gestopt met blowen. Als je stopt met blowen zijn erg realistische dromen een vrij bekend fenomeen. Bij mij begon dit pas echt toen ik ook stopte met de benzodiazepinen. Twee dagen heb ik hele heftige nachtmerries gehad waarin ik twijfelde of ik sliep of wakker was. Ik twijfelde de hele avond of ik sliep of wakker was maar in mijn dromen ging dit gewoon door. Zoals beschreven waren de nachtmerries op te lossen door bepaalde gesprekken aan te gaan. Een erg interessant fenomeen naar mijn idee.

De dromen hadden daarbij allemaal een ongelofelijk ethische waarde. Het ging voornamelijk over problemen die opgelost moesten worden. Wereld problemen of problemen waar ik het overdag over had gehad. Er was een soort verwevenheid met mijn heftige dromen en daarbij de niet langer aanwezige angstremmende benzodiazepinen. Ik denk dat dit tot het resultaat van zulke heftige nachtmerries heeft geleid. Van mijn dromen heb ik des al niet te min veel geleerd. Misschien vond ik dit nog wel het interessante gedeelte van mijn afkick. Elke droom vertelde mij veel over mezelf en waar ik intern problemen mee heb. Het waren bijna een soort therapeutische sessies met mezelf. Ik denk nog steeds veel na over de dromen en wat ze over mij vertelde.

Wat nu en terugblikken
Zoals gezegd zitten we ongeveer op dag 40. De afkickverschijnselen zijn verdwenen of verwaarloosbaar. Ik heb een lichte drang om te toch nog eens een benzodiazepinen te pakken maar kan er tot nu toe makkelijk vanaf blijven omdat ik heb meegemaakt wat dit met mij kan doen. Ik geniet van muziek, van goeie gesprekken en ben lekker levendig en heb zin in elke dag. Daarnaast heb ik ook weer de drang om eens te gaan sporten, mezelf verder te onderwijzen door middel van zelfstudie en nieuwe uitdagingen op te zoeken.

Terugblikkend was ik totaal afgevlakt tijdens mijn periode van gebruik. Ik leerde veel minder snel, was wel vrolijk maar eerder onverschillig. En had niet echt de drang om nieuwe dingen te gaan ontdekken. Ook mijn geheugen, vooral kortetermijngeheugen, was niet in orde. Net als het idee dat ik goed voor mezelf moest zorgen. Op het moment van schrijven komen al deze factoren weer terug. Het is nog niet helemaal zoals het was voordat ik begon met mijn gebruik maar, elke dag gaat het beter en beter. Ik denk dat de genoemde factoren totaal zullen herstellen en ik geen schade zal overhouden. Het is achteraf wel een eng idee hoeveel van mijn normale alarmbellen totaal onderdrukt waren of genegeerd werden.

Conclusie
Benzodiazepinen zijn, zoals alover the place te lezen valt, dingen waar je erg goed mee op moet passen. De valkuil is eigenlijk niet in te schatten als je er eenmaal inzit. Je kan je wel bedenken dat je niet goed bezig bent maar hoever je al bent of hoe erg het kan worden was voor mij niet meer in te schatten. Uiteindelijk ben ik alsnog wel blij dat ik dit heb meegemaakt en nog blijer dat ik er zo goed vanaf ben gekomen. Ik kan me nu pas bedenken hoe gevaarlijk dit kan zijn. Helaas ben ik nou eenmaal iemand die dit zelf moet ervaren, en dat heb ik. De afvlakking, angsten, fysieke problemen en latere nasleep, zijn het gebruik, op de manier waarop ik dit heb gedaan, absoluut niet waard. Maar ik deed het om te weten hoe het was om op de blaren te zitten, en dat heb ik geweten.

De onderdrukte alarmbellen, afvlakking en verwaarlozing van jezelf zijn naar mijn idee het gene wat benzodiazepinen zo gevaarlijk maakt. De kans van een epilepsie aanval, en andere fysieke problemen leken opeens verwaarloosbaar, hoe gek dit ook mag klinken. Als slapertje na een nachtje doorhalen, als “redmiddel” in een zware trip aan psychedelica of als uitproberen van een nieuwe research chemical kunnen benzodiazepinen zeker interessant zijn. Maar niet op de manier waarop ik ze heb misbruikt in de naam van “onderzoek”. Achteraf was dit waarschijnlijk gewoon een excuus. Hoewel ik het wel goed “onderzocht” heb, was het eigenlijk nergens voor nodig. Los van de dromen was er niks interessants aan en was ik vooral niet de vrolijke en levendige persoon die ik normaal ben.

Als laatste moet ik dan eindigen met een alweer een cliché. Doe dit niet na, alsjeblieft niet. Het was, zelf met de informatie die ik van te voren heb opgezocht, onverantwoordelijk en ondoordacht. Ik wist niet waar ik aan begon en ben blij dat ik er zo goed vanaf ben gekomen. Het is geen speelgoed en ook ik ben zwaar geschrokken van de effecten die het op mij heeft gehad.

Bedankt voor het lezen van mijn “benzo diaries”. Heb plezier in het nuttigen van stoffen en let op je benzodiazepinen gebruik!
Laatst bijgewerkt door Selem op zo mei 15, 2016 7:50 pm, in totaal 4 keer bewerkt.
Fool schreef:
Selem schreef:ik ben niet helemaal gek.

Wellis
Avatar gebruiker
Selem
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 852
Geregistreerd: ma maart 14, 2016 5:27 am
Woonplaats: Overal maar toch nergens

Re: My Benzo Diaries - Afkicken na 25 dagen Benzodiazepinen

Berichtdoor Verf » zo mei 15, 2016 3:37 pm

Wat is deze nu weer. Waarom zelfs?

PS: dat Selem geen 34 jarige kantoorsmurf is die een gastblog heeft op de website die je linkt maar gewoon één een dezelfde persoon is als -knip- is vrij doorzichtig.
Laatst bijgewerkt door Druks op zo mei 15, 2016 4:43 pm, in totaal 2 keer bewerkt.
Reden: Doorzichtigheid is geen reden om namen te vernoemen
"Spijt is wat de koe schijt"
-Herman Brood
Avatar gebruiker
Verf
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 409
Geregistreerd: di maart 22, 2011 6:30 pm

Re: My Benzo Diaries - Afkicken na 25 dagen Benzodiazepinen

Berichtdoor Selem » zo mei 15, 2016 5:51 pm

Het is ook om te laten zien wat voor een idioot ik ben geweest en wat een benzodiazepinen afhankelijkheid met je doet. Met de hoop dat als iemand leest wat het met mij heeft gedaan, die persoon niet dezelfde fout maakt. Heb je het uberhaut tot het einde gelezen @Verf ? Of alleen het einde, is ook goed.

Dan over wie ik wel en niet ben; het is redelijk makkelijk te achterhalen, dat weet ik en daar heb ik zelf voor gekozen. En tenzij jij er voor zorgt dat je IP adres ergens uit een ander land lijkt te komen of zo, kan iemand best achter je identiteit komen. Maar daarvoor zijn we hier niet op het forum volgens mij? Dit forum is, naast een leuke ontmoetingsplek, in eerste instantie een harm reductie plaats. Je mag het niet eens zijn met de dingen die ik doe (of in dit geval heb gedaan), ik hoop alleen dat iemand die dit in de toekomst leest een gewaarschuwd mens is en niet dezelfde fouten maakt die ik wel heb gemaakt.

Anyways; blijkbaar vond je toch iets interessant! Anders had je mijn link niet even gevolgd :kleuter: . Merci!
Laatst bijgewerkt door Selem op zo mei 15, 2016 5:58 pm, in totaal 1 keer bewerkt.
Fool schreef:
Selem schreef:ik ben niet helemaal gek.

Wellis
Avatar gebruiker
Selem
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 852
Geregistreerd: ma maart 14, 2016 5:27 am
Woonplaats: Overal maar toch nergens

Re: My Benzo Diaries - Afkicken na 25 dagen Benzodiazepinen

Berichtdoor Fool » zo mei 15, 2016 5:54 pm

Selem schreef:Dan over wie ik wel en niet ben; het is redelijk makkelijk te achterhalen, dat weet ik en daar heb ik zelf voor gekozen. En tenzij jij er voor zorgt dat je IP adres ergens uit een ander land lijkt te komen of zo, kan iemand best makkelijk achter je identiteit komen.

Nee hoor, dat is nog verdomde ingewikkeld.

Inhoudelijk lees ik dit een andere keer door, iets teveel tekst voor nu. :P
Fool
Stom
Badass Junkie
Offline
 
Posts: 2575
Geregistreerd: za maart 08, 2014 6:39 pm

Re: My Benzo Diaries - Afkicken na 25 dagen Benzodiazepinen

Berichtdoor Verf » zo mei 15, 2016 7:10 pm

Helaas heb ik veel te veel tijd en heb ik deze hele blok tekst echt gelezen, ik vond het op een vreemde manier zeker interessant. Over je identiteit, ik wou je enkel even jennen dat het wel héél makkelijk is om daar achter te komen, blijkbaar ben je daar zelf ook van bewust, dus dat zit goed dan.
"Spijt is wat de koe schijt"
-Herman Brood
Avatar gebruiker
Verf
Bewuste Gebruiker
Offline
 
Posts: 409
Geregistreerd: di maart 22, 2011 6:30 pm


  • Gelijkaardige topics
    Reacties
    Bekeken
    Laatste post

Keer terug naar Verslaving - Downers

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten

Royal Queen Seeds banner