ma apr 25, 2016 6:00 am
snuifduif schreef:En qua gewicht voor en na het wassen kan je niet echt de puurheid achterhalen. Je wast al het 'vocht' er namelijk ook mee uit.
di mei 17, 2016 5:00 pm
di mei 17, 2016 5:26 pm
di mei 17, 2016 7:11 pm
vr mei 27, 2016 9:57 pm
vr mei 27, 2016 10:15 pm
vr mei 27, 2016 10:55 pm
Partypipo schreef:Een standaard drinkglas is meestal niet bestand tegen hoge temperaturen. Ik ben er toevallig een keer bijgeweest dat iemand per ongeluk een pitje van de keramische plaat had aangezet waar een glas op stond. Na een minuutje klapte ineens dat glas uit elkaar alsof het opgeblazen werd met een explosief. Glas door de complete keuken. Was wel vet.
vr mei 27, 2016 11:00 pm
Partypipo schreef:Een standaard drinkglas is meestal niet bestand tegen hoge temperaturen. Ik ben er toevallig een keer bijgeweest dat iemand per ongeluk een pitje van de keramische plaat had aangezet waar een glas op stond. Na een minuutje klapte ineens dat glas uit elkaar alsof het opgeblazen werd met een explosief. Glas door de complete keuken. Was wel vet.
vr mei 27, 2016 11:28 pm
julian6 schreef:Partypipo schreef:Een standaard drinkglas is meestal niet bestand tegen hoge temperaturen. Ik ben er toevallig een keer bijgeweest dat iemand per ongeluk een pitje van de keramische plaat had aangezet waar een glas op stond. Na een minuutje klapte ineens dat glas uit elkaar alsof het opgeblazen werd met een explosief. Glas door de complete keuken. Was wel vet.
Dat is af te raden dus. Zou een beter idee zijn om het glas met de aceton + speed in een pan met (laag) water te zetten en dit te verwarmen?
za mei 28, 2016 12:08 am
za mei 28, 2016 12:34 am
snuifduif schreef: Ik vraag me af of aceton in de magnetron kan. Zal ik eens uitzoeken.
za mei 28, 2016 1:06 am
Amvitamientje schreef:snuifduif schreef: Ik vraag me af of aceton in de magnetron kan. Zal ik eens uitzoeken.
Hmmm, met een kookpunt van 55 graden lijkt mij dat niet zo slim.
za mei 28, 2016 7:41 pm
snuifduif schreef:Amvitamientje schreef:snuifduif schreef: Ik vraag me af of aceton in de magnetron kan. Zal ik eens uitzoeken.
Hmmm, met een kookpunt van 55 graden lijkt mij dat niet zo slim.
Wat is het probleem dan
Superheating can occur when an undisturbed container of water is heated in a microwave oven. When the container is removed, the water still appears to be below the boiling point. However, once the water is disturbed, some of it violently flashes to steam, potentially spraying boiling water out of the container.[3] The boiling can be triggered by jostling the cup, inserting a stirring device, or adding a substance like instant coffee or sugar. The chances of superheating are greater with smooth containers, because scratches or chips can house small pockets of air, which serve as nucleation points. Chances of superheating can increase with repeated heating and cooling cycles of an undisturbed container, like when a forgotten coffee cup is re-heated without being removed from a microwave oven. This is due to heating cycles progressively de-gassing the liquid. There are ways to prevent superheating in a microwave oven, such as putting a popsicle stick in the glass or using a scratched container.
zo mei 29, 2016 2:42 am
zo mei 29, 2016 8:04 am
Fool schreef:Ja, aceton warmt op in een magnetron (dipool-moment van >2.5), máár je hebt wel een aanzienlijke kans op kookvertraging resulterende in 'exploderende' aceton..Superheating can occur when an undisturbed container of water is heated in a microwave oven. When the container is removed, the water still appears to be below the boiling point. However, once the water is disturbed, some of it violently flashes to steam, potentially spraying boiling water out of the container.[3] The boiling can be triggered by jostling the cup, inserting a stirring device, or adding a substance like instant coffee or sugar. The chances of superheating are greater with smooth containers, because scratches or chips can house small pockets of air, which serve as nucleation points. Chances of superheating can increase with repeated heating and cooling cycles of an undisturbed container, like when a forgotten coffee cup is re-heated without being removed from a microwave oven. This is due to heating cycles progressively de-gassing the liquid. There are ways to prevent superheating in a microwave oven, such as putting a popsicle stick in the glass or using a scratched container.
https://en.wikipedia.org/wiki/Superheating
zo mei 29, 2016 9:50 pm
fredrik schreef:Giet een schaal vol met warm water. Plaatst hierin een bakje of een glas met daarin de pep. Door de temperatuur van het water warmt het op en er is geen ontstekingsbron die er aan te pas komt, dus is het ook veilig.
zo mei 29, 2016 10:48 pm
ma mei 30, 2016 12:30 am
snuifduif schreef:Lijkt me een goed experiment om empirisch onderzoek te verrichten
ma mei 30, 2016 12:39 am
Amvitamientje schreef:Hij zegt warm water, dus dat temperatuurverschil zal niet groot zijn. En al was het kokend water, dan had het ook niet veel uitgemaakt. Zolang er maar geen gebruik wordt gemaakt van een hete ontstekingsbron zoals fredrik zegt
ma mei 30, 2016 1:16 am
snuifduif schreef:maar een dunne vaas oid kan best knappen als je er kokend water in giet.
ma mei 30, 2016 1:26 am
ma mei 30, 2016 1:34 am
ma mei 30, 2016 1:35 am
di mei 31, 2016 2:28 am
di mei 31, 2016 2:33 am
Perry schreef:Rondkolf in een vacuum reflux
di mei 31, 2016 7:19 am
di mei 31, 2016 2:31 pm
Amvitamientje schreef:Hij zegt warm water, dus dat temperatuurverschil zal niet groot zijn. En al was het kokend water, dan had het ook niet veel uitgemaakt. Zolang er maar geen gebruik wordt gemaakt van een hete ontstekingsbron zoals fredrik zegt
di mei 31, 2016 7:33 pm
di mei 31, 2016 8:14 pm
di mei 31, 2016 8:20 pm
Amvitamientje schreef:Maak je het vantevoren goed fijn?